HTC 10: Έχει την καλύτερη κάμερα σύμφωνα με το DxOmark

Το HTC 10 είναι από σήμερα επίσημο, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαμε δει να διαρρέουν. Ενσωματώνει οθόνη 5.2 ιντσών QHD, επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB, κάμερα 12 Megapixel UltraPixel 2, εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel.

Πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα το HTC 10, η HTC έκανε λόγο για την καλύτερη κάμερα σε smartphone. Η κάμερα είναι στα 12 Megapixel second-gen UltraPixel, με διάφραγμα φακού f/1.8, 1.55um pixels οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, laser autofocus, λήψη 12-bit RAW, 4K 2160p videos και Hi-Res audio. Η εμπρόσθια κάμερα είναι η πρώτη στον κόσμο με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), είναι στα 5 Megapixel (1.34µm pixels) με διάφραγμα φακού f/1.8.

Το DxOmark πήρε την κάμερα του HTC 10 στα χέρια του (προφανώς πριν ανακοινωθεί επίσημα), κάνει το δικό του review και του δίνει την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω όλες τις υπόλοιπες ναυαρχίδες. Με σκορ 88 πόντων στα 100, παίρνει την πρώτη θέση από το Samsung Galaxy S7 edge.

Στη λήψη φωτογραφιών, το DXO Labs επαινεί την διατήρηση της λεπτομέρειας, την ταχύτητα της αυτόματης εστίασης αλλά και την ακρίβεια σε όλες τις συνθήκες. Η έκθεση και η μείωση του θορύβου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού βρίσκονται σε καλό επίπεδο, ενώ έχει “σε γενικές γραμμές” καλή ισορροπία λευκού. Στα αρνητικά είναι η ευκρίνεια στην γωνία της εικόνας.

Όσον αφορά στο video, η κάμερα παίρνει τα εύσημα για την σταθεροποίηση και την έκθεση, ενώ όλως περιέργως η ισορροπία λευκού και η χρωματική απόδοση, βαθμολογούνται πιο πάνω απ’ότι στις φωτογραφίες. Στα αρνητικά είναι ότι όταν κινείσαι παρατηρείται κάποια υπολειμματική κίνηση και αποτυχία εστίασης κάποιες φορές.

Διαβάστε επίσης: HTC 10: Επίσημα με οθόνη 5.2″ QHD, SD820, κάμερα 12MP UltraPixel

htc 10 dxomark camera, HTC 10: Έχει την καλύτερη κάμερα σύμφωνα με το DxOmark

htc 10 dxomark camera, HTC 10: Έχει την καλύτερη κάμερα σύμφωνα με το DxOmark

htc 10 dxomark camera, HTC 10: Έχει την καλύτερη κάμερα σύμφωνα με το DxOmark

htc 10 dxomark camera, HTC 10: Έχει την καλύτερη κάμερα σύμφωνα με το DxOmark

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Έτσι όπως πάνε θα φτάσουν να έχουν όλα την καλύτερη κάμερα στον κόσμο… Κάθε 2-3 μήνες ανακοινώνουν το λίγο καλύτερο προσθέτοντας έναν πόντο, κοντά είναι τα 100/100.

παπαροκας tiamat

Ειναι ακριβώς ο αισθητηρας 12mp των nexus5x nexus6p με μεγεθος πιξελ 1.55

Αυτα που γραφει η htc για δευτερης γενιας ultrapixel σηκωνουν μεχρι και μηνυση για εξαπατηση κοινου .
Γαμω τα innovation να παρεις την καμερα των nexus και να τη βαλεις στη ναυαρχίδα σου!

Το dxo Πότε θα κανει το g5 σύγκριση?? Α ξεχασα δε τους τα εχει σκασει η lg.

