Η Intel παρουσίασε το XMM 8160, το πρώτο της 5G modem

XMM 8160 πρώτο 5G modem παρουσίασε Intel, Η Intel παρουσίασε το XMM 8160, το πρώτο της 5G modem

Η Intel προχώρησε στην παρουσίαση του XMM 8160, του πρώτου της 5G modem, το οποίο βασίζεται στην πιο πρόσφατη mmWave τεχνολογία για να υποστηρίζει ακόμα και τα 2G δίκτυα σε κάθε συσκευή που θα βρίσκεται εγκατεστημένο.

Το πρώτο 5G modem από την Intel είναι γεγονός και εξ αιτίας του ότι είναι ένα multi-mode modem για να υποστηρίζει όλα τα δίκτυα με τη χρήση ενός και μόνο chip, μπορεί να κάνει τις motherboard των smartphone, PC και Hotspot πιο απλές στην κατασκευή, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρείας. Το Intel XMM 8160 multi-mode modem θα μπορεί να πετύχει ταχύτητες μέχρι και 6Gbps, δηλαδή τρεις φορές μεγαλύτερες από τα τωρινά Intel LTE modem, υποστηρίζοντας τα short range/high bandwidth mmWave και 5G NR από τα 600MHz μέχρι και 6GHz.

Το modem της Intel υποστηρίζει το EN-DC που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να συνδέεται ταυτόχρονα σε 4G και 5G δίκτυα, με τη σύνδεση να ελέγχεται από το 4G δίκτυο και όταν υπάρχει η ανάγκη για μεγαλύτερες ταχύτητες ανταλλαγής δεδομένων, τότε η ταχύτητα αλλάζει σε 5G, με τη διαδικασία αυτή να ονομάζεται Non Stand Alone connection και είναι σημαντική για τη μετάβαση μεταξύ 4G και 5G δικτύων.

Τέλος, το Intel XMM 8160 5G modem θα εμφανιστεί σε μαζική παραγωγή στο δεύτερο μισό του 2019 έτσι ώστε να ενσωματωθεί στα πρώτα smartphone και τις υπόλοιπες συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στα 5G δίκτυα μέσα στο 2020.

XMM 8160 πρώτο 5G modem παρουσίασε Intel, Η Intel παρουσίασε το XMM 8160, το πρώτο της 5G modem

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Τυχαίο ότι συνεργάζεται ήδη με Apple …, τυχαίο το όνομα 8160 ;
Πάντως ότι θα περίμενε κανείς από την intel !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!