LG G5: Το καλύτερο smartphone στην έκθεση MWC 2016

Η Ένωση GSM (GSMA, ή Groupe Speciale Mobile Association), δημιουργήθηκε το 1995, είναι μια ένωση mobile operators και συναφών εταιρείών που υποστηρίζουν την τυποποίηση, ανάπτυξη και προώθηση του συστήματος κινητής τηλεφωνίας GSM.

Η Ένωση ανακοίνωσε τους νικητές των ετήσιων Global Mobile Awards (Glomo) και φέτος υπήρχαν 8 κατηγορίες με διάφορες υποκατηγορίες.

Αξίζει να σημειώσουμε κάποιους από τους νικητές ενώ ολόκληρη τη λίστα θα τη βρείτε εδώ.

Καλύτερο κινητό για το 2015 ανακηρύχθηκε το Samsung Galaxy S6 edge, στην κατηγορία των οικονομικών smartphone την πρωτιά πήρε το Xiaomi Redmi 2 ενώ στα tablets η Microsoft τερμάτισε πρώτη χάρη στο Microsoft Surface Pro 4.

H LG φιγουράρει πρώτη στην λίστα με το LG G5 να παίρνει τον τίτλο του καλύτερου smartphone που ανακοινώθηκε στην MWC 2016 ενώ τα αξεσουάρ LG G5 & Friends, είναι ανάμεσα στα πιο αγαπημένα gadgets της έκθεσης.

Το LG G5 είναι κατασκευασμένο από μέταλλο με modular design, το κάτω μέρος του μπορεί να αποσπαστεί και οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τη μπαταρία ή να βάλουν κάποιο άλλο module για να βελτιώσουν τη φωτογραφία και τον ήχο. Ενσωματώνει οθόνη 5.3 ιντσών QHD, επεξεργαστή Snapdragon 820, Android Marshmallow, μνήμη RAM 4GB και κάμερα 16 Megapixel.

Δείτε το hands-on video του LG G5 από το Techblog.

Κάποιοι άλλη από τους νικητές:

• BEST SMARTPHONE 2015 – Samsung Galaxy S6 edge
• BEST LOW COST SMARTPHONE (SUB $100) – Xiaomi Redmi 2
• BEST MOBILE TABLET – Microsoft Surface Pro 4
• BEST WEARABLE TECHNOLOGY – ACTIVHEARTS heart reate measuring headphones
• BEST CONNECTED CONSUMER ELECTRONIC DEVICE – Samsung Gear S2
• BEST OVERALL MOBILE APP (JUDGE’S CHOICE) – Google Cardboard
• BEST MOBILE MUSIC APP – Soundcloud App
• BEST NEW MOBILE DEVICE AT MWC 2016 – LG G5

lg g5 best of mwc 2016, LG G5: Το καλύτερο smartphone στην έκθεση MWC 2016

lg g5 best of mwc 2016, LG G5: Το καλύτερο smartphone στην έκθεση MWC 2016

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Έκανε καλή δουλίτσα η LG. Πρέπει όμως να δώσει περισσότερες επιλογές στο modular κομμάτι. Ο ενισχυτής και τα κουμπιά ελέγχου της κάμερας θα τα ζητήσει πολύ μικρό κομμάτι των καταναλωτών . Η ουσιαστική χρησιμότητα του προς το παρόν είναι το lock and load της μπαταρίας. Εγω προσωπικά βρίσκω πιο γρήγορο να κοτσάρω το Power Bank μεσα σε 2 δευτερολεπτα παρα να μπω στην διαδικασία να (αλλάξω – φορτίσω την μπαταρία) Επίσης το Power Bank θέλει φόρτισμα μια φορά καθε 4 φορτίσεις (12.000mah)

JimiGr

Συμφωνώ απόλυτα ότι το G5 είναι ότι καλύτερο παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη. Αλλά εκτός από την φωτό με την κοπελίτσα να μας το δείχνει, που το γράφει για την βράβευσή του. Στο link που μας δώσατε με όλα τα βραβεία δεν το βλέπω.

