Pixel 2 και Pixel 2 XL: Η Google έκανε open source το λογισμικό του Portrait Mode

Pixel 2 Pixel 2 XL Google open source λογισμικό Portrait Mode, Pixel 2 και Pixel 2 XL: Η Google έκανε open source το λογισμικό του Portrait Mode

Τα Pixel 2 / Pixel 2 XL είναι αυτή την στιγμή οι κορυφαίες προτάσεις της Google και δύο εκ των πλέον πολυσυζητημένων smartphones του 2017. Αδιαμφισβήτητα, οι συσκευές συγκαταλέγονται στα καλύτερα μοντέλα της περασμένης χρονιάς.

Ένα από τα “δυνατά χαρτιά” των δύο Pixel 2 κινητών είναι οι κάμερες τους. Οι εξαιρετικοί φακοί των 12.2 Megapixel, σε συνδυασμό με το λογισμικό που έχει συνδυάσει αρμονικά η Google, συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που οι φίλοι της φωτογραφίας θα εκτιμήσουν. Μάλιστα, τα δύο μοντέλα μπορούν να προχωρήσουν και στην λήψη φωτογραφίας με Portrait Mode, χωρίς όμως να χρειάζονται έναν δεύτερο βοηθητικό φακό που να υπολογίζει το βάθος (όπως τα iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, Samsung Galaxy Note 8 κλπ). Η Google αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο κομμάτι κώδικα open source, διαθέτοντας τον στο κοινό.

Πλέον, οι developers μπορούν να ασχοληθούν με τον κώδικα που μόνος του παίζει τον ρόλο του δεύτερου φακού και ονομάζεται “DeepLab-v3+”. Χρησιμοποιώντας Μηχανική Μάθηση, ο DeepLab αντιλαμβάνεται τα στοιχεία της εικόνας (πχ “άτομο” και “ουρανός”) και τα διαχωρίζει σε δύο layers, προχωρώντας εν συνεχεία στην εφαρμογή του εφέ. Πρόκειται πραγματικά για μια ουσιαστική καινοτομία, αφού η Google κατάφερε να ενσωματώσει μια βασική δυνατότητα των smartphone καμερών του 2017 (Portrait Mode) με την χρήση software. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί θα βρουν τον συγκεκριμένο κώδικα πολύτιμο. Ελπίζουμε πως η Google θα συνεχίζει να διαθέτει στο κοινό καινοτόμα κομμάτια του λογισμικού της.

Pixel 2 Pixel 2 XL Google open source λογισμικό Portrait Mode, Pixel 2 και Pixel 2 XL: Η Google έκανε open source το λογισμικό του Portrait Mode

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kagouro

Μάλλον το pixel 3 θα έχει 2 κάμερες…….

Alex M

Και 4 να έχει, μόνο respect της δίνω!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.