Πώς το iPhone άλλαξε τον κόσμο

iPhone 10 χρονών, Πώς το iPhone άλλαξε τον κόσμο

Το iPhone γίνεται 10 ετών. Ήταν 29 Ιουνίου 2007 όταν έγινε η παρουσίαση του πρώτου iPhone. Είναι αναμφισβήτητο, ακόμη και για όσους δεν είναι οπαδοί της συσκευής, ότι η Apple με το iPhone συντέλεσε στην αλλαγή της επικοινωνίας όπως την γνωρίζαμε μέχρι τότε.

Το Recode συνέλεξε τους 10 τρόπους που το iPhone άλλαξε τον κόσμο σε αυτή τη δεκαετία. Απ’ότι θα δείτε βέβαια, πολλοί από αυτούς δεν αφορούν αποκλειστικά στο iPhone αλλά γενικά στα smartphones, ωστόσο, σαν ένα από τα πρώτα του είδους, αξίζει ειδική μνεία.

1. Το iPhone έφερε το ίντερνετ στις τσέπες μας
Όταν ο Steve Jobs αποκάλυψε το iPhone, το περιέγραψε σαν “ένα καινοτομικό κινητό τηλέφωνο”, σαν “ένα iPod με ευρεία οθόνη και έλεγχο μέσω αφής” και μια “καινοτομική συσκευή επικοινωνίας μέσω ίντερνετ”.
Απ’όλες τις περιγραφές, αυτή που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή ήταν η “συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο”. Πλέον οι χρήστες καταναλώνουν πολύ περισσότερα δεδομένα μέσω της φορητής συσκευής τους απ’ότι υπηρεσίες φωνής.

2. Το iPhone έκανε την φωτογράφηση μέρος της καθημερινότητας
Πριν το iPhone, αλλά και τα smartphone γενικότερα, η φωτογράφηση ήταν πιο πολύ χόμπι. Πλέον είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Αφενός οι κάμερες των κινητών έχουν πια αρκετά υψηλή ανάλυση κι αφετέρου η σύνδεση στο διαδίκτυο και τα social media έχουν καταστήσει τον διαμοιρασμό φωτογραφιών σχεδόν αυτονόητο.

3. Το App Store άλλαξε τον τρόπο δημιουργίας και διανομής του λογισμικού
Η Apple λάνσαρε το App Store το 2008, έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα του iPhone. Τότε είχε 500 εφαρμογές, οι οποίες πλέον ανέρχονται σε 2,1 εκατ.
Οι εφαρμογές έμελλε να αλλάξουν τον τρόπο χρήσης του κινητού. Πλέον ένα κινητό μπορεί να είναι φακός, ρολόι, σκάνερ, κάμερα, ατζέντα κλπ.

4. Οι εφαρμογές άλλαξαν τον τρόπο εργασίας των ανθρώπων
Οι εφαρμογές δεν άλλαξαν μόνο τον τρόπο χρήσης του κινητού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι. Οι εφαρμογές, σε συνδυασμό με το GPS άνοιξαν τον δρόμο στις λεγόμενες υπηρεσίες on-demand, όπως η Uber.
Για παράδειγμα, στην Ελλάδα το Taxibeat άλλαξε τον τρόπο με τον οποίον εργαζόντουσαν μέχρι τότε οι ταξιτζήδες.

5. Το iPhone άλλαξε και τις καταναλωτικές μας συνήθειες
Όχι τόσο εμφανές, αλλά σύμφωνα με το άρθρο, εκεί που παλιά όταν θα ήμασταν στην ουρά του σούπερ μάρκετ θα χαζεύαμε τα μικροπράγματα στο ταμείο, καταλήγοντας για παράδειγμα με τσίχλες, πλέον είμαστε απασχολημένοι με το iPhone (ή γενικότερα το smartphone) μας και δεν κάνουμε άσκοπες αγορές.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πωλήσεις τσιχλών στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει μείωση 15% από το 2007.

6. Το iPhone έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εμμονή μας
Το συγκεκριμένο αναφέρεται κυρίως στην απομόνωση που μας έχουν προκαλέσει τα smartphone. Πλέον οι άνθρωποι είναι καταναλωτές των Μέσων. Πέρυσι ξόδεψαν περισσότερο χρόνο στα Μέσα από ποτέ.
Αυτό βέβαια είναι φυσιολογικό, καθώς η επικοινωνία ή η κοινωνικοποίηση, οι οποίες πριν δεν θεωρούνταν δραστηριότητες που σχετίζονται με τα Μέσα, πλέον λαμβάνουν χώρα κατά μεγάλο ποσοστό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

7. Το iPhone άλλαξε τον τρόπο διαφήμισης
Φυσικά η έλευση του iPhone και των υπόλοιπων smartphones είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι διαφημίσεις αλλά και την αλλαγή των ισορροπιών.
Το iPhone καθιέρωσε το Mobile Advertising (το οποίο υπήρχε ήδη σε άλλη μορφή) και έκανε το Facebook και το Google τους ηγέτες στον εν λόγω τομέα, αποσπώντας μεγάλο μερίδιο από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

