Γιατί τα iPhone είναι κάθε χρόνο τόσο ακριβά;

γιατί iphone είναι τόσο ακριβά, Γιατί τα iPhone είναι κάθε χρόνο τόσο ακριβά;

Κάθε φορά που η Apple ανακοινώνει κάποιο νέο iPhone, πολλοί χρήστες smartphone αντιδρούν στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία μιας και πιστεύουν πως τα iPhone είναι πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν συγκριτικά με τα αντίστοιχα android flagship smartphone. Γιατί όμως είναι τόσο ακριβά;

Ο CEO της Apple, Tim Cook, είχε πρόσφατα δηλώσει πως η καινοτομία των νέων iPhone θα κάνει τους καταναλωτές να τα αγοράσουν παρά το υψηλό τους κόστος, σε μια κίνηση που ακούστηκε σαν δικαιολογία για το υψηλό κόστος τους, ρίχνοντας την “ευθύνη” στις καινοτόμες τεχνολογίες που τα iPhone ενσωματώνουν. Είναι όμως δικαιολογημένο το κόστος τους;

γιατί iphone είναι τόσο ακριβά, Γιατί τα iPhone είναι κάθε χρόνο τόσο ακριβά;

Παίρνοντας σαν παράδειγμα το iPhone Xs Max, το κόστος κατασκευής του σύμφωνα με το TechInsights φτάνει τα $443, με τον Tim Cook να δηλώνει πως όλα αυτά που δημοσιεύονται για το πόσο κοστίζει ένα iPhone στην Apple για να το κατασκευάσει, δεν πλησιάζουν στο ελάχιστο το πραγματικό κόστος, το οποίο γνωρίζει μόνο η Apple, για την προετοιμασία, την ανάπτυξη και τη συναρμολόγηση μιας συσκευής.

Μιας και αναφερθήκαμε σε καινοτόμες τεχνολογίες, η Apple ακολουθεί διαφορετική τακτική από τους κατασκευαστές Android smartphone οι οποίοι ενσωματώνουν κάθε νέα τεχνολογία απευθείας στις συσκευές τους. Η Apple αφού διαλέξει την τεχνολογία που θέλει να χρησιμοποιήσει, περιμένει για να τη δει να ωριμάζει, να αποδείξει πως όντως είναι χρήσιμη και αποτελεσματική, έπειτα περιμένει να μειωθεί το κόστος υλοποίησής της και έπειτα βρίσκει το δρόμο της για τα νέα iPhone.

Επιπλέον, η Apple, όπως και κάθε άλλος κατασκευαστής, πρέπει να ενσωματώσει ένα μεγάλο αριθμό νέων και πολύπλοκων τεχνολογιών στα iPhone, αν θέλει να είναι ανταγωνιστική, όπως η χρήση της TrueDepth κάμερας για τη λειτουργία του Face ID αλλά και οι οθόνες OLED που χρησιμοποιεί από το 2017 στα iPhone X αλλά και τη χρονιά που διανύουμε με τα iPhone Xs και Xs Max, διατηρώντας τη χρήση της IPS LCD οθόνης σε ένα και μόνο iPhone, αναφορικά για αυτά που παρουσιάστηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, τα στοιχεία δείχνουν πως το κόστος κατασκευής των iPhone αυξάνεται κάθε χρόνο, με την τιμή τους να αυξάνεται πολλαπλά, τη στιγμή που ορισμένοι κατασκευαστές android smartphones ανεβάζουν τις τιμές κοντά σε αυτές των iPhone και τους καταναλωτές να πρέπει να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για να αποκτήσουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

63 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Το γράφημα είναι ακριβώς το αντεπιχείρημα στον Τιμ Κουκ. Μια εταιρεία τεχνολογίας πρέπει να καινοτομεί για να αγοράσουν οι καταναλωτές τη συσκευή τους δηλαδή να είναι ανταγωνιστική. Αυτό που ισχυρίζεται με βάση τη λογική του ο Τιμ είναι όμως οτι καινοτομεί όχι για ανταγωνισμό αλλά για να αυξήσει την τιμή του.

– η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε από το Iphone 8 και έπειτα (δηλαδή η καινοτομία που εισήγαγε) είναι πολλαπλάσιας αξίας από αυτής σε επίπεδα Iphone 8, και μέχρι τότε δηλαδή από το iphone 4 έως το Iphone 8 δεν καινοτόμησε καθόλου

– όχι μόνο αύξησε την τιμή αλλά ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται σημαίνει πως είναι 200% αύξηση στο ρυθμό ανάπτυξης με βάση την αλλαγή από 8 σε 8plus μείον την αλλαγή σε κόστος υλικών.

Να μη γράφει specs απέξω ο Τιμ αλλά να δείνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Δε δουλεύει έτσι η οικονομία και η apple δεν πουλάει iphone αλλά πουλάει το brand “πουλάω iphone” κάπως έτσι βγάζει λεφτά κει ο ZERβουδάκης με το brand “πουλάω smartphone”

nikos

συμφωνο απλα ο καθε χρηστης ios για 2 ολοκληρα χρονια ας μην παρει καινουργια συσκευη. η απλα θα δει της μειωσεις και οταν αναρωτηθει θα της το πουμε οτι η τιμες σας ειναι παραλογες…. και θα αλλαξει τιμολογιακη πολιτικη

Kosmas

Και για να δούμε λίγο πίσω από τα νούμερα, ο Tim Cook ανέλαβε την apple το 2011 με το iphone 4s.. Κοιμόταν καινοτομικά μέχρι το iphone 8 το 2017 (6 χρόνια) και πλέον από το 8 που για μένα είναι το πιο πλήρες iphone ξεκίνησε να εισπράτει το brand που έχτιζε τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης το iphone 6 μέχρι το iphone 8 ξεκινούσε από τα 649 USD – 699 USD, ή τον κλέβαμε σε αυτό το διάστημα ή θα μας κλέβει από το 8 και μετά (μάλλον το δεύτερο)

Ανά κατασκευαστική 3τία βγάζει φθηνό iphone: 5C (2013), SE (2016), XR (2018) και συνήθως είναι λίγο πάνω από το μισό του ακριβότερου μοντέλου

Το Iphone X ήταν αρπαχτή και δοκιμαστική για τα πιο πρόβατα και όλη η καινοτομία που δεν έδωσε με τα 8 για να βγάλει κανα φράγκο παραπάνω. Ακόμα χειρότερο είναι που είναι Discontinued.

