Samsung Galaxy Note 7: Η απάντηση της Corning για το scratch test

Το Samsung Galaxy Note 7 είναι ένα από τα πρώτα smartphones που έρχονται με Gorilla Glass 5, το οποίο είναι κατασκευασμένο με τρόπο που κάνει την οθόνη του κινητού ανθεκτική σε πτώσεις από το ύψος των ώμων.

Μέσα στην εβδομάδα ο YouTuber JerryRigEverything πραγματοποίησε ένα scratch test στο Samsung Galaxy Note 7, όπου δεν τα πήγε τόσο καλά, καθώς ενώ όλα τα smartphones με Gorilla Glass 4 κατάφεραν να αντέξουν μέχρι το επίπεδο 6 (της κλίμακας Mohs), το Samsung Galaxy Note 7 με Gorilla Glass 5 γρατζουνίστηκε στο επίπεδο 3.

Αυτό φυσικά προκάλεσε ποικίλα σχόλια και η Corning έρχεται να δώσει την δική της απάντηση μέσα από το Android Authority. Η εταιρεία επισημαίνει πως το τεστ που πραγματοποιήθηκε στο video δεν είναι αξιόπιστο επαγγελματικό τεστ, χρησιμοποιεί την κλίμακα Mohs, αλλά με όχι με ελεγχόμενο τρόπο.

“The test that was conducted in the video is obviously not a bonafide industry test. It’s using Mohs hardness picks but it’s in an uncontrolled manner. We also don’t know a whole lot about what loads the person has used. Whether those loads are changing as he goes through the testing”, αναφέρει συγκεκριμένα η εταιρεία.

Η μεγαλύτερη ευαισθησία στις γρατζουνιές θα μπορούσε να εξηγηθεί από την χρήση πιο μαλακού και εύκαμπτου υλικού για να είναι πιο ανθεκτικό στις πτώσεις.

Στις δηλώσεις της η Corning προσπαθεί να βγάλει άκυρο το video του YouTuber εκφράζοντας τις αμφιβολίες της για τον τρόπο που έγινε το test ενώ επισημαίνει ότι αυτό που βλέπουμε στο video είναι πιθανό να είναι μια “μεταλλική μεταφορά”, η οποία συμβαίνει όταν πιο σκληρά υλικά έρχονται σε επαφή με πιο μαλακά, και αυτό προκαλεί τη μεταφορά από το μαλακό υλικό στο πιο σκληρό.

Σε γενικές γραμμές, ο τόνος της Corning ήταν αρκετά αμυντικός με επιχειρήματα που μοιάζουν πειστικά. Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Το video από το scratch test:

gorilla glass 5 note 7, Samsung Galaxy Note 7: Η απάντηση της Corning για το scratch test

gorilla glass 5 note 7, Samsung Galaxy Note 7: Η απάντηση της Corning για το scratch test

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nik0s

Μα όπως και να έκανε το τεστ τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιεί και για τα αλλά κινητά οπότε με τον ίδιο τρόπο το gg5 πάσχει έναντι gg4.

pigman

έλεος πια με αυτά τα test!!και “αδαμάντιο” να έχεις αν πάρεις τον χαρτοκόπτη και αρχίσεις να το “σκάβεις” το ίδιο θα πάθει. δηλαδή τι περιμένετε μερικοί; να είναι άφθαρτο; είναι γυαλί και ΑΛΟΗ μετάλλου!!! ούτε καν μέταλλο οπότε λογικό είναι να πάθει ότι είναι να πάθει. οποιοδήποτε τηλέφωνο η συσκευή. αν θέλετε κάτι άφθαρτο δυστυχώς δεν υπάρχει και για τουλάχιστο 50 χρόνια ακόμα δεν θα υπάρξει για το ευρύ κοινό.

