Google: Πρώην στέλεχος εξηγεί γιατί δεν αγοράζει Android για φωτογραφίες, αλλά iPhone

google former vp iphone, Google: Πρώην στέλεχος εξηγεί γιατί δεν αγοράζει Android για φωτογραφίες, αλλά iPhone

Ο Vic Gundotra, πρώην αντιπρόεδρος μηχανικής στην Google, που έχει συνδέσει το όνομά του με το Google+ και το τμήμα mobile για πολλά χρόνια, εξηγεί γιατί τα Android smartphones δεν είναι τόσο καλά όσο νόμιζε συγκριτικά με το iPhone 7, όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών.

Σύμφωνα με τον Gundotra, ο κύριος λόγος που τα Android smartphones δεν μπορούν να έχουν εξαιρετικές κάμερες όπως το iPhone 7, είναι ότι το Android είναι open source και πρέπει να παραμένει “ουδέτερο” προς όλους τους κατασκευαστές.

Ο ίδιος εξηγεί επίσης γιατί δεν θα αγόραζε ποτέ Android κινητό για φωτογραφία.

“Εδώ είναι το πρόβλημα: Είναι Android. Το Android είναι ένα open source λειτουργικό σύστημα (ως επί το πλείστον), το οποίο πρέπει να είναι ουδέτερο για όλα τα μέρη. Αυτό ακούγεται καλό μέχρι να μπεις στις λεπτομέρειες. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ένα τηλέφωνο της Samsung έχει μια σύγχυση και μπερδεμένη σειρά στις επιλογές φωτογραφιών; Πρέπει να χρησιμοποιήσω τη φωτογραφική μηχανή της Samsung; Ή την κάμερα του Android; Samsung Gallery ή Google Photos;”

Συνέχισε λέγοντας ότι για να μπορέσει η Google να εφαρμόσει καινοτομίες που έγιναν από άλλες εταιρείες όπως Samsung, LG και HTC μέσω του κατάλληλου API, θα μπορούσαν χρειαστούν χρόνια. Μια άλλη πτυχή που επισημαίνει ο πρώην VP της Google είναι το επίπεδο υπολογιστικής φωτογραφίας που απαιτείται για τις κάμερες αυτές σήμερα και το γεγονός ότι η Google έχει υποχωρήσει τελευταία.

Ωστόσο, η Apple αναπτύσσεται, καθώς δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς και όλες οι καινοτομίες που κάνει μπορούν να συμπεριληφθούν εύκολα στα iPhones με μια απλή ενημέρωση λογισμικού.

“Η Apple δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς. Καινοτομεί στο υπάρχον hardware και απλά ενημερώνει το λογισμικό με τις τελευταίες καινοτομίες (όπως το portrait mode). Συμπέρασμα: Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη καλή φωτογραφία, αποκτάτε ένα iPhone. Εάν δεν σας πειράζει να είστε μερικά χρόνια πίσω, αγοράστε ένα Android”, δήλωσε ο Gundotra.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Gundotra πριν από 5 χρόνια είχε δηλώσει πως η Google είναι “αφοσιωμένη στο να κάνει τις κάμερες των Nexus εξαιρετικά καλές”.

Φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος με iPhone 7:

google former vp iphone, Google: Πρώην στέλεχος εξηγεί γιατί δεν αγοράζει Android για φωτογραφίες, αλλά iPhone

google former vp iphone, Google: Πρώην στέλεχος εξηγεί γιατί δεν αγοράζει Android για φωτογραφίες, αλλά iPhone

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Γιατί είναι άσχετος, Το pixel και τα s7,s8 έχουν τις καλύτερες κάμερες all over

ΠΕΤΡΟΣ

Αυτος ειναι άσχετος κ ο Νικος ο ελληναρας ξερει ποιο ειναι το σωστο ! Ρε σκεφτειτε πριν γραψετε καθε μαλ@@@ εδω

Kostas

Έλα μεγάλε σε πιστεψαμε…

Παναγιωτης

αυτον μαλλον τον εχει διωξει η γουγλε γι αυτο βγαζει μισος…
η απλα ειναι ασχετος γενικα…

