HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος

Το νέο HTC Desire S είναι εδώ με μονοκόμματο μεταλλικό σασί, επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 768MB, οθόνη SLCD 3,7 ιντσών, Android 2.3 out of the box και μπροστινή κάμερα. Από τη νέα σειρά smartphone της HTC με το χαρακτηριστικό γράμμα S απουσιάζει το οπτικό mouse ενώ τα πλήκτρα είναι αφής σε όλα τα μοντέλα. Δείτε τις φωτογραφίες του τωρινού Desire σε σύγκριση με το νέο Desire S.

, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος
, HTC Desire S vs HTC Desire, Σύγκριση στο μέγεθος

HTC Desire S
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3
Επεξεργαστής: 1GHz
Μνήμη RAM: 768MB
Οθόνη: 3,7 ιντσών, 800×480 pixels, capacitive, multi-touch, Super LCD
Κάμερα: 5 Megapixel
Δεύτερη κάμερα: VGA 640×480 pixels
Ενσωματωμένη μνήμη: 1.1GB
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 1450 mAh
Διαστάσεις: 115×59.8×11.6 χλστ.
Βάρος: 130 γρ.

HTC Desire
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2
Επεξεργαστής: 1GHz
RAM: 576 MB
Οθόνη: 3,7 ιντσών, 480×800 pixels, capacitive, AMOLED/ SLCD, 16 εκ. χρώματα, multi-touch
Κάμερα: 5 Megapixel
Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1
Κάρτες μνήμης: microSD έως 32 GB
microUSB, υποδοχή ακουστικών 3,5 mm
Μπαταρία: 1400 mAh
Διαστάσεις: 119×60×11.9 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σωτήρης

Για μένα πολύ καλύτερο το πρώτο Desire. Δε μπορώ να καταλάβω την αφαίρεση του οπτικού mouse αφού είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη σύνταξη κειμένων, στο web serfing, στην επιλογή μενού και τηλεφωνικού καταλόγου κλπ. Και εξωτερικά μου αρέσει περισσότερο το πρώτο ενώ η “βελτίωση” που έχει γίνει στο S δε νομίζω ότι είναι τέτοια που θα κάνει κάποιον να αλλάξει το παλιό Desire ή κάποιον νέο αγοραστή να το πάρει όταν σήμερα κυκλοφορούν smartphones με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά. Για να μην πω ότι το παλιό είχε και AMOLED…

andreas

to android 2.3 out of the box ti simainei ??

Michalis13

οτι εχει απο μονο του κατευθειαν 2.3 , χωρις να χρειαστει καποια αναβαθμιση για να το βαλεις!

Sakis

Κατά την άποψή μου το παλιό desire είναι πιο όμορφο εμφανισιακά.
Πέρα από αυτό μου αρέσουν περισσότερο τα hardware πλήκτρα για τα μενού.
Για το οπτικό mouse δεν έχω άποψη αφού δεν είμαι κάτοχος της συσκευής και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αλλά πολλοί λένε ότι είναι χρήσιμο. Δεν μπορεί να έχουν άδικο.
Το μόνο που μου αρέσει περισσότερο στην εμφάνιση του S είναι το χρώμα του.
Όσο για την οθόνη, πλεόν και το παλιό desire πωλείται με lcd συνεπώς για κάποιον που σκέφτεται τώρα να αγοράσει την συσκευή δεν έχει διαφορά σε αυτόν τον τομέα.
Από τεχνικά χαρακτηριστικά υπερέχει ελαφρώς το S. Η μπροστινή κάμερα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και μου κάνει το ίδιο είτε έχει είτε δεν είχε.
Με αυτές τις διαφορές νομίζω ότι η τιμή που θα έπρεπε να έχει το S είναι γύρω στα 400 και όχι 500 που ακούγεται ότι θα έχει.

