HiSilicon Kirin 980: Πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό;

HiSilicon Kirin 980 πως πάει απέναντι ανταγωνισμό, HiSilicon Kirin 980: Πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό;

Τα Mate 20 και 20 Pro είναι πλέον επίσημα και η Huawei έχει να υπερηφανεύεται πως κυκλοφόρησε δυο εξαιρετικά smartphones στην αγορά. Ιδιαίτερα το Pro μοντέλο, είναι αδιαμφισβήτητα ένα εκ των καλύτερων (αν όχι το καλύτερο) Android κινητών τηλεφώνων, αφού κυριολεκτικά δεν υστερεί πουθενά.

Παρά την πληθώρα των τεχνικών χαρακτηριστικών που κατατάσσουν τα Mate 20 ανάμεσα στις κορυφαίες συσκευές της αγοράς, ο επεξεργαστής τους συγκεντρώνει αξία τα βλέμματα. Άλλωστε, η Huawei υπερηφανευόταν από καιρό πως ετοίμαζε ένα πανίσχυρο SoC, το οποίο και θα βλέπαμε στους νέους Mate εκπροσώπους. Ο λόγος για τον Kirin 980, το «σιωπηλό τέρας» της HiSilicon, εταιρίας που ανήκει στον Κινέζο τεχνολογικό κολοσσό. Το νέο chipset έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του. Καλείται να αποδειχθεί καλύτερο των Qualcomm Snapdragon 845, Samsung Exynos 9810 και φυσικά Apple A12 Bionic. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά θα αναδείξει και τον καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια, οι επιδόσεις των Kirin επεξεργαστών ήταν αξιόλογες, όμως δεν έφταναν στο επίπεδο των εκάστοτε προαναφερθέντων μοντέλων που παρουσίαζε ο ανταγωνισμός. Πλέον, η κατάσταση είναι διαφορετική.

HiSilicon Kirin 980 πως πάει απέναντι ανταγωνισμό, HiSilicon Kirin 980: Πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό;

Σύμφωνα με τα νεότερα benchmarks, ο Kirin 980 καταφέρνει να κοντράρει στα ίσα όλα τα chipsets που ενσωματώνονται σε Android smartphones. Θα μπορούσαμε μάλιστα να συμπεράνουμε πως οι συνολικές επιδόσεις του καθιστούν τα Huawei Mate 20 τις ταχύτερες Android συσκευές. Όμως, ο A12 Bionic της Apple εξακολουθεί να είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στον τομέα των mobile SoCs. Μάλιστα, τον ακολουθεί και ο περσινός A11 Bionic, αποδεικνύοντας πως η Apple είναι ακόμα ένα βήμα μπροστά στον συγκεκριμένο τομέα. Παρ’ολ’αυτά, ο Kirin 980 έχει φέρει την Huawei πιο κοντά από ποτέ στην… ισοφάριση, πόσο μάλλον όταν και τα δύο chips (980 – A12) έχουν 7nm αρχιτεκτονική.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποια benchmarks ο Kirin 980 έμοιαζε να υστερεί έναντι των Galaxy S9 / Note 9 SoCs, κυρίως κατά την διάρκεια των single-core δοκιμών. Σε γενικές γραμμές όμως, μπορούμε να αποφανθούμε με ασφάλεια πως αν κανεις επιζητεί το πιο γρήγορο Android smartphone εκεί έξω, η καλύτερη λύση είναι προς το παρόν ένα εκ των δυο νέων Mate 20 μοντέλων. Ίσως αυτό να αλλάξει με την έλευση του OnePlus 6T. Είδωμεν…

HiSilicon Kirin 980 πως πάει απέναντι ανταγωνισμό, HiSilicon Kirin 980: Πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό;

HiSilicon Kirin 980 πως πάει απέναντι ανταγωνισμό, HiSilicon Kirin 980: Πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό;

HiSilicon Kirin 980 πως πάει απέναντι ανταγωνισμό, HiSilicon Kirin 980: Πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Πλέον και με έναν snapdragon 710 με score 170000 στο antutu τα πάντα εκτελούνται ταχυτατα! Τώρα οι υπόλοιποι επεξεργαστές είναι αρκετά ισχυροί για τις ανάγκες ενός smartphones. Όχι ότι μας χαλάει βέβαια!😋 Για να δούμε και τον 855 πως θα τα πάει…!!!