Giannisg

Μας έπεισε η Corning.Όταν όμως τα test του ίδιου κυρίου έβγαζαν το Gorilla Glass 4 σκυλί,δεν τους είδα να παραπονιούνται ότι έγιναν με μη ελεγχόμενο τρόπο.

enki

εχει δικιο η corning..ο τυπος ειναι γελοιος,εγω τον εκραξα..οποιοδηποτε κινητο και να παρεις οταν του βαζεις λαμες πανω,μαχαιρια,ξυραφακια λογικο ειναι αυτα τα πραγματα.κραξτε τον να αποσυρει το video!!

cmvrgr

Μια χαρά είναι το review του τύπου. Οι μπαρούφες της corning είναι για γέλια. Αντί να βελτιώσουν το 5 το κάναν χειρότερο από το 4.

temasek

συμφωνω με cmvrgr το φταιξιμο ειναι της corning αλλα και της samsung που αφου το ηξερε δεν κρατησε το gorilla glass 4

X.88

Πολύ σωστός ο ”Giannisg”!!
Από καιρό το λέω,σίγουρα παρέχει μια ανθεκτικότητα το συγκεκριμένο υλικό αλλά καμία σχέση με την διαφήμιση που του κάνουν!
Και το G4 μου χάλια έχει γίνει και είμαι και προσεκτικός!
Καθαρό marketing!!

Φωτης

Φταίει δεν φταίει η Corning το θέμα ειναι οτι απο πιθανή πτώση μπορεις κάπως να σώσεις το κινητο σε σχεση με το gorilla 4..Τωρα αν την συσκευή την εχεις σε τσάντα με κατσαβιδια,κοπιδια,κέρματα κλειδιά ε τι να πω;Παίρνεις προστασία οθόνης κ μια θηκη κ εισαι κομπλέ!!!Το note 7 ειναι το απόλυτο κινητο γιατι κανει πράγματα που δεν μπορει να τα κανει κανένα αλλο..Εκτος βεβαια κ αν σε κάποιον δεν γουστάρει ολα αυτα με το s pen Οποτε κοιτάει αλλου..

Nick

Ξεφτίλα τής corning που για ακόμα μια φορά απογοήτευσε τούς πάντες εκτός από τα φαν μποις της λαγκσουγκ τα οποία ρίχνουμε 900 ευρώ για 4 γιγα μνήμης όταν το note 7 στην Κίνα με τα ίδια λεφτά έχει 6. Πάρτε το αλλά Τζαμάκι από ότι καταλάβατε.

Dimitris

Πολύ κακό αν αναλογιστείς ότι το νύχι έχει 2.5 στην κλίμακα Mohs…

Δημοκρατης

Το παλικάρι εχει κάνει το τεστ σε πάρα πολλά τηλέφωνα, το οτι αμφισβητουν και καλα την πιεση που εβαζε για να το χαραξη ειναι γελοιο. Αντι να αναγνωρισουν οτι τα παλαιοτερα gorilla glass ητανε καλυτερα απο το 5 ωστε να το βελτιωσουν, καθονται και σκεφτονται πως θα καλύψουνε τις ατέλεις xD

IEAL

Ο JerryRig είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι έκανε βίντεο ότι το Nexus 6P λυγίζει σαν χαρτί στο bend test, και ο άνθρωπος αγόρασε και 2ο για να μας πείσει ότι όντως έτσι είναι.

Τον ακολουθώ καιρό στο youtube και πραγματικά είναι πολύ αντικειμενικός με όλες τις μάρκες. Το S7 το εκθείαζε, δεν βρίσκω λόγο να κάνει το αντίθετο για το Note 7.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι η Corning τα θαλάσσωσε με το Gorilla Glass 5, το πλαστικοποίησε απίστευτα πολύ, και κάτι μου λέει ότι θα αλλάξει κρυφά την “συνταγή” του για τα επόμενα κινητά που θα κυκλοφορήσουν.

Αν όντως το κάνει αυτό, ο JerryRig θα το ανακαλύψει επίσης.

