GooPhone S5 χωρίς fingerprint scanner ούτε και αισθητήρα καρδιακών παλμών

Ο γνωστός Κινέζος κατασκευαστής GooPhone που κοπιάρει σχεδιαστικά όποιοδήποτε smartphone κυκλοφορεί εκεί έξω από iPhone μέχρι Archos, του πήρε δύο μέρες να αντιγράψει το νέο Galaxy S5 και να παρουσιάσει ένα πανομοιότυπο με ονομασία GooPhone S5 και τιμή μόλις 300 δολάρια Αμερικής (περίπου 220 ευρώ).

To GooPhone έχει οθόνη 5 ιντσών Full HD, οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek, μνήμη RAM 2GB, μπαταρία 2800 mAh και υποδοχή για δύο κάρτες SIM.

, GooPhone S5 χωρίς fingerprint scanner ούτε και αισθητήρα καρδιακών παλμών

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Special μια χαρά το βρίσκω.

Dimitris

Ποιος ο λόγος να μπει κάποιος στον κόπο και να αντιγράψει ενα τόσο άσχημο κινητό???

lol

μία λέξη : ΜΑΓΚΑΣ

sosimple

Τσαμπα κοπο εκανε ο κινεζος.. Δε φτιαχνει κανα μαιμου s4 με λεπτοτερα bezel αρα ποιο μικρο, καλυτερα..

Sot11

Πόσο τραγικό το ότι το κανονικό s5 φαίνεται πιο φτηνιάρικο απο το μαϊμού ……

Tom

@Sot11 ακομα ο κοσμος κανει random hate comments?

Βασισμενο σε κανενα επιχειρημα αυτο που λες..

sosimple

Θα το παιρνα αλλα δεν εχει αισθητηρα καρδιακων παλμων!
Περα απο την πλακα ρωταω 2 ποιο ειναι το αυθεντικο και ποιο το μαιμου και οι 2 ειπαν ως αυθεντικο το μαιμου επειδη δειχνει ποιο σκουρο, και ας μην εγραφε καν σαμσουνγκ..

gadgetakias09

@tom +1 δεν εχεις τι να πεις απλα βγαζουν το αχτι τους στην σαμσουνγκ… τοσα χρονια δεν θυμαμαι τον εαυτο μου(που ειμαι μεγαλος anti apple) να γραφει ποτε σε αρθρο κατι κακο για το iphone, οι φανς της σαμσουνγκ το να γραψουν κατι ειναι αποδεχτο αλλα αυτοι που δεν ειχαν ποτε σαμσουνγκ και απλα ερχονται να κραξουν και δεν προκειτο να επερναν ποτε σαμσουνγκ το οτι ερχονται εδω να ξεσπασουν σημενει αρκετα αυτο σημενει καλα κανει την δουλεια την σαμσουνγκ… ΕΛΕΟΣ οι περισοτεροι απο εδω μεσα ακομα δεν καταλαβαν τι παρουσιασε σαμσουνγκ(καλα δεν ηταν και το ποιο τοπ) αλλα ηταν ισως το ποιο ουσιωδες. πραγματικα π.χ οταν εχεις μια συζητηση με εναν οτι ενα και ενα κανει δυο και αυτος επιμενει οτι κανει τρια δεν εχεις τι να πεις. το σ5 εχει ισως τα ποιο ουσιωδης features. download boost(ποσοι απο σας κολαει το youtube κτλ γιατι το wifi τα εχει πεξει φανταστειτε την δυναμη μαζι με το 4g κτλ) παλμομετρητης το μεγαλυτερο feauture για το μελλον(τωρα γαιτι οι περισσοτεροι ειστε ντιπ αμορφοτοι δεν θα το καταλαβετε εννοω αυτους που κατακριναν αυτο το feauture και σαν ανθρωπος του χωρου της ιατρικης μπορω να πω οτι θα σωσει πολλες ζωες, και τελευταιο… Συνέχεια »