KostasB

@VasilisA3 το power bank θα πρέπει να το έχεις συνδεδεμένο για πόση ώρα μέχρι να φορτίσεις το κινητό και αν είσαι στον δρόμο είναι άκρως άβολο. Ενώ αν έχεις μια δεύτερη πλήρως φορτισμένη μπαταρία την αλλάζεις και ξεκινάς πάλι με 100% με μπατάρια. Όσο για τα modular ναι συμφωνώ ότι θα πρέπει να δώσει περισσότερες επιλογές και πιστεύω θα το κάνει.

NtinosMD

Πλακα εχουν. Επειδη πασαρανε στην αγορα ΕΚ ΝΕΟΥ ενα κινητο με αποσπωμενη μπαταρια αλλα σε δυνατοτητες κουτσουρεμενο με τον προκατοχο του ( βλ. απουσια q-slide, μικροτερη μπαταρια κλπ ) ειναι και το καλυτερο ? Τι καπνιζουν οι τζεδες εκει ? Αντε βγαλανε και 2 μοντουλια που τα κουμπωνεις , ενα για καμερα ( που το μονο που προσθετει ειναι απλα κατι λειτουργιες για διευκολυνση παρα βελτιωση της καμερας της ιδιας – αντε να δεχτω πως προσθετει αλλα 1100mah στη μπαταρια με το αντιτιμο το να προσθεσει ενα ηλιθιο εξογκωμα στη συσκευη ) και ενα για ηχο. Καποτε κυκλοφορουσαμε με μπανανες και μεσα ειχαμε λεφτα κινητα τσιγαρα αναπτηρες κλπ και τωρα θα κυκλοφοραμε με τσαντες paxos για να εχουμε μαζι μας καθε ειδους ανσουσιου μοντουλ που σκαρφιστηκε η εταιρεια ? Νταξει, trol aside. Το μονο καλο που εχει η συσκευη αυτη ειναι η αποσπωμενη μπαταρια. Τουλαχιστον ο αγοραστης του lg g5 δε θα εχει στο μυαλο του οτι καποια στιγμη οταν θα πεφτει η ισχυς της μπαταριας του , θα πρεπει να σκασει 70-80 ευρω και να αποχωριστει για καμια εβδομαδα τουλαχιστον το κινητο του στελνοντας το στην αντιπροσωπεια ωστε να το κανουν κομματακια και μετα να το συναρμολογησουν παλι μονο… Συνέχεια »

chris

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλης το ψήφισε? δεν εξηγείται αλλιώς

NickTheGreek

Παρα πολυ ωραιο κινητο για μενα!!!!!!το μονο αρνητικο ειναι η απουσια Q-memo που την χρησιμοποιούσα!!και κανεις δεν θιγει το γεγονος την c-type θυρα που εχει και που για ακομη μια φορα λειπει απο ναυαρχιδα galaxy S…!?!?!?!?κατα τα αλλα τα κινητα ειναι σε ενα τεχνολογικο τελμα…!!!δεν βλεπω να γινεται κατι στα κοντα τουλαχιστον..!!!!!

peristeri

Και για μενα ηταν αυτο που μου κανε την περισσοτερη θετικη εντυπωση. Η σαμσονγκ ηταν φανερο οτι στερησε χαρακτηριστικα απο το περσινο σ5 και τα παρουσιασε σαν νεα στο σ6 για να χει να λεει οτι ακουει τους πελατες της. Οσο για το q-memo και καποια αλλα χαρακτηριστικα που φανηκαν να λειπουν οπως το double window, απλα θα ενταχθουν στην τελικη εκδοση του νεου λειτουργικου. Τα αξεσουαρ παλι ωραια μεν, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι αυτα που πραγματικα θελει ο κοσμος και μικρη αποδοχη θα εχουν.

giannis13

Xiaomi Mi 5 , Samsung Galaxy S7 Edge …
μακαρι να βγαλει η LG ενα κορεατικο G2 με χαρακτηριστικα 2016 … ανετα μπορει !
και το πισω καπακι να βγαινει οπως στο G3, θα σαρωσει αλλα που …

Ραφαηλ

Καλύτερη συσκευή :LG G5
Καλύτερο smartphone :Samsung Galaxy S7 Edge
Διευκρίνιση.

