Google Maps, Η κίνηση στους δρόμους

Ξεχάστε τις ώρες που ήσασταν κολλημένοι στη κίνηση, τα προβλήματα σας τελείωσαν. Όχι, δεν δόθηκε προς κυκλοφορία κάποιος νέος δρόμος, ούτε σχεδιάζεται να φτιαχτεί νέα περιφερειακή οδός. Η Google βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες δρόμους με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όχι όμως ακόμα τους ελληνικούς, εδώ για ακόμα μια φορά θα πρέπει να περιμένουμε.

, Google Maps, Η κίνηση στους δρόμους

Δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται αυτή τη δυνατότητα, αλλά η πρώτη που έχει αυτή την εμβέλεια. Τι εννοούμε εμβέλεια; Σκεφτείτε πόσα κινητά Android πωλούνται σε σχέση με τις συσκευές GPS για να καταλάβετε το μέγεθος της διαφοράς. Φυσικά υπάρχουν εφαρμογές και για Android, όπως το CoPilot που προσφέρουν Live Traffic, όμως καμία ως σήμερα δεν ήταν δωρεάν και καμία δεν ερχόταν προεγκατεστημένη με το Android κινητό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τον προορισμό σας στο Google Maps και αυτό θα υπολογίσει από μόνο του τη συντομότερη διαδρομή, βοηθώντας έτσι όχι μόνο εσάς, αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς που δεν έχουν Google Maps καθώς θα συναντήσουν ένα αυτοκίνητο λιγότερο στο δρόμο τους. Μια μικρή λεπτομέρεια, θα πρέπει να βρίσκεστε σε μια από τις πόλεις τις οποίες υποστηρίζει η Google με αυτή την υπηρεσία. Μπορείτε να μάθετε ποιες είναι αυτές κάνοντας κλικ στον χάρτη (με πράσινο χρώμα επισημαίνονται οι δρόμοι χωρίς κυκλοφοριακό και με κόκκινο με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα).

, Google Maps, Η κίνηση στους δρόμους

Η μαζική χρήση αυτής της υπηρεσίες μπορεί να λύσει ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα των συγκοινωνιολόγων, δηλαδή αυτό της βέλτιστης εκμετάλλευσης του οδικού δικτύου. Ας ελπίσουμε να δούμε την υπηρεσίας σύντομα και στην χώρα μας, μιας και ως τώρα δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Πραγματικα ισως απο τις πιο χρησιμες εφαρμογες…Μακαρι να ερθει στην Ελλαδα…

axel

χρειάζεται συνδεση ιντερνετ?

georgecm

Είναι κομμάτι του Google Maps, συνεπώς χρειάζεται σύνδεση στο Internet…

SonicYouth

Πάντως για την κίνηση στην Αθήνα τις συγκεκριμένες λειτουργίες τις προσφέρει η εφαρμογή athensbook. Στο iPhone είναι δωρεάν για αντροιντ δεν ξερω αν κυκλοφόρησε ακόμα.

panOS

αχ ρε ovi maps… πόσο μπροστά είσαι…

fred

Μακαρι να ερθει

George

Πολυ καλο, αλλα οπως παντα η ευρωπαικη Ελλαδα, δεν συμμετεχει 🙁

Apostolos

Νομίζω δεν υποστηρίζεται καν το navigation στην ελλάδα σωστά?

georgecm

Ετσι ειναι αλλα μπορεις να βαλεις με καποιο εξτρα προγραμμα νομιζω εκτος google… αλλα δεν εχει φωνητικες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.