Γιαννης

@Sot 11 και Tom φαίνεται ότι είστε 2 διαφορετικοί κόσμοι. Ο ένας δηλώνει ξεκάθαρα την απέχθειά του προς τη samsung και ο άλλος δηλώνει καθαρά την προσήλωσή του στη samsung. Εγώ έχοντας στην κατοχή μου samsung galaxy tab 2, huawei honor 2, sony xperia neo v δηλώνω, ως μη κολλημένος χρήστης με καμία εταιρία, ότι το νέο galaxy s5 της samsung, σχεδιαστικά τουλάχιστον είναι αστείο. μία σχεδιαστική μετριότητα που στοιχίζει 750 €. είναι υπέρογκο το ποσό για το συγκεκριμένο κινητό.

xtekto

@Γιάννης γιατί όποιος πει ότι του αρέσει κάτι (και μάλιστα τεκμηριωμένα) πρέπει να σημαίνει ότι είναι προσηλωμένος κάπου? πραγματικά μερικούς δεν σας καταλαβαίνω….

Γιαννης

@xtekto λαμβάνοντας υπόψη τις γνώμες πολλών άλλων χρηστών για το S5 σε προηγούμενα post, βγαίνει το συμπέρασμα ότι σε πολύ κόσμο δεν αρέσει ούτε εμφανισιακά, ούτε τιμολογικά, ούτε σε θέμα καινοτομίας, αφού μέχρι και η μνήμη RAM κόλλησε στα 2GB. Ο καθένας φυσικά έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Αλλα επέτρεψέ μου να εκφράσω την αντικειμενική άποψη πολλών χρηστών, οι οποίοι λένε (και όχι άδικα κατα τη γνώμη μου), ότι τα LG G2, NEXUS 5, SONY XPERIA Z2 είναι πολύ ωραιότερα εμφανισιακά απ’ το S5.

Darth

οκ τα χαρακτηριστικά δεν λέω καλά (και για ποιότητα κατασκευής έχω μια υποψία ότι θα είναι καλύτερη από την….. samsung)

για ποιο λόγο όμως κάποιος να αντιγράψει τόσο άσχημη συσκευή οεο?

xtekto

Φιλε @Γιαννης , η αποψη μου ειναι πως το τι λεει ο καθενας για το καθε κινητο ειναι υποκειμενικο και οχι αντικειμενικο…σε καποιους μπορει να μην αρεσει, σε μενα ομως μπορει να αρεσει…δεν σημαινει οτι ειμαι προσηλωμενος…για σενα καλυερο κινητο αυτη τη στιγμη μπορει να ναι το note3 , για μενα πχ το g2…δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα…υπαρχει τι αρεσει στον καθενα!

Sot11

Βασικά λέω αυτο που βλέπω! Στα ματιά του καθενός ειναι διαφορετικά τα πράγματα, και δεν καταλαβαίνω τόσο περίεργο σας φαίνεται που το λέω φτηνιάρικο; Έτσι φαίνεται φτηνιάρικο και κιτς.

Tom

Γιαννη αν βρεις που δηλωνω την ξεκαθαρη προσηλωση μου στην samsung θα σου παρω ενα κινητο της επιλογης σου δωρο!

gadgetakias η αληθεια ειναι οτι το GS5 ειναι ενα χλιαρο προιον. Εμενα δεν με χαλαει καθολου που ο κοσμος του android φρεναρει λιγο. Δεν ειναι αναγκη καθε φορα να προσθετουμε πυρηνες να διπλασιαζουμε τις αναλυσεις και δεν ξερω και γω τι αλλο. Αυτο το πιστευα απο παντα και εχω εκφρασει πολλες φορες την δυσαρεσκεια μου με το ποσο πολυ ετρεχε η τεχνολογια τα τελευταια 1-2 χρονια. Το οτι φρεναρουμε λιγο εμενα μου αρεσει.