8. Το iPhone “άλλαξε” την Apple
Μέχρι πριν το iPhone, η Apple ήταν γνωστή κυρίως για τους Mac υπολογιστές της και για το iPod. Όσον αφορά στους Mac, οι περισσότεροι τους θεωρούσαν σαν ένα είδος πολυτελείας, ή ένα σύστημα που μόνο αν είσαι γραφίστας, ηχολήπτης ή μοντέρ χρειαζόσουν. Το iPod από τη μεριά του, είχε καταφέρει αρκετά καλύτερα να ενσωματωθεί στη λαϊκή κουλτούρα.
Το 2006, η Apple κατέγραψε κέρδη 1,9 δισ. δολ. σε έσοδα 19,3 δισ. δολ. Το περασμένο έτος, τα κέρδη της ανήλθαν σε 45,6 δισ. δολ. με έσοδα 215,6 δισ. δολ.

9. Το iPhone κατέστησε την Apple την πιο πολύτιμη εταιρεία
Όπως ήδη αναφέρθηκε, μέχρι το λανσάρισμα του iPhone, η Apple πάλευε να τα καταφέρει, παρά την επιτυχία του iPod. Μια δεκαετία μετά, η αξία της είναι διπλάσια της αξίας της Exxon Mobil και τριπλάσια της General Electric, οι μετοχές των οποίων θεωρούνται σταθερή επενδυτική αξία.

10. Το iPhone άλλαξε το τοπίο της κινητής
Η έλευση του iPhone είχε σαν αποτέλεσμα οι υπόλοιπες κατασκευάστριες κινητών να προσπαθήσουν να την ανταγωνιστούν με επιτυχία. Αυτό κατέστη δυνατό όταν οι κατασκευαστές κινητών αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το Android στις συσκευές τους. Στις συσκευές Android κυριάρχησε η Samsung ενώ οι μέχρι τότε κυρίαρχες στον τομέα της κινητής Nokia και Blackberry σχεδόν εξαφανίστηκαν από τον χάρτη, καθώς φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκαν όσο γρήγορα έπρεπε την προοπτική του Android.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Flame Wars in 3, 2, 1…

Chris_BMW

Θα συμφωνήσω σχεδόν σε ολα πλην της κάμερας .. Οταν πρωτοβγήκε το I phone υπήρχαν καλύτερες κάμερες εκει έξω ..
Πιστεύω βεβαια οτι το άρθρο αναφέρεται στον συνδυασμό ολων …

Georgetechexpert

Δεν διαφωνώ γενικά ότι η παρουσίαση του πρώτου i-phone ήταν μια επανάσταση για την εποχή στα κινητά τηλέφωνα. Δύο όμως παρατηρήσεις: Πρώτον: Σήμερα πια, και βλέποντας και το τελευταίο μοντέλο το i-phone 7, που κυκλοφορεί στην αγορά, είναι προφανές ότι η apple έχει πατώσει εντελώς όσον αφορά τον τομέα της καινοτομίας. Χαρακτηριστικά όπως η αδιαβροχοποίηση, η διπλή κάμερα κτλ είναι στοιχεία που είχαν δημιουργήσει άλλοι κατασκευαστές android κινητών πριν τα υιοθετήσει και το i-phone. Εξάλλου, με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι κοστίζει το i-phone, αγοράζεις κινητό android με πολύ καλύτερο hardware (ram, CPU, επέκταση μνήμης, dual sim, αφαιρούμενη μπαταρία κτλ). Αλλά πάνω από όλα με software android. Που σημαίνει πιο ανοικτό, πιο ελεύθερο, πιο τροποποιήσιμο, πιο εύκολο στις διασυνδέσεις με άλλες συσκευές λειτουργικό. Δεύτερον: Η επανάσταση της apple και του Steve Jobs με την δημιουργία του πρώτου i-phone δεν ήταν στην πραγματικότητα και ΤΟΟΟΟΣΟ μεγάλη επανάσταση όσο φάνηκε εκείνη την εποχή. Πληκτρολογήστε στο Google “ένα κρατικοδίαιτο σκουλίκι στο μήλο της apple” και θα καταλάβετε ΑΚΡΙΒΩΣ το τι εννοώ.

ΝΙΚΟΣ

Η ζωή πάει μπροστά, και τρέχει πολύ πιο γρήγορα από ότι πριν 10 χρόνια.

Μανώλης

τι να πρωτοσχολιάσω για το “άρθρο” αυτό…. πραγματικά δε ξέρω…. απλώς μου κάνει εντύπωση που τα σκάει η apple στο καθένα να διαφημίζει μια συσκευή που ήδη την έχει κατασκευάσει 1 δις φορές και της αποφέρει τρελά δις σε κέρδη….