Σούμα: Πάρτε το iphone 8 τώρα (με 2-3 χρόνια σίγουρα updates) ή το iphone XR (με θεωρητικά 4 καθαρά) γιατί θα ξαναβγάλει άλλο value for money το 2020-21 που να μην “καινοτομεί”

Jim C.
And. K

Για να τα αγοράζουν με δόσεις τα κορόιδα και να λένε ότι έχω μήλο…και να μην έχουν ιδέα κιόλας

GS

Αφού αγοράζουν όλοι οι wannabe νεόπλουτοι με 50.000 δόσεις για να τα μοστράρουν στις καφετέριες καλά κάνει.Δεν τους νοίαζουν που θα πρέπει να πληρώσουν άλλα τόσα για κάποια άλλα πράγματα ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα προσφέρει όλα x2 αρκεί να βλέπουν το μήλο και να νιώθουν ανώτεροι (εδώ γελάμε).Οπότε ξέρουν ότι θα το χάψουν και θα το πάρουν τότε λένε γιατί όχι περισσότερο κέρδος για εμάς.

ΚώσταςD.

Μόνο 3 σχόλια;;;; Έλα πάμε λίγο…!!!😜

Gene

Έχουν περάσει προϊόντα της Apple από τα χέρια μου και το μόνο που παραδέχομαι είναι η πολύχρονη υποστήριξη(το νέο ios θα το πάρει το 5s). Η μετά jobs εποχή δεν έχει να επιδείξει καμία καινοτομία.
Απλά φλυαρες βελτιώσεις, κάμερας, Software, διάταξη κάμερας στον ίδιο σχεδιασμό κλπ. Αμέσως σταμάτησε το καινοτόμο, επετειακό Χ, αφού δεν περπατούσε.
Τώρα είμαι κάτοχος note9. Έχω γραφίδα, μπαταρία 4000, πλήρη οθόνη χωρίς notch για βίντεο, δυνατότητα Samsung Dex και δυνατότητα επέκτασης μνήμης με Micro sd. Και όλα αυτά με περίπου ίδιο κόστος.

nikos

Gene αν ειναι με το ιδιο περιπου κοστος φιλε μου με το νοτε που εχεις σορρυ θα προτιμησω 100% το αιφον . μου την ειδε και η σαμι και θελει να γινει απλα στης τιμες ! αντροιτ πουλαει δεν πρεπει να εχει τετοιες τιμες ας φτιαξει δικο της λειτουργικο σαν της απλ και ας το πουλησει οσο το αιφον μπορει ; ουτε για αστειο . την εχει δει η απλ με της τιμες της μας περναει για εντελως κοροιδα γιατι ειμαι χρηστης αιφον αλλα οχι κοροιδο να ψωνιζω καθε χρονο το νεο μοντελο την ειδε και η σαμι να τιναζει στα υψη της τιμες της οχι σορρυ δεν θα παρω ! να δωσω για αντροιτ λειτουργικο συστημα τα ιδια σχεδον χρηματα με το αιφον αλλο αντροιτ που αλλο ios να λεμε και αληθειες .

Makis

Ένα κακό σε πραγματικά ΑΤΟΚΕΣ δόσεις να μου πει κάποιος;

bill

καινο-ΤΙ??? 😂😂😂😂😂😂😂

Flagship killer

Λοιπόν.. εσείς που κραζετε τις δοσεις….
Για να έχεις δόσεις πρέπει να έχεις πιστωτική…
Για να έχεις (πλέον) πιστωτική πρέπει
Να μη χρωστάς
Να έχεις λεφτα
Να έχεις ανάλογο εισόδημα
Να μην είσαι στον Τειρεσία
Αν λοιπόν τηρείς όλα τα παραπάνω σε μια χώρα που
ΔΕΝ έχει λεφτά
Εχει ανέργους
Όλοι χρωστάνε.
Και το 90% είναι στον Τειρεσία ,
Ε τότε να ρε μάγκες μπορείς να πάρεις και iphone και Mercedes και να πας και μια βδομάδα Μύκονο…
Καταλάβατε ανήλικοι, μίζεροι; άιντε στα ξαομι σας τωρα.

* Δεν έχω iPhone ούτε φαν ειμαι.
Έχω όμως iPad pro και ψάχνω ποιό τάμπλετ είναι σαν το pro…
Όσο για κινητό μόνο note.-

Sakis

Να Προσθέσω επίσης για αυτούς που κράζουν τα iPhone και τις δώσεις: ‘’όσα δε φθάνει η αλεπού… ‘’

godis

Flagship killer Oπα ρε φιλε μπαστα! γιατι το λες υποτιμητικα το ξαομι; μια χαρα τηλ ειναι και το σημαντικοτερο σου κρατανε το πορτοφολι γεματο…Υμαρτον δηλ.

Agnostos13

1000% flammable άρθρο…
Δεν λέει κάτι ουσιαστικό και μόνο σκοπό έχει να αρχίσουν ατέρμονα σχόλια με τη θεωρία του καθενός…

ΥΓ. Όποιος θέλει να μείνει στην ουσία ας κρατήσει αυτό. Είναι από τα ελάχιστα που έχει deticated λειτουργικό και το μόνο με iOS! Όταν ανακοινωθούν τα Pixel που έχουν και αυτά deticated λειτουργικό περιμένω να μου πείτε πόσο φθηνά είναι…

Makis

Ακριβώς flagship killer, το να είσαι νοικοκύρης εν έτη 2018 σε μία μπανανία όπως η Ελλάδα είναι “περίεργο”. Το όφελος των άτοκων δόσεων είναι μεγάλο. Ίδιο είναι να πας να σκάσεις για μία συσκευή 400-500 ευρώ και ίδιο είναι να δίνεις 10-15 ευρώ το μήνα για 3 χρόνια χωρίς φυσικά να χρειάζεται να πας καθόλου στην τράπεζα και να πληρώνεις στον αυτόματο;

giorgosgek

Τα λετε καλα οι περισσοτεροι. Ο κοσμας με εκαψε στην αρχη , αλλα καταλαβα απολυτα τι λεει και εχει δικιο

