Smartphones

Google Pixel 7/ Pixel 7 Pro: Διέρρευσαν τα specs της οθόνης

Μια πρώτη γεύση από τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro πήραμε στο συνέδριο προγραμματιστών Ι/Ο της Google. Εκεί είδαμε τις πλάτες τους και επιβεβαιώσαμε ότι διατηρήθηκε ο σχεδιασμός του camera visor. Τώρα, μια νέα αναφορά, θα ρίξει φως στην μπροστινή πλευρά και συγκεκριμένα στην οθόνη.

Σύμφωνα με τη διαρροή, το Pixel 7 θα έχει ένα πάνελ με ανάλυση 1080×2400 και ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, ενώ η οθόνη του Pixel 7 Pro θα έχει ανάλυση 1440×3120 και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz.  Και, ναι, είναι οι ίδιοι αριθμοί με τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro που κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Android Open Source Project, όπου άνθρωποι του 9to5Google ανακάλυψαν ότι η Google δημιούργησε δύο νέα προγράμματα οδήγησης οθόνης, το ένα με ετικέτα C10 και το άλλο P10. Η κωδική ονομασία του Pixel 7 είναι Cheetah (εξ ου και το “C”), ενώ του Pixel 7 Pro είναι Panther (άρα “P”). Ψάχνοντας τον κώδικα, ανακάλυψαν ότι θα έχουν τα ίδια πάνελ οθόνης που κατασκευάζονται από τη Samsung με τους προκατόχους τους, με αριθμούς μοντέλου S6E3FC3 και S6E3HC3, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Google εργάζεται πάνω σε ένα S6E3HC4, που μπορεί να είναι μια έκδοση νεότερης γενιάς του πάνελ του Pixel 6 Pro που ίσως προορίζεται για το Pixel 7 Pro. Αφού ανάλυση και ρυθμός ανανέωσης παραμένουν ίδια, μπορεί να δούμε βελτιώσεις στην ποιότητα ή/και τη φωτεινότητα ή/και την κατανάλωση ενέργειας.

Το Pixel 7 θα είναι λίγο μικρότερο από το Pixel 6, επομένως το display πάνελ έχει γίνει κι αυτό 1 χιλιοστό στενότερο και 2 χιλιοστά πιο κοντό. Αντιθέτως, το μέγεθος του Pixel 7 Pro είναι πανομοιότυπο με αυτό του Pixel 6 Pro και το ίδιο ισχύει και για την οθόνη του.

Καθώς η κυκλοφορία είναι μήνες μακριά όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν στην πορεία.

Επεξεργάστηκε την 10 Σεπτεμβρίου 2022 7:34

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.