Flagship killer

Ξύπνησα με κέφια σήμερα και θα συμφωνήσω με τον Kώστας D.
Ο 855 δε ξέρω αν θα μπορέσει να κοντράρει τον kirin. Παραδοσιακά πλέον για κάποιο λόγο στα χαρτιά τουλάχιστον ο κινέζος είναι πιο ισχυρός …

metalamania

Είναι που ηταν σίγουροι για τις επιδόσεις σε σχέση με τον Α12..

Agnostos13

@metalamania:
Δεν δούλεψε το benchmark booster…

Geo

@Metalamania..
Μονο στα χαρτιά είναι.. Στη πράξη θα είναι πάλι πιο γρήγορο το mate όπως είναι ήδη pocof1 κ oneplus6..
Από την άλλη είναι θέμα χρόνου να φτάσει στα ίδια νούμερα benchmarks kirin κ snap..
Για τους λάτρεις των αριθμών..

ΚώσταςD.

Flagship killer 😁😉. Πιστεύω ότι ο 855 θα είναι ισχυρότερος του κιριν, θα δείξει…
metalamania Απλά ονειρεύονται!!! 😂😂😂

Acapullco

Μερικα νουμερα δν ειναι και τα υψηλοτερα αν δειτε βιντεακια σκοραρει 10000 geekbench και 320000 antutu.

metalamania

@Geo
Στην πράξη αν γεμισεις το mate με πανω απο 650 φωτο και βίντεο όπως ήταν το iphone x που είχα θα καταλάβεις τι λέω..αν εχεις δουλέψει ποτε ios

ilias

Βγάζει λίγο παραπάνω απ’τον SD845 και τί έγινε. Για 7nm Chip νέας γενιάς με τοσο hype περίμενα πολλά παραπάνω

jo

made 100% in china=παππας

NikosAr

Εφόσων κυνηγάτε τα νούμερα … xiaomi mi mix 3… παρακαλώ, ορίστε ??

Geo

@Metalamania
Αυτό το αν έχεις δουλέψει ios.. Είναι μεγάλη κουβέντα..

sioy95

R.I.P Huawei…2018 7nm και επιδόσεις πιο κάτω από iphone x …. Πληρώστε πρόβατα 1200ευρο…Καλύτερα NOTE παρά αυτό για android …..

JohnWave

Περίμενα ότι θα σκοράρει υψηλότερα. Έτρεξα bench στο S9+ μου και έπιασα 247397 στο antutu και 3746-9056 στο geek. Aν όντως ισχύουν τα νούμερα που δημοσιεύτηκαν τότε ναι μεν μιλάμε για μια ταχύτατη συσκευή αλλά χωρίς καμιά wow βελτίωση σε σχέση με τις υπάρχουσες ναυαρχίδες. Θα δω αν το “wow” θα το προκαλέσει η κάμερα. Αυτό προς το παρόν που μου έχει προκαλέσει πολύ θετική έκπληξη είναι το reverse charging. Oι κάτοχοι του Mate 20 Pro θα είναι πολύ χρήσιμοι για τους γύρω τους! :p

Mixtri

Εκεί που γινόταν συζήτηση βγαίνει ο άλλος και προτείνει κινεζια. Όχι άλλο κάρβουνο.

Γεωργιάδης Ιωάννης

@mixtri προφανώς εννοείς το iphone, γιατί στο unboxing που έκανε ο κ.Βλαχάκης, ο φορτιστής ήταν ολόιδιος με ένα umi hammer (τιμή 80€ όλο το τηλέφωνο)που είχα αγοράσει από Κίνα πριν ( αν θυμάμαι καλά) 3,4 χρόνια. Ά!!!! Ρε umi πόσο μπροστά ήσουν!!!!
Σημερινή umidigi…
Αν δεν πιστεύεις δες video του umi hammer στο youtube..
ΥΓ ΌΧΙ ΤΟ umi hammer S εκείνο είχε καλύτερο φορτιστή…

forneverarrow

Έτσι για την ιστορία, άλλος ένας λόγος για τον οποίο το iPhone αξίζει τα λεφτά του: cpu, gpu και npu!! Φετινό μοντέλο η Huawei και ακόμα ζορίζεται να φτάσει τον περσινό A11… Καλά για snapdragon δεν συζητώ καν. Κατα τα αλλα να ξέρετε, στην τεχνολογία οτι πληρώσεις παίρνεις. Μπορεί να το παίζουν έξυπνοι όσοι πάνε σε One Plus ή άλλα “flagship killers” αλλα την ισχύ του iPhone δεν τη φτάνουν με τίποτα. Πάντως το αναγνωρίζω στη Huawei που βγάζει δικούς της επεξεργαστές και μάλιστα τόσο καλούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.