Google: Δε θα υπάρξουν smartphone με πάνω από δύο notch

google όριο δύο notch smartphone, Google: Δε θα υπάρξουν smartphone με πάνω από δύο notch

Η Google κάνει ξεκάθαρο στους κατασκευαστές smartphone να μη χρησιμοποιούν πάνω από δύο notch στην οθόνη, βάζοντας φρένο στις όποιες βλέψεις υπήρχαν για το ενδεχόμενο να δούμε συσκευές με παραπάνω από δύο notch.

Με αυτήν την κίνηση η Google θέλει να προλάβει όσους κατασκευαστές έχουν σχέδια για χρήση πάνω από δύο notch στην οθόνη, αναφέροντας πως το μέγιστο όριο είναι αυτό των δύο, αποτρέποντας την παραγωγή smartphone που θα έχουν notch παντού και τον ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό των καταναλωτών, μιας και πολλοί είναι αυτοί που δεν τους αρέσει αυτή η νέα τάση στην οθόνη των smartphone.

Αυτή η οδηγία από τη Google έγινε στα πλαίσια ενός blog post προς τους Android developers σχετικά με το σχεδιασμό των εφαρμογών σε συσκευές που διαθέτουν notch, λέγοντάς τους πως οι συσκευές θα έχουν το πολύ ένα notch στο πάνω και το κάτω μέρος της οθόνης μιας και δύο notch είναι το όριο για τους κατασκευαστές smartphone.

Επιπλέον, η Κυρία Megan Potoski, Android System UI Product Manager, τόνισε πως δε θα δούμε smartphones με πολλαπλά notch σε μια πλευρά αλλά και όχι πάνω δύο συνολικά. Θα πρέπει να το πάνω και κάτω μέρος της οθόνης να έχουν από ένα, ενώ δεν πρόκειται να δούμε notch στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης. Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι κανονισμοί αυτοί ισχύουν για το Android και από τη στιγμή που η Apple θα τοποθετούσε notch στα αριστερά ή δεξιά των iPhone, δε θα μπορούσε κάποιος να την επιπλήξει για αυτό, με το σενάριο για ένα τέτοιο σχεδιασμό οθόνης να θεωρείται ακραίο.

Αναφορά έγινε από τη Megan Potoski στον αριθμό των συσκευών με notch, με την ίδια να αναφέρει ότι υπάρχουν 16 Android smartphone από 11 κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν Android P beta συσκευές. Έπειτα σχολίασε τα χαρακτηριστικά της οθόνης των smartphone λέγοντας πως οι συσκευές αλλάζουν γρήγορα τακτικές και υιοθετούν μικρότερα bezel και μεγαλύτερη αναλογία οθόνης, με το notch να βοηθάει στο να εφοδιάζουν τις συσκευές με οθόνες που καλύπτουν ολόκληρη τη μπροστινή πλευρά του smartphone.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.