Η Google ετοιμάζει οικονομικό Pixel smartphone;

google ετοιμάζει οικονομικό pixel smartphone android go, Η Google ετοιμάζει οικονομικό Pixel smartphone;

Σύμφωνα με φήμες, η Google ετοιμάζει ένα νέο Pixel smartphone το οποίο θα είναι οικονομικότερο από τα τωρινά, θα έχει στόχο τις αναπτυσσόμενες αγορές όπως την Ινδία, θα ανήκει στη mid-range κατηγορία, με πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Τι καινούργιο ετοιμάζει η Google;

Τα smartphone της Google, ειδικά στη μετά-nexus εποχή, έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο μιας και ανταγωνίζονται στα ίσια τις ναυαρχίδες των υπόλοιπων κατασκευαστών όχι μόνο σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και σε τιμή. Ειδικά σε αγορές που η εισχώρηση του Android Go γίνεται όλο και πιο έντονη, όπως αυτήν της Ινδίας, η Google δε μπορεί να προσεγγίσει τους καταναλωτές της συγκεκριμένης αγοράς, με τα υπάρχοντα Pixel smartphone που διαθέτει.

Έτσι, όπως φημολογείται, η Google ετοιμάζει ένα Pixel smartphone με mid-range χαρακτηριστικά και σε χαμηλή τιμή επωφελούμενη το Android Go, και να κερδίσει τους καταναλωτές ξανά όπως έκανε με τα Nexus smartphones. Βέβαια είναι αλήθεια πως τη θέση αυτή την έχει η OnePlus η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ινδία και το μεγαλύτερο μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά να είναι στη συγκεκριμένη χώρα.

Ειδικά μετά την όλο και μεγαλύτερη υποστήριξη LTE δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία, μιας και η χώρα επενδύει στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων δικτύων για ακόμα οικονομικότερες παροχές, η Google θεωρεί πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς. Μάλιστα φημολογείται πως όχι μόνο επιθυμεί την κατασκευή ενός mid-range Pixel smartphone αλλά και την επέκταση των προϊόντων της προσφέροντας τα Google Home, Google WiFi και Pixelbook, δείχνοντας ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη στο συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.