Επισης αν ανεβαζε η samsung την αναλυση δεν θα μου αρεσε καθολου μα καθολου. Δεν θα βρεις κανεναν να σου δωσει ουσιαστικους λογους γιατι επρεπε να γινει γινει QHD η αναλυση (η πως λεγεται) απλα κραζουν την samsung που δεν το κανε. Ασχετα αν τα 500+ ppi δεν θα εδιναν τιποτα ισα ισα θα αφαιρουσαν κιολας. Διαρκεια μπαταριας.

@Γιαννης ξανα. Δεν ειμαι προσηλωμενος σε καμια εταιρια φιλε μου, και κραζω με την πρωτη ευκαιρια αυτους που ειναι. Βασικα δεν κραζω πιο πολυ στενοχωριεμαι και ξενερωνω που υπαρχει καν ως φαινομενο αυτο.

Δημήτρης

Και εγώ δε βρισκω κανένα λόγο αντιγραφής.τιμια χαρακτηριστικά εχει,με ένα σωστό design θα ήταν κομπλέ.ισως λειτουργήσει αποτρεπτικά η κόπια στο design.παντως για χρόνια ολόκληρα,ο βασιλιάς της ασχήμιας ήταν ένας για μένα.θυμάστε το Nokia 3650 που ήταν σαν κουδουνίστρα της playschool;μπράβο στην Samsung που κατάφερε μετά απο τόσα χρόνια και το ξεπέρασε.

Ορέστης

Αν η διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με το s3/s4 είναι μεγαλύτερη plus τα software futures τότε το θεωρω πετυχημένο μοντέλο. Θεωρώ επίσης “αναγκαίο κακο” την πλαστικουρα δεδομένης της αποσπομενης μπαταρίας. Απορω με καποιους που ζητάνε μεγαλητερη ram καλύτερη ανάλυση κτλ Που πάμε; Κινητό έχουμε. Απλά να προσθέσω οτι είμαι χρήστης ο οποιος αλλάζει 2 μπαταρίες τη μέρα. Επίσης δεν ξέρω αν εχει ανακοινωθεί τιμή για το s5 αλλα δεν θα έδινα πανω απο 640 euro.

dimitris

Γιατι τα αντιγράφουν και δεν κανουν δικά τους

Ακης

Γνώρισα το android από την Samsung. Δεν είμαι μέσος χρήστης και αγοράζω πάντα high end συσκευές. Περίμενα με ανυπομονησία το S5. Απογοητεύτηκα. Όμως, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αμέσως το γύρισα στη Sony γιατί μου γίνει μια εξαιρετικά ποιοτική συσκευή Ζ2. Όταν η Samsung αποφασίσει να προσφέρει κάτι ποιοτικό, τα ξανά λέμε.

Για τις Κινεζιες, ούτε καταδέχομαι να κοιτάξω.

sosimple

Εμενα μονο hater της samsung δε μπορει να με χαρακτηρισει κανεις. Με εχουν χαρακτηρησει επανελημενος σε αλλο μεγαλυτερο φορουμ ως αρχηγο των φανατικων της σαμσουνγκ κλπ. Αλλωστε εχω ακομα το s2 που ηταν εξαιρετικοτατο οταν βγηκε, παρολο οτι πηρα το g2. Το s5 ομως ειναι ενα μετριο προιον σε λαθος κατευθυνση. Το να θες πχ να προσθεσεις χαρακτηριστικα μονο θετικο ειναι πχ να το κανεις αδιαβροχο. Οχι ομως σε βαρος του μεγεθους. Παω στοιχημα οτι αμα γινει ενα γκαλοπ το 90% θα πει μικροτερο με μικροτερα bezel και μη αδιαβροχο, παρα γκουμουτσα και αδιαβροχο. Δε γινεται η lg να εχει βαλει 5.2 ιντσες σε μικροτερο μεγεθος απο τις 5.1 που βαζει η σαμσουνγκ 6 μηνες μετα. Επισης δε γινεται να εχεις βγαλει το νοτε 3 με 3 γιγα και να μη βαζεις 3 γιγα ενα χρονο μετα τα 2 γιγα του s4. Αυτα τα περι χρησιμοτητας του αισθητηρα καρδιακων παλμων, πρεπει να εισαι εντελως στοκος για να τα πιστεψεις. Υπαρχει εφαρμογη που κανει ακριβως το ιδιο σε ολα τα κινητα, με τον ιδιο μαλιστα τροπο. Καλυπτωντας με το δαχτυλο το αναμενο φλας. Αλλα ποιος χεστηκε για τον ανιχνευτη αυτο? Ουτε 1 στους 1000 δεν τον ενδιαφερει. Αντιθετα με το ραδιοφωνο… Συνέχεια »