ChrisG

εγώ ρε παιδιά ρε κατάλαβα κάτι απλό.πώς γίνεται με 88 στην φώτο και 86 στο βίντεο να λέτε οτι παίρνει την πρώτη θέση απο το s7 edge όταν αυτό βγάζει 88 στην φωτο και 88 στο βίντεο;

arislp

γελανε και τα τσιμεντα με αυτο το σαιτ….για μενα δεν θα πρεπε πλεον να ανεβαζετε ειδησεις απο αυτο το σαιτ…δεν κατακρινω το κινητο της htc….απλα η σελιδα αυτη ειναι για τα πανηγυρια..

Ευαγγελος*

Ηρεμήστε λίγο κανένας δεν είπε ότι έχει η LG την χειρότερη κάμερα αντίθετα έχει την καλύτερη μέχρι στιγμής . Το καλό για τη htc είναι ότι έβαλε επιτέλους μια πολύ καλή κάμερα εάν είναι η καλύτερη δεν με απασχολεί μου αρκεί .

dark_master

Ρε Tiamat δεν έχεις βαρεθει να γράφεις τα ίδια κ τα ίδια… Αν σε πληρώνουν καλά κάνεις παλικάρι μου. Αν όχι τότε κακώς…

Σου λέει ότι είναι δεύτερης γενιάς Ultra pixel. Τι δεν μπορείς να καταλάβεις? Πιο μεγάλο μέγεθος από το S7 έχει. Σε χαλάει αν το αποτέλεσμα είναι καλύτερο? Επίσης δεν έχει διάφραγμα όπως τα Nexus αλλά μικρότερο. Τι κόλλημα έχεις φάει κ το κράζεις καιρό πριν βγει ακόμα, πραγματικά απορώ.
Το XDO γιατί δεν το έκραζες και πέρυσι που δεν είχε το Μ9 στα καλύτερα κινητά?
Επίσης πόσο περίεργο σου φαίνεται να είχαν δείγμα πριν την παρουσίαση. Και στο S7 την επόμενη ημέρα το ανακοίνωσαν και για τις 2 εκδόσεις. Εκεί πως πρόλαβαν κ έκαναν δοκιμές σε 2 κιόλας κινητά?

dark_master

Επίσης η Samsung σε κάποια μοντέλα χρησιμοποιεί και αυτή μοντέλο της Sony που το έχουν βάλει και άλλες εταιρείες. Tην τεχνολογία την ονόμασε Dual Pixel. Μήπως να της κάνουμε και αυτής μήνυση?

Βασίλης

Η πλάκα είναι ότι στις φωτογραφίες παίρνε μέσο όρο 88,286 και στην κάμερα 85,858 δηλαδή μέσο όρο 87,072 και αυτή του βάζουν 88 !!! Όταν το s7 edge παίρνει στις φωτογραφίες μέσο όρο 87,429 και στην κάμερα 88,571 δηλαδή μέσο όρο 88.

Η πλάκα είναι ότι δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί και το τέσταραν αυτό είναι αποκλειστικότητα.

jimeco

@παπαροκας tiamat Ναι μεν ο αισθητήρας είναι ο ίδιος (SONY IMX 377) αλλά τα nexus δεν έχουν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και έχουν f/2.0 σε σχέση με το f/1.8 του htc10.Ολα θα φανούν βέβαια στην πορεία και τα reviews από θέμα specs όμως υπερέχει των nexus.

ledger

Το 1.55um που λεει ισοδυναμει με 1.55μm ?

dark_master

Βασίλη πως είσαι σίγουρος ότι δεν το είχαν απο πριν ανακοινωθεί? χθες βγήκε γνωστός δημοσιογράφος για διαρροές και την εξυμνούσε. Λες να μην ήξερε τι έγραφε?
Πως οι συσκευές γίνονται leak πριν ανακοινωθούν?
Όπως έγραψα και πριν και στη περίπτωση του S7 βγήκαν την επόμενη της ανακοίνωσης και τ είπαν τα αποτελέσματα τους (και μιλάμε και για 2 μοντέλα). Σε μία μέρα πρόλαβαν κ τα δοκίμασαν πιστεύεις?
Το phone arena είχε βγαλει δείγματα φωτογραφίας απο το S7 την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης. Πως τα είχε στη κατοχή του αφού τα κινητά βρισκότανε στην έκθεση?

