Η Gameloft δείχνει τα οφέλη του οκταπύρηνου MediaTek MT6592 SoC

Αναμφισβήτητα, τα κινητά τηλέφωνα με τον νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek MT6592 γίνονται ολοένα και περισσότερα. Μάλιστα αναμένεται να έχουμε πολλές περισσότερες high-end προτάσεις από την Κίνα σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλη πίεση στους γνωστούς παραδοσιακούς κατασκευαστές αλλά και στην Qualcomm. Η MediaTek για να επιδείξει τις δυνατότητες του νέου της οκταπύρηνου chipset συνεργάστηκε με την εταιρεία Gameloft.

Η Gameloft βελτιστοποίησε το Modern Combat 5 shooter για να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του νέου chipset της MediaTek και εξαιτίας της μεγαλύτερης “ιπποδύναμης” κατάφερε να προσθέσει πολλές περισσότερες υφές και νέα εφέ στην μηχανή γραφικών του παιχνιδιού.

Στο video που δημοσιοποιήθηκε μπορούμε να δούμε τις διαφορές ανάμεσα σε μία συσκευή που βασίζεται στο MediaTek MT6592 SoC και σε μία άλλη με τετραπύρηνο chipset που δεν κατονομάζεται όμως. Δείτε τις σχετικές διαφορές.


MediaTek MT6592, Η Gameloft δείχνει τα οφέλη του οκταπύρηνου MediaTek MT6592 SoC

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος.Λαστ

Σε λιγο καιρο οπως το πανε οι φορητες παιχνιδομηχανες θα ειναι αχρηστες,αρκει βεβαια οι μπταριες των “κινητων” τερατων να βαστανε αρκετα για να παιζεις ενα τετοιο παιχνιδι σε full γραφικα.
Αν οι εταιρειες κολλοσοι π.χ nintento sony και λοιπες που βγαζουν παιχνιδαρες σε ps και wii nds κλπ, ασχολουνταν με το android θα βλεπαμε θαυματα γιατι επι του πρακτεου οι τετραπυρηνοι τουτη τη στιγμη ειναι αχρηστοι καταναλωτες μπαταριας για καθε χρηστη android.

Υ.Γ Με 8 πυρηνες και καμποσα gb μνημης ram πλεον θελω να δω ποτε(???????) το android θα εχει ομαλοτητα σε επιπεδα ios

sakos

Έλα ρε Πάνο ας είμαστε σοβαροί από ποια έκδοση του android έχεις να το πιάσεις στα χέρια σου… ήμαρτον πια…

πανος.Λαστ

η τελευταια που ειχα πιασει ηταν η 4.2.2 σε galaxy s3 περσινο κινητο ναυαρχιδα υποτιθεται και ειχε lagαρισματα κατα την μεταβαση σε διαφορα υπο-μενου χωρις καμια εφαρμογη μεσα,απο την 2.1 μεχρι σημερα οσα κινητα εχω πιασει ειχαν αυτη την κακοδιαχειρηση μνημης.
Το τελευταιο iphone που ειχα στα χερια μου ηταν το 3g που πραγματικα τα μονα κολληματα ηταν οταν εβαζα διαφορα tweaks, εν κατακλειδι αυτο που ηθελα να θειξω και στο πρωτο σχολιο ηταν η μη χρησιμοτητα ολων αυτων των πυρηνων.
Φιλικ παντα

Δημητριος

Πανο σιγουρα δεν εχεις πιασει ανδροιντ συσκευη τα τελευταια 2 χρονια..!!
Επισης, στα γραφικα η gpu παιζει ρολο και οχι η cpu..!! Δηλαδη ΑΝ υπηρχε snapdragon 800 με adreno 205 δεν θα λεγαμε ουτε για τις μισες επιδοσεις..!!

Γιώργος Αρν

Σύγκριση αριθμού πυρήνων επεξεργαστή, για να δειχθεί η απόδοση της GPU. Μόνο εγώ το θεωρώ χαζό εκ μέρους της Gameloft/Mediatek?
Πάνο 512MB RAM και μονοπύρηνος επεξεργαστής αρκούνε για ομαλότητα στο Android. (δες video-review απ το techblog για το Smart Mini π.χ. των 89 ευρώ).
Τώρα γιατί iPad Mini, iPhone 4, 4s laggάρουν την ζωή τους στο iOS 7 δεν το λέμε ε? Επίσης κατάφερε το iOS7 να κάνει 2 πράγματα ταυτόχρονα, ή πάλι κάνει pause τις εφαρμογές στο παρασκήνιο?