Οπότε δε κατηγορώ τον Jerry στην προκειμένη περίπτωση γιατί είναι αντικειμενικός.

Nikopoup

Θα συμφωνήσω και εγώ. Ο Jerryrig είναι πολύ αντικειμενικος. Τώρα αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει σε ένα άρθρο ότι δεν γίνεται οι οθόνες να είναι και scratch resistant και shutter proof. Αυτό γιατί όσο πιο σκληρό και ακαμπτο είναι το γυαλί, είναι πιο πιθανό να σπάσει από μια πτώση λόγω των κραδασμων.

Antonis

μαλακοτερο υλικο = πιο ανθεκτικο στα σπασιματα & λιγοτερο ανθεκτικο στις γρατζουνιες. λογικο μου ακουγεται.

ghad21

Ολοι λενε την αποψη τους,και πεταγεται κλασικα ο εριστικος Νιck για να χυσει για μια ακομη φορα χολη για τη samsung(ασχετο με το θεμα).Βγαλτε τον γραφικο επιτελους απο δω μεσα,αφου δεν προσφερει τιποτα στη συζητηση,και δεν φταιμε εμεις οι υπολοιποι να διαβαζουμε συνεχως τις ιδιες μπαρουφες.

Nick

Τι έγινε μεγάλε σε πονάει η αλήθεια; Σε χαλάει ο ρατσισμός τεχνολογίας της αγαπημένη σου εταιρείας που σε θεωρεί παιδί κατωτερου Θεού και δίνει 6 στους Κινέζους και 4 σε σένα αυτό σε πείραξε έτσι; Πές το να το δουν όλοι κομπλεξικε. Όσο για το θέμα αν έχεις αμφιβολία βάλτο άφοβα μαζί με τα κλειδιά σου στην τσέπη και όταν το δεις σε βλέπω να κάνεις χαρακιρι…

ghad21

Kαταρχην ειμαι κατοχος του lg v10 οποτε καταλαβαινεις τι μπαρουφα παλι πεταξες!Επειτα και γω εχω συμπαθειες και αντιπαθειες σε καποιες εταιρειες αλλα δε βγαζω συνεχως τα εσωψυχα μου εδω μεσα λες και μου εχουν σκοτωσει τη μανα και τον πατερα!Το τι γνωμη εχεις εσυ για την καθε samsung δε σημαινει οτι πρεπει να τη τρωμε ολοι οι υπολοιποι καθε φορα στη μαπα.Αντε καλη χολη στο επομενο αρθρο για samsung,ξερεις εσυ!

Unown

@pigman
Το ότι “alloy” σημαίνει “κράμα” και όχι “αλόη” δε το σχολιάζει κανένας;

Beowulf Ahates

Μια χαρά τα λέει ο youtuber,..η corning το ξέρει, γι’αυτό κι απολογείται. Καμιά εταιρεία δεν μπαίνει στο τριπάκι ν απαντήσει αν πρόκειται για κάποιον μπούρδα. Πιστεύω θα γίνει αυτό που γράφετε παραπάνω – θα το βελτιώσει/αλλάξει κρυφά.
Επίσης δεν καταλαβαίνω…s6 edge+. Ίδια χαρακτηριστικά με την σειρά 7…και σχεδόν μισή τιμή απ’το note7.

παπαροκας tiamat

Δεχομαι αυτα που λεει ο ieal….αν ο ανθρωπος κουβαλαει ιστορια αντικειμενικοτητας, τοτε η corning ειναι εκτεθειμένη με το ευαίσθητο glass 5…
την λυση την εχει η apple αλλα οταν χρεωνει τα ρολογια με ζαφείρι διπλασια τιμη και αφηνει τα iphone ουσιαστικά απροστατευτα…τοτε η corning κανει παιχνίδι μονη!
και οντως nick εξω απο το techblog ,βγάλτε τον