Rizo

Καταρχήν ο κύριος μιλάει για την ποιότητα των φωτογραφιών. ή για την σύγχυση που παθαίνει επειδή δεν ξέρει ποια εφαρμογή πρέπει να ανοίξει για να δει ή να τραβήξει φωτογραφίες.
“τη φωτογραφική μηχανή της Samsung; Ή την κάμερα του Android; Samsung Gallery ή Google Photos;? Ιδου η απορία ΟΕΟ….
Λες και εγω που έιχα sony και τώρα που έχω samsung κοίταξα ποτέ να δω τις φωτογραφίες πέραν που λογισμικού sony και samsung. Το ίδιο και για την κάμερα. Σιγά μην τις δω απο το google photos. Μόνο να κρατάει backup το έχω.
Πάει όπου πάνε τα λεφτά ο κύριος ex VP…

Σπύρος

Ένα ΠΡΩΗΝ στέλεχος της google, με κύριο project το αποτυχημένο Google+, μετά την (μη οικειοθελή) απομάκρυνσή του υποστηρίζει τα iPhone. Οποία έκπληξις!

Στο προκείμενο. ΟΚ, λέμε τώρα, η google το παίζει ουδέτερη. Πόσες από τις εταιρίες που παράγουν κινητά, αν εξαιρέσεις τις κινέζο κατασκευές, χρησιμοποιούν το κάμερα app της google; H Samsun μήπως που αναφέρεται και στο άρθρο; Τι εμποδίζει τη Samsung για παράδειγμα, να κάνει ότι θέλει με την κάμερά της. Προφανώς και όχι τα API του android. Μια χαρά μπορεί να επέμβει και σε αυτά από την στιγμή που η ίδια κάνει τους drivers για το δικό της hardware.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω… Πληρωμένες δηλώσεις; Τρικυμία εν κρανίο; Τρελή τσατίλα που έφαγε σουτ; Όλα τα προηγούμενα;

Giannis

Εσείς που τον αποκαλείτε άσχετο και διάφορα άλλα, για πείτε μας λίγο από το βιογραφικό σας. Να δούμε πόση βαρύτητα έχει η άποψη σας απέναντι στην δική του.

andreas_m

Εγώ πάντως δεν θα έδινα μια μικρή περιουσία για να παρω το iphone ώστε να βγάζω καλές φωτογραφίες. Αν θέλω καλή φωτογραφία περνώ φωτογραφική μηχανή που ειναι πολύ ανωτερη από όλα τα κινητα.

Chris_BMW

Το συμπέρασμα βγήκε !!!
Εφόσον αυτόν τον βολεύει κ του αρέσει περισσότερο η κάμερα του I phone …

ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ !!!

Ο αντιπρόεδρος μηχανικής στη Google….

Το πρώην ίσως δικαιολογεί κάπως “το αν δεν σας πειράζει να είστε χρονια πίσω ”
Υπερβολικό ..

Vasilis

Ο σχολιασμός δεν χρειάζεται βιογραφικά. Κρίνε απλά από το κάθε σχόλιο.

Ο άνθρωπος φαίνεται άσχετος με τη φωτογραφία και πικραμένος από μακρυά. Αν θέλει να κάνει σωστή κουβέντα για το τι σημαίνει καλή φωτογραφία, δεν θα μείνει στο εαν το android είναι opensource και πολυφωνικό, μπορεί να αναφερθεί στο hardware, να αναφερθεί στο τι σημαίνει ποιοτική φωτογραφία, τεχνικές που έχει ο ένας και όχι ο άλλος κλπ. Αντίθετα μίλησε για ποιοτική φωτογραφία από τη μεριά του μιλώντας για το που θα ανεβοκατεβάζει τις φώτο του, ότι τον μπερδεύουν τα προγράμματα και τέτοια. Δηλαδή σαν ένα στέλεχος μάλλον άσχετο με τη φωτογραφία επί τις ουσίας, αυτό ξέρει για τη φωτογραφία, αυτό αναφέρει. Ας πάρει 2 τηλέφωνα, 1 iphone και 1 ίσης αξίας android, και ας συγκρίνει δείχνοντας φωτογραφίες……

