Google: Δε θα υπάρξουν smartphone με πάνω από δύο notch

google όριο δύο notch smartphone, Google: Δε θα υπάρξουν smartphone με πάνω από δύο notch

Η Google κάνει ξεκάθαρο στους κατασκευαστές smartphone να μη χρησιμοποιούν πάνω από δύο notch στην οθόνη, βάζοντας φρένο στις όποιες βλέψεις υπήρχαν για το ενδεχόμενο να δούμε συσκευές με παραπάνω από δύο notch.

Με αυτήν την κίνηση η Google θέλει να προλάβει όσους κατασκευαστές έχουν σχέδια για χρήση πάνω από δύο notch στην οθόνη, αναφέροντας πως το μέγιστο όριο είναι αυτό των δύο, αποτρέποντας την παραγωγή smartphone που θα έχουν notch παντού και τον ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό των καταναλωτών, μιας και πολλοί είναι αυτοί που δεν τους αρέσει αυτή η νέα τάση στην οθόνη των smartphone.

Αυτή η οδηγία από τη Google έγινε στα πλαίσια ενός blog post προς τους Android developers σχετικά με το σχεδιασμό των εφαρμογών σε συσκευές που διαθέτουν notch, λέγοντάς τους πως οι συσκευές θα έχουν το πολύ ένα notch στο πάνω και το κάτω μέρος της οθόνης μιας και δύο notch είναι το όριο για τους κατασκευαστές smartphone.

Επιπλέον, η Κυρία Megan Potoski, Android System UI Product Manager, τόνισε πως δε θα δούμε smartphones με πολλαπλά notch σε μια πλευρά αλλά και όχι πάνω δύο συνολικά. Θα πρέπει να το πάνω και κάτω μέρος της οθόνης να έχουν από ένα, ενώ δεν πρόκειται να δούμε notch στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης. Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι κανονισμοί αυτοί ισχύουν για το Android και από τη στιγμή που η Apple θα τοποθετούσε notch στα αριστερά ή δεξιά των iPhone, δε θα μπορούσε κάποιος να την επιπλήξει για αυτό, με το σενάριο για ένα τέτοιο σχεδιασμό οθόνης να θεωρείται ακραίο.

Αναφορά έγινε από τη Megan Potoski στον αριθμό των συσκευών με notch, με την ίδια να αναφέρει ότι υπάρχουν 16 Android smartphone από 11 κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν Android P beta συσκευές. Έπειτα σχολίασε τα χαρακτηριστικά της οθόνης των smartphone λέγοντας πως οι συσκευές αλλάζουν γρήγορα τακτικές και υιοθετούν μικρότερα bezel και μεγαλύτερη αναλογία οθόνης, με το notch να βοηθάει στο να εφοδιάζουν τις συσκευές με οθόνες που καλύπτουν ολόκληρη τη μπροστινή πλευρά του smartphone.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.