Nick

Καλά όχι ότι δεν σε κατάλαβαν όλοι ότι ghad21 και tiamat είναι το ίδιο άτομο γράφεις και με άλλα η μόνο με αυτά τα 2; Για την ιστορία η Sony εκτός από κινητά βγάζει και powerbanks μεγάλης χωρητικότητας πάρτα θα σου χρειαστούν…

JohnWave

Έχω παρακολουθήσει όλα τα tests του JerryRig και ο άνθρωπος είναι αντικειμενικότατος όπως αναφέρουν και πολλοί φίλοι παραπάνω. Όσο για αυτούς που λένε “ε ρε φίλε μη βάζεις το κινητό στην τσέπη σου με κέρματα ή κλειδιά” θα απαντήσω “ε ρε φίλε μην έχεις μανταλάκια στα χέρια σου”. Aυτό το πράγμα, το να είναι πωρωμένος ο άλλος με μια σειρά ( πχ Νοte) και να μη μπορεί να δεχτεί καμία αρνητική κριτική για τη συσκευή είναι για γέλια.

Αυτό που θα θέλαμε όλοι θα ήταν το glass 5 να ήταν ανώτερο του 4 και σε γρατζουνιές και σε πτώσεις. Το να βελτιώνεις την αντοχή στις πτώσεις αλλά να μειώνεις την αντοχή στις γρατζουνιές είναι μια μεγάλη πατάτα. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι λογικά και στο Galaxy S8 όταν βγει θα μπει το 5 όπως και στις περισσότερες ναυαρχίδες της ερχόμενης χρονιάς. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο μείον για όσους δεν χρησιμοποιούμε tempered glass και αντίθετα ένα μεγάλο συν στις πωλήσεις των tempered glass.

Antonis

Προσωπικα τον πιστευω τον κυριο Jerry καθως παρακολουθω το καναλι του καιρο..Ειναι αντικειμενικοτατος..Το Gorilla 5 ειναι λιγοτερο ανθεκτικο στις γρατζουνιες απο το gorilla 4..Κακο αυτο για ατομα σαν εμενα που δεν γουσταρουν να βαζουν ζελατινες πανω στην οθονη τους και ακομα χειροτερο για την ιδια την Corning που αντι να το κανουν καλυτερο σαν ΝΕΟ που ειναι σε χτυπηματα και γρατζουνιες,το εκαναν καλυτερο μονο στα χτυπηματα και ταυτοχρονα αδυναμο σε γρατζουνιες…Η Corning θα πηγαινε παραπερα την τεχνολογια Gorilla Glass μονο στην περιπτωση που καταφερνε καλυτερα αποτελεσματα και σε γρατζουνιες και σε χτυπηματα απο το 4..Πισωγυρισμα λοιπον…Ας εμενε στο Gorilla 4…

tarif16

να λέμε και του στραβού το δίκιο,μεγαλύτερη αντοχή έχει ένα tempered glass του ενός ευρώ από κίνα!!!…άρα μ ένα ευρουλάκι καλύπτεις την πατάτα των 900 ευρώ!!
τώρα αν κάποιοι θίγονται,ας αποσύρουν τις μετοχές από τις εταιρίες,όποιες κι αν είναι.

…ξέρω-ξέρω,hater!!!
για να προλάβω….-lg v10….-tab s 10.5….-note 10.1 2014…..-ipad air 2…-ativ s phone.

AndreasManou

Είμαι πελάτης samsung. Ειχα note 4 και s7 τωρα … περιμέναμε πως και πώς note 7 Ευρώπη γτ μου έχει λειψει η γενική εμπειρία note αλλα τώρα το σκέφτομαι λιγο! Περα απο κέρατα κλειδισ κλπ ισως έχεις θέμα με το πενακι ή οθόνη!!!