ChrisG

@dark_master στο dual pixel υπάρχει μεγάλη διαφορά στο phase detection και συνεπώς και στην ταχύτητα του autofocus όπου πρός στιγμήν το s7 έχει το πιό γρήγορο autofocus speed.δεν είναι κάτι εμπορικό μόνο αλλά ουσιαστικότατο.
https://www.gsmarena.com/samsungs_dual_pixel_tech_is_like_canons_dual_pixel_auto_focus-news-16805.php
στο Htc έχει το ίδιο νόημα απλά βελτιωμένο το f/1.8.μην μπερδέυεστε με όλα.

Gvirginia

Καταρχάς έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο πώς δουλεύει το DxO, καθώς και ότι υπάρχουν σχετικά άρθρα στη σελίδα. Οι πόντοι που φαίνονται δεν είναι οι “πραγματικοί” για το τελικό σκορ αλλά έχουν στρογγυλοποιηθεί για αισθητικούς λόγους. (το 50.0 και το 50.4 στρογγυλοποιούνται στο 50 αλλά έχεις “σφάλμα” 0.4)

Το “παίρνει την πρωτιά από το Edge” είναι λάθος. Ισοβαθμεί με αυτό, απλά επειδή πριν αρκετό καιρό αλλάξανε τους όρους ταξινόμησης (σε ισοβαθμία γίνεται αλφαβητικά με το όνομα του κατασκευαστή – μοντέλο) φαίνεται πλέον ως πρώτο.

Όσο για το αν τα παίρνουν ή γιατί αργούν ή γιατί βγάζουν νωρίτερα ένα review, αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον κατασκευαστή της συσκευής. Με το LG G4 είχαν αργήσει γιατί όπως είπαν υπήρξε πρόβλημα από την πλευρά της LG. Το Nexus 6P τους το έδωσε η Huawei και βγάλανε review όπως με το HTC 10, δηλαδή “νωρίτερα” από την κυκλοφορία του. Ναι, όσο τρομερό και αν φαίνεται σε μερικούς οι συσκευές δίνονται κάποιο καιρό πριν την κυκλοφορία τους για δοκιμή από sites. Για παράδειγμα τη μέρα της ανακοίνωσης του Galaxy S7, βγήκε εκτενές review από το Gsmarena.

forneverarrow

Με ένα απλό search στο site, ανακάλυψα ότι κάθε νέο flagship έχει “την καλύτερη καμερα” από όλους σύμφωνα με κάποιο site με ειδήμονες! Κατάντησε αηδία. Smartphone παίρνω, όχι dslr! Για να βγάζω καμιά αναμνηστική ή για να κάνω την πλάκα μου στο instagram αρκεί και αυτή που έχει το S5 μου (υποτίθεται η καλύτερη όταν βγήκε και αυτό)… όλα τα άλλα είναι για marketing.

Βασίλης

Gvirginia δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια στο techblog για να ενημερωθώ. Πάντως στην σελίδα της αξιολόγησης αν όπως λες δουλεύει με στρογγυλοποίηση, αν ήθελε το dxomark να θεωρείται πληρως αξιοπιστο , θα έπρεπε στα τεστ τους να δίνουν και ένα λινκ με τα ακριβή νούμερα και πως βγήκαν. Εκτός και αν αναφέρονται σε πρόβατα που ότι διαβάζουν στο ίντερνετ πρέπει και να ισχύει.

Almir

Μηπως ο παπαροκας κανει γκριζα διαφιμιση…;
Κ έχει μαζεψει τα χρηματα στην άκρη για να το τσιμπησει πρώτος…;;;!!!