Giannisanag

Ο φτωχος στο μυαλο ρωτα πόσο κοστίζει. Ο πλουσιος στο μυαλό ρωτα πόσο αξιζει. Ο φτωχος στο μυαλο λεει είναι ακριβο δεν εχω λεφτα να το πάρω. Ο πλουσιος στο μυαλο, αφου αποφάσισει οτι του ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ, βλεπει με ποιο τροπο μπορει να το αποκτησει. Το iphone δεν ειναι ακριβο για οποιον το χρειαζεται. Δεν ειναι το καλυτερο κινητο εκει εξω. Ειδικα σε value for money. Ειναι όμως απο τα κορυφαια τηλέφωνα εκει εξω. έχει καταφέρει να θεωρείται leader στην αγορα ομως, και οι leaders δεν βασιζονται ποτε στο value for money. Ειναι ενα απο τα κορυφαια τηλεφωνα εκει εξω και θα μπορουσε ανετα να κανει 800-900 δολλαρια οπως το note. Κανει παραπάνω γιατι εξαργυρωνει το οτι θεωρειται(ασχετα το τι πιστευετε εσεις η εγω) leader (ειναι και θέμα μαρκετιγκ,δεν μπορεί ο leader να ειναι φθηνοτερος). Κάνει επίσης παραπάνω γιατι κανενα μα κανενα αντροιντ δεν δίνει τετοιο integration software-hardware. Για καποιους αυτο απο μονο του αρκει. Για καποιους ειναι deal breaker και ειναι ο λόγος να πάνε σε αντροιντ που γι αυτο το λογο ειναι και φθηνοτερα. Κακα τα ψεμματα είναι διαστρέβλωση να κοιταμε την τινη στην Ελλαδα και να λεμε ειναι ακριβο. Εξω οι πάροχοι πριμοδοτούν πλουσιοπαροχα την αποκτηση του με… Συνέχεια »

And. K

Έχω δει στην ζωή μου πολλά… Αλλα τέτοιο τηλεκατευθυνομενο πρόβατο σαν τον FLAGSHIP KILLER Δεν έχω ξαναδεί. Θα μας κάνεις και μάθημα… Μυρωδιά..

Δημήτρης

Giannisanag , εσυ τι απο ολα εισαι? φτωχός στο μυαλό ή φτωχός στην τσέπη?

JD

Με τα λεφτα που εχει το iphone xs οποιοδηποτε λογικος ανθρωπος αγοραζει 2 S9 η 4 pocophone. Τα υπολοιπα για αναγκη αγορας iphone γιατι καποιος το χρειαζεται ή integration software hardware οταν τα μισα προγραμματα ειναι της Google (google maps , gmail , youtube κτλ) μονο γελιο για την ασχετιλα καποιων ανθρωπων και λυπη για την πλυση εγκεφαλου που εχουν υποστει μπορουν να προκαλεσουν.

Πετράν

…γιατί μπορούν!!!

George

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για όποιον ασχολείται με την τεχνολογία, είναι δηλαδή αυτό λέμε “ψαγμένος.” Το κόστος κατασκευής του iPhone Xs Max είναι στα 443 δολάρια. Η Apple το μοσχοπουλάει με τεράστιο κέρδος σχεδόν 3 φορές περισσότερο από το κόστος κατασκευής. Εάν το ίδιο κινητό το έφτιαχνε μια άλλη εταιρεία, στο ίδιο ακριβώς εργοστάσιο (εξάλλου όλα τα iPhones στην Κίνα κατασκευάζονται και αυτά) π.χ η Xiaomi που έχει δηλώσει ότι έχει μέγιστο κέρδος 5% από οτιδήποτε πουλάει, τότε το κινητό θα κόστιζε για τον καταναλωτή σίγουρα πολύ φτηνότερα (π.χ 600-700 ευρώ) και όχι 1.300. Γιατί λοιπόν το πουλάει τόσο ακριβά; Διότι πολύ απλά υπάρχουν ακόμα αρκετοί άνθρωποι παγκοσμίος που είναι πρόθυμοι να δώσουν αυτό το συγκεκριμένο ποσό, αρκεί βέβαια να βλέπουν στο πίσω μέρος της συσκευής το λογότυπο “iPhone”. Διότι για την ίδια ακριβώς συσκευή, με ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, εάν αντί για Apple έγραφε π.χ Xiaomi, τότε δεν θα τα έδιναν. Το θέμα είναι εκτός από το να πουλάει πανάκριβα τις συσκευές, η Apple κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να σου πάρει και χρήματα από όπου αλλού μπορεί. Τα νέα iPhone, παρά την τσουχτερή τους τιμή, δεν διαθέτουν καν ένα ταχυφορτιστή στην συσκευασία. Ταχυφορτιστή, που σου δίνουν όλες οι… Συνέχεια »

Christz

Δεν πάει να κάνει και 2000€.. πάλι χειρότερη κάμερα από note 9 θα εχει και πάλι πίσω σε ταχύτητα και υποστήριξη θα είναι από OnePlus..

JohnWave

Tέσσερις είναι οι λόγοι κατά τη γνώμη μου στην ερώτηση του άρθρου: α) Η Apple έκανε μεγάλο μπαμ επί εποχής Jobs, την ώρα που ανταγωνισμός δεν υπήρχε ουσιαστικά. Ρίζωσε στο μυαλό αρκετών καταναλωτών το brand name ως το κορυφαίο της αγοράς. Aκόμα και αν όλα τα τελευταία χρόνια έμεινε πίσω από το ανταγωνισμό, αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να μειωθεί η αξία του τόσο καλά ριζωμένου brand name. β) Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών δεν κάθεται να συγκρίνει, να κάνει έρευνα αγοράς και να αξιολογήσει. Ιδίως οι περισσότεροι από τους αγοραστές iphone, λόγω του δυνατού brand name δεν ενδιαφέρονται για το τι προσφέρει ο ανταγωνισμός. Το ίδιο συνέβαινε τη δεκαετία του 80 με τη Sony. γ) Το iOS είναι αποκλειστικό λογισμικό της Apple, οπότε ο χρήστης που το προτιμά έναντι του android δεν έχει επιλογές από άλλες εταιρίες. δ) Η Apple εφαρμόζει πολιτική “από όπου και όπως μπορούμε να τους τα πάρουμε”. Θα πει κάποιος “μα είναι αυτονόητο μια εταιρία να προσπαθεί να βγάλει όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος”. Ναι αυτονόητο είναι αλλά διαφέρει ο τρόπος επίτευξης κέρδους. Άλλη εταιρία μπορεί να παρανομήσει για να τα πιάσει χοντρά, άλλη εταιρία μπορεί να προχωρήσει σε αθέμιτο ανταγωνισμό, άλλη εταιρία μπορεί να… Συνέχεια »

Γ

Αγαπώ το iOS αλλά αν δε γίνει καμία καλή προσφορά φέτος από τις εταιρίες κινητής δε ξανά δίνω τόσα λεφτά για τηλέφωνο. Έχουν ξεφύγει. Εντάξει κινητό είναι. Γιατί κοστίζει όσο ένα macbook?

nikos

συφωνω απολυτα αγαπω το ios ειναι οντος το καλυτερο συστημα αλλα οχι με αυτες της τιμες εχει τρελαθει η απλ και δεν θα την ακουλουθησω θα μεινω ακομα ενα χρονο με το αιφον 7 μου . η εταιριες κηνιτης τηλεφωνιας που λες δεν κανουν προσφορες σε κλεβουν απλα . το καθε νεο αιφον με συμβολαιο στη γερμανια το παιρνεις με 50 ευρω και 35 ευρω παγιο εδω αυτα δεν υπαρχουν για αυτο αλλη μια χρονια με το ιδιο κηνιτο αιφον δεν με χαλαει καθολου 🙂

Project.one

https://www.youtube.com/watch?v=emPiTZHdP88

To Pocophone ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ το iphone XS MAX σε real life speed test (το σκορ είναι 3-11 ή 4-12 γιατί κάποια αποτελέσματα ήταν οριακά).
Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει και αποφασίζει ,αν ξέρει και μπορεί να κρίνει βέβαια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αγοράσει ποτέ iphone αλλά λέμε τώρα.

