Google: Διαγραφή Android backups αν δεν χρησιμοποιηθεί η συσκευή 2 μήνες

android backups delete, Google: Διαγραφή Android backups αν δεν χρησιμοποιηθεί η συσκευή 2 μήνες

Όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, η Google διαγράφει τα Android backups, αν έχεις κάποια συσκευή την οποία δεν χρησιμοποιείς για πάνω από 2 μήνες. Η πληροφορία αυτή μας έρχεται από χρήστη του Reddit, που έμαθε την τακτική της Google, όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Tanglebrook είδε όλα τα Android settings, τους αποθηκευμένους κωδικούς Wi-Fi, τα app data, να διαγράφονται από την Android συσκευή, την οποία δεν χρησιμοποιούσε για κάποιο διάστημα, έχοντας επιλέξει να χρησιμοποιήσει το παλιό του iPhone.

Βεβαίως, στους όρους χρήσης, η Google αναφέρει ότι έπειτα από 14 μέρες αδράνειας τα Android backups, θα μπουν σε διαδικασία που θα έχουν ημερομηνία λήξης και θα διαγραφούν. Έπειτα από 2 μήνες, η Google θα διαγράψει τα Android backups, χωρίς καμία ειδοποίηση.

Ίσως το μόνο ζήτημα εδώ είναι ότι η Google δεν έδωσε καμία ειδοποίηση στον Tanglebrook, ο οποίος αν το γνώριζε, θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τη διαγραφή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Όταν αγοράζεις ένα καινούριο κινητο ειτε είναι Android ειτε iOS μπορεις να μεταφέρεις τα δεδομένα από τη μια συσκευη στην άλλη ανεξαρτήτως λειτουργικού.

keysmith

Πολλές εταιρίες έχουν δικό τους ανεξάρτητο backup. Πχ η xiaomi έχει backup (κανονικό και ολοκληρωμένο apps data settings ότι διαλέξεις δλδ) των πάντων ΚΑΙ offline σε SD. Όλα αυτά out of the box χωρίς συνδρομές κτλ.

Καλύτερα να προτιμάμε τέτοιου είδους για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Προσωπικά βέβαια επαφές και άντε κανα setting παίρνω backup. Προτιμώ να ξαναστείνω τα τηλ από την αρχή αν χρειαστεί. Κάνεις και εκκαθάριση σαβούρας έτσι.

Kostas

Εμένα πάντως θα μου φαινόταν πιο κακό να κρατάει data από συσκευή που δεν έχω πια.. και αποκλείετε να μην έστειλε ειδοποίηση στον τύπο . Η συσκευή ήταν σε αδράνεια δύο μήνες … αλλά η ειδοποίηση θα πάει στο gmail ,2 μήνες δεν μπήκε καν στον συγκεκριμένο λογαριασμό άρα ή είναι δεύτερος-τριτος ή νομίζει ότι θα πάρει αποζημίωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.