James

Δεν έχει νέες φήμες και leaks σήμερα και επανηλθαμε σε κλασικα θέματα;

ΝΙΚΟΣ

Ε δεν ασχολείται με το iPhone πολύς κόσμος πλέον και πάμε να θυμηθούμε τις παλιές δόξες

Agnostos13

Η ουσια ειναι οτι το iphone εκανε τα touchscreen smartphones mainstream…

χρηστος

Τοτε ναι ήταν επανασταση (βεβαια σε καποιους τομεις διαφωνω διοτι υπηρχαν πολυ καλυτερες επιλογες, εκτος αν αναφερεται στο συνολο). Απο εκει και πέρα, 10 χρονια μετα, η Apple εχει σταματησει την καινοτομια:1. σε καμια περιπτωση δεν εχει την καλυτερη καμερα εκει εξω, 2. Ακολοθα ακομα ενα κλειστο λογισμικο που η ιδια η πραγματικοτητα και η προοδος το ξεπερνα 3. ο σχεδιασμος των iPhones εχει μεινει παραλυτος σε ενα σημειο (εκτος αν στο 8 δουμε αυτο ΤΟ διαφορετικο που υποσχονται οι διαρροες επειτα απο 3-4 χρονια ομοιων συσκευων), ενω παραμενει με φοβερες ελλεψεις και περα απο το κλεστο λογισμικο, οπως η απουσια επεκτασης μνημης. Σε ενα tablet της Apple για παραδειγμα πρεπει να κανεις ακομα και root για να κατεβασεις μια ταινια. Απαραδεκτο. Μπορουμε να πουμε πολλα, αλλα το συμπερασμα ειναι οτι η Appe εχασε απο τον ανταγωνισμο εδω και 5-6 χρονια.

Φωτης

Τοτε ηταν επανασταση!!!Τωρα ειναι απλα μια..Στασιμοτητα!!!

wave

Χρόνια πολλά στο iphone μας που άλλαξε τα πάντα στην κινητή και μέχρι σήμερα τα σπάει κατέχοντας το 85% του παγκόσμιου τσίρου! Μπράβο!

JohnWave

Όταν το iphone είχε μικρή οθόνη, οι οπαδοί του μιλούσαν για τον ανθρώπινο αντίχειρα. Όταν μεγάλωσε η οθόνη, οι οπαδοί του ξαφνικά σταμάτησαν να έχουν θέμα με τον αντίχειρά τους.. Όταν είχε μείνει πίσω στην κάμερα, οι οπαδοί του δεν νοιάζονταν. Όταν βελτιώθηκε η κάμερά του, οι οπαδοί του νοιάστηκαν. Το ίδιο θα συμβεί με το fast charging, το wireless charging, τα μηδαμινά bezels, την κάμερα σε χαμηλό φωτισμό και τις oled οθόνες υψηλής ανάλυσης. Όταν τα αποκτήσει αυτά το iphone, ως δια μαγείας οι οπαδοί του θα τα λατρέψουν και δεν θα κάνουν κουβέντα για το ότι όλα αυτά τα χρόνια τα στερούνταν πληρώνοντας μάλιστα περισσότερα χρήματα. Γνωστή η ιστορία του iphone , γνωστός και ο τρόπος σκέψης των αγοραστών του.

TechnologySupport

Πράγματι άλλαξε την αγορά. Και όπως μας δείχνει ο tech blog και όπως το κάνει τώρα. Καταφέροντας να πείσει κόσμο ώστε να αγοράσει ένα προιόν 250 ευρώ για 1250 ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη μπλόφα και το μεγαλύτερο Troll στον κόσμο. Που εξαιτίας των 200.000 ατόμων που προσπαθούν να ρίξουν γκόμενα ή να φανούν διανοούμενοι διαλέγουν να αγοράσουν προιόντα Apple.

Agnostos13

@TechnologySupport:
Θεος… χαχα!

KnightRider

Το iPhone άλλαξε τον κόσμο γιατί η Apple γενικά μας τα έχει κάνει τσουρέκια με το marketing τους δηλ τον υπερβολικό τρόπο να πουλήσουν λες και δεν έχουν να φάνε + την πλύση εγκεφάλου με τις υπερβολικές διαφημίσεις τους + που κάνει ζημιά στους νέους υποψήφιους αγοραστές να δίνουν τόσα πολλά λεφτά για κάτι το οποίο με λιγότερα λεφτά κάνεις την ίδια δουλειά + που ο μισός κόσμος δεν γνωρίζει ότι είναι υπερκοστολογημένα κατά ~70%.
Φταίει βέβαια και ο κόσμος που μερικοί παρασύρονται από τις διαφημίσεις τους δηλ ότι βλέπουν και λένε “τσουπ” να θέλουν αμέσως να το πάρουν.

George

@wave 23:19: Το i-phone κατέχει το 85% του παγκόσμιου τζίρου;;?? Καλά ρε μεγάλε, σε ποιόν πλανήτη ζείς; Καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα το σχόλειό σου. Πρώτη σε πωλήσεις κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα με διαφορά ειναι αν θες να μάθεις η Samsung. Και καλά θα κάνει η apple να αλλάξει γρήγορα μυαλά γιατί διαφορετικά προβλέπω να ακολουθεί την πορεία της Nokia. Από τα ψηλά στα… υπόγεια.

