Έρχεται το επόμενο Nokia με PureView κάμερα;

Nokia με PureView κάμερα, Έρχεται το επόμενο Nokia με PureView κάμερα;

H HMD Global φαίνεται πώς έχει σκοπό να επαναφέρει τα Nokia με PureView κάμερα, καθώς πρόσφατα απέκτησε το PureView trademark, χαρακτηριστικό κάμερας υψηλών επιδόσεων σε παλαιότερα hi-end smartphones της εταιρείας, από την προκάτοχο του σήματος Microsoft.

Το πρώτο μοντέλο που λάνσαρε η Nokia με το χαρακτηριστικό trademark ήταν το 808 PureView, ένα Symbian smartphone, τον Ιούνιο του 2012. Το εν λόγω μοντέλο ερχόταν με κάμερα ανάλυσης 41MP, Xenon flash και οπτικά του οίκου Carl Zeiss.

Το Nokia Lumia 1020 με PureView κάμερα στον εξοπλισμό του και Windows Phone OS με αισθητήρα ανάλυσης 41MP, Xenon flash και φυσικά οπτικά με την υπογραφή του οίκου Carl Zeiss, ακολούθησε την επόμενη χρονιά. Λανσαρίστηκαν κι άλλα μοντέλα με PureView κάμερα με την τελευταία πρόταση να αποτελεί το Nokia Lumia 950 XL, τον Οκτώβριο του 2015 υπό την ιδιοκτησία της Microsoft, με Windows Phone OS, μεγάλη για την εποχή 5.7 ιντσών OLED οθόνη και 20MP αισθητήρα με OIS στο πίσω μέρος.

Η HMD Global, κατασκευαστής των Android Nokia smartphones απέκτησε το PureView trademark από την προηγούμενο κάτοχο, Microsoft, στις 23 Αυγούστου. Η αμερικάνικη εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα του σήματος όταν εξαγόρασε το mobile τμήμα της Nokia το 2013.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Εδώ και τρία χρόνια έρχεται….
Περιμένοντας το έχω αλλάξει τέσσερις συσκευές…
Δυστυχώς άργησε πολύ η ΝΟΚΙΑ να μπει στα high end

alxgiann

Ολοι μας που ενδιαφερόμαστε το ίδιο κάνουμε. Περιμένουμε, αλλάζοντας συσκευές. ΑΝ βγάλουν κάποια που αξίζει θα πάρω. Αλλιώς, δεν. Δεν με ενδιαφέρει που ονομάζονται “Νοκια”, τις κρίνω αποκλειστικά σαν συσκευές άσχετα με το όνομα.

Dimitrisdim14

Η HMD είναι εταιρία που δεν μένει μόνο στο όνομα αλλά και στο όραμα της Nokia … καμία άλλη εταιρία δεν θα μπορούσε να επαναφέρει τς νοκια πίσω στο 2018 όπως η hmd και αυτό γιατί η hmd είναι η ίδια η νοκια που έφτιαξε το pure view …το n9…το n8 … το n900…. Η εταιρία αποτελείται από άτομα που απέλυσε η Microsoft όταν αγόρασε το mobile τμήμα της Nokia …

Ολα τα άτομα της hmd είχαν προηγούμενος δουλέψει στην Nokia κάνοντας φοβερά πράγματα …

Δεν είναι τυχαίο που το νοκια 6 ήταν πο πιο ανθεκτικό κινητό του 2017 και το νοκια 7plus βραβεύτηκε για τον σχεδιασμό την τιμή και την απόδοση του. Η νοκια θα ανακάμψει με τα χρόνια γτ ξύπνησε … γλύτωσε από την Microsoft και τα windows phone (που προσωπικά τα δούλεψα 4 χρόνια μου άρεσαν πολύ … αλλά δεν τα υποστήριξε σωστά ).

Και μην Ακούσω από κάτω κανέναν να λέει πάλι για κινεζική νοκια και βλακείες …

HMD εταιρία φινλανδική … με έδρα Φινλανδία … απέναντι ακριβώς από την νοκια ( μια αναζήτησή στο Wikipedia και στο google maps θα σας πείσει )

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

κινηση ρουα ματ αυτη η εξαγορα ΑΝ αληθεύει…

παρατηροντας τις εξελιξεις, ολες οι ναυαρχηδες ειναι πολυ κοντα σε features και ποιότητα κατασκευής και το μονο που τους διαφοροποιει ειναι η ποιότητα σε καμερα και οθονη

αν λοιπόν η νεα κινέζικη νοκια θελει να κοντράρει huawei και Samsung και να τους κλέψει πωλήσεις χρειάζεται μια κορυφαία καμερα στο δυναμικό της!

Blats

Πολυ ωραια τα νεα για την ΝΟΚΙΑ και για μας ταυτοχρονα!!το λεω και το ξανα λεω οτι οταν η ΝΟΚΙΑ θα βγαλει μια πραγματικη ναυρχιδα με τις παλιες σχεδον τελειες φωτογραφικες μηχανες τοτε θα τα απαρνηθω ολα και θα γυρισω στην αγαπημενη μου εταιρια!!!
Δεν λεω οτι τα νεα νοκια δεν μου αρεσουν…απλα σαν κατι να λειπει!!

