Geeksphone Revolution, Με επιλογή από Firefox OS ή Android

Πριν ένα μήνα ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά για το Geeksphone Revolution, το οποίο θα δίνει την επιλογή στον χρήστη να τρέχει είτε Android είτε Firefox OS (όμως δεν υποστηρίζει dual-boot). Πλέον, στην σελίδα του Ισπανού κατασκευαστή, εμφανίστηκαν και φωτογραφίες του κινητού.

Έκπληξη προκαλεί πως το Firefox OS αναφέρεται με το αρχικό όνομα του, δηλαδή ως “Boot2Gecko by Mozilla”. Ο λόγος είναι πως η Geeksphone δεν έχει αγοράσει τα δικαιώματα για το Firefox OS και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό. Επίσης, είναι ήδη γνωστό ότι το τηλέφωνο θα δέχεται OTA updates για όποια νέα έκδοση του λειτουργικού θα επιλέξει ο χρήστης.

Θυμίζουμε ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

Geeksphone Revolution
• Επιλογή από Firefox OS ή Android OS
• Οθόνη 4.7 ίντσες LCD IPS
• Επεξεργαστής Intel Atom Z2560 1.6GHz
• Βίντεο Full HD 1920×1080 pixels 30fps
• Μπαταρία 2000 mAh (αποσπώμενη)
• Διαστάσεις 135×68.4×9.8 χλστ.

, Geeksphone Revolution, Με επιλογή από Firefox OS ή Android
, Geeksphone Revolution, Με επιλογή από Firefox OS ή Android

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Firefox OS Geeksphone

Geeksphone Revolution, Κυκλοφορεί Ευρώπη με τιμή 289 ευρώ

Με τιμή 289 ευρώ κυκλοφορεί στις 20 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη το Geeksphone Revolution, ένα ιδιαίτερο smartphone που δίνει στο χρήστη την επιλογή μεταξύ λειτουργικού συστήματος Android και Firefox OS, ενώ στο μέλλον σύμφωνα με τους κατασκευαστές του ίσως να υποστηρίζει και Ubuntu Phone OS ή κάποια άλλη διανομή Linux.

Smartphones Firefox OS Firefox OS smartphones Geeksphone

Geeksphone Revolution, Με Firefox OS ή Android [specs]

Η ανάπτυξη του Geeksphone Revolution συνεχίζεται και αναμένεται να δημιουργήσει εντυπώσεις όταν κυκλοφορήσει μιας και επιτρέπει την επιλογή από δύο λειτουργικά συστήματα Firefox OS ή Android (όχι dual-boot). Μέχρι σήμερα ο Ισπανός κατασκευαστής έχει αφήσει να “διαρρεύσουν” κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής τα οποία και παραθέτουμε.

Smartphones Firefox OS Firefox OS smartphones Geeksphone Revolution

Geeksphone Revolution, Αποκαλύφθηκαν ορισμένα από τα specs

Στην Ισπανική κατασκευάστρια εταιρεία Geeksphone και στο νέο της smartphone Revolution έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Στις αρχές του έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε μερικές low-end συσκευές (Peak, Keon) που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Firefox. Η Geeksphone παραμένει αφοσιωμένη στο Firefox OS ωστόσο το Geeksphone Revolution αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο και αναμφισβήτητα είναι το μεγάλο της στοίχημα.

Smartphones Firefox OS Firefox OS smartphones Geeksphone Revolution

Geeksphone Revolution, Με επιλογή από Firefox OS ή Android

Ο Ισπανός κατασκευαστής Geeksphone ήταν ο πρώτος που κατασκεύασε smartphone με λειτουργικό σύστημα Firefox OS ενώ παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει και Android smartphones. Σήμερα ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Revolution ένα smartphone με οθόνη 4.7 ίντσες Full HD και επιλογή ανάμεσα σε Firefox OS και Android.