Ravisher34

Κάποιοι εδώ είστε πραγματικά κουραστικοί μέχρι αηδίας. Ναι ρε παιδιά το iPhone άλλαξε τελείως το τεχνολογικό κόσμο. Και επειδή μιλάτε για καινοτομια προφανώς δε ξέρετε τι σημαίνει. Το quick charge και αλλά είναι βελτιώσεις όχι καινοτομίες.

Εσυ φιλε Χρήστος για πες ποιες ήταν οι καλύτερες επιλογές…Όπως και να σε ενημερώσω όλα αυτά που λες γίνεται με το jailbreak για ένα συγκεκριμένο λόγο..είναι παρονομα να κατεβάσεις μια ταινία ή να κατεβάσεις σπασμένες εφαρμογές όπως γίνονται στο android.
Και σχετικά με τη τιμή ρε μάγκες και τα galaxy στα 900 είναι απλά δεν κρατάει το brand τους τιμή..και στην Αμερική που είναι η αγορά που δραστηριοποιείται σε μεγάλο μερίδιο η Apple τα συγκεκριμένα ποσά είναι φυσιολογικά..Επειδή εμείς δεν έχουμε αγοραστική δύναμη δεν φτάσει η εκάστοτε εταιρεία. Επίσης μιλάμε για smartphone δλδ εργαλείο δουλειάς, δε χρειάζεται να ξοδεύετε μια περιουσία για στέλνετε μνματα ή να μπαίνετε fb..

Για αυτό χαλαρώστε πάρτε ότι θέλετε και μη μας ζαλιζετε

wave

@Geοrge
https://techblog.gr/b2b/apple-90-percent-profits-of-smartphone-market-8732/

Οι πωλήσεις είναι πολύ διαφορετικό πράγμα από τα καθαρά κέρδη και τον τζίρο μιας εταιρίας πριν κάνεις επίθεση να διαβάζεις και κάτι.
Ομοίως για το 2016.
Ασε λοιπόν ”ρε μεγάλε” τον κόσμο που ζω εγώ και ασχολήσου με τον δικό σου πίνοντας και κανα ξυδάκι που και που για την ξινίλα και την κομπλεξάρα σου.

Stav

Το άρθρο ανεφέρει πως το iPhone άλλαξε τον κόσμο (τότε και απο τότε) και μερικοί σχολιάζουν για 10 χρόνια μετά οτι έχει μείνει πίσω.

Σα να λέμε δηλαδή οτι οι Black Sabbath που άλλαξαν (δημιούργησαν το Heavy Metal) είναι τώρα μαπα και όσοι τους ακούνε είναι πίσω μουσικά γιατί η μουσική έχει αλλάξει και η μόδα σήμερα είναι Avenged Sevenfold…..

TechnologySupport

@Ravisher34 Κλασσικός Hipster και παιδί της μαμάς.” Η Apple πουλάει στην Αμερική άρα είναι για δουλεία και καλή εταιρία.” Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όταν μπορείς να κάνεις ότι κάνει το iphone με κινητό 250 ευρώ τότε αυτό είναι ντροπή. Όλα τα κινητά πλέον έχουν 2k οθόνες εδώ και χρόνια και τώρα η apple αποφάσισε να βάλει Full HD οθόνη. Μην μου λες τη έχει το iphone, κοίτα τι δεν έχει. Και ατάκες όπως “Είναι καινοτόμο” δεν υπάρχουν, ΉΤΑΝ καινοτόμο, υπάρχει διαφορά στο χρόνο. Αν η Apple καινοτομήσει τότε μπράβο της αλλά το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι αγοραστές της. Ότι και να σας σερβίρει η Apple το παίρνεται και έτσι δεν έχει λόγο να καινοτομήσει. Η Apple είναι νεκρή και τα 200.000 άτομα που αγοράζουν Apple έχουν μικρό πουλί.

TechnologySupport

@Stav Η σύγκριση σου δεν κολάει καν. Αν Η Black Sabbath συνέχιζαν να βγάζουν δίσκους μέχρι σήμερα και τραγουδούσαν τραγούδια Justin Bieber μετά το 2009 τότε θα είχες δίκιο. Και ναι τότε οι Black Sabbath θα ήταν σκατά.

Kostas

Και βγαίνει ο κάθε πικραμένος να πει οτι του θίξατε το κινητό του ! Που δεν θα το είχε αν δεν ίσχυαν τουλάχιστο τα μισά!
Κύριοι , σας αρέσει δεν σας αρέσει και παράθυρα υπήρχαν πριν τον Μπιλ και κινητά πριν τον Στηβ , η μαγκιά και η καινοτομία είναι οτι σας έκαναν να τα θέλετε ! Ότι κι αν κρατάτε στα χέρια σας ότι κι αν νομίζετε γιαυτό, κυριολεκτικά δεν θα υπήρχε! Και είμαι σίγουρος οτι το ίδιο θα σας πει και ο ceo των Κορεατων αν τον ρωτήσετε!