Αλέξανδρος

Χωρίς παρεξήγηση προς το κοινό που τα αγοράζει αυτά τα τηλέφωνα (και όχι μόνο αυτά γιατί και η Samsung δαγκώνει στις τιμές και άλλες εταιρίες γενικά) εφόσον υπάρχει αυτός ο προβατισμός από ανθρώπους που το αγοράζουν και καλά για τις καινοτομίες του ενώ πέρα από κάμερα και Facebook δεν έχουν ανοίξει άλλο app (αντε και Instagram) και το αγοράζουν το κάθε iPhone και το κάθε Samsung, και το κάθε Pixel, και γενικά το κάθε τηλέφωνο που δεν πιάνει μία μπροστά σε τεχνολογικά είδη που μπορεί να αγοράσει κανείς με αυτά τα χρήματα (παίρνεις και λαπτοπ και κονσόλα και τηλεόραση και κινητό και έχεις και ρεστα για τη τσέπη σου) τότε ο καταναλωτής όχι απλά δε σκέφτεται αλλά δεν σέβεται ούτε την τσέπη του. Η Apple έχει επίσης το ποιο ακριβό brand name απο Όσο ξέρω και για αυτό και μόνο ακόμα και μια τοστιέρα να πουλήσει εφόσον έχει πάνω το σήμα της μπορεί να την πουλήσει σε υπέρογκο τιμή και δεν θα κουνηθεί και φυλλο γιατί απλά μπορεί. Τόσα χρόνια οι πωλήσεις πάνε καλά για κινητά που κοστίζουν πάνω από 800 ευρώ, παράλληλα ακούμε ότι ο χώρος περνάει κρίση και ότι δεν πουλάνε αλλά συνάμα ακούμε ότι γίνεται χαμός με… Συνέχεια »

nikos

αυτο ακριβως ας μην αναβαθμησει κανεις της συσκευες του απλ για 2 χρονια σε ολο τον πλανητη την ζημια που θαπαθει η απλ θα την κανει να αλαλξει προς τα κατω σαφως της τιμες της να βγει το σεπτεμβριο το νεο αιφον και να εχει λιγες χιλιαδες πωλησεις θα παθει ζημια θα πει κατι καναμε λαθος και οταν ρωτησει τον κοσμο θα της πουμε ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΣ ΤΙΜΕΣ ΣΟΥ και πιστεψε με θα το κανει .

ΝΙΚΟΣ

+ + @JohnWave και άλλα πολλά που συμπληρώνουν το σκεπτικό σου

Flagship killer

And K. Σε τσούζει που δε σου βγάζουν ούτε κάρτα μέλους σε βίντεο κλαμπ; κάτσε κι εσύ στο ξαομι σου , μιζερουλη… Και μάθε να βάζεις κόμματα… μετα βίας κατάφερα να διαβάσω τι έγραψες

Don Mitso Mou

Εγώ έχω απλά μία ερώτηση. Αφού δεν σας αρέσει, είναι ακριβό, κοροϊδεύουν τον κόσμο, δεν έχουν design, δεν έχουν «ινοβέισον» …….γιατί σας καεί τόσο και σχολιάζετε και κοινώς ασχολείστε;

Σε πράγματα που καθημερινά σας ξεσκίζουν, βλέπε καφές που κάνει 5€ με κόστος 0.10€, ή ρούχα που κάνει κάτι 100€ με κόστος 10€, δεν λέτε τίποτα. Οποίος έχει παίρνει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα γιατί το παίρνει. Η κρίση νομίζω έβγαλε στη φόρα τη βλαχιά και τη μιζέρια μας

Giannisanag

Don mitso mou
κανεις δεν θα σου απάντησει σε αυτο.
Αν ειχαν τα 1200 να το αγορασουν και δεν το αγόραζαν λογω σπεκς ελαχιστοι θα σχολιαζαν.

godis

Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ακουγονται ολες η αποψεις κριτικες (αρνητικες θετικες) αρκει να ειναι πολιτισμενα τα σχολια και να αποφευγονται προσωπικοι χαρακτηρισμοι,αλοιμονο.

Agnostos13

@Don Mitso Mou:
Ο Έλληνας πάντα είχε την λεζάντα σαν προτεραιότητα στη ζωή του. Παλιά έπαιρναν Cayenne τώρα με την κρίση έπεσαν τα budget και έχουμε τα iPhone.
Φυσικά το Cayenne τότε όπως και το iphone σήμερα είναι σαφώς ένα καλό προιόν. Σίγουρα όχι vfm ειδικά για τους περισσότερους που το αγόραζαν/αγοράζουν χωρίς να χρησιμοποιούν ούτε το 1/10 των δυνατοτήτων του, κάτι όμως που σαφώς δεν μειώνει την αξία του.
Παράλληλα υπάρχει και η άλλη πλευρά του Έλληνα…αυτή που θέλει να ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα. Αυτή η πλευρά βλέπει μόνο αρνητικά και παρακαλάει να την πάθει ο γείτονας ωστέ να μην αισθάνεται ο ίδιος μειονεκτικά.
Τι σε παρεξενεύει λοιπόν από αυτά που διαβάζεις;

JohnWave

@Don Mitso Mou, τα περί βλαχιάς κράτα τα για τον εαυτό σου. Αν νομίζεις ότι με ένα iphone καταφέρνεις να την κρύψεις, μην το προσπαθείς. Το ότι αναρωτιέσαι γιατί μας καίει και γιατί σχολιάζουμε είναι επίσης κάτι που σε μειώνει. Σαφώς και πρέπει να μας καίνε αρνητικά πράγματα που γίνονται γύρω μας και ας μην αφορούν τον εαυτούλη μας. Όσο για το παράδειγμα με τα ρούχα, βρισκόμαστε σε blog τεχνολογίας αν δεν το έχεις καταλάβει και για προϊόντα τεχνολογίας θα μιλήσουμε. Επίσης αν νομίζεις πως αυτή η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο Techblog, γίνεται μόνο στην Ελλάδα, είσαι βαθιά γελασμένος. Έστω και καθυστερημένα ο κόσμος ξυπνά.