KFC

Μικρές διαφορές , δεν το βλέπω να πηγαίνει καλα ειδικά με τον ανταγωνισμό

tom not

Στοχεύει μόνο σε νέους αγοραστές καθώς οι διαφορές του με το απλό desire είναι αμελητέες,εκτός αν κάποιος θέλει εδώ και τώρα android 2.3.Μεγάλο λάθος η αφαίρεση του οπτικού mouse που βολεύει αφάνταστα στη σύνταξη κειμένων κτλ. Πάντως κακά τα ψέματα πρόκειται για αναβάθμιση της πλάκας με μόνη ουσιαστική διαφορά το νεότερο λογισμικό

Αρης

Έχω το Desire.
Πρεπει να πω ότι εμφανισιακά, βλέποντάς τα το Desire ειναι πιο ωραίο και προτιμώ κι εγώ τα hard πληκτρα. Επίσης σε κάποια θέματα το οπτικό mouse είναι αρκετά βολικό.
Βέβαια το Desire S έχει αρκετές υπεροχές στο hardware με βασικά την εμπρός κάμερα και την μεγαλύτερη ram.

Nickolas

Τα νέα μοντέλα της htc που παρουσίασε φέτος και από άποψη σχεδίου, αλλά και χαρακτηριστικών με άφηνουν αφιάφορο. Στην ουσία πρόκειται για τις ίδιες συσκευές “ξαναζεσταμένες”. Στο συγκεκριμμένο μοντέλο για παράδειγμα η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά είναι η μπροστινή κάμερα, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο και δε νομίζω οτι είναι και πάρα πολλοί αυτοί που νοιάζονται για βιντεοκλήσεις, συν του ότι 100 ευρώ και παραπάνω ίσως για τέτοιου είδους προσθήκη πολλά τα βλέπω. Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στο παλιό desire και το καινούριο, προσωπικά θα διάλεγα το πρώτο, πρώτον λόγω τιμής, δεύτερον γιατί στο λευκό το χρωματάκι που το φέραν πρόσφατα είναι κουκλί 🙂
Τώρα αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε μοντέλα άλλων εταιρειών, θα πήγαινα είτε προς το xperia neo με την πολύ καλή κάμερα και τον ενδιαφέρον σχεδιασμό, είτε προς το lg optimus black επίσης πολύ όμορφο, λεπτό και με πολύ καλύτερη οθόνη.

ΣΤΑΥΡΟΣ

δεν εχουν μεγάλη διαφορα.εγω θα επερνα τωρα το desire και δεν θα περιμενα για το s!
επισης το καινουργιο μιαζει αφανταστα με το HTC DESIRE HD!!!

Sakis

Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιον να διστάσει να αγοράσει τώρα το παλιό desire είναι η πιθανότητα να μην βγάλει η htc την 2.3 και να την δώσει αποκλειστικά στο S. (αν και δεν το θεωρώ και τόσο σπουδαίο αυτό αφού οι περισσότεροι σε xda θα πάνε)
😛

Tryf

Το desire καλυτερο ειναι!!!!
Εγω που τα ειδα και στην πιτα (Desire s)με το
(desire) του Κωστα
Πρωτα απο ολα η οθονη του desire(Amoled) ειναι πολυ καλυτερη απο την οθονη του desire s(super lcd)Πολυ πιο καθαρη !!!Το desire s μου κολησε 3 φορες!!!!Βεβαια ειναι μοντελο προ παραγωγης οποτε δεν μπορουμε να κρινουμε απο τωρα!!!ΔΕΝ το λεω επειδη κερδισα το desire στον διαγωνισμο(Και παλι ευχαριστω)
Και Σακη απο οτι ειδα στο internet το update για 2.3 θα ερθει συντομα!!!!!