PAP

@giannis13

+1
Το G2 ηταν ερωτας.!

Στυλιανός Βασίλης

τελειο είναι πωτε θα κυκλοφορησει Ελλαδα

Jim

Μπράβο LG!!!!

X88

Παιδια με αφορμη το g5 θελω να σας ρωτησω το εξης:Διαθετω 320ευρω για αγορα κινητου και σκεφτομαι για το g4 λογω του οτι ειναι το καλυτερο deal σε αυτα τα λεφτα και εκτος αυτου μου αρεσει!Εχω ακουσει ομως για το ”boot loop” που παρουσιαζουν και φοβαμαι μην την πατησω!Εκτος αυτου εχω ακουσει πως το service της lg (procordia) ειναι πολυ χαλια!
Η αλλη μου επιλογη σε αυτα τα λεφτα ειναι το P8 αλλα δεν πολυ τρελενομαι και εχει και σχετικα μικρη μπαταρια και χωρις fast charging.
Μετα υπαρχει και τo z3+ αλλα την φοβαμαι την sony,και ειναι κανα 30ευρω πιο ακριβω απο αυτα που διαθετω.
Απαραιτητα specs ”να εχει 3g ram” και ”fast charging” μεγεθος κατα προτιμηση 5,5 αλλα και 5,2 μου κανει!
Εχει κανεις να πει κατι επι του θεματος?
Ευχαριστω!

Jim

Μπράβο LG!!!!!

Νίκος

X88 μακράν το g4 καλύτερο από αυτά που αναφερεις !Το μόνο μείον για μένα είναι ή όχι και τόσο καλή μπαταρία του εγώ το φορτιζω 2 φορές τη μέρα αλλά του πινω το αίμα!Με μια μπαταρία με 20 ευρώ δεν θα ξεμεινεις ποτέ!Και λίγο ενοχλητικό είναι ότι λόγω της καμπύλης του κουνιεται όταν πας να γράψεις και το έχεις ακουμπήσει στο τραπέζι αλλά μικρό το κακό!Σε όλα τα αλλά είναι κορυφή και έχει τα πάντα!Από 15% έως 100% ή φόρτιση διαρκεί 1,5 ώρα με ανοιχτό το wifi ενώ το huawei θελει τουλάχιστον 2,5 ώρες το οποίο έχει λίγο καλύτερη μπαταρία!Εγώ το πήρα 500 ευρώ πριν 6 μηνες και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου !Sony δεν θα έπαιρνα ποτέ σε smartphone παρά μόνο σε tablet που είναι κορυφαία αλλά και πανακριβα!

X88

@Νικος

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες!!
Ισχυει πως ο fast charging φορτιστης δεν συμπεριλαμβανεται στην συσκευασια και πως τον αγοραζεις ξεχωριστα?
Eχεις καποιο link απο το που αγορασες την δευτερη μπαταρια?
Παντως το huawei (2600mah) εχει μικροτερη μπαταρια απο to lg(3000mah)!

True

Ε νταξει ρε παιδια του αξιζει να ειναι η καλυτερη συσκευη και ασ τα κανε λιγο πατατες..Θα ερτει του χρονου με το G6 να βαλει οσα χαρακτηριστικα οσα δεν εχει φετος a la s7.