ΝΙΚΟΣ

Καμιά φήμη σήμερα έχουμε για το νέο iPhone? Κανά δις έσκασε η απολ για κλεψιές ;

bezilys

“Εδώ είναι το πρόβλημα: Είναι Android. Το Android είναι ένα open source λειτουργικό σύστημα ”
Δηλαδή τώρα αυτο θεωρείται επειχηριμα?αυτό που λέει μετά για την σύγχυση υσχει μόνο όταν πας να το προτο χρησιμοποιεισης το κινητό!!

Lakis

Αν μιλάμε αποκλειστικά για κάμερες, αγνοώντας λειτουργικό και apps, η συζήτηση είναι εντελώς ανούσια. Lumia 950 και τέλος συζήτησης. Galaxy S8 και iPhone είναι 2-3 χρόνια πίσω, οι υπόλοιποι κοιτάνε με το κυάλι…

Giabbis

Αμα πρέπει να βγάλω μια καλή φωτογραφία και δεν μπορώ να την μοιραστώ με κανένα και να δίνω ένα σωρό λεφτά ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!! Το iphone έχει πολλούς απαράδεκτους περιορισμούς που δεν μπορεί να κάνει ο χρήστης. Το μόνο που αξίζουν από την apple είναι τα taplet. Ακόμα είναι άθλια ο προς τος service της και φυσικά πανάκριβη!!!!!!!!

Strider

Επειδή τυχαίνει να είμαι προγραμματιστής, να έχω ασχοληθεί με το Android και το iOS και εραστεχνικά και με τη φωτογραγία, από τα λεγόμενα του κυρίου Gundotra καταλήγω σε δύο ενδεχόμενα: Είτε είναι εντελώς άσχετος, είτε πολύ πικραμένος με τη Google. Και επειδή δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω το πρώτο, καταλήγω στο 2ο. Η ποιότητα μίας φωτογραφικής εξαρτάται σε ένα ποσοστό 80% από την ποιότητα του φακού και το μέγεθος του αισθητήρα και κατά 20% από το λογισμικό (λειτουργικό + camera app). Ως γνωστόν, η Apple δεν σχεδιάζει και δεν κατασκευάζει ούτε φακούς, ούτε αισθητήρες. Οι προμηθευτές είναι κοινοί για όλους και μετρημένοι στα δάχτυλα. Βέβαια, λόγω του τεράστιου περιθώριου κέρδους με το οποίο πουλάει, μπορεί να επιλέγει τους καλύτερους φακούς και αισθητήρες για τις συσκευές της. Το ίδιο όμως μπορούν να κάνουν και οι άλλοι κατασκευαστές για τα flagship phones τους. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το hardware είναι κοινό – τουλάχιστον για τις συσκευές της ίδιας κατηγορίας τιμής – και δεν προκύπτει κάποιο πλεονέκτημα από εκεί. Όσον αφορά το software τώρα, το γεγονός ότι το Android είναι open source δεν αποτελεί ούτε πλεονέκτημα, ούτε μειονέκτημα. Το λειτουργικό προσφέρει μία πλατφόρμα / API για τους κατασκευαστές επάνω στην οποία μπορούν να… Συνέχεια »