Kwstac

H 2.3 θα ερθει στο desire, ειναι επισημο. Ομορφο το καινουργιο κ εμενα με ενδιαφερει η videoκληση αλλα δεν νομιζω να περιμενω για το S…Ισως περιμενω το optimus 2x h black. Αλλιως παω για το λευκο desire. Ξερει κανεις θα κυκλοφορησουν? Για το νεο desire ακουσα οτι θα βγει σε παραγωγη το 2ο εξαμηνο του ετους.

jimv26

Ποσο συντομα εννοεις?Που το διαβασες?
Κ εγω ως κατοχος desire,το προτιμω εναντι του s κ το λεω αυτο οχι ως κατοχος..Μου αρεσει περισσοτερο εμφανισιακα κ εχει κ amoled..Οποτε δεν με συγκινει το καινουριο..

Sakis

Μην ξεχνάμε και κάτι άλλο παιδιά. Αν ισχύουν οι τιμές που βλέπουμε στο amazon.de τότε συμφέρει πολύ περισσότερο η αγορά του incredible s το οποίο θα είναι 20 ευρώ ακριβότερο αλλά θα έχει 8ΜΡ κάμερα και 4αρα οθόνη. Δεν ξέρω αν θεωρείται ως άλλη κατηγορία αυτή αλλά κατά τα άλλα έχουν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Αν ισχύουν λοιπόν αυτές οι τιμές νομίζω ότι το desire s θα κάνει πάρα πολύ χαμηλές πωλήσεις.
Μένει βέβαια να δούμε αν θα δικαιωθούν οι προβλέψεις μας.

Marios Basileiou

Θα συμφωνησω και εγω οτι δεν εχει τρελλες διαφορες απλα ειναι ξαναζεσταμενο φαγητο…Μαρεσει εξωτερικα περισσoτερο απο τον πρωτο,φαινεται πιο ανθεκτικο(βεβαια θα ηθελα να το δω απο κοντα και μετα να πω με σιγουρια),οσο για το optical,ελαχιστες φορες το χρησιμοποιω γιατι δεν το θεωρω ιδιατερα χρησιμο(αλλωστε ενας λογος που το εφυγαν ειναι επειδη απο το gingerbread και μετα ειναι πιο ευκολη η διαχειριση και το γραψιμο στο νεο πληκτρολογιο γιατι υποστηριζει multitouch).Επισης μαρεσει που εβαλαν μπροστινη καμερα και περισσοτερη ραμ.Οσο για την 2,3 αποσο διαβασα δεν ειναι ακριβως επισημο αλλα χαρηκα ιδιαιτερα γιατι φοβομουν μπας και μας ξεχασουν εμας με το παλιο.(αν και βεβαια θα αργησει αρκετα γιατι το αρθρο ελεγε 2-3 μηνες μετα την κυκλοφορια του S,οποτε στην καλυτερη Μαιο αν δεν προκυψει τιποτα βγαινει αρα ως το Σεπτεμβρη θα εχουμε και εμεις την 2,3 επισημα).

Ηρακλής

Στην κατηγορία των 3,7 ιντσών το Xperia Neo είναι κλάσεις ανώτερο, από άποψη αισθητική. Νομίζω πως το Desire S δεν έχει λόγο ύπαρξης. Όποιος έχει το Desire δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξει για το S, και όποιος δεν έχει κανένα από τα δύο, έχει όλους τους λόγους να προτιμήσει το Desire, μιας και η τιμή του θα συμπιεστεί κι άλλο.

Kwstac

Σωστος ο Κωστας…με προλαβες… :)…

jimv26

@Kostas thanks:-)

Lazaros

Για παρατηρηστε το καπακι πισω του s ,δεν μοιαζει με την πατατα του desire hd?πλαστικο που κουμπωνει παλι σε μεταλλο και εμεις να τρεχουμε να βρουμε νεο καπακι μετα απο κανα μηνα χρηση και να θελουν σαραντα ευρω για αντικατασταση.οσο για μπροστινη καμερα μονο το galaxy s υποστηριζει απο μαμα βιντεοκληση.ακομη και το nexus s που εχει μπροστινη καμερα θελει εξτρα λογισμικο για να κανει βιντεοκληση .

