HiSilicon Kirin 980: Ποιές είναι οι συχνότητες των πυρήνων του;

hisilicon kirin 980 συχνότητες πυρήνες, HiSilicon Kirin 980: Ποιές είναι οι συχνότητες των πυρήνων του;

Στο event που διοργάνωσε η Huawei στην IFA 2018 παρουσίασε το HiSilicon Kirin 980 να είναι ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστής στα 7nm, με τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες να δίνουν στοιχεία για τις συχνότητες των πυρήνων του.

Στην παρουσίαση του Kirin 980 η Huawei δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν παρά μόνο το ότι θα βρίσκεται στα Mate 20 και Mate 20 Pro που θα παρουσιαστούν στις 16 Οκτωβρίου σε event που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο. Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το νέο επεξεργαστή ήρθαν από το event “Knowledge-core” στην Κίνα, όπου έγινε η αποκάλυψη για το είδος και τις συχνότητες των πυρήνων του Kirin 980.

Τα στοιχεία δείχνουν πως ο HiSilicon Kirin 980 αποτελείται από δύο Cortex-A76 χρονισμένους στα 2.6GHz, δύο Cortex-A76 στα 1.92GHz και τέσσερις Cortex-A55 στα 1.8GHz. Οι πιο υψηλά χρονισμένοι πυρήνες θα αναλαμβάνουν τις σύντομες αλλά επίπονες διεργασίες όπως την εκκίνηση των εφαρμογών και την απροβλημάτιστη λειτουργία όταν το smartphone διαχειρίζεται πολλές ενεργές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Οι άλλοι δύο Cortex-A76 στα 1.92GHz θα διαχειρίζονται τις καθημερινές και λιγότερο βαριές διεργασίες, τη στιγμή που οι Cortex-A55 θα είναι οι πυρήνες για την εξοικονόμηση ενέργειας έτσι ώστε να αυξηθεί η αυτονομία της συσκευής. Τέλος, η αυτονομία της συσκευής αναμένεται να είναι βελτιωμένη μιας και όχι μόνο χρησιμοποιούνται οι πυρήνες A55 αλλά επειδή η Huawei προτίμησε αντί να χρησιμοποιήσει τέσσερις A76 σε υψηλές συχνότητες, προτίμησε να τους “σπάσει” σε 2+2, για να αποφευχθεί η πιθανή υπερθέρμανση και υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
χρηστος

Θα κλεβει και αυτο τα benchmarks?

Darth

@χρηστος κλασσικα ναι οπος ολοι η κατασκευαστες πλεον (απλα οσοι ειναι κοροιδα τους πυστεουν κιολας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.