Έρευνα: Τα iPhone 6 και 6 Plus τα πιο πολύτιμα smartphones

Τα iPhone μπορεί από πολλούς να θεωρούνται ότι δεν είναι value for money συσκευές διότι σε σύγκριση με αυτά που προσφέρουν οι τιμές είναι πολύ ψηλά, όμως η Apple έχει καταφέρει να πουλήσει πολύ καλά το brand της. Ειδικά όσον αφορά στα φετινά iPhone 6 και iPhone 6 Plus έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων φτάνοντας στα 74.5 εκατομμύρια μόνο στο τέλος του 2014.

Η βρετανική εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς παρουσίασε μια έρευνα στην οποία βρίσκουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι τα κινητά με την με μεγαλύτερη αξία για το 2014 ενώ ακολουθούν τα Samsung Galaxy S5 και Samsung Galaxy Note 3. Η Apple έχει το πιο εμπορικό brand με 38% μερίδιο της αγοράς με το 81% να ανήκει στα smartphones ενώ η Samsung ακολουθεί με 34.37% και η HTC με 7.21%.

Παράλληλα, η BlackBerry έχει το πιο υποτιμημένο brand ενώ την τριάδα συμπληρώνουν Nokia και Google.

Τα smartphones με τη μεγαλύτερη αξία
iphone 6 and 6 plus most valuable, Έρευνα: Τα iPhone 6 και 6 Plus τα πιο πολύτιμα smartphones

Τα mobile brands με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς

iphone 6 and 6 plus most valuable, Έρευνα: Τα iPhone 6 και 6 Plus τα πιο πολύτιμα smartphones

Mobile brands που χάνουν την εμπορική τους αξία
iphone 6 and 6 plus most valuable, Έρευνα: Τα iPhone 6 και 6 Plus τα πιο πολύτιμα smartphones

Αφοσίωση καταναλωτών στο brand
Apple
iphone 6 and 6 plus most valuable, Έρευνα: Τα iPhone 6 και 6 Plus τα πιο πολύτιμα smartphones

Samsung
iphone 6 and 6 plus most valuable, Έρευνα: Τα iPhone 6 και 6 Plus τα πιο πολύτιμα smartphones

HTC
iphone 6 and 6 plus most valuable, Έρευνα: Τα iPhone 6 και 6 Plus τα πιο πολύτιμα smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Haris M.

Τα Brand Nokia κατα τη γνωμη μου ειναι το πιο πολυτιμο διοτι αν δεν ειχε αναπτηξει το gsm και αλλες καινοτομιες ισως να μην ειχαμε τη κινητη τηλεφωνία οπως τη γνωριζουμε σημερα!

Μάνος

Μπράβο στην Apple, πουλάει χρυσάφι ενα μετριο προϊόν , πειθωντας τον καταναλωτή οτι ειναι το καλύτερο. Το κορυφαίο διαχρονικό παράδειγμα επιτυχημένου μάρκετινγκ. Μακάρι να μπορούσα κι εγω να καταφέρω το ίδιο στην επιχείρησή μου…

Kostas

Ε λογικο ειναι τι θα ηταν πολυτιμα τα galaxy? χαχαχ μονο η htc και apple

Γιώργος

Το marketing και η πλύση εγκεφάλου κάνουν ακόμη και ένα μέτριο κινητό με κόστος κατασκευής 200 δολάρια να πωλείται 700 ευρώ.

j

Ρε παιδια δεν θα πω ότι το i6 ειναι καινοτόμο, αλλά δεν το λες μέτριο.
Οθόνη πολυ ωραια έχει, καθόλου λαγκ, φοβερή κάμερα, γρήγορο, καλή ποιότητα υλικών, πολύχρονη υποστήριξη. Δεν το λες και άσχημο. Ολα του τα χαρακτηριστικά ειναι πολυ καλά για ναυαρχίδα. Μόνο κάτι καινοτόμο του λείπει και θα ήταν άπαιχτο. Μην λέμε ότι θελουμε

φωτης lgg3

Δειτε στον πίνακα των brands που χανουν αξια.Ολοι χανουν και η apple samsung sony htc …Η επελαση των κινεζων ξεκινησε.Εκει παει ολη η χασουρα των εταιριων.

Τομ

@J ναι αλλα δεν έχεις δυο παράθυρα ανοιχτά και εχει σπεκς 2012!

j

1) εμενα τουλάχιστον δεν με νοιάζουν τα παράθυρα
2) ναι αλλά με αυτά τα Σπεκς τρέχει ίσα ή και καλυτερα απο “τα κορυφαία”

Αλέξανδρος

Ναι @J αλλά δεν έχει ούτε τις μισές δυνατότητες (ειδικά στο multitasking). Κατα τ’άλλα δε το λες μέτριο γιατί αυτό που κάνει το κάνει καλά αλλά έχει και ένα πλούσιο store να το υποστηρίζει.
Υπερκοστολογημένο σίγουρα το λες αλλά γούστα είναι αυτά.
Σίγουρα έχει βελτιωθεί απο παλιά (πρώην κάτοχος 3gs ios6) αλλά όταν θα αρχίσει και αυτό να κάνει παραπάνω πράγματα θα ανεβούν οι απαιτήσεις σε hardware.
Αυτό που μου τη δίνει πολύ στην Apple είναι ότι τσιγκουνεύεται στο hardware, δηλαδή θα πείραζε να βάλει π.χ 2gb ram; Και μη μου πείτε ότι δε χρειάζεται γιατί στο browser κάνει κάτι redraw .
Εντάξει είπαμε “λίγα λίγα” τα specs για να δείχνουμε κάθε χρόνο ότι ανεβαίνουμε και ότι κάτι κάνουμε, αλλά είπαμε…. μας βλέπουν.

Γιάννης σε λέω

Ρε παιδιά που είναι η Huawei? Υποτίθεται πέρυσι ήταν 3η σε πωλήσεις στον κόσμο μετά από Samsung και Apple. Είμαστε σίγουροι ότι τα στοιχεία ή η συγκεκριμένη έρευνα είναι αξιόπιστη?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.