pit

Αν θέλει καλή φωτογραφία γιατί δεν παίρνει μια καλή φωτογραφική μηχανή (ie Leica, Canon, Sony) που αλλάζει και φακούς, αλλά μας δείχνει τις φωτογραφίες από το κινητό του με το αισχρό bokeh που έχει ο φακός του κινητού του. Ο βασικός ρόλος του smartphone είναι το τηλέφωνο, η χρήση σαν υπολογιστής και δευτερευόντως η καλή φωτογραφία. Εξάλλου κάποιος που ασχολείται με φωτογραφία μπορεί να επεξεργαστεί μια φωτογραφία από μια κάμερα κινητού (οποιουδήποτε κινητου με αρκετό αριθμό pixels) και να κάνει κάτι ενδιαφέρον (όχι ότι θα μπορέσει να φτάσει την ποιότητα μιας ακριβής DSLR). Στην φωτογραφία μέσω του κινητού μετράει η σύνθεση -τοποθέτηση των στοιχείων και το στιγμιότυπο και όχι πόσο ζωντανα είναι τα χρώματα ή τα εφε που διορθώνονται μετά. Οπότε το άρθρο θέλει διάβασμα με λίγο ποιο κριτικό πνεύμα. Ας μην ξεχνάμε ότι λίγες εταιρείες επιθυμούν open source τεχνολογίες γιατί τις μοιράζονται με τις άλλες.

bezilys

@Lakis έχει κάποιες βάσης αυτό που λες?

George

Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και ανεξάρτητοι οργανισμοί όπως ο dxomark που κάνουν αντικειμενικές και ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ αξιολογήσεις καμερών κινητών τηλεφώνων, και όχι μόνο. Οι αξιολογήσεις γίνονται με βάση επιστημονική μέθοδο, και όχι με το στυλ του νεο-‘Ελληνα που σκέφτεται ως εξής: “αγόρασα iPhone που κοστίζει 1.000 ευρώ, άρα θα έχει και λογικά την καλύτερη κάμερα.” Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα αυτά, η καλύτερη κάμερα σε κινητό τηλέφωνο αυτή την στιγμή ανήκει στο HTC u11. Που φυσικά, είναι κινητό android. Το iPhone 7 έχει βεβαίως και αυτό εξαιρετική κάμερα, ωστόσο εύκολα θα παρατηρήσει κανείς ότι με λιγότερα από τα μισά χρήματα που κοστίζει το iPhone, αγοράζεις κινητά android με εξαιρετική κάμερα επίσης. ‘Αρα λοιπόν κάθε άλλο παρά “value for money” αποδεικνύεται και με αδιάσειστα στοιχεία η αγορά ενός iPhone, και στον τομέα της κάμερας.

fotis

Eνω εσεις ξερετε.

George

Κάνοντας root κάποια συσκευή της samsung και περνώντας aosp rom χάνεις τις επεμβάσεις της sammy στην κάμερα από πλευράς software κ η ποιότητα χαλάει πολύ.
Το ίδιο ισχύει κ αν ξεκλειδώσεις bootloader στα sony κ μάλλον πάει λέγοντας σε όλους τους oem που σέβονται τον εαυτό τους κ γράφουν καλό κώδικα για την εκάστοτε κάμερα της συσκευής.
Το σχόλιο του δε νομίζω να ισχύει.
Και το ποια συσκευή βγάζει καλύτερες φωτογραφίες θα μας το πεί ένας επαγγελματίας φωτογράφος όταν θα του δώσεις το υλικό κ θα κληθεί να το περάσει σε εκτύπωση.επισης δε κοιτάμε τις φωτογραφίες στην οθόνη μας πάντα,δεν κρίνονται εκεί,ξανά θα πω ότι στην εκτύπωση θα φανεί η πραγματική δουλειά.
Φωτογραφίες που στο κινητό σκοτώνουν σε εκτύπωση είναι τόσο κορεσμένες που καταντούν στα όρια γελοίου.

Kkon

Το ότι το Android είναι ακόμα beta και έτσι θα παραμείνει μέχρι να βγάλει ο γάιδαρος κέρατα, σας λέει κάτι; κανείς δεν αναρωτιέται γιατί κάθε χρόνο βγάζει και καλά, νέα έκδοση. Ποιο άλλο σοβαρό λειτουργικό κάνει κάτι τέτοιο; κι άλλα

Kostas

Αα δεν πάει καλά ο άνθρωπος εχει κόμπλεξ.τις καλύτερες κάμερες στον κόσμο τις έχουν το huawei p10 plus κατα κύριο λόγο 2ο το p10 και 3ο έρχεται το Htc U11.βλέπετε κάτι το τόσο εντυπωσιακό σε αυτές τις φωτογραφίες πείτε μου γιατι εγώ δεν βλέπω τίποτα. Μόνο Κόκο και θολούρα!!!!!!!