@ΝΙΚΟ, σε ευχαριστώ φίλε μου. Τουλάχιστον ελπίζω να πιάνουν τόπο σε όσους σκέφτονται ώριμα και λογικά.

Chris_BMW

@Project.one

Καθόμουν με τον αδερφό μου στο MacBook προχθές και μέσου αυτού αγόρασε ένα μπουφάν από ένα σάιτ ..
Χωρίς να σηκωθώ από τη θέση μου του έκανα copy paste τον κωδικό παραγγελίας από τον mac στα μηνύματα και κατευθείαν αποστολή στο τηλέφωνο του ενώ παράλληλα σήκωνα τηλέφωνα από τον υπολογιστή χωρίς καθόλου να ασχοληθώ με το τηλέφωνο μου που ούτε ξέρω που το είχα παρατήσει ..

Και συ τώρα μου λες να πάρω ποκοφον😂

6s εχω .. με iOS 12 τριών χρόνων και πάει σφαίρα .. και εκεί που έλεγα φέτος να το αλλάξω ΕΝΝΟΕΙΤΕ πάλι με I phone έρχεται η 12 έκδοση του iOS και μου λέει κάτσε άλλο ένα χρόνο ..
Και εσείς μου λέτε να πάρω Android.. λες και δεν είχαμε Android εμείς ….

Giannisanag

@johnwave O κοσμος ξυπνά; Ο κόσμος ξυπνά κι ανακάλυπτει οτι τι μεγαλο του πρόβλημα είναι ποιοι αγοράζουν iPhone στα 1099$ ενω αν εδιναν 600 για μια φορητη συσκευη θα ηταν νορμαλ. Ο κοσμος ξυπνα και βλεπει το παραπανω αλλά δεν βλεπει οτι: 1. Θα μπορούσε να βγαλει 100δες δολλαρια αξιοποιωντας τις δυνατότητες που δίνει το διαδικτυο ακομα και με ενα κινητο των 200 ευρω αλλα προτιμα να δίνει 500αρια και 600αρια και να κάνει κριτική σε αυτους που δινουν 1200αρια. 2. Το 90% των χρηστων παγκοσμίως δεν χρειάζεται (ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΟΜΠΥ Η ΤΗΣ ΜΟΣΤΡΑΣ ) κανενα κινητο ανω των 300-400 ευρω. 3. Άνθρωποι εργαζομενοι κακοποιουνται σωματικα και ψυχολογικα για να βγουν τα made in china κινητα ολων μας, αλλα οι τυψεις μας καταπραυνονται φαινεται αν εχουμε πλήρωσει λιγοτερο 4. Ειναι στρεβλωση να δινεις ακομα και το 5% του ετησιου εισοδήματος σου για ενα γκαντζετ (μας πρηξατε με το ποιος σεβεται τα λεφτα του και ποιος οχι) . Αυτος που βγαζει 700 το μηνα μαι κυκλοφορεί με mi8 ειναι το ιδιο σπαταλος με αυτον που βγαζει 1100 και κυκλοφορει με iPhone Xs. Το ίδιο προβατα (αγαπημένη σας λεξη) ειναι και οι 2. Απλα ο ενας… Συνέχεια »

Fotis

Μια ερώτηση iPhone 7 Plus η iPhone 8?

ΝΙΚΟΣ

Ακόμη θυμάμαι εκεί το 6 που πήγε η οθόνη στις 4,7 ιντσες (ουάου) κ έπεσαν σαν τα κοράκια να το πάρουν όσοι πριν από λίγους μήνες έλεγαν πως οι 4 είναι ιδανικές. Και Κάργα μπέζελς.με μια Hd ανάλυση για 700 ευρώ.
Το οποίο δεν στράβωνε γρανίτης ήταν , μέχρι να βγει το 6s κ να πει ο Κούκ πως τώρα δεν στραβώνει 😆✌. Που είχε χάλια μπαταρία , αλλά ο Ivy έλεγε πως είναι πολύ γαμάτο κ δε μπορούμε να το αφήσουμε από τα χέρια μας, για αυτό τελειώνει γρήγορα η μπαταρία.

Που όλα τα 5,5s,6,6s,7 τα σακάτευε με την χάλια μπαταρία, τα υποχρονιζε, σέρνονταν και αναγκάστηκε επ απειλή άγριων μηνύσεων να ζητήσει συγνώμη , ενώ τα fan boys έσκιζαν τα ρούχα τους κ τράβαγαν τα βυζ..α τους στα fora πως είναι νεράκι το iphonακι μου σαν την πρώτη μέρα (Άχου τα μωλλεεε). Αυτά παραπάνω @Giannisanag είναι ένα κλάσμα όσων έχουν συμβεί κ δικαιολογούν απόλυτα όσους λένε πως δεν αξίζουν τα λεφτά τους τα μηλοτηλέφωνα.
Αυτή η κοροϊδία είναι αρκετή. Τα εισοδήματα οποιουδήποτε δεν έχουν καμία σχέση με την κρίση για ένα προϊόν.

George

Ο καθένας αγοράζει και πληρώνει ότι θέλει, και όσο θέλει. Εξάλλου δικά του είναι τα χρήματα, ό,τι θέλει τα κάνει ο καθένας. Δεν δέχομαι όμως να κάθεται αυτός που έχει iPhone να λέει στους άλλους για τις “κινεζιές” τους, όταν τα iPhone είναι 100% κινέζικα. Επίσης είναι τελείως γελίο να λέει ένας κάτοχος iPhone στους άλλους ότι δεν έχουν iPhone γιατί απλά δεν έχουν αρκετά χρήματα. ‘Εχω χρήματα για iPhone. Δεν μου αρέσει όμως ως κινητό και κυρίως οι περιορισμοί του ios. Επίσης αυτό που λένε μερικοί ότι το iPhone θα τους βοηθήσει να βγάλουν γκόμενα, αυξάνονοντας και καλά το image που έχουν, αυτό το αφήνω τελείως ασχολίαστο. Ξέρω ανθρώπους που έχουν στην ιδιοκτησία τους 10 διαμερίσματα, και κυκλοφορούν με κινητό Xiaomi. Ενώ ξέρω και τύπους που αγόρασαν και έχουν στην κατοχή τους iPhone, προσπαθούν να το παίξουν μούρη με το iPhone. αλλά πέρα από το iPhone δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

riptor

Tim Cook να δηλώνει πως όλα αυτά που δημοσιεύονται για το πόσο κοστίζει ένα iPhone στην Apple για να το κατασκευάσει, δεν πλησιάζουν στο ελάχιστο το πραγματικό κόστος, το οποίο γνωρίζει μόνο η Apple, για την προετοιμασία, την ανάπτυξη και τη συναρμολόγηση μιας συσκευής.