Darth

έχουμε και λέμε
στο 808 PureView η δουλειά γινόταν απο image processing chip (ένα και μοναδικό που υπήρχε κατά παραγγελία και σχεδιασμό απο την nokia πλέον η πατέντα εχει εξαγοραστεί από την microsoft και θάφτηκε

δεύτερο τεράστιο κομμάτι της δουλειάς έκανε ο τερατώδες σενσορας με ακριβούς φακούς
και το τρίτο κομμάτι δουλειάς έκανε το camera app σε συνδυασμό με firmware της camera

στο 1020 το chip δεν μπόρεσε να μπει μπήκε μόνο τεραστιος αισθητρας (και πάλι οχι τόσο μεγάλος) και καλός φακός) και με χίλια μύρια μια μέτρια camera με ενα καλούτσικο αποτελεμα

τώρα τι θα κάνει ακριβός?? θα βάλει τον πανάκριβο τερατώδες σενσορα με καλό φακό από την carl zeiss και εφόσον κανένα sock δεν υποστηρίζει exetrnal image unit πέρα απο το kirin θα τα σκάσουν και στην huawei? και θα ξαναγράψουν και ενα βαρβάτο app (γιατί μαμά δεν βλέπει exeternal unit) απο το μηδέν κλπ??
το κόβω απίθανο γιατί αν γίνει όλη αυτή η δουλειά ένα χιλιάρικο το λιγότερο θα κάνει (Το λιγότερο) και το σημαντικότερο θα το πάρουν πάρα πολύ λίγα άτομα λόγο τερατώδες παχους (εγώ θα το έπαιρνα πάντως μέχρι 1200 να ήταν αρκεί να έχει καλό αποτέλεσμα η συσκευή και όχι απλά να μοιάζει )

techgeek

Flagship killer
Τι εννοείς άργησε? Ποτε δεν είναι αργά για να μπεις στον κόσμο της τηλεφωνίας. Αντίθετος μπορείς να μπεις δυναμικά και να κλέψεις μερίδιο εύκολα πλέον από εταιρίες σαν την samsung και apple που νομίζουν ότι θα συνεχίζουν να κατακτούν τον κόσμο με 1100 euro τηλεφωνα.

Αστέριος Στέλιος

Περιμένω πως και πως η ΝΟΚΙΑ να κάνει αυτό που δεν έκανε η SONY. Μιαν όμορφη συσκευή που να τα έχει όλα τα καλά τελευταίας τεχνολογίας, με σούπερ φωτογραφικές δυνατότητες (και βίντεο φυσικά). Αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να έχει όλα τα “υλικά”. Αλλο ένα το απέκτησε μόλις (pure view) και πακέτο αυτό που χρειάζεται είναι ένα τέλειο camera app και φυσικά ένα κορυφαίο λογισμικό που μαζί με τα οπτικά μέρη θα δώσουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Αν όχι φέτος, του χρόνου θα το πετύχει και το λέω αυτό επειδή για να αγοράσεις κάτι που δεν το έχεις αναπτύξει εσύ, πρέπει να έχεις έσοδα και να τα σκάσεις “ζεστά”.
Με χαρά αφήνω το ΝΟΤΕ και τη Samsung για ένα ΝΟΚΙΑ bezzeless μέχρι 6.5″ με super amoled

Darth

@Αστέριος Στέλιος αυτη την στηγμη super super camera = μεγαλος σενσορας με μεγαλο φακο = τεραστια camera και ποσους ξερεις που θα τους αποθουσε αυτο το τεραστιο πραγμα πισο? (Εγω πολλους.. μεσα δεν ειμαι αλλα ποιος υπολογιζει τους λιγους)….. ετσι camera απο υπερπεραν ξεχνα τηςν για πολυ καιρο ακομη

Αστέριος Στέλιος

#Darth η τεχνολογία έχει προχωρήσει και λύσεις για να πετύχει η νέα ΝΟΚΙΑ την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε φωτογραφίες και βίντεο υπάρχουν. …άλλωστε δες και αυτό που παρουσίασε η RED. ..πάντως καλό θα ήταν οποίος θέλει ακόμη καλύτερη φωτογραφία από τα σημερινά δεδομένα, να δεχτεί και ένα modular μέρος στο κινητό για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Ναι μαζί με όλους είμαι για το καλό sexy σχεδιασμό και εμφάνιση, αλλά για κάποιους από εμάς που θέλουμε κάτι παραπάνω στη φωτογραφία και το βίντεο ας μας δώσουν έξτρα αξεσουάρ και γιατι όχι, να ειναι σαν θήκη στην πλάτη με μπαταρία έξτρα και επιπλέον δυνατότητες για super duper camera

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured HMD Global MWC

H HMD θα φέρει το Barbie flip phone αυτό το καλοκαίρι – Ροζ, λαμπερό και όχι smartphone

H ταινία Barbie κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και προκάλεσε πάταγο, με τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά και πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.