Πανος.Λαστ

η τελευταια που ειχα πιασει ηταν η 4.2.2 σε galaxy s3 περσινο κινητο ναυαρχιδα υποτιθεται και ειχε lagαρισματα κατα την μεταβαση σε διαφορα υπο-μενου χωρις καμια εφαρμογη μεσα,απο την 2.1 μεχρι σημερα οσα κινητα εχω πιασει ειχαν αυτη την κακοδιαχειρηση μνημης.
Το τελευταιο iphone που ειχα στα χερια μου ηταν το 3g που πραγματικα τα μονα κολληματα ηταν οταν εβαζα διαφορα tweaks, εν κατακλειδι αυτο που ηθελα να θειξω και στο πρωτο σχολιο ηταν η μη χρησιμοτητα ολων αυτων των πυρηνων, εχω αλλαξει 5 κινητα ολα με android 4.1 και πανω κινεζικα και μη οπως και ταμπλετ παντου η ιδια ιστορια γιαυτο τα διωχνω και εχω μεινει με ενα ericsson t68 και ενα ταμπλετακι(ειμαι με ενα vido 2πηρυνο με mali 400) 1gb ram και λοιπα τωρα
Φιλικα παντα

iceman

σιγα μη κατσω να στραβωθω σε μια οθονιτσα κινητου για να παιξω ενα παιχνιδι. τοτε δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης των 42 led tv, ps, xbox, multi core-cpu-gpu pc. ξεκολααααατεεεεεεε…..

Darth

@ πανος.Λαστ το samsung έχει το μοναδικό feature s-lag στης μαμά rom του ακομι και στο Note 3 έχει lag δεν ευθύνεται το android σε αυτό αλλά κακογραμενες προσθήκες της applesung

Δημητριος

Καταρχην το S3 δεν ειχε ποτε 4.2.2 official… Παρε ενα nexus και μιλησε μας για τα κολληματα..!! Φιλικα παντα!!

tech21man

Πανο ποιασε και αλλα, ασχολησου με αλλες μαρκες η καμια custom rom. Δεν υπαρχουν ουσιαστικες διαφορες σε σχεση ομαλοτητας κτλ animation μεταξυ των λειτουργικων. Η για να το θεσω πιο σωστα, τοση ωστε να επηρεαζει τοοοοσο πια την αποφαση ενος αγοραστη με γυμνο ματι.

Α ναι, η nintendo ετοιμαζει custom android tablet. ΗΑ!

Δε βρισκω φοβερες διαφορες στα demo της gameloft και φυσικα δεν ειναι μονο οι πυρηνες κτλ, αλλα ολο το πακετο.

(Και ακομη δεν ποιανουν παιχνιδομηχανες 7ετιας οποτε…)

Παναγιώτης

Πάνο 4.2.2 δεν πήρε το S3 ποτέ.
Πάνο δεν ξέρω τι δοκίμασες, μήπως ήταν κάποια κινέζικη απομίμηση, γιατί το S3 δεν πήρε ποτέ Android 4.2.2 όπως λες ότι ήταν αυτό που δοκίμασες?
Επίσης έχεις δει πώς κολλάει το iOS 7?
Το ότι δοκίμασες επίσης κάποια κινέζικα κινητά (που προφανώς οι κατασκευαστές τους δεν ασχολούνται με optimisations) σου αρκεί για να κάνεις την γενίκευση ότι το Android κολλάει και χρειάζεται 12 πυρήνες και πολλά GB RAM?
Δες ακόμα και εδώ στο techblog hands on συσκευών όπως το vf smart 4G με 200 ευρώ, ή vf smart mini με 89 ευρώ, και έλα μετά να μου πεις “πώς κολλάει” και “τι hardware χρειάζεται το Android”.