Dinio

Πιο iPhone έφερε το internet στις τσέπες μας μωρέ, όταν υπήρχαν ήδη pocket pc όπως Glofiish X800 και HTC Touch Diamond π.χ …..

Kostas

@Dinio Έχω ένα Glofiish X800 και ένα mio digiwalker!! Κερνάω καφέ να έρθεις να ξεπατωθούμε στο σερφάρισμα το Χ800 ηταν εταιρικό δώρο χαλάλι ! Αλλά για το mio έσκασα 400 κασέρι για να έχω ιντερνετ στην τσέπη μου και στο wc…μαντεψε?? Έμαθα τη σύνθεση του αζαξ απ έξω!!

Agnostos13

Ολα τα κινητα εχουν 2K λεει ο αλλος και η apple οχι! Συγκλονιστηκαμε!
Και μετα λετε για θυματα του marketing! Αληθεια τι τηλεοραση εχετε οσοι απαιτειτε 2K στο κινητο…8Κ?

Mourouzis2005

“Πληκτρολογήστε στο Google “ένα κρατικοδίαιτο σκουλίκι στο μήλο της apple” και θα καταλάβετε” έγραψε ο φίλος πάνω: το έκανα και θα παραθέσω απλά 2 στοιχεία, Άρης Χατζηστεφάνυ, Εφημερίδα Συνακτών. Κωμικοτραγικές αναλύσεις, χωρίς ίχνος στοιχείων. Υπεραπλούστευση για να εξυπηρετηθεί ο ιδεολογικός προσηλυτισμός ων αναγνωστων´ από την τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης

TechnologySupport

@Agnostos13 Αν έχεις τηλεόραση που να μην είναι 4k τότε δεν έχεις λεφτά για ακριβή τηλεόραση, τότε γιατί να πάρεις 1000$ κινητό; Δεύτερον, τα κινητά και το κάθε προιόν το συγκρίνουμε με τους ανταγωνιστές του. Οι ανταγωνιστές του StarBucks δεν είναι ο Γρηγόρης μικρογεύματα αλλά άλλες αλυσίδες με καφετέριες. Άρα δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτά τα δύο. Έτσι και δεν μπορείς να συγκρίνεις τα κινητά με τις τηλεοράσεις, οι ανταγωνιστές του iphone είναι άλλες εταιρίες κινητών. Και σε σύγκριση με τις άλλες είναι μικρή, ελλιπής και πανάκριβη.

Agnostos13

@TechnologySupport:
Τωρα μου μπερδεψες το βολει με το τρολει…
Αφενως οι 4Κ τηλεορασεις μονο ακριβες δεν ειναι!
Αφετερου δεν ειπα πουθενα να συγκρινεις το κινητο με την τηλεοραση. Ειπα εφοσον θεωρεις οτι ειναι σημαντικο χαρακτηριστικο η 2K οθονη σε ενα κινητο 5″ φανταζομαι οτι αντιστοιχα στην τηλεοραση σου θα εχεις επιλεξει καποια 8Κ ωστε να βλεπεις καλα…
Αλλιως αν μας προβαλεις ως σημανικο ενα χαρακτηριστικο που στην πραγματικοτητα δεν ειναι για σενα μαλλον εχεις πεσει θυμα του marketing…

TechnologySupport

@Agnostos13 Αν θεωρείς ότι η οθόνη 2k δεν έχει καμία διαφορά από την Full HD τότε δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου 2k κινητό. Επίσης αν όλα τα κινητά που κάνουν 800$ έχουν οθόνη 2k και πλέον 4k και ένα κινητό με 1000$ δεν έχει καν 2k τότε ναι, έχω ένα θέμα.

ravisher34

@TechnologySupport ουτε hipster ουτε παιδι της μαμας ειμαι. Μιλα καλυτερα και ειδικα σχολια οτι ατομα που αγοραζουν προϊόντα της Apple εχουν μικρο πουλι μονο 15χρονων ατομα εκφραζονται ετσι..προσπαθησε να καταλαβεις τη διαφορα σε μερικα πραγματα..το να μου βαλει 2κ οθονη ειναι αναβαθμιση δεν ειναι καινοτομια..

Και προσωπικα δεν εχω iphone, αλλαξα πριν 4 χρονια σε android παρολο που το εχω μετανοιωσει συνεχιζω εκει γιατι δεν εχει νοημα να δωσω πανω απο 400 ευρω για ενα τηλεφωνο. Για εμενα το κινητο ειναι εργαλειο δουλειας και οχι να στελνω στη Μαιρουλα μλκιες στο fb ή να χαζευω στο instagram.

