Αύξηση 10% της μέσης τιμής πώλησης των smartphone το 2017

μέση τιμή πώλησης smartphone, Αύξηση 10% της μέσης τιμής πώλησης των smartphone το 2017

10% αυξήθηκε η μέση τιμή πώλησης των smartphone παγκοσμίως το 2017 σύμφωνα με έκθεση της GfK. Βάση στοιχείων από 75 αγορές ο μέσος όρος της τιμής πώλησης των smartphone παγκοσμίως παρουσίασε αύξηση 10% και άγγιξε τα 363 δολάρια (295 ευρώ).

Εκτός από τη μέση τιμή μικρή, άνοδος της τάξης του 3% σημειώθηκε και στην παγκόσμια ζήτηση για smartphone το έτος που μας πέρασε, η οποία ανήλθε σε 1,46 δισεκατομμύρια συσκευές, αποφέροντας συνολικά έσοδα 479 δισ. δολαρίων.

μέση τιμή πώλησης smartphone, Αύξηση 10% της μέσης τιμής πώλησης των smartphone το 2017

Τη μεγαλύτερη ζήτηση παρουσίασε η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολική Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 9% το 2017. Ειδικότερα, το 2016 πουλήθηκαν συνολικά 78 εκατ. συσκευές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και το 2017 πουλήθηκαν 85,2 εκατ. συσκευές.

Στη Λατινική Αμερική το 2017 πουλήθηκαν 115,8 εκατ. συσκευές από 105,9 εκατ. το 2016. Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη μείωση στις πωλήσεις προήλθε από την ανεπτυγμένη Ασία (Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) όπου σημειώθηκαν πωλήσεις 68,5 εκατ. συσκευών από 72,9 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα, μια μείωση της τάξης του 6%.

Όσον αφορά στην αξία των πωλήσεων, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη όπου οι πωλήσεις απέφεραν έσοδα 21,2 δισ. δολ. καταγράφοντας αύξηση 26% σε σύγκριση με το 2016. Αντίθετα, η ανεπτυγμένη Ασία είδε την αξία των πωλήσεων smartphone να μειώνεται κατά 4% στα 44,2 δισ. δολ. από 46,1 δισ.δολ. το 2016.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Πάντως καλό θα ήταν μια φορά να μας εξηγήσουν τον τρόπο μετρήσεων. Αυτά τα νούμερα είναι οι πωλησεις των εταιριών κατασκευής ή είναι η πραγματικές πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής ;

Nikopoup

Θα μπορουσε καλλιστα να μεταφραστει πως ο καταναλωτης αγοραζει πιο premium συσκευες..

Christos

Βασικά εννοείς ότι θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφραστεί στο ότι μας κοροιδεύουν μες την μούρη μας με δήθεν καινοτομίες και σταδιακή αύξηση των τιμών!

I am

Κάνεις λάθος. Παλιά οι ναυαρχίδες έκαναν όσο κάνουν τώρα τα mid range οι τιμές έχουν ανέβει φυσικά. Η απόδοση έχει ανέβει επίσης αλλά δεν έχουν αξιοποιηθει οι συσκευές εκτός αν τις θες επαγγελματικους λόγος. Οπότε ο μέσος χρήστης με 200 ευρώ και φροντίδα την βγάζει 3 χρόνια

ΓΙΑΝΝΗΣ

οι τιμες αυξανοντια συνεχως με διαφορα τεχνασματα οπως εχει γινει τωρα της μοδας στυλ Iphone plus για να εχεις καλυτερη καμερα κ κλτρη μπαταρια με δικαιολογια ”παιδια εχει μεγαλυτερη οθονη΄΄ και απο φετος μπαινει στο χορο η samsung με το s9 plus π θα εχει οχι απλα κλτρη καμερα αλλα και μεγαλυτερη ραμ…το εχουν κανει ηδη huawei me p10 plus κτλ…Αυτο το” βγαζω premium συσκευη που ειναι καλυτερη απο τη…ναυαρχιδα μου” ειναι καθαρα κ μονο για να ανεβαζουν τις τιμες στο θεο…Μετα θα βγαζουν αρθρα για το ποσο κοστος εχει κ καλα το R&D με ανυπαρκη ερευνα ανυπαρκτες αλλαγες κ φυσικα πρωτες υλες π ΔΕΝ αλλαζουν εκτος αμα πηρανε αυξησεις οι κινεζοι στα εργοστασια εκει κ δεν το πηραμε χαμπαρι(γελαει ο κοσμος)…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.