Paul

Απλά ο άνθρωπος αναφέρει κάτι που ξέρουμε όλοι .Οτι το android είναι μια σαβούρα λειτουργικό που το έχουν 1500 μάρκες τηλεφώνων και τα κάνει όλα και συμφέρει.

wave

Πάντως αφού τόσα χρόνια δούλευε εκεί δεν έπρεπε να τα πει αυτά από σεβασμό και μόνο. Κάνε τη δουλειά σου έχε τη γνώμη σου αλλά μη βγάζεις και ντελάλη.

bezilys

Με την ίδια λογική και τα Windows είναι σαβούρα για τους υπολογιστές

James

Τρία χρόνια πίκρα. Δεν ξεπέρασε ποτέ μάλλον οτι του πήραν το αποτυχημένο παιχνιδάκι του και τον σούταραν.

Για τις κάμερες δε θα σχολιάσω κάτι. Όλοι ξέρουμε ποιες συσκευές είναι κορυφαίες αυτή τη στιγμή (με μετρήσεις και όχι επειδή το είπε ο πικραμένος κύριος Vic)

Tom

Άσε ρε Πανταζη.

Ο γελοίος

έφαγε πόδι από τη γουγλ και έπαθε παράκρουση. Άσε που μπέρδεψε τα τηλέφωνα με τις φωτογραφικές μηχανές.. Κοινώς τις βουρτσες..

Αλέξανδρος

Έλα πες την αλήθεια….. πόσα έσταξε ο κουκις για να πεις αυτές τις ασυναρτησίες;;;;;;;;
Πάντως πιο πολύ πλάκα δεν έχει ο τύπος παρά τα μηλοφαν boysssss που αν πει κάποιος καμιά κακία για το ρομποτάκι μεσ’ τη χαρά είναι. Ρε κούνα που σας “κούναγε”!!!!!

giorgosgek

Χαχαχαχ γελαω με οσους γλεντατε αυτον το τυπο , τον εχετε δικασει κανονικα , πρεπει να ειναι και πικραμενος και αποτυχημενος και ασχετος , το οτι εχεις μια θεση καπου , απο την οποια και εχεις φυγει και εχεις αποτυχει δεν παει να πει κατι . Πατε να τον βγαλετε και σαινι, οπου φυσαει ο ανεμος και κατηγορειτε τους Ελληναρες, δεν κοιτατε ποσο Ελληναρες ειστε εσεις, γιατι ναι οντως , ποια κινητα εχουν τις καλυτερες καμερες αυτη τη στιγμη , κανενα android , ειναι χρονια πισω, καλα μωρε μπορει να ειναι ubuntu phone η tizen η windows που ειχαν για τοτε και μαμω τις καμερες. Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερουμε με ποιο προγραμματακι να δουμε τις φωτο η με ποιο να τραβηξουμε , το θεμα ειναι οτι οι καμερες των android εχουν πολλες ρυθμισεις γι’αυτους που θελουν να τις πειραξουν και ξερουν η οτι στην Apple με ενα update μπορουν να φτιαξουν τα παντα και να εχει ολες τις καινοτομιες απο τα υπολοιπα τηλεφωνα , ενω στα android που “υστερουν” δεν γινεται. Εχουμε δει τι γινεται με τα περισσοτερα update. Tεσπα , δεν ειμαι εξυπνακιας, ο κοσμος αλλα βλεπει , εγω αλλα βλεπω και κρατιεμαι πολυ να μη κρινω… Συνέχεια »

Σωκράτης

Samsung s7,s8 oneplus3 ,3t μη μιλήσω για το 5 ,και κάποια άλλα android βγάζουν από ισες έως καλύτερες φωτογραφίες (οπότε αυτά που λέει είναι παπαριές). Επίσης αυτο για το λογισμικό το ιος οκ ξέρουμε ότι είναι πιο ελαφρύ αλλά απο εκεί και πέρα έχει εξελιχθεί πολύ και το αντροιντ. Εγώ έχω το oneplus 3 και δεν κολλάει ,ούτε έχει κολλήσει και το έχω συγκρίνει με iphone 7 και εχουν την ίδια ταχύτητα (μόνο η τιμή αλλάζει ,το μήλο το πληρώνεις ακριβά ).