Πανος.Λαστ

Παιδια το οτι το s3 δεν πηρε την 4.2.2 προφανως το γνωριζω για να διαβαζω techblog το θεμα δεν ειναι να ξεκινησω flame ο καθενας οτι τον βολευει παιρνει αν ειναι ν εχουμε μονο 2-3 εφαρμογες στο “smartphone” για να μην κολλαει τοτε παει περιπατο η ολη ιδεα γιατι στο android στις πιο πολλες συσκευες ξανατονιζω κινεζικες και μη s2 s3 htc desire s και οσα ειχα αν αυξανα τις εφαρμογες τοσο κολλαγε. Υ.Γ Ολοι οι Παναγιωτηδες εδω ειμαστε :Ρ?

Κώστας D.

Ναι καλά σίγουρα. Μέχρι opengl es 2.0 μπορεί να υποστηρίξει. Εδώ η adreno 305 είναι γρηγορότερη με opengl es 3.0 και μπορεί να αποδώσει καλύτερα γραφικά από την mali 450. Και βέβαια από το ανδροιντ 4.3 και έπειτα υπάρχει υποστηρίξει για opengl es 3.0 οπότε μας δουλεύουν εκεί στην mediatek. Καλοί οι πυρήνες αλλά μια γενιά πίσω. Την qualcom δεν την αγγίζουν.

Antreas

Δεν ξέρω τι σημαίνει μαζί σου. Darth αλλά σε κάθε άρθρο που σχολιάζεις συμφωνώ μαζί σου.;p

Jim

…το κύριο θέμα των lagαρισματων (όπου αυτά υπάρχουν) οφείλονται κυρίως στις μη βελτιστοποιημένες rom των εκάστοτε κατασκευαστών…όταν μιλάμε για pure android δε τίθεται καν θεμα, και στα περισσότερα smartphones (αν οχι σε ολα) υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης “καθαρού” android….αμαν πια με αυτη τη καραμέλα περι lag και της “αγίας” apple που έχει το αλλάθητο…

Nio

Πανος Λαστ δεν θες flame αλλα στο πρωτο σχολιο σου γραφεις να δω ποσους πυρηνες χρειαζεται το android για να φτασει το iOS….
Πηγαινε μια βολτα στα αρθρα για τα προβληματα του αλαγκαρτιστου κ θεικου iOS κ δες μονος σου ποσοι “φιλοι” σου κανουν παραπονα… Μεχρι τωρα..! Που στο κατω κατω δεν μπορουν να φτιαξουν ενα ΟS για 5 συσκευες. Φαντασου να ειχανε κ το βαρος του android….
Επι του θεματος πολλοι κατασκευαστες προτιμησαν αυτον τον επεξεργαστη..
Κ τον snapdragon 800 να μην πιανει για λιγο δεν με πειραζει. Εγω θελω να βλεπω καλες συσκευες σε καλες τιμες…

tasos

Καλά το πιο smooth OS που έχω πιάσει στα χέρια μου είναι τα Windows phone. Όντως το αντροιντ έκδοση 4.2+ λαγκαρει και μη μου πείτε οτι το νεξους 7 μου 1ης γενιάς δεν έχει τα specs για να τρέξει ομαλά το αντροιντ 4.4 έλεος πια!

stefanos29

Προσωπικά το nexus4 μου απο τότε που έκανα update στη 4.4 κολλάει άσχημα σε αρκετές εφαρμογές… Κ έχω κάνει ήδη factory reset… Με απογοήτευσε σε αυτό το update η google..

Χρήστος Παπαβασιλείου

Εγώ με nexus 4 kit kat 4.4 ενεργοποιημένο το ART δεν έχω κανένα κόλλημα, και δε μιλάω για μια απλή εμπειρία που εεε απλάα δεν μου κάνει κόλλημα, το κινητό πετάει με την 4.4 και το ART.

Όσοι ψάξαμε τις διαφορές του ART με τον dalvik καταλάβαμε και γιατί το android πολύ συχνά κάνει κάποια lag (κάτι που εγώ δεν βίωσα καθόλου με το nexus 4 με την 4.3) και πλέον με τον ART αυτό θα εξαφανιστεί.

Θα το ξανά πω βέβαια, δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα! Για iOS πας σε iPhone για WP σε Nokia και για Android σε Nexus. Αυτά

Ιουστινιάνης

Καλά… Βλέπω το επόμενο PS VITA να μη το αγοράζει ούτε ο kazuo hirai…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.