TechnologySupport

@ravisher34 Πρώτον μπορώ να εκφραστώ όπως θέλω στο internet δεν θα καθίσω να ακούσω τις συμβουλές ενός άκυρου στο internet για τον τρόπου που εκφράζω το χιούμορ μου. Δεύτερον, αν μιλάς για καινοτομία στην Apple του 2007 τότε ναι, η Apple καινοτομεί. Αν μιλάς για καινοτομία στην Apple το 2017 τότε απλά ψάχνεις λόγους να αγοράσεις 1000$ κινητό με προδιαγραφές 200$. Δεν έχει σημασία τι έκανε μια εταιρία το 2007 αν απλά για 10 χρόνια τρολλάρει τους ίδιους τους αγοραστές της. Είναι σαν να μου λες να πηγαίνω για μπάνιο στον Θερμαικό γιατί το 1873 ήταν καθαρή παραλία. Τρίτον το γεγονός πως αγοράζεις κινητό Android και το μετανιώνεις δείχνει την έλλειψη κατανόησης της κατάστασης που βρίσκεσαι.

Agnostos13

@TechnologySupport:
Αν εσυ βλεπεις πραγματικα διαφορα αναλυσης (μεταξυ fhd-qhd-uhd) σε μια συσκευη ~5″ την οποια κρατας 30-40cm απο τα ματια σου τοτε εγω ειμαι εξωγηινος…
Ειπαμε εντυπωσιακη η φαμφαρα αλλα να καταλαβαινουμε τι μας γινεται!

TechnologySupport

@Agnostos13 Άμα κρατάς το κινητό σου 30-40cm από τα μάτια σου τότε έχεις κάποιο πρόβλημα ή θα παρουσιάσεις πρόβλημα στα μάτια σου φίλε μου. Και όχι δεν θα πληρώσω 1000$ για ένα κινητό που πλέον δεν έχει τα βασικά. Μου λες ότι τα βασικά πλέον δεν χρειάζονται. Τότε γιατί να πάρεις iphone; Μπορείς να πάρεις κινητό με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το iphone για 200$. Άμα τώρα αν θέλεις κάτι παραπάνω μπορείς να πας σε κινητά όπως τα 800$ LG, Samsung, Sony ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά το Iphone δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσεις. Δεν φαίνεται να το καταλαβαίνεις αυτό. Επειδή μία εταιρία κάποτε ήταν καλή δεν σημαίνει τίποτα τώρα.

Agnostos13

@TechnologySupport:
Γιατι εχω προβλημα…που θα επρεπε να το κραταω δλδ;
Το iphone μου προσφερει πολυ πιο βασικα πραγματα απο μια αναλυση που δεν βλεπω…
Οι προτεραιοτητες μου ειναι διαφορετικες απο το να κερδιζουν τα specs στα υπερ-ατου!

TechnologySupport

@Agnostos13 Ωραία λοιπόν αφού το βλέπεις έτσι θέλω να μου πεις τι μπορείς να κάνεις παραπάνω με ένα Iphone.

Agnostos13

@TechnologySupport:
Μερικα κριτηρια που με ωθουν στην επιλογη iphone ειναι:
-iOS (ασφαλεια, σταθεροτητα, αξιοπιστια)
-ταχυτητα
-υποστηριξη
-ποιοτητα
-αντοχη

ravisher34

@TechnologySupport Ωραια εγω μπορει να ειμαι ενας ακυρος….αλλα δεν ειμαι ασχετος… Το αρθρο λεει πως επηρεασε-αλλαξε η Apple το κοσμο με το iphone το καταλαβαινεις ή θες να στο ζωγραφισουμε; Οπως και δε καταλαβες τι εγραψα πιο πανω..Ναι αγοραζω android γιατι δεν θελω να δωσω ενα σκασμο λεφτα για ενα κινητο γιατι για μενα ειναι αναλωσιμο…Αλλα μου λειπουν αρκετες φορες οι ποιοτικες εφαρμογες του app store της Αpple.. οπως και τοσες που εχω αγορασει στο iOS. Και γενικά προτιμω iOS και mac κανουν τη δουλειά και τη ζωη μ πολυ πιο ευκολα..Τα αλλαζω στη 4ετια λογω εργασιας αλλα συνεχιζουν και δουλευουν αψογα.. και ναι μου λειπει που το κινητο δεν ειναι στο οικοσυστημα της Apple αλλα θεωρω χαζο εγω προσωπικα και μιλαω για μενα να δωσω πανω απο 300 για κινητο. Αν αποφασιζα να δωσω ομως η επιλογη θα ηταν iPhone.. Και λες οτι μπορεις να εκφραστεις οπως θες οχι δεν γινεται, το να συμπεριφερεσαι σωστα και κόσμια μονο οταν φαινεται η φατσα σου δειχνει δειλια..αλλα αυτα επρεπε να τα ειχες μαθει απο το σπιτι σου… Σχολιαζω εδω κοντα στα 8 χρονια και πηγαινα στις συναντησεις οταν μαζευομασταν 10-20…Δεν σημαινει επειδη εισαι πισω απο μια οθονη δεν μπορεις να εισαι… Συνέχεια »

TechnologySupport

@Agnostos13
-iOS (Ασφάλεια έχουν και τα Android αν δεν κατεβάσεις τίποτα πειρατικά, τι εννοείς με το σταθερότητα; Μόλις κάνουν τα iOS δύο αναβαθμίσεις μετά δεν θα ανοίγει καν skype χωρίς να κρασάρει. Και όταν λες αξιοπιστία; ως προς τι; τις εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων που δεν υπάρχουν ή δεν τρέχουν καν;.
-ταχύτητα(ποια ταχύτητα; με 4 πυρήνες επεξεργαστή στο 2017)
-υποστήριξη (τι δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς το κινητό; Και αν το πάμε έτσι το Iphone δεν έχει καν υποστήριξη στα ελληνικά.)
-ποιότητα (Ρίξε από ένα μέτρο ένα Samsung και ένα Iphone.) Και έλα μετά να μου πεις για ποιότητα
-Αντοχή(Και στο επίπεδο του λογισμικού και στο επίπεδο της κατασκευής το Iphone είναι σίγουρο πέταμα σε 3 χρόνια.