Alex

Οτιδήποτε σε smartphone εκτός iphone, είτε κάνει 50€ είτε 1000€ είναι πεταμένα λεφτά.

bezilys

@Alex καλά εσύ το τερμάτισες, τουλάχιστον βρέθηκε ένας εδώ μέσα που χρησιμοποιεί ακόμα κινητο με κουμπάκια!

Rizo

Το ξαναλέω. Σύμφωνα με αυτά που λέει κύριος το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά η απλότητα στην διαδικασία λήψης και προβολής αυτών.
Και με βάση αυτά ο κύριος είναι άκυρος αυτόματα γιατί ποτέ απο HTC, SONY και SAMSUNG που είχα δεν υπήρχε η επιλογή για την κάμερα της Google. Και η gallery είναι της κάθε εταιρίας.
Και πέρα απο αυτό ματάκια έχουμε και βλέπουμε πόσο πίσω είναι η κάμερα του iPhone 7.
ΟΠΟΤΕ ακόμα ένας λόγος που λέει βλακίες ο κύριος και οι παραπάνω που τον υποστηρίζουν.
Δείτε τουλάχιστος κανένα βίντεο ή άρθρο που συγκρίνουν κάμερες. Και έχετε άλλη άποψη περιμένω να δω άρθρο που την υποστηρίζει.
Ακούς εκεί i7 η καλύτερη κάμερα. Και μόνο που το λέει ούτε η Apple δεν θα τον πάρει. Αφου και αυτή ξέρει οτι έχει μείνει πίσω.

apor

Από αυτά που (του αποδίδονται) λέει φαίνεται γιατί είναι πρώην υπάλληλος της Goggle (και άνεργος τώρα;). Δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα

Ιωάννης jb

Καλά είστε όλοι για γέλια και για κλάματα..
Οι περισσότεροι τον λέτε άσχετο που εννοείται πως δεν είναι και οι υπόλοιποι ότι ξέρει τι του γίνεται, πράγμα που ισχύει αλλά δε το λέει..
Λέει κάτι το οποίο το λέει επειδή κάνει διαφήμιση…
Απλά τον πλήρωσε η Apple για να πει μια χαζομάρα…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ωχ μωρε εχουμε βαρεθει τον καθε τυχαρπαστο να προσπαθει να παρει λιγο μεζε απο την αυτοκρατορια της Samsung.Αντε τωρα μιλησε και ο γουντι αλεν…

Jimmy

Παιδιά σαν συσκευές τα android είναι καλύτερα αλλά σαν λογισμικό είναι χάλια ΌΠΩΣ είπε κι ο κύριος Gundotra που δεν είναι κι όποιος κι όποιος

X

Πάντως εγω που είμαι προγραμματιστής δουλεύοντας για 10 χρόνια σε γλώσσες προγραμματισμού (C++,C#,JavaScript,Python,Php,Java,Htm5,CSS). Και είμαι πολύ πιο σχετικός απο τους περισσότερους σας, σας λέω ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς την επιχειρηματολογία του κυρίου(ίσως το άρθρο να μην ειναι ολόκληρο) για να μπορώ να κρίνω αν ειναι σχετικός ή άσχετος. Το σίγουρο όμως ειναι ότι εκει που δούλευε αυτός εγω με το πτυχίο και το μεταπτυχιακό στην πληροφορική απο το ΑΠΘ ούτε απο έξω δεν μπορώ να περάσω…ΥΓ. Κατα κανόνα οι άνθρωποι αυτο που δεν μπορούν να καταλάβουν το ειρωνεύονται 🙁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.