Xiaomi 12 Ultra: Θα έχει αισθητήρα Sony 50 Megapixel

Η Sony εκτιμάται ότι έχει δώσει σε κατασκευαστές τον νέο της αισθητήρα, ο οποίος θα είναι στα 50 Megapixel. Το μέγεθος του αισθητήρα είναι 1/1.1″, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην αγορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές από κινέζικες πηγές, η Sony φέρεται να ετοιμάζει τον αισθητήρα Exmor IMX800, μία μονάδα για την οποία έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες μέχρι στιγμής. Υπήρχε μια σχετική πληροφορία ότι αυτή η μονάδα θα βρει τη θέση της στο Xiaomi 12 Ultra.

Η διάσταση 1/1.1″ καθιστά τον αισθητήρα της Sony έναν από τους μεγαλύτερους στην αγορά, με το Xiaomi 12 Ultra να εκτιμάται ότι θα έχει κύρια κάμερα 50 Megapixel, ενώ θα υπάρχουν και άλλες δύο κάμερες στα 48 Megapixel.

Στην περίπτωση του Xiaomi 11 Ultra, είχαμε στη θέση του επεξεργαστή τον Samsung GN2, στα 50 Megapixel, αλλά με διαστάσεις 1/1.12″, επομένως η προσθήκη του αισθητήρα της Sony στο Xiaomi 12 Ultra θεωρείται ως ένα βήμα σημαντικής αναβάθμισης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Επεξεργάστηκε την 28 Μαρτίου 2022 12:38

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.