TechnologySupport

@ravisher34 Η έκφραση σου “που έχω αγοράσει στο iOS” δείχνει τι τύπος καταναλωτή είσαι και πόσο άκυρος και άσχετος είσαι. Και άμα αγοράζεις Mac είσαι ακόμα πιο άσχετος από ότι περίμενα. Το να σου κάνει την ζωή ευκολότερη ένα προιόν δεν είναι θετικό αν δεν μπορεί να κάνει την ζωή σου καλύτερη.Επίσης το να σχολιάζεις κοντά στα 8 χρόνια και να το λες με τιμή και χάρης δείχνει ποιος έχει ζωή εδώ μέσα. Επίσης άμα θες να σου τα πω αυτά αυτοπροσώπως τότε φίλε μου δεν ξέρεις την χρήση του διαδικτύου. Και το να μου λες πως να εκφράζομαι στο internet είναι σαν να θέτεις τον εαυτό σου ως ανώτερο ή πιο γνώστη του internet. Αλλά αφού προτιμάς iOS δεν είσαι υπέρ του ελεύθερου internet, οπότε μην μου λες πως να εκφράζομαι.

Agnostos13

@TechnologySupport
Νταξει…το ξεφτυλισες…

Ιωάννης jb

Agnostos13… +1
TechnologySupport… Είπες πολλές μπαρουφες ειδικά εκεί στο αντοχή μιλάμε δε παίζεσαι

Ιωάννης jb

Android έχω μια ζωή αλλά μη το ξεφτιλιζουμε όλα στην Apple τα χρωστάμε δε πρέπει να γινόμαστε αχαριστοι..
Είπες για το τη είναι καινοτομία σήμερα…
Θα σου πω εγώ τι είναι…
Ενσωμάτωση δαχτυλικου αποτυπώματος στην οθόνη…
Πράγμα που κατά 90% θα το έχει η Apple στο νέο της smartphone…

Το α και το ω στα σμαρτ την σήμερον ημέρα είναι το chipset… Και όχι η ανάλυση της οθόνης όπως αναφέρεις παραπάνω.. Τουλάχιστον θα το εσωζες λίγο αν έλεγες η ποιότητα της οθόνης… Η Apple πρωτοπόρησε θέτοντας νέα στάνταρ με επεξεργαστές 64bit από το 2013…
Σε κάτι τέτοιους σαν κ εσένα όμως ακόμα και να κάνει κάτι το σημαντικό θα βγείτε πάλι να πείτε κάτι…

TechnologySupport

@Ιωάννης jb Ρε αγόρι μου δείξε μου κάτι που έκανε τώρα πρόσφατα. Μην μου το παίζεις έξυπνος με το θα και το πριν 10 χρόνια. Πες μου τι έκανε τώρα πρόσφατα.Και αυτό για το chipset είναι αλήθεια αλλά και πάλι σε ένα κινητό όπως το iphone 5s με διπύρηνο επεξεργαστή και 1gb ram δεν έφερε την διαφορά. Επίσης το ότι λέω μπαρούφες πες το στον φίλο μου που είχε πάρει ipad 1000$ μόλις βγήκες και μετά από 5 updates στο iOS τώρα δεν μπορεί να ανοίξει ούτε skype. Ανοίγει το skype και πάει να πατήσει home και του κάνει restart. Τις μπαρούφες σας για καινοτομίες πείτε τες σε άλλους. Και πάλι η ενσωμάτωση του δακτυλικού αποτυπώματος στο κινητό είναι κάτι μη αναγκαίο έως και άχρηστο που υπάρχει ίσα ίσα για να δικαιολογεί τα 1200$ της συσκευής όταν θα κυκλοφορήσει. Καινοτομίες μπορεί να κάνει ακόμα και η turbox. Το θέμα είναι να καινοτομεί σε κάτι χρήσιμο και σε κάτι που θα αλλάξει τις ζωές μας. Σίγουρα η Apple έχει καινοτομήσει στο παρελθόν δεν λέω κάτι για αυτό. Αλλά τα τελευταία 10 χρόνια απλά βγάζει το ίδιο κινητό ξανά και ξανά με χαρακτηριστικά 200$ με τιμή 1200$. Και όπως είπες είναι το… Συνέχεια »

Agnostos13

Δυνατο τρολλακι ο support!

