Smartphones

H Sony ετοιμάζει νέο αισθητήρα που δέχεται περισσότερο φως

Ο αισθητήρας CMOS που ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Sony είναι ικανός να προσφέρει πολύ καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες. Η βελτιωμένη απόδοση προέρχεται από το γεγονός ότι ο αισθητήρας της Sony μπορεί να δεχτεί περισσότερο φως.

Ο αισθητήρας CMOS που ετοιμάζει η Sony έχει δύο επίπεδα transistor pixels, κάτι που επιτρέπει την μεγαλύτερη συγκέντρωση φωτός, άρα πιο ποιοτικές φωτογραφίσεις κάτω από όλες τις συνθήκες φωτός. Το φωτεινό σήμα που δέχεται ο αισθητήρας μπορεί να ενισχυθεί με αυτόν τον τρόπο, αφού θα υπάρχουν τα ηλεκτρονικά στοιχεία και τη μνήμη ακριβώς κάτω από τον αισθητήρα, με μεγαλύτερες ταχύτητες επεξεργασίας και δυνατότητα πιο γρήγορης φωτογράφισης σε burst mode.

Υπολογίζεται ότι η διάταξη της Sony θα μπορεί να υποστηρίζει περίπου διπλάσια συγκέντρωση φωτός από το κάθε pixel, με διευρυμένη ευαισθησία φωτός και πολύ πιο αποτελεσματική λειτουργία σε δύσκολες συνθήκες. Η Sony δεν έδωσε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το πότε θα κάνει διαθέσιμη τη συγκεκριμένη τεχνολογία στους κατασκευαστές smartphones.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.