Enki

Περιμενετε να το δουμε πρωτα..ο τυπος βγηκε να μας το παιξει ιστορια.ειπαμε…..οποιο κινητο και να παρεις και του κανεις αυτα που εκανε ο τυπος το ιδιο θα ηταν..ας ειμαστε λιγο σοβαροι!glass 5 σιγουρα θα ειναι λιγο καλυτερο απο το 4 και στην ελαστικοτητα!

Φωτης

Εντάξει στο τελος θα μας πείτε οτι ειναι απο ΖΕΛΕ η οθονη..Μ@λ@κι@ οντος της Corning αλλα αν θες γενικα προστασία ειτε ειναι class 3,4,5,6 βάζεις μια ζελατινας η γυαλιού κ καθάρισες..Κ τελειώνει η ιστορία..Για μενα εκει ειναι η 100%προστασια..

cmvrgr

Ο τύπος μια χαρά κάνει την δουλειά του. Extreme testing κάνει όχι διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής. Η corning έκανε λαλακια που ενώ έφτιαξε κάτι καλύτερο για θραύση από πτώση τα έκανε σαλάτα στο θεμα του χαραγματος. Αν τα συνδύαζε και τα δυο κανείς δεν θα γκρίνιαζε. Ας το ονόμαζε gorilla glass 4flexi και όχι 5 που την ονομασία την άλλαξαν για λόγους μάρκετινγκ ώστε να το πουλήσουν ως κάτι νεο και καλό σε εμάς τα κορόιδα.

Μακάρι και άλλοι να έχουν το χρήμα ώστε να κάνουν ανάλογα τεστ.

tester

σκληρο υλικό (GG4)=δεν χαράζει, αλλά σπάει, μαλακό υλικό (GG5)=δεν σπάει αλλά χαράζει. Απλή φυσική είναι. Μέχρι να έρθει η στιγμή των saphire glass, θα κάνουμε συμβιβασμούς. Εξάλλου ρε παιδιά, 800 ευρώ κινητό, βάλτε του ένα temperedglass των 15 ευρώ να τελειώνετε. Ο Jerry είναι τρομερά αντικειμενικός και αυτά που λέει η corning για διαφορά φορτιών είναι μπούρδες. Αν ημουν στην θέση του θα έβαζα τις λάμες που έχει σε ένα δυνομοκατσαβίδο να τους έκανα ρόμπες.

Ιωάννης jb

Nick σου τη πέσαν τα samsung funboys???
Πρόσεχε μη σου κάνουν καμιά έξωση…
Χαχαχαχαχα……

funboys τις gorilosamsung…
Είναι συνυφασμένες αυτές οι 2 θα πεσετε να τον φάτε επειδή λέει μία απλή αλήθεια…
Ποιοί είστε ρε που θα τον βγαλετε κ έξω???
Εσείς όταν πετατε τις μπαρουφες σας αλλού τι πρέπει να σας κάνουμε????

Σας εκνευρίζει αυτό που λέει ε??
Είναι πραγματικότητα όμως θα σκασετε σχεδόν τόσα λεφτά για ένα κινητό που στη κινα θα είναι πιο φθηνό κ με περισσότερη ram… Το οποίο θα γεμίζει γρατσουνιές με το παραμικρό….

ghad21

Mιλησαν και τα sonyboys που ειστε εδω μεσα και γενικα στη χωρα 5-6 ατομα, και κανετε σαματα μπας και ακουστειτε αφου η sony ειναι στα ταρταρα και παγκοσμιως δεν ασχολειτε κανεις μαζι της.Σας χαλαει που η αγαπημενη σας δινει καμερες στους κορεατες,και αυτοι με το software τους κανουν παπαδες και ειναι μακραν μπροστα απο τα κινητακια σας!Ξυδακι τοπ ειναι παντα στην επικαιροτητα!

