Geekbench 3: Kirin 950 και Exynos 8890 στην κορυφή

Το Samsung Galaxy S7 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη όμως η καναδική έκδοση με επεξεργαστή Exynos 8890 πέρασε από το Geekbench 3 και έδωσε πολύ καλό σκορ που το κατατάσσει στην δεύτερη θέση λίγο πιο κάτω από τον Kirin 950 του Huawei Mate 8.

Το Huawei Mate 8 με Kirin 950 έδωσε σκορ 6088 πόντους ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο Exynos 8890 του Samsung Galaxy S7 με 5946 πόντους. Φανταζόμαστε ότι όταν ολοκληρώσει η Samsung την ανάπτυξη του software και του hardware και κυκλοφορήσει το Galaxy S7, θα δούμε μεγαλύτερο σκορ.

Στην τρίτη θέση είναι το περσινό Samsung Galaxy S6 (Exynos 7420), ακολουθούν τα Nexus 6P (Snapdragon 810) και το Huawei Mate S (Kirin 935).

Η επίσημη ανακοίνωση του Samsung Galaxy S7 περιμένουμε να γίνει σε ακριβώς έναν μήνα από σήμερα, στις 21 Φεβρουαρίου.

exynos 8890 kirin 950 geekbench 3, Geekbench 3: Kirin 950 και Exynos 8890 στην κορυφή

exynos 8890 kirin 950 geekbench 3, Geekbench 3: Kirin 950 και Exynos 8890 στην κορυφή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
scrub

1st

Nondas

Για όσους ενδιαφέρουν τέτοια ανούσια benchmarks.. Το λειτουργικό να έχει γραφτεί σωστά στη συσκευή και όλα τα άλλα..

@scrub 1st στο internet copy-paste 😉

ChrisG

δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να δώ την απόδοση της καινούριας Mali-T880MP12 στα γραφικά και την υποστήριξη της cpu σε ανάλυση 4K UHD στην εφαρμογή και την καθημερινότητα.κάπου διαβάζω ότι είναι ελαφρώς καλύτερη απο την adreno 530.μέχρι την τελική έκδοση βλέπουμε.ακόμη και έτσι να είναι απο 820 και 8890 θα δούμε όμορφα πράγματα και απο τους δύο.ο ανταγωνισμός κάνει καλό.

Ανακιν

@ChrisG ποια πιστεύεις είναι καλύτερη gpu?από το περσινό μοντέλο mali – T760 σε τι συχνότητα είναι χρονισμενη;

ChrisG

καλύτερη απο ποιά;δεν κατάλαβα τι ρωτάς.ποιές συγκρίνεις;

Ανακιν

@ChrisG Βασικά δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει όλες απλά ποια πιστεύεις είναι πιο καλύτερη PowerVr – mali – adreno?

ChrisG

η mali 760 βγήκε σε διάφορες εκδόσεις.mp2,mp4,mp6,mp8…κάθε φορά με άλλο χρονισμό και την τελευταία με boost.η adreno στους snapdragon και η PowerVr στους apple.
προσωπική άποψή μου είναι ότι ξερά δεν μπορείς να αποφανθείς διότι τα γραφικά είναι θέμα αναλόγως software,cpu,benchmark,game.
π.χ η Vr είναι επάνω σε σε εναν dual core επεξεργαστή όπου με την βοήθεια του ios που είναι βελτιστοποιημένο κυρίως σε single core(και που στην πλειοψηφία παιζουν τα περισσότερα games ακόμη…)θα σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.εάν πάς όμως σε games και benchmarks που μετράνε multi η Vr θα μείνει πίσω(πολύ,λίγο…εξαρτάται).το ίδιο ισχύει και στα desktops όπου η διαφορά της nvidia και της amd εξαρτάται ΚΑΙ απο την cpu ΚΑΙ απο το ίδιο το game σε τι σύστημα είναι καλύτερα γραμμένο.άλλα δηλαδή παίζουν καλύτερα σε nvidia drivers άλλα σε amd drivers και επεξεργαστές.αυτό δεν σημαίνει οτι και οι 2 δεν είναι πολύ καλές.
σε γενικές γραμμές η κάθε μία έχει τα καλά της.με όλες ο καθένας θα είναι ευχαριστημένος.