ε βεβαια ειναι πολυ πιο φτηνα.στην υγεια των κοροιδων

JohnWave

@Giannisanag, σου απαντώ. 1.Ο κάθε αγοραστής οποιασδήποτε συσκευής θα ήταν χρήσιμο να κάνει, εφόσον διαθέτει το χρόνο,όσο το δυνατό καλύτερη έρευνα αγοράς. Δεν του το επιβάλει κανείς. Θα ήταν χρήσιμο όμως για τον ίδιο ώστε τα χρήματα που θα δώσει να ανταποκριθούν όσο το δυνατό καλύτερα στην αξία που θα λάβει. Αν τα iphone ήταν ξεκάθαρα οι καλύτερες συσκευές στην αγορά, δεν θα κάναμε καμία κουβέντα. Επειδή όμως αυτό που προσφέρουν δεν ανταποκρίνεται στην τιμή τους με βάση τον ανταγωνισμό, το αναφέρουμε. 2.Αν έχω καταλάβει σωστά τον τρόπο σκέψης σου, η διαφορά μας είναι η εξής και δεν λύνεται: Εσύ υποστηρίζεις ότι μια εταιρία μπορεί να αισχροκερδεί όσο θέλει αφού κινείται μέσα σε μια ελεύθερη οικονομία και οι καταναλωτές που δεν αγοράζουν τα προϊόντα της, δεν πρέπει να ασχολούνται μαζί της αφού δεν αντιμετωπίζουν καμιά επίπτωση από την αισχροκέρδειά της. Εγώ συμφωνώ ότι μια εταιρία μπορεί να αισχροκερδεί όσο θέλει αφού κινείται μέσα σε μια ελεύθερη οικονομία ΑΛΛΑ επιθυμώ οι καταναλωτές να είναι όσο το δυνατό καλύτερα ενημερωμένοι ώστε να μη δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα αισχροκέρδειας. Δεν θεωρώ ότι κάτι αρνητικό που δεν με αφορά, δεν πρέπει να το κατακρίνω. 3.Aν ο άσχετος με την τεχνολογία φίλος σου που βγάζει 80.000… Συνέχεια »

John

Δεν μπορεις να συζητησεις λογικα με κατοχους iphone , τους ξεφτιλιζει το pocophone με τα 300 ευρω και γραφει ο αλλος οτι μπορει να στελνει μυνηματα απο το macbook και οτι εχει εμπειρια απο android οταν το τελευταιο κινητο android που ειχε ηταν πριν 6 χρονια.
Οταν ενα ατομο εχει αγνοια και φοραει παρωπιδες δεν υπαρχει σωτηρια.

Chris_BMW

@Johnwave Διάβασα προσεκτικά το σχόλιο σου και θα σου κάνω την εξής ερώτηση : Αν ο υποτιθέμενος φίλος σου δηλαδή σε ρωτούσε ποιο είναι το καλύτερο κινητό αυτή τη στιγμή σε κάμερα και αυτονομία δηλαδή εσυ με ποιο κριτήριο θα του απαντούσες ;; Με το κριτήριο των «χαρακτηριστικών» (;) που παρουσιάζουν «μαρκετινιστικα» οι άλλες εταιρείες ;;Η με βάση την πραγματικότητα άσχετα από χωρητικότητα μπαταρίας . Ρωτάω γιατί εσυ είσαι υποτίθεται ο ενημερωμένος.Γιατι εγώ σε όσα τεστ έχω δει μέχρι στιγμής σε YouTube το xs max έχει αν όχι την καλύτερη ,τουλάχιστον ισάξια αυτονομία με το Note 9 των 1000 μιλιαμπερ μεγαλύτερης μπαταρίας . Όσον αφορά την κάμερα τι θα του απαντήσεις ;; Ποιο έχει την καλύτερη ;; Ακόμη και ο Saf τον οποίο παρακολουθείς φανατικά εκτός του χαμηλού φωτισμού σε όλα τα υπόλοιπα την έβγαλε καλύτερη του Note . Αν σε ρωτήσει για επεξεργαστική ισχύ ;; Εκεί ποιο ακριβώς θα του προτείνεις ;; Και τι να του πεις ακριβώς ! Ότι ακόμα και ο περσινός a11 είναι ανώτερος (!).. Ποιότητα υλικών κατασκευής και αδιάβροχο ποίηση ;;; Έχω να σου προτείνω βίντεο που αποδεικνύουν το ποσό καλή δουλειά έχει κάνει η apple στον τομέα αυτό (της αδιάβροχο ποίησης ) δεν έχει… Συνέχεια »

Giannisanag

@johnwave Στον φιλο μου αν με ρωταγε θα του έλεγα οτι υπαρχουν καλύτερα και φθηνοτερα κινητα. Αλλα αν του ελεγα οταν τελικα θα έπαιρνε συνειδητα το iphone οτι τον εκλεψαν κι ότι δεν νιωθει να χειριζεται τα λεφτα του.θα ημουν προσβλητικός απεναντι σε καποιον που ξερει να βγαζει 1000 φορες παραπάνω λεφτα απο εμενα τον μηνα αν του εκανα υποδειξεις για το πώς να τα ξοδευει. Η διαφωνια μου μαζι σου ειναι η εξης σε σχεση με την αισχροκερδεια: Ναι.το Χs δεν αξιζει τα λεφτα του.Για σενα και Για μενα. Η apple φανερα προσθετει εναν “αερα” στην τιμη. Ενα καπελο που αφορα brand name και software (κυριως) καθως και το οποιο exclusivity (ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΑΝ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ-ετσι ειναι) Οι αγοραστές της ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ πληρώνουν αυτο το καπελο Ολοι οι αγοραστές iPhone εχουν ελεύθερη προσβαση και στα τεστ και στα στοιχεία και όλοι ξέρουν οτι στα 1200 ευρώ δεμ θα βρουν ταχυφορτιστη.. Η απλ επισης ξερει (και αυτό είναι μεγιστο μαρκετιγκ) οτι το κοινο που εχει σαν ταργκετ γκρουπ δεξ κολλαει στο 1200 και κατι ακομα για ασυρματη και κατι ακομα… Συνέχεια »

Petros

Φίλε πήρα τηλέφωνο που σκίζει iPhone και Note!
Ελα ρε ποιο??
Το ποκοφον
Χαχαχαχαχα😅