Φωτης

Ιωάννηςjb@ πως θα γεμίζει γρατζουνιές αν εχεις βαλει προστατευτικό glass;Τα περισσοτερα κινητά που δεν εχουν τιποτα στην οθονη ουτε καν ζελατινα τα βάζεις σε τσάντα με κλειδιά κέρματα κ.τ.λ. κ δεν παθαίνουν τιποτα;

JohnWave

Τα πράγματα είναι απλά :

α) Όσοι βάζουν ούτως ή άλλως θήκες ή tempered glass ή και τα δύο στις συσκευές τους, δεν τους ενδιαφέρει τι σόι γυαλί έχει η συσκευή τους αφού εξαρχής τη ντύνουν.

β) Όσοι δεν βάζουν θήκες ή tempered glass στις συσκευές τους για να μην αλλοιώνουν καθόλου το design της συσκευής, θα έχουν πρόβλημα με το Note 7 και πρέπει οπωσδήποτε να του βάλουν tempered glass. Δεν ξέρω ωστόσο τι γίνεται με τις curved οθόνες μιας και δεν νομίζω να μπορούν να καλυφτούν οι πλαϊνές καμπύλες της οθόνης. Διορθώστε με αν κάνω λάθος σε αυτό.

γ) Όσοι δεν χρησιμοποιείτε πενάκι και δεν σας ενδιαφέρουν τόσο έξτρα δυνατότητες όπως σκάνερ ίριδας και usb type-c, παίρνετε το ισάξιο σε όλους τους βασικούς τομείς S7 edge και δεν προβληματίζεστε καθόλου με το πολύ ευαίσθητο γυαλί στις χαρακιές του Νote 7.

Φωτης

JohnWave@ νομιζω εχουν βγει προστατευτικά glass που εχουν κουρμπα κ καλύπτουν κ το edge κομμάτι..

Πεζοναύτης521ΤΠΝ

Εσείς όλοι που κατηγορείται της οθόνες των κινητών υπάρχει περίπτωση να πάρετε τέτοια εργαλεία στην τσέπη σας έτσι ώστε να γδαρετε την οθόνη. Και μεταλο να ήταν με αυτά θα εργαλεία θα άφηνε σημάδια. Οπότε αφήστε τα αρνητικά σχόλια για την οθόνη και δείτε τη κάνει το κάθε κινητό και αν σας εξυπηρετεί το λειτουργικό του. Το κινητό δεν είναι πύραυλος υψηλής τεχνολογίας που θα σας πάει στο φεγγάρι αλλά ενα εργαλείο που κάνουμε την δουλειά μας όλοι. Τώρα όσον αφορά το note 7 νομίζω ότι η Samsung έφτιαξε ένα καλό Mobile office όπως εγώ το ονομάζω και το μόνο που δεν κάνει είναι ο καφές. Αδιάβροχο κάρτα μνήμης καλή φωτογραφία γρήγορο απίστευτη οθόνη ελευθερία σε όλα. Τη άλλο θέλετε να έχει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Gorilla Glass

Gorilla Glass DX και DX+: H φωτογράφιση με κινητό αλλάζει

Η τεχνολογία προστασίας της Gorilla περνά από την οθόνη και στον φωτογραφικό φακό των smartphones, με τα μοντέλα DX και DX+.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7: Πως να καταστρέψεις ένα brand [Fails]

Ένα λάθος 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα μπορούσε να καταστρέψει οποιοδήποτε brand, από την “απόλυτη συσκευή” της αγοράς.

Smartphones Corning featured Gorilla Glass

Gorilla Glass Victus: Προσφέρει αντοχή από γρατσουνιές και πτώσεις έως και 2 μέτρων

Η εταιρεία φαίνεται να εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη όχι απλός γυαλιού που θα αντέχει σε πτώσεις, αλλά και σε γρατζουνιές.

Business Apple Corning

Apple: Επενδύει $250 εκ. στην Corning για μελλοντικά καινοτόμα προϊόντα

Η Apple επενδύει για ακόμη μία φορά χρήματα αξίας $250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Corning για την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.