Johnnys

Το θεωρώ πιο καινοτόμο και πιο ποιοτικό απο το S5.

Vasilis

Το κινέζικο δεν το συζητώ καν.Το s5 όμως ως κάτοχος του s4 δεν θα το αγόραζα άμεσα αντικαθιστώντας το s4. Η μόνη περίπτωση είναι η εξής: Σήμερα ή αυριο να σπάσει (ή χαλάσει οριστικά) το κινητό μου και βρεθώ σε απόλυτη αναγκη αντικατάστασης. Θα κοιτούσα και άλλες προτάσεις της αγοράς? ΝΑΙ. πολύ διστακτικά όμως όχι γιατι απαραίτητα δεν είναι καλύτερα ή όμορφότερα ή κάτι άλλο. Τί γίνεται με εμάς που έχουμε μια σειρά προϊόντων samsung και έχουμε συνηθίσει στο συγκεκριμένο τύπο συσκευης / interface / προγραμμάτων που λίγο πολύ μοιράζονται όλες οι συσκευες της εταιρίας. Δεν λέω ότι και τα άλλα τηλ. δεν συνδεονται / συνεργάζονται άλλα γιατί να μπω στον κόπο να ψάχνω apps, τρόπους καλώδια adaptors κλπ αφού έχω ήδη βρεί ένα standard και το έχω συνηθίσει? Δεν είναι πάντα η ζωή έτσι ώστε να έχεις όρεξη, χρόνο κλπ για πειραματισμούς. Και στο κάτω κάτω (εφοσον έχω την ανάγκη να αλλάξω κινητό) γιατί να μην πάρω το s5 που και σε απόλυτα χαρακτηρισικά είναι πιο καλό από το s4?

Αποστόλης Ρόδος

Αυτοί εκει οι κινέζοι με τα goophone, κυριολεκτικά ξεφτιλίζουν τις εταιρείες για το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι τιμές τους εξαρχής.

Tom

@Vasilis μην αναβαθμισεις δεν χρειαζεται καν. Ολοι οι κατασκευαστες πια πανε για αναβαθμισεις σοβαρες καθε δυο μοντελα. Για μενα που εχω το GS3 αξιζει για σενα που εχεις το 4 δεν αξιζει. Στο 6 και μετα εσυ.

sosimple

@Vasilis: Αυτα που γραφεις ειναι ποιο λογικα να τα λεει καποιος που προερχεται απο αλλο λειτουργικο. Εκει εχουν βαση, και μπορω να συμφωνησω. Οταν πας απο android σε android, δε μπορω να σε καταλαβω..