Gvirginia

@Βασίλης Δεν είναι ανάγκη να διαβάσεις όλα τα σχόλια στο Techblog. Αν σε ενδιέφερε να μάθεις πώς βγαίνουν τα νούμερα, τότε θα διάβαζες το άρθρο τους που λέει τι και πώς. Δεν είναι ανάγκη σε κάθε review να βάζουν το link που είναι ήδη διαθέσιμο κάποιες σελίδες πίσω.

One

Μου αρεσει που οι οπαδοι της Samsung αποθεώνουν το Dxo οταν βγαζει πρωτες τις συσκευές τους και μετα το βρίζουν αν παρουν αλλοι τη πρωτιά. Ειλικρινά γελάω 😀

To DxOmark το εμπιστεύομαι γιατι εχουν αντικειμενικα και επαγγελματικα τεστ που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το μονο αρνητικό που εχει ειναι οτι μπορεί να μη κανει τεστ σε ολα τα κινητα, τις μηχανές ή τους φακούς. Για παράδειγμα δεν εχω δει να κανουν test στο Panasonic CM1 που με τον μεγαλο αισθητήρα και φακο αφηνει πισω ολους τους άλλους. Παντως σε σχεση με κατι διεφθαρμένα site σαν το phonearena ειναι πολυ πιο αξιόπιστοι.

Peter Giankls

Ρε παιδιά δεν πήρε την πρωτιά απο το S7 Edge,κατέχει την πρωτιά με το S7 Edge!!!!!!!Kαι τα 2 σκοράρουν 88 πόντους.Μην γίνονται τέτοια λάθη.

Chris

Πηρε την πρωτιά σημαίνει ότι το πέταξε στη δεύτερη θέση. Κατι που προφανώς δεν ισχύει. Ειναι ΜΑΖΙ στη πρώτη θέση.

ChrisG

στο ίδιο το DxOmark το HTC έχει 88 φώτο και 86 βίντεο.ο μέσος όρος των δύο βγάζει 87.
στο s7 edge έχει 88 και 88.ο μέσος όρος είναι 88.μαθηματικά δεν ξέρετε;πώς παίρνει λοιπόν την πρώτη θέση;με την στρογγύλευση εννοείται οτι αν είναι 87,7 πάει 88.άν είναι 88,2 πάει 88 εφόσον δεν ξεπερνά το 0,5.μαθηματικά γνωρίζουμε.τα συμπεράσματα πως βγαίνουν ακόμη δεν έχω καταλάβει.ελληνικά γράφουμε.
και αυτά που λέμε είναι βάση με ότι λέει το ίδιο το DxOmark στις πηγές του.

JohnWave

Όντως και ο τίτλος του άρθρου είναι λάθος αλλά και το DxOmark φαίνεται να έχει κάνει λάθος στον απλό υπολογισμό (88+86)/2.

Τέλος πάντων, αν λάβω υπόψη την κρίση του DxO δύο συμπεράσματα μπορώ να βγάλω :

1) Τα HTC 10, S6 ,S7, Z5 είναι ισάξια ως προς τη φωτογραφία παίρνοντας 88 βαθμούς. Λογικά θα πάρει ίδια βαθμολογία στη φωτογραφία και το G5.

2) Βάσει του 1 , φέτος δεν υπήρξε πρόοδος ως προς τη φωτογραφία και όλος ο ντόρος για τις κάμερες ήταν καθαρά μαρκετινίστικος.