ChrisG

για την ιστορία…η 880MP12 λέγεται ότι είναι 2,25x ισχυρότερη απο την Τ760ΜP8.
οπότε περιμένω να δώ αποτελέσματα ανάλογα.φυσικά μην ξεχνάς ότι κάθε κινητό έχει διαφορετική ανάλυση και ppi τα οποία επιδρούν στο βαθμό που τους αναλογεί.

VasilisA3

@ChrisG ωραία σχόλια κάνεις, θέλουμε να διαβάζουμε σχόλια απο ανθρώπους που γνωρίζουν κάποια πράγματα! Αρα στο S7 περιμένουμε αρκετά καλύτερη GPU απο τον ανταγωνισμό.

Solon

Οι προηγούμενοι Kirin δεν υποστήριζαν καμιά τεχνολογία γραφικών. Ξέρουμε τίποτα για τον καινούριο;

ChrisG

ο Kirin 950 έχει άν δεν κάνω λάθος Mali T880MP4(δηλαδή 4 cores στον πυρήνα των γραφικών).ο 8890 με 12 cores δηλαδή MP12 αναμένεται να είναι πολύ ισχυρός.όλα θα εξαρτηθούνε απο το πόσο θα εκμεταλλεύεται μία εφαρμογή ή ένα game και όχι μόνο τις δυνατότητες του πυρήνα γραφικών.φυσικά και το κατά πόσο θα δουλευέι σταθερά σε load ο πυρήνας των γραφικών.εάν ψιλορίχνει throttle όπου σχεδόν σε όλα συμβαίνει(με διαφορετικό βαθμό ακόμη και την Vr)θα εξαρτηθούνε και οι επιδόσεις.το καλύτερο Benchmark(απλά για να έχει κάποιος μία εικόνα)είναι το Basemark OS II.Τα υπόλοιπα δεν μπορούνε να load-άρουν πήρως έναν Multi-Core επεξεργαστή.Εχθές έκανα μία μέτρηση στον i7 με Geekbench 3 και ούτε το καρδιογράφημα δεν είναι έτσι.απο 13-90% με μέσο όρο 30-50% load(και διακυμάνσεις στο full).το ίδιο συμβαίνει και στους mobile επεξεργαστές όπου υπάρχουν(ναι υπάρχουν)πυρήνες που δεν απασχολεί σχεδόν καθόλου.όπως π.χ σε Octa αφήνει 2-3 ανενεργούς.γιάυτό και ένας dual core έχει καλύτερο single core score σε αυτά και νούμερα.
ο 8890 πάντως θα είναι πάρα πολύ ισχυρός αν αναλογιστεί κανείς ότι στα specs έχει δυνατότητες 60fps(σε 4Κ)και 240fps(σε 1080p)…encoding.(έχει σημασία).φανταστείτε ότι ο 820 έχει ΜΟΝΟ decoding(playback).ότι μέχρι τώρα έχει βγεί τουλάχιστον.μέχρι την τελική έκδοση θα δούμε.

Ανακιν

@ChrisG απαντήσες πολύ αναλυτικά και ωραία όντως τέτοιες γνώσεις χρειάζονται εδώ μέσα και όχι τρολαρισματα

ChrisG

@Άνακιν προσωπικά(πάντα)πιστεύω οτι ΑΝ(που δεν)υπήρχε game γραμμένο σωστά ώστε να εκμεταλλευτεί τους πυρήνες γραφικών της Mali,ο ανταγωνισμός θα ήταν πολύ πίσω ακόμη και για την Vr ακόμη και για την Adreno.επειδή όμως τα περισσότερα(λόγω Devs)είναι γραμμένα για dual cores(δηλαδή συνθετικά single)το αποτέλεσμα είναι πιό κάτω των προσδοκιών.θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια με τον exynos 7(ακόμη και με τον 5433)η samsung έβγαλε πολύ δυνατό hardware μέχρι και σήμερα με τον 8890 αλλά χρειάζεται optimize.εάν επιτευχθεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τους άλλους.φαντάσου με ένα Perfomance της τάξεως του 70-80% να βγαίνεις πότε πρώτος πότε κοντά στον ανταγωνισμό.εάν υπήρχε καλύτερη εκμεταλλευση του hardware φαντάσου τότε τι θα γινόταν.δυστυχώς βαδίζουμε με ότι υπάρχει(ένα android που τώρα άρχισε να βελτιστοποιείται και devs ο καθένας με την ευκολία του)…η απάντηση μου είναι με ότι πάρεις θα είσαι ευχαριστημένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.