Vasilis

@sosimple: Μιλώ κυρίως για apps τύπου samsung link, smart view κλπ τα οποια είναι ταυτόχρονα διαθέσιμα στη tv – laptop ή για το home / back buttons που έχουν τα κινητά της samsung και τα έχω συνηθίσει (δεν λέω ότι θα υφίστανται για πάντα ή ότι δεν έχουν παρόμοια οι άλλες εταιρίες ή ότι δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις συσκευές άλλων εταιρειών που τρέχουν android) αλλά όπως και να έχει τα συγκεκριμένα τα έχουμε συνηθίσει/ επιλέξει προφανώς γιατί μας βόλεψαν στο παρελθόν και δεν είναι ότι πιο ευχάριστo να πρέπει να αλλάζουμε συνήθειες (you can’t teach an old dog new tricks!). Εκτός και αν τα νέα “κολπα” είναι πραγματικά καλά για να αξίζει να τα μάθεις…. Είναι όμως και ΝΕΑ κόλπα και τόσο αξιόλογα? Δεν νομίζω… Μπορεί αν αντιλαμβάνομαι ορθά την περιρέουσα ατμόσφαιρα η sammy να μη καταφερε με το s5 να πηγαίνει και τα παιδιά σχολείο… αλλά δεν νομίζω ότι μπορει και κάποια άλλη συσκευή να τα πάει. Τώρα περί design , πλαστικά και τα σχετικά καλά…. τηλεφωνο ψάχνουμε ή γκόμενα.

sosimple

@Vasili φιλε μου οκ. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα λεει.. 🙂 Αν παιζουν μεγαλο ρολο αυτες οι εφαρμογες για σενα και δεν εχεις τη διαθεση να ψαχτεις καθολου οκ. Παντως και εγω το samsung s2 εχω. Δεν το πουλησα. Πηρα ομως και το lg g2. Δε λεω, και το g2 εχει τα μειονεκτηματακια του, παντως το προτιμω ακομα και απο το g5. Δε μπορω να πω οτι ειχα το παραμικρο προβλημα μεταβασης.. Οπως οντως πχ ειχα οταν πηγα απο το iphone 3gs στο s2.

Γιάννης

Αυτή την καραμέλα με το πλαστικό πια. Το πλαστικό είναι ποιότητας κι όποιος το χρησιμοποιεί το ξέρει. Όσο για τις εφαρμογές μπορεί να μην είναι όλες χρήσιμες σε όλους όμως έχει αξιόλογες εφαρμογές και ένα πολύ καλό app store με παρα πολλες προσφορές σε εφαρμογές επί πληρωμή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γειά σας και από εμένα.
Διαβάζοντας τόσες πολλές και αντικρουόμενες αποψεις , μάλλον καταλήγω σε ένα συμπέρασμα. Οι κορεάτες πέτυχαν αυτό που ήθελαν ° όλοι να μιλάνε για το καινούριο κινητό τους.Όσο για την σχεδιασμό και την ομορφιά, ένα θέλω να πω:αν όλοι εσείς -και εγώ μέσα- ψάχνατε με τον ίδιο ζήλο και για γκόμενες , δεν θα υπήρχε η λέξη σαβουρο..άμης στο ανδρικό λεξικό. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones GooPhone

GooPhone i6, Ο κλώνος του iPhone 6 είναι ήδη εδώ

Μπορεί το iPhone 6 να μην έχει παρουσιαστεί ακόμα, όμως ο Android κλώνος του είναι ήδη εδώ και διαθέσιμος από την 1η Αυγούστου! Με εξωτερική εμφάνιση βασισμένη στα dummies που έχουν “διαρρέυσει” για το iPhone 6, το GooPhone i6 έρχεται με οθόνη 4.7 ίντσες 960×540 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6582M, μνήμη RAM 1GB και κάμερα […]

Smartphones China GooPhone

GooPhone One M8, Έτοιμος ο κλώνος πριν την ανακοίνωση του original

Η GooPhone πρόσφατα αντέγραψε το Galaxy S5 και πολύ σπεύσατε να σχολιάσετε ότι λόγο της τιμής του ίσως είναι και καλύτερο από το “κανονικό”! Πέρα από την πλάκα, τώρα έχετε ακόμα μια προσιτή επιλογή από τη GooPhone, μπορείτε να αποκτήσετε πρώτοι πριν ακόμα κυκλοφορήσει το κανονικό, τον κλώνο του νέου HTC One (M8), βέβαια δεν […]