Πως η TrueDepth κάμερα του iPhone X μπορεί να… κλέψει την δουλειά των CGI στούντιο

TrueDepth κάμερα iPhone X μπορεί κλέψει δουλειά CGI στούντιο, Πως η TrueDepth κάμερα του iPhone X μπορεί να… κλέψει την δουλειά των CGI στούντιο

Όταν παρουσιάστηκε το iPhone X από την Apple πριν λίγους μήνες, ένα εκ των κυριότερων χαρακτηριστικών που διαφήμιζε ο κατασκευαστής ήταν η δυνατότητα της TrueDepth κάμερας να εντοπίσει τις εκφράσεις του προσώπου.

Έκτοτε, οι κάτοχοι του X απολαμβάνουν την χρήση των Animoji, δηλαδή emoticons τα οποία είναι σε θέση να πάρουν όποια έκφραση ή γκριμάτσα κάνoυν εκείνοι. Η συγκεκριμένη τεχνολογία κέρδισε το ενδιαφέρον αρκετών developers ώστε να ασχοληθούν μαζί της. Όσο ανούσια και αν μοιάζει η ύπαρξη της απλώς για την αποστολή Animoji σε φίλους και ξεκλειδώματος του κινητού, στην πραγματικότητα η TrueDepth κάμερα είναι ικανή να αντιληφθεί το πρόσωπο σας τόσο καλά που, θεωρητικά, θα μπορούσε (σε κάποιον μικρό βαθμό) να αντικαταστήσει τα κινηματογραφικά στούντιο CGI που ασχολούνται με την ταύτιση προσώπων των ηθοποιών στα μοντέλα κινουμένων σχεδιών.

TrueDepth κάμερα iPhone X μπορεί κλέψει δουλειά CGI στούντιο, Πως η TrueDepth κάμερα του iPhone X μπορεί να… κλέψει την δουλειά των CGI στούντιο

Για να το αποδείξει αυτό, ένα επαγγελματικό στούντιο ηχογραφήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες ονόματι KNL Studios χρησιμοποίησε το iPhone X, έναν αισθητήρα κινήσεων του σώματος και ένα cgi σώμα κινουμένων σχεδίων που δεν κόστισε πολύ στην κατασκευή του, για την δημιουργία ενός βίντεο που φανερώνει πόσο καλή δουλειά μπορεί να κάνει το επετειακό smartphone της Apple. Μάλιστα, ο Darshan Shankar, ιδρυτής της BigscreenVR, ανήρτησε στον προσωπικό Twitter λογαριασμό του το βίντεο σχολιάζοντας πως αυτή η δουλειά θα απαιτούσε κάποτε “εκατομμύρια δολάρια” σε ένα κινηματογραφικό στούντιο, δίνοντας επίσης τα εύσημα στην KNL Studios που το δοκίμασε.

Φυσικά, δεν υπονοούμε σε καμία περίπτωση πως το iPhone X μπορεί να αντικαταστήσει τελείως τους επαγγελματίες και τα προγράμματα του χώρου που ασχολούνται με το CGI. Όμως, το βίντεο της εταιρείας ηχογραφήσεων υποδεικνύει πως τα smartphones που έχουμε στην κατοχή μας είναι ικανά να επιτελέσουν διεργασίες που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ. Επίσης, η ανάρτηση αυτή θα μπορούσε να ωθήσει πολλούς ερασιτέχνες φίλους του κινηματογράφου να πειραματιστούν με τις δυνατότητες του iPhone X και να κυκλοφορήσουν ένα μικρό, φιλόδοξο project. Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι πως η TrueDepth κάμερα δεν βρίσκεται εκεί μόνο για την ανάγνωση προσώπου και τα Animoji.

Δείτε το προαναφερθέν βίντεο παρακάτω:

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Να δω σκατουλες ( εκεινο το γαματο εικονιδιο του iPhone X ) να κυνηγανε τον Chris Pratt στο επομενο Jurassic World και μετα ας ψοφησω ο μαυρος μου ….

NikosAr

Έπαθα πλάκα …. !!!!
Δεν τρολέρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.