Νίκος

X88 https://www.skroutz.gr/s/7087734/LG-BL-51YF.html?keyphrase=lg+g4 για τη μπαταρία δες στη διεύθυνση που εγραψα!Ναι ο φορτιστής στη συσκευασία είναι 1.8A με αυτόν τον φορτιζω!Με τον fast charging δεν είναι μεγάλη ή διάφορα, φορτιζει κάνα εικοσαλεπτο γρηγορότερα το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι ότι φορτίζει το κινητό από 0-60% σε 30 λεπτά!Δεν έχω βρει κάποιον στην Ελλάδα το amazon έχει αρκετούς γύρω στα 15 ευρώ!Με την δευτερη μπαταρία νομίζω δεν είναι τόσο απαραίτητος για μένα τουλάχιστον!Το huawei βέβαια έχει εκτός από μικρότερη μπαταρία και μικρότερη οθόνη με την μισή ανάλυση γιαυτό κρατάει και πιο πολύ!Το δικό μου g4 πήρε ήδη το android M και ή μπαταρία κρατάει το ίδιο ή λιγο λιγότερο!Έγινε λίγο πιο γρήγορο το κινητό αλλά μικρη ή διάφορα δες κάποιο βιντεακι στο youtube για να δεις τι αλλάζει!Αυτά από μένα και καλές αγορές!

Νίκος

Χ88 Για μπαταρία δες εδω:https://www.skroutz.gr/s/7087734/LG-BL-51YF.html?keyphrase=lg+g4. Ο φορτιστής όντως δεν είναι fast charging είναι 1.8A αλλά είναι μικρή ή διάφορα στο χρόνο φόρτισης περίπου 20 λεπτά το μεγάλο πλεονέκτημα του fast charging είναι ή φόρτιση από 0-60% σε 30 λεπτα!Στην Ελλάδα δεν βρήκα κάποιον το amazon έχει αρκετούς γύρω στα 15 ευρώ!Ναι αλλά το huawei έχει οθόνη 5.2 με την μισή ανάλυση οθονης! (Full HD vs 2K) Το δικό μου πήρε ήδη android M δες σε κάνα βιντεακι στο youtube τις λίγες διάφορες!Ή μπαταρία κρατάει το ίδιο ίσως και λίγο λιγότερο δες και αυτές τις αναλύσεις αν θες. https://www.notebookcheck.net/Huawei-P8-Smartphone-Review.142140.0.html και. https://www.notebookcheck.net/LG-G4-Smartphone-Review.144672.0.html. Αυτά απο εμένα και καλές αγορές!

X88

@Νικος
Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε Νικο, τα reviews με βοήθησαν αρκετά!
Θα το τσιμπήσω από βδομάδα και θα πάρω και την δεύτερη μπαταρία για να μαι κύριος!

Ανακιν

Βραβείο για το πιο άσχημο κινητό πρέπει να πάρει δεν βλέπω καμία καινοτομία από την LG

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG LG Android Smartphones

H LG αποχωρεί από την αγορά των smartphones

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή smartphones και αποχωρώντας ταυτόχρονα απο την συγκεκριμενη αγορά.

Smartphones LG LG Android Smartphones

LG Rollable: Αβέβαιο το μέλλον του, ακόμα και αν μείνει η εταιρεία στα smartphones

Ακόμα και με την LG να παραμένει στην αγορά των smartphones, το μέλλον του Rollable μοιάζει πολύ αβέβαιο και ίσως δε το δούμε ποτέ.

Smartphones LG LG Android Smartphones

LG Rollable: Έρχεται το Σεπτέμβριο με τιμή $2560;

Το επερχόμενο LG Rollable φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2021, με τη τιμή του να ξεπερνάει κάθε foldable μέχρι σήμερα.

Smartphones LG LG Android Smartphones

LG Rollable: Η LG επιβεβαιώνει πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021

Μπορεί να μη μάθαμε περισσότερες πληροφορίες στη CES 2021, όμως η LG επιβεβαίωσε πως το Rollable έρχεται μέσα στο 2021.