Google, Ara Developers Conference στις 15-16 Απριλίου

Η Google εδώ και καιρό εργάζεται πάνω στο Project Ara, μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός καινοτόμου “αρθρωτού” τηλεφώνου που θα μας δίνει την δυνατότητα να επιλέγουμε μόνοι μας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του (επεξεργαστή, κάμερα κ.α.) κουμπώνοντας τα στις ανάλογες θέσεις, και κατ’επέκταση θα η υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης.

Η εταιρία ανακοίνωσε το πρώτο Ara Developers Conference στις 15 και 16 Απριλίου στο Mountain View της Καλιφόρνιας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και μέσω online streaming σε όλο τον κόσμο. H Google ισχυρίζεται ότι το Project Ara είναι σχεδιασμένο για 6 δισεκατομμύρια κόσμο, υποδεικνύοντας το όραμα της εταιρίας για την δημιουργία ενός ιδιαίτερα προσιτού αρθρωτού τηλεφώνου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μία alpha έκδοση του Ara Module Developers’ Kit (MDK), στην διάρκεια της οποίας η Google πρόκειται να καθοδηγήσει και να εξοικειώσει τους προγραμματιστές με αυτό.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Google θα ήθελε το κόστος του entry-level unit της συσκευής να μην ξεπερνάει τα 50$, παρέχοντας στον αγοραστή μία οθόνη αφής και μια κεραία WiFi, ουσιαστικά δηλαδή ένα σκελετό πάνω στον οποίο ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει ότι τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Ας περιμένουμε λοιπόν μέχρι τον Απρίλιο, όπου θα αποκτήσουμε πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την φιλοσοφία του project!

, Google, Ara Developers Conference στις 15-16 Απριλίου, Google, Ara Developers Conference στις 15-16 Απριλίου, Google, Ara Developers Conference στις 15-16 Απριλίου
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστα

Ενδιαφέρον, οτι πρεπει για αυτους που τους αρεσει το custom κινητά.

Νίκος

Αυτό είναι το καλύτερο να μην αλλάζουμε ολόκληρο το κινητό για μια ram παράδειγμα! Η μία κάμερα η μία οθόνη κτλ.

demetrius

καλά θα είναι mαμάτο ρε φίλε~!

Νίκος

Το θέμα είναι πόσο θα μας τα πουλάνε τα ανταλλακτικά εδώ στην Ελλάδα; Μην τα έχουν τιμή τρελή!

Nero55

Θα αργήσουν να το κάνουν ή μπορεί να μην το κάνουν και καθόλου…Δεν τους συμφέρει γιατί κανείς δεν θα παίρνει καινούρια συσκευή όλοι θα παίρνουν εξαρτήματα οπότε το κέρδος τους θα είναι λίγο σε σχέση με τώρα

Thodoris

Ότι καλυτερο έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να ευδοκιμήσει, πράγμα πιθανό δεδομένου οτι το έχει βάλει ξ Γουγλη κάτω από τα φτερά της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛ

κι ομως αυτο ειναι το μελλον,οπως στα pc…

Kostasrodos

Αυτο μαλιστα ναι. για να δουμε εξελιξεις.

Eddy

Αυτο ειναι η επανάσταση για την τεχνολογια της smartphone εποχης…..!!! Πραγματικά εαν ειναι οντως ετσι οπως το καταλαβαίνω, ειναι και σε λογικη τιμη σαν τα κινητά motorola που εβγαζε….. Τοτε θα τους πατωσει ολους….. Δηλαδη ποιους ολλους apple μονο γιατι η samsung μονο με μια συσκευη ανταγωνιστικη εχει μείνει με το note3!!!!

vasilis

Πολύ καλή κίνηση με τρελά κέρδη.

Nikos

Το να έχεις ένα κινητό για παράδειγμα με τις επιδόσεις του Galaxy S4 η S5, θα πρέπει να πληρώσεις σχεδόν τα διπλά, αν όχι παραπάνω. Πιστεύω πως αυτό θα αποτρέψει αρκετούς. Αναμφίβολα όμως θα έχει τους θαυμαστές του, και εγώ, κατά τα πάσα πιθανότητα θα είμαι ένας από αυτούς.

Αποστόλης Ρόδος

Πολύ ενδιαφέρον… να φτιάχνουμε τη συσκευή μόνοι μας… Να έχουμε όσο αποθηκευτικό χώρο θέλουμε και να αναβαθμίζουμε κάτι όποτε γουστάρουμε και όταν έχουμε λεφτά.
Με την μπαταρία δεν ξέρω πως θα παιχτεί το παιχνίδι.

sosimple

Καλα.. Φτιαχτο μονος σου, και θα βγει σε μεγεθος 2πλασιο του κανονικου, και σε 2πλασια τιμη..
Αν πετυχει ποτε αυτο σφυρα μου κλεφτικα..

aposmanolo

Καλο..

sotos

Εγώ πιστεύω ότι όταν κυκλοφορήσει αυτό … θα μπορούν όλες οι εταιρείες να βγάζουν ανταλλακτικά . Πχ θα βάζεις κάμερα Sony, επεξεργαστή Samsung και πάει λέγοντας.
Τότε πραγματικά θα είναι επαναστατικό.!!
Οπότε βάζει ο καθένας ότι θέλει και δε θα είναι κανένας παραπονιάρης 😀

Θοδωρής

Η προσαρμοστική επιλογή προς κάθε αγοραστή, είναι πάντα καλοδεχούμενη και δημιουργική. Να τονίσουμε όμως ότι κάθε τεχνολογία έχει όρια που συμβαδίζουν, αναγκαστικά, με την πραγματικότητα. Ας υποθέσουμε ότι έχεις την επιλογή αυτή και αρχίζεις να έχεις ανάγκη από ανταλλακτικά που ούτε καν σήμερα, οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων, δεν αποδέχονται για αντικατάσταση. Π.χ. οθόνη. Βάζεις εσύ ότι θες επάνω και όταν αυτό σταματήσει να λειτουργεί σωστά θα σου πούνε να πάρεις καινούργιο. Μετά έχεις και τις εκπτώσεις μέσω των πακέτων που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: ποιος θα κάτσει να βγάλει τιμοκαταλόγους για μια συσκευή που εσύ θα πάρεις με τα πιο φθηνά specs (εφόσον μπορείς να τα κάνεις upgrade μετά)? Μην με παρεξηγήσετε, είμαι υπέρ της ιδέας (να δείτε πόσο χαλάστηκα που δε μπορώ πλέον να κάνω το ίδιο σε laptop), αλλά δεν θα ήθελα να είμαι ξανά ο “κότσος” τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.