Ιωάννης jb

Ποια εταιρία έχει κάνει καινοτομία τελευταία;;
Πες μου καμια Samsung να πέσω από τον πέμπτο βραδιατικα..
Δλδ δεν θεωρείς το touch id καινοτομία επειδή δε τη χρησιμοποιείς;; Είναι πολλοί που το χρησιμοποιούν και σίγουρα θα είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα χρησιμοποιούν τον καινούργιο τρόπο ο οποίος θα είναι η ενσωμάτωση του στην οθόνη…

Γιατί τέτοιο κόλλημα με τους πυρήνες;; πυρηνικό σταθμό θέλεις να ανοίξεις;;
Δλδ ο i3 7350 που είναι 2πυρηνος σε χαλάει;;
Οι επιδόσεις του 2πυρηνου cpu που φοράει το 5s είναι ακόμα και σήμερα καλές… Ειδικά αυτές της gpu PowerVR G6430 είναι σαν της adreno 330!!!!
Εξαιρετικη κάρτα γραφικών…
Και αυτό για την ραμ πάλι άκυρο!!!
Το iPhone δεν είναι μόνο αριθμοί (αλλά ακόμα και μόνο αριθμοί να ήταν σε αυτούς που πραγματικά μετράνε τα πηγαίνει εξαιρετικά) είναι πολλά περισσότερα

TechnologySupport

@Ιωάννης jb H καινοτομία είναι πολύ γενικός όρος. Και η nintendo στο gaming καινοτομεί αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα nintendo switch με ένα καλό gaming pc. Και στο iphone ισχύει αυτό εντελώς αλλά αν το switch έκανε 1200$ και ένα καλό gaming pc έκανε 500$. Και το θέμα δεν είναι ότι είναι απλά διπύρηνος αλλά και καθόλου δυνατός. Και για το gpu το motorola moto X είχε καλύτερο και δεν έκανε 1200$. Βλέπεις εκεί είναι το νόημα που εσείς οι Apple Fanboys δεν πιάνεται. Δεν λέω πως τα iphone δεν είναι καλά κινητά, αλλά για τα λεφτά που πουλιούνται μπορείς να πάρεις κινητά πολύ καλύτερα από κάθε πλευρά. Και όταν λες ότι το iphone δεν είναι μόνο αριθμοί τι άλλο μπορεί να είναι μία συσκευή; Και για το cpu δεν μπορείς να συγκρίνεις τον i3 7350 με του iphone είναι σαν να μου συγκρίνεις την ΝΑΣΑ με την ΜΑΣΑ. Ο διπύρηνος επεξεργαστής του iphone 5s είναι 1,3Ghz με αυτό μόνο αυγά ψήνεις στον ήλιο. Και πάλι το Motorola Moto X είχε 1,7 Ghz αλλά και πάλι δεν έκανε 1200$.

Παπαροκας tiamat

Support τους εχεις πιασει και τους γλεντας!😅

Agnostos13

Τι παραληρημα θεε μου…

Georgeandroid

@ Agnostos 13 στις 0:40: Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας τα αναλύσουμε για να δούμε ποιά είναι η αλήθεια. ΤΑΧΥΤΗΤΑ: Πράγματι, το iPhone είναι ένα ταχύτατο κινητό. Αυτό όμως οφείλεται αποκλειστικά ότι το ios είναι ένα software κομμένο και ραμμένο για συγκεκριμένο hardware. Αντίθετα, το android θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε άπειρα περισσότερες συσκευές. Μόνο για το 2016 κυκλοφορούσαν παγκόσμια περίπου… 4.500 (!!)διαφορετικές συσκευές android. Παρόλα αυτά όμως, καθόσον τα android κινητά έχουν πολλές φορές πολύ καλύτερο hardware από τα iPhones (10πύρηνοι επεξεργαστές, 4, 5 ή ακόμα και 6gb ram κτλ) έχουν καταφέρει να ανταγωνιστούν επάξια το iPhone στην ταχύτητα. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Πραγματικά, η υποστήριξη που έχουν τα iPhones είναι εξωπραγματική. Οποιοδήποτε κινητό και αν αγοράσεις, οποιουδήποτε κατασκευαστή, ακόμα και αν κοστίζει μόλις 20 ευρώ, θα έχεις 2 χρόνια εγγύηση. Με τα iPhones που κοστίζουν και πανάκριβα, έχεις μόλις… 1 χρόνο εγγύηση. Τα λόγια είναι περιττά. Ας μην αναλύσουμε καν και το θέμα κόστους επισκευής. ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Μάλλον εδώ κάποιοι ξεχνάνε παλιότερα κάποια iPhones που χάνανε το σήμα του δικτύου. ‘Η τώρα πρόσφατα κάποια iPhones που η μπαταρία τους παρέδιδε το πνεύμα της μόλις μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Και δεκάδες ακόμα προβλήματα που θα χρειαζόμουνα… Συνέχεια »

TechnologySupport

@Παπαροκας tiamat
Ευχαριστώ πολύ, η αντίδραση σου μου έφτιαξε την μέρα !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.