Προσωπικά πάντως ποτέ δεν στέκομαι στην αξιολόγηση από 1 site. Θα χρειαστεί να γίνουν συγκριτικά από αρκετά γνωστά sites και blogs ώστε να βγει σωστό συμπέρασμα. Επίσης θα πρέπει πάντα να διευκρινίζεται αν μια κάμερα αξιολογείται στο auto ή στο manual.

inblx

Από τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα κατάλαβα πως είναι ο IMX377 που φοράει το Nexus 5X/6P. Ή διαφορα είναι στο διαφραγμα φακου (f/1.8 vs f/2.0) και στην προσθήκη οπτικού σταθεροποιητή. Σίγουρα οι φωτογραφίες του 10 θα ειναι εντυπωσιακές, αφού και αυτές του 5Χ που είδα και από κοντά ήταν πολύ καλές. Πιστεύω πως η κάμερα του 10 είναι αρκετά καλύτερη από αυτή του S7 (12mp 1.4μm vs 12.35mp 1.55μm)

Μπράβο παντός στην HTC, πολυ δυνατή συσκευή, δεν της λείπει τίποτα και είναι πανέμορφη. Ακόμα και αυτό το κόλπο με τα ηχεία μετράει πολύ.

Ανακιν

Εντάξει ψεύτικο ψέμα είναι αυτό άκου έχει καλύτερη κάμερα από το s7

anwnymous

Το m10 παραδόξως για htc φαίνεται ότι θα έχει από τις κορυφαίες κάμερες για φέτος.
Παρολ’αυτά ο τελευταίος που μπορεί να το αξιολογήσει είναι το εν λόγω site.
Από ένα site που έχει δωσει τον ίδιο βαθμό σε g4 & note 4 και τον ίδιο βαθμό σε Ζ5,s7 , καταλαβαίνει κάνεις πόσο σοβαρό & αξιόπιστο είναι…..

vladimiros

Αφου περασε η ρεαλ μαδριτης σημερα δεν με ενδιαφερει τιποτα αλλο χαχα!!

Στο θεμα μας τωρα…εγω μετρησα αλλιως το πραγμα δηλαδη,και τα τα 2 εχουν 88 βαθμους στην φωτογραφια οκκ!! ΑΛΛΑ αν προσθεσετε π.χ Color,Texture κ.τ.λ στο HTC βγαζει 618 και στο S7 612 αρα παιδια ειναι λιγο μπροστα το HTC ειναι απλο το πραγμα..γιατι αλλιως με αυτο το σιτε δεν βγαζεις ακρη..στο βιντεο τα παει καλυτερα το S7 88 vs 86, και το Ζ5 εχει 88 βαθμους και συνολο βγαζει 610 αν το κανετε…
Σαμσουγκαγκιδες μην χαλιεστε βρε ερχεται το Νοτε 6,μεχρι τοτε ειναι ελαχιστα μπροστα το HTC ( στην φωτογραφια) συμφονα παντα απο το Dxomark!!

Gvirginia

@Λορένα Έχω στείλει ένα σχόλιο από χθες (μάλιστα πρέπει να εστάλη 2 φορές), πρέπει να το ξανά στείλω? Αν δε το είχες δει κτλ, σβήσε αυτό και απλά πέρνα το χθεσινό.

Gvirginia

Από κάποια εκπρόσωπο της σελίδας (το έχει αναφέρει σε 3+ άρθρα) :

“Here is some information about how we calculate the overall score. First of all we only provide rounded scores for photo and video scores and we take the real score to compute the final overall score. Another thing that has to be taken into account here is that the weight for photo measurements in the overall score is more important than video, which is why computing the overall score does not mean simply making an average of photo and video scores. Hoping this will be helpful”

Το παραπάνω φαίνεται και από τη βαθμολογία του S6 Edge+ το οποίο έχει 87 συνολικό ενώ αν παίρναμε τον μέσο όρο φωτογραφίας (87) και βίντεο (85) θα έπρεπε να είχε 86, λιγότερο δηλαδή από το Z5.

Όσο για τα “μαθηματικά”, δε θα το σχολιάσω.

@JohnWave Οι συσκευές αξιολογούνται όπως βγαίνουν από το κουτί τους. Δεν πειράζουν ρυθμίσεις ούτε κάνουν τις νεότερες αναβαθμίσεις. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

ΥΓ: Λορένα μπορείς να σβήσεις το προηγούμενο σχόλιό μου και το δικό σου αν θες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.