Nikopoup

@Chris_BMW μαρκετινιστικα είναι επίσης και τα νούμερα των benchmark. Λες για την διάρκεια μπαταρία σε καθημερινή χρήση και όχι για τα απόλυτα νούμερα τους αλλά συγκρίνεις τους επεξεργαστές με βάση τα benchmarks και όχι την καθημερινή χρήση που οι διαφορές είναι απειροελαχιστες. Κάμερες και οθόνες είναι όλα υποκειμενικα και επίσης πάλι οι διαφορές είναι ελάχιστες. Τα υλικά δεν είναι τα καλύτερα. Έχουν πολύ φανταχτερά ονόματα αλλά δεν είναι τα καλύτερα. Το πιο ανθεκτικό γυαλί και καλά ενώ υπάρχει το κεραμικό. Το γυαλί της κάμερας είναι από ζαφείρι αλλά χαρασετε πιο εύκολα. Για το μόνο δεν μπορώ να πω τιποτα είναι πως τα πιο παλιά μοντέλα δεν έσπαγαν με τίποτα. Για τα καινούργια με το γυαλί δεν μπορώ να πω κάτι.
Για σένα είναι το καλύτερο, για άλλους δεν είναι. Ότι επιχείρημα και να έχεις κάποιος θα έχει ένα άλλο.
Καλό σας βράδυ

JohnWave

@Chris_BMW, συμφωνούμε σε ορισμένα που ανέφερες, διαφωνούμε σε άλλα και στο τελικό συμπέρασμα. Καταρχάς οι ερωτήσεις μου και οι απαντήσεις μου στο φίλο μου που θα με ρωτούσε για την κάμερα θα ήταν περισσότερες και συγκεκριμένες. Θα άρχιζα να τον ρωτώ αν τον ενδιαφέρει εξίσου η μπροστινή και η πίσω, αν τον ενδιαφέρει εξίσου η ποιότητα της κύριας κάμερας και σε λήψεις ημέρας και σε νυχτερινές, πόσο τον ενδιαφέρει το zoom, το video κτλ. Να καταλάβω δλδ ακριβώς τι ζητά. Το iphone XS Max, όχι δεν θα του το πρότεινα ως το καλύτερο camera phone γιατί ενώ είναι το κορυφαίο στις λήψεις ημέρας (ή αν δεν είναι 1ο, είναι 2ο μετά το Pixel 2 XL), είναι αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό στις νυχτερινές ( Huawei P20 Pro, Pixel 2 XL, Galaxy S8/S8+, S9/S9+, Νote 9). Οπότε υπάρχουν καλύτερες overall πίσω κάμερες. Αν ωστόσο μου έλεγε ότι δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στις λήψεις ημέρας σε σχέση με τις νυχτερινές, τότε ναι θα του πρότεινα το XS Max. Για τη μπαταρία, έχεις δίκιο αλλά έγραψα συνδυασμό κάμερας και μπαταρίας, οπότε θα του πρότεινα το Note 9. Για το βαθμό αδιαβροχοποίησης που λες δεν έχω ιδέα και ούτε σκοπεύω να ενημερωθώ γιατί δεν… Συνέχεια »

Giannisanag

@johnwave
Δεν με καταλαβες σχετικα με τη αγνοια.
Απο τη στιγμη που η πληροφόρηση είναι ελευθερη και κανενας δεν τους εμποδιζει να μαθουν δεν μπορεις να ισχυριστεις οτι η apple εκμεταλλευεται το οτι δεν ξερουν. Για την καθε apple o αγοραστης θεωρείται πληρως ενημερωμενος. Ειναι όπως στα δικαστήρια οπου κανενας πολιτης δεν δικαιουται να επικαλεστεί αγνοια νομου.
Οταν μπαινεις στο μαγαζι μου να ψωνίσεις ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ευθυνη να εισαι ενημερωμενος. Αισχροκερδεια πανω στην αγνοια θα είχες αν η apple παρεμποδιζε αποδεδειγμένα και ενεργα τον καταναλωτη απο το να ενημερωθει.

bama

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί μπορεί.
Το κέρδος μεγιστοποιείται εκεί που το οριακό κόστος ισούται με το οριακό όφελος. Με άλλα λόγια όσο οι πελάτες εξακολουθούν να αγοράζουν ακόμα και όταν αυξάνει η τιμή τόσο η επιχείρηση θα το κάνει προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της. Έτσι λειτουργούν όλες οι εταιρείες στο καπιταλιστικό σύστημα.
Σε ότι με αφορά λυπάμαι πραγματικά γιατί οι αγοραστές δαγκωμένων μήλων δεν επιτρέπουν οι τιμές να εξορθολογιστούν ώστε να μπορώ να το αγοράσω, αφού κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό τηλέφωνο.

Chris_BMW

@JohnWave

Δες και το βίντεο του jerryRig όσον αφορά την αντοχή των νέων I phone στις πτώσεις ..
10 φορές τα πέταξε και όχι μόνο δεν σπάσανε ούτε γρατζουνιά στο περιμετρικό ατσάλι ..
Δικά του λόγια : παίρνω πίσω κάποια πράγματα που είπα .. εντυπωσιασμένος .
Ποιότητα φίλος .. και δυστυχώς η ποιότητα πληρώνεται .. υπερβολικά μεν αλλά έτσι έχουν τα πράγματα ..
Καλό βράδυ

JohnWave

@Chris_BMW, ναι το είχα δει Χρήστο όταν κυκλοφόρησε. Πολύ δυνατό γυαλί όντως. Διαφωνώ πάντως με το ότι αυτό το test αποδεικνύει ότι είναι η ανώτερη ποιότητα κατασκευής αυτή που οδηγεί στην τρελή τιμολόγηση της Apple. Στο iphone X που του έσπασε με τη μία από το ύψος του γονάτου του, δεν υπήρχε ποιότητα; Δεν είναι λοιπόν Chris αυτός ο λόγος, γιατί και το iphone X πανάκριβα τιμολογήθηκε από την Apple και ας του έβαλε τόσο αδύναμο γυαλί. Ας μείνουμε και οι δυο πλευρές στην απάντηση “γιατί μπορεί” και ας έχουμε τις διαφορετικές μας απόψεις όσο αφορά τους λόγους για τους οποίους “μπορεί” και αν είναι καλό ή κακό που “μπορεί”. Καλό βράδυ 🙂

newton

Γιατι υπαρχουν θυματα που θεωρουν οτι ειναι 1700 ειναι κομπλε για κινητο και μετα υπαρχουν και κατι 15χρονα που το εχουν ως lifestyle.

nwntas

Γιατι μπεεεεεεεεεε……για αυτο!!

