Η Sony φέρνει την αναγνώριση προσώπου μέσω laser στα smartphone

5

sony photo 570

Μια νέα γενιά τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου έρχεται στα τηλέφωνα στα τέλη του 2019 και η Sony φαίνεται πως θα είναι η εταιρεία που θα ενσωματώσει πρώτη αυτήν την καινοτομία στα smartphone της.

Ο επικεφαλής του τμήματος που είναι υπέυθυνο για τους αισθητήρες, Satoshi Yoshihara δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή των νέων τρισδιάστατων αισθητήρων για τις εμπρός και πίσω κάμερες, καθώς ήδη αρκετοί κατασκευαστές τηλεφώνων σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τη νέα τεχνολογία στα τηλέφωνά τους.

Οι κάμερες έφεραν την επανάσταση στα κινητά τηλέφωνα και με βάση αυτά που έχω δει, έχω την ίδια προσδοκία και για το 3D. Ο ρυθμός θα διαφέρει ανάλογα με τον τομέα, αλλά σίγουρα θα δούμε την υιοθέτηση του 3D. Γι αυτό είμαι βέβαιος“, ανέφερε συγκεκριμένα ο Yoshihara. Ενώ υπάρχουν πολλές χρήσεις για αυτές τις 3D κάμερες νέας γενιάς, η πιο συναρπαστική ενδέχεται να είναι αυτή που θα εφαρμοστεί στην αναγνώριση προσώπου, που υπόσχεται να είναι ακόμα πιο ακριβής και αξιόπιστη από τις 3D σαρώσεις που εισήγαγε η Apple με το Face ID.

Ο τρόπος αναγνώρισης προσώπου, τον οποίο υιοθετούν επίσης η Huawei και η Xiaomi, βασίζεται στο ότι γύρω από προβάλλοντες κουκίδες αόρατου φωτός πάνω στο πρόσωπο ενός χρήστη μετρώνται οι παραμορφώσεις σε αυτό το πλέγμα. Απεναντίας, οι νέες 3D κάμερες της Sony χρησιμοποιούν παλλόμενα σήματα λέιζερ και μετράνε το χρόνο που χρειάζεται για έναν παλμό να γυρίσει πίσω. Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με τον τρόπο που οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν για να προσανατολιστούν στο περιβάλλον τους.

Η Sony υποστηρίζει πως αυτή η νέα μέθοδος δημιουργεί ένα λεπτομερέστερο μοντέλο του προσώπου του χρήστη και μπορεί να λειτουργήσει από απόσταση μέχρι και 5 μέτρα. Μέσω μιας ιστοσελίδας η Sony διερευνά τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας και πώς μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτόνομα αυτοκίνητα, drones, ρομπότ και άλλες περιπτώσεις.

Με τη μαζική παραγωγή αυτών των νέων τρισδιάστατων φωτογραφικών μηχανών που έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή στα τέλη καλοκαιριού του 2019, είναι πιθανό ότι η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για τα κινητά-ναυαρχίδες της Sony στα τέλη του 2019. Με την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη που εξακολουθεί να εμφανίζει κάποια προβλήματα, η χρήση 3D καμερών μπορεί να αποδειχθεί η προτιμώμενη λύση για την ασφάλεια των smartphone στο μέλλον.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Smith

Είναι ασφαλές να περνάει αυτή η δέσμη laser και από το μάτι μας έστω και στιγμιαία πολλές φορές την ημέρα?

Bart

Πιο ασφαλές από τα ραδιοκύματα που τρώμε όλη μέρα από τα κινητά σίγουρα. Το laser για να σε κάψει θέλει υπερβολική ισχύ, αυτό δεν θα λειτουργεί έτσι.

Smith

@Bart
Δε λέω να σε κάψει αλλά η συνεχόμενη έκθεση δε ξέρεις αθροιστικά πόσο μπορεί να βλάψει. Και το laser-στυλό δε σε καίει αλλά απαγορεύεται στο μάτι.

John Real

Καλά ας υπάρχει Sony mobile μέχρι το τέλος του 2019 και βλέπουμε.

Nikos

John Real μια χαρά θα υπάρχει SONY mobile.
όσο η εταιρία γενικά υπερέχει σε τηλεοράσεις (έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις ακριβές-μεγάλες tv),όσο το playstatiin πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι και όσο samsung & iphone αγοράζουν σενσορες για τα δικές τους συσκευες της SONY ,μια χαρά η εταιρία θα κρατάει την mobile ανοιχτή.
Το μέλλον είναι ευοίωνο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα