Galaxy S9+: Μεγαλύτερο το κόστος παραγωγής από το Note 8

samsung galaxy s9 plus μεγαλύτερο κόστος παραγωγής Note 8, Galaxy S9+: Μεγαλύτερο το κόστος παραγωγής από το Note 8

Κάθε χρόνο οι τιμές στα high-end smartphone βρίσκονται στα ύψη και πολλές φορές αναρωτιόμαστε το κόστος που έχει για κάθε εταιρεία η κατασκευή τους. Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει πως το Samsung Galaxy S9+ έχει μεγαλύτερο κόστος παραγωγής από το Galaxy Note 8 ενώ στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το iPhone X.

Το ερώτημα είναι εαν δικαιολογείται το κόστος το οποίο αναλαμβάνει ο τελικός καταναλωτής για να αποκτήσει ένα smartphone το οποίο ενδεχομένως να κοστίζει περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττει ο ίδιος κάθε μήνα. Ο υπολογισμός του κόστους κατασκευής ενός smartphone και η τιμή στην οποία το πληρώνει ο καταναλωτής δεν έχει να κάνει μόνο με το κόστος κατασκευής του αλλά και με όλα τα ενδιάμεσα στάδια από τα οποία θα περάσει, συμπεριλαμβανομένης της φορολογίας, μέχρι να καταλήξει στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η εταιρεία Techinsights έκανε μια εκτίμηση του κόστους κατασκευπής ορισμένων smartphone, με τις τιμές των κομματιών που απαιτεί η κατασκευή μιας συσκευής να εκτιμώνται στις τιμές που πωλούνταν την ημερομηνία που αποσυναρμολογήθηκαν οι συσκευές και όχι την τιμή που έχουν στις μέρες μας, μιας και ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε, το Galaxy S9+ έχει μεγαλύτερο κόστος κατασκευής από το Galaxy Note 8 παρά το γεγονός πως η λιανική τιμή του ήταν υψηλότερη από την αντίστοιχη τοu Galaxy S9+. Η αναφορά επισημαίνει πως το S9+ κοστίζει 379 δολάρια Η.Π.Α σε σύγκριση με τα 369 δολάρια σαν κόστος κατασκευής του Note 8. Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας θα βρούμε το iPhone X με κόστος παραγωγής στα 389.5 δολάρια ενώ το iPhone 8+ κοστίζει 324.5 και το Galaxy S8+ 343 δολάρια Η.Π.Α.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως τα περισσότερα parts που χρησιμοποιεί η Samsung είναι δικής της κατασκευής ενώ η Apple παίρνει τα περισσότερα κομμάτια για να κατασκευάσει τα iPhone από περισσότερους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης και της Samsung.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.