Kostas

Ένα σοβαρό επιχείρημα δεν έχω διαβάσει μόνο μπε και ουγκ!
Αρα ένα καλός λόγος να αγοράσω iPhone είναι να μην σας μοιάζω και είμαι βρωμόψυχος

johny

Το iphone xs max φοράει gorilla glass 6.οντως είναι στιβαρό και με μια καλή θήκη δεν παθαίνει το παραμικρό.αρκει η θήκη να είναι τύπου spigen και να μην καλύπτει την ομορφιά του κινητού.ηδη έχει βγει μια πολύ καλή που προστατεύει με τζαμακι και το μπροστινό μέρος αν και για την πρόσοψη του κινητού καλύτερο είναι κάποιος να επιλέξει belkin temperedcurve.

Βασίλης

Εστιάζοντας μόνο σε αυτά που αναφέρει το άρθρο και όχι στα σχόλεια περί προβάτων, ηλιθίων, έξυπνων κτλ. ο υπολογισμός του κόστους έγινε με βάση το κόστος των εξαρτημάτων που συνθέτουν το κινητό. Κάθε εταιρεία όμως έχει και τα περίφημα overheads.

Τι είναι τα overheads; Όλοι οι άνθρωποι, ο εξοπλισμός και τα έξοδα που κάνουν αυτοί οι υπάλληλοι και δε σχετίζονται άμεσα με την παραγωγή του προιόντος. Με άλλα λόγια, οι γραμματείς, δικηγόροι, marketing, καθαρίστριες, γιατροί, μάγειρες κτλ. Σε αυτά προσθέστε και τις εγκαταστάσεις.

Οι εταιρείες τεχνολογιών, ουδεμίας εξαιρουμένης, δουλεύουν με ένα περιθώριο κέρδους περίπου 30%. Σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους, π.χ. φαγητό, το περιθώριο είναι μικρότερο γύρω στο 5%.

Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Τα υπόλοιπα είναι για λαική κατανάλωση.

Kostis

Προσωπικά μου αρέσουν τα iPhone αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα τόσα χρήματα για κινητό όταν μπορείς να αγοράσεις πιο χρήσιμα πράγματα…

Yannis T.

Πριν 5-6 χρονια περιπου ειχα αρκετα προιοντα της Apple.imac,ipad,iphone,mac book,ipod,time capsule,apple tv.Σε γενικες γραμμες ημουν απολυτα ευχαριστημενος.Δεν εκανα κ καμια τρελη χρηση.Κ τοτε ομως ειχα ξοδεψει αρκετα λεφτα!! Λιγο μετα λογο ενος πολυ ασχημου διαζυγιου αναγκαστικα να τα πουλησω ολα!! Για τα τελευταια 4 χρονια εχω μονο 1 λαπτοπ λενοβο κ μολισ πριν 1 μηνα πηρα μεταχειρισμενο το iphone 6 plus
στο ενδιαμεσο ημουν με ενα νοτε 4.Αλα στα 46 μου δεν θελω να σκαλιζω κ να αγχωνομαι αν θα εχω κινητο.Δυστυχως το αντροιντ οσα καλα κ να εχει με κρεμασε πολλες φορες κ ειδικα σε δουλειες που περιμενα! Οποτε πισω σε παλιο μοντελο μεν αλλα δουλευει αξιοπρεπεστατα δοξα το θεο.Κ μαλιστα η αγγελια ηταν απο κοπελα κ το ειχε πολυ προσεγμενο!

Τωρα οι σημερινες τιμες ειναι εξωπραγματικες για τα δικα μου δεδομενα τουλαχιστον! Αλλα αυτοι που μπορουν θα το παρουν σιγουρα κ τους καταλαβαινω.

Μαριος

Προσωπικά, από Apple προϊόντα έχουν πέσει στα χέρια μου. Και οφείλω να πω πως ναι, η Apple είναι για εμένα η χειρότερη εταιρεία με κινητά. Και για να τα γράφω έχω εμπειρία. Λοιπόν, ναι η Apple φτιάχνει δικό της λογισμικό, αλλά είναι πανάκριβα τα κινητά της. Μου αρέσει η Apple, αλλά μέχρι να πέσουν οι τιμές δεν περνώ Apple και να μου το ζητάει και ο πρωθυπουργός.Σε εμένα έχουν πέσει κινητά όπως της huawei, της Samsung, της xiaomi και της Motorola. Και η xiaomi και η huawei με 1000 ευρώ σου βάζουν τα πάντα. Και στα Samsung. Και έχουν πολλή ram. Για παράδειγμα το Samsung s10 plus που το πήρα στα 1000 ευρώ είχε μέσα την Άρτα και τα Γιάννενα. Είχε ασύρματη φορτηση, είχε ακουστικά, είχε αυτό το σιδεράκια για να ανοίγεις το pin. Η καλύτερη αγορά για το 2019.Και προτείνω όλοι να πετάξετε τα Apple και να πάρετε κάνα Samsung η κάνα huawei. Και πιστέψτε με έχει τεράστια διαφορά το Apple xs max με το Samsung s10 plus. Έχει το s10 12 gb ram, 256 rom. Και είναι το καλύτερο κινητό για αυτή την τιμή. Ενώ το αχλαδοapple εχει 4 ram, που μπροστά στο 12 δεν είναι τίποτα. Και… Συνέχεια »

nikos

μας δουλευει ψηλο γαζι ο τιμ κουκ . καθε χρονο βλεπω πως η τιμες των αιφον και γενικα οτι ειναι σε απλ παιρνει τον ανηφορο κατα πολυ . ειναι αληθεια οτι υπαρχουν οπως λετε κοροιδα η προβατα που δεν τους νοιαζει να ξοδεψουν 1000 και 13000 ευρω για ενα κηνιτο . το θεμα ειναι θα το παρεις που κανει 1000 ευρω της αλλες υποχρεωσεις σου που εχεις της εχεις τακτοποιησει ; και σημαντικο επισης βλεπω αιφον με θηκες πλαστικες η δευτερης εταιριας. ειναι δυνατον να δωσω 1000 ευρω και να τσιγκουνευτω να δωσω αλλα 50 για μια θηκη καλη της απλ που θα προστατεψει το κηνιτο μου ; σαφως και οχι . η φιλιοσοφια της απλ εδω και χρονια ειναι . 1. ΠΟΥΛΑΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ =ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 2 ΠΡΙΜΙΟΥΜ ΠΡΟΙΟΝΤΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΑΙΦΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΦΟΝ ΤΕΛΟΣ. 3. ΘΑ ΑΡΠΑΞΩ ΟΣΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΑ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΙΑ . ειναι πραγματικο γελοιο ολο αυτο και αν κατσει καποιος χρηστης αιφον να σκεφτει οπως ειμαι και εγω εδω και χμμμ…. 6 χρονια απο το αιφον 4ς εως τωρα με το αιφον 7 θα πει ναι η εταιρια τα εχει χαμενα… 500% δεν αξιζουν τα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.