Alan

Να τα έβαζες με τη σειρά τα χαρακτηριστικά ρε Κώστα θα ήταν καλύτερα… Τέλος πάντων πάμε και στα σοβαρά τώρα. Το καινούργιο μοιάζει πολύ σκέτο, δεν έχει καθόλου χρώμα, είναι όλο μαύρο σε αντίθεση με το παλιό που είναι γκρί γύρω γύρω… Από εκεί και πέρα όντως πρέπει να βολεύει αρκετά το οπτικό, αλλά ίσως να είναι καλύτερα τα capasitive keys…

Vassilios

Εμφανισιακά το Desire είναι μακράν πιο όμορφο! Καμία ουσιαστική αναβάθμιση πέρα από την κάμερα κ την διόρθωση της ROM (έμαθαν από την πατάτα που έκαναν πέρυσι κ τρέχαμε να rootάρουμε το τηλέφωνο για να πάρει εφαρμογές). Θα μείνω με το Desire. Το optical βολεύει πολύ. Ρε Κώστα τα πλήκτρα του Incredible S πως γυρνάνε σε landscape; Το είδα σε βίντεο και αν και ψιλό-άχρηστο είναι ωραία μαγκιά! To Incredible μπορεί και να το σκεφτόμουν, αλλά τώρα βγαίνουν τα διπλοπύρηνα…!

Άσε που πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα Desire με SLCD και αν και πιο φωτεινή από την AMOLED η σύγκριση είναι περιττή! Το μαύρο της AMOLED είναι ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΥΡΟ! Κατάμαυρο! Προσωπική άποψη: Η AMOLED είναι πολύ καλύτερη!

Sakis

Κώστα μιας και το έχεις στα χέρια σου (ή το είχες) υπάρχει περίπτωση να δούμε κανένα hands on ή είναι πολύ προ-παραγωγής η συσκευή όπως το nexus s και δεν αξίζει τον κόπο;

giannis

Εμένα μου αρέσει περισσότερο απο το παλιό σαν σχήμα αλλά δεν έχει σοβαρές διαφορές πέρα απο την extra ram για να πεις ότι αξίζει η αγορά. Τώρα σκεφτόμενος ότι το desire είναι αυτό που ουσιαστικά έφερε σοβαρά το android στο κοινό, περίμενα κάτι πιο καλό, πιο hardcore. Όλοι οι άλλοι βγάζουν διπύρηνα ή πλέον κάτι το εξωτικό και στην HTC λειτουργούν με τη μέθοδο της αφαίρεσης? Ή έχουν μείνει πίσω απο ιδέες σχεδιαστηκά ή έχουν πρόβλημα στην εταιρία.. Ρεαλιστικά τώρα δε κρίνω γιατί να αγοράσει κάποιος αυτό έναντι του παλιού.

Δημήτρης

Κι εγώ πιστεύω ότι οι αλλαγές που έφερε το desire s δεν είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν τη διαφορά που θα υπάρχει στη τιμή μεταξύ των δύο κινητών…
Υπάρχει περίπτωση το απλό desire να πάρει αναβάθμιση του καινούργιου htc sence;

Nik0s

Είναι ίδιο σαν το nexus ή είναι η ιδέα μου;Δεν προσφέρει κάτι νέο από το πρώτο και ποιο όμορφο desire.Η htc μάλλον εχει εχει βαρεθεί και δεν προσπαθεί να αλλάξει λίγο,εχει εκεί 6 σχέδια και αυτό ηταν

konstantinos

το 1ο φυσικα ειναι καλυτερο… αχχχ γιατι μας το εκανες αυτο HTCουλα ?? γιατι ?

Βαγγέλης

Ασε που το micro usb ειναι σε αθλιο σημειο. Μου αρεσει η συμμετρια προσωπικα οποτε το παλιο καλο Desire. Παραμενει πιο ομορφο, εμφανισιακα πιο στιβαρο και με trackpad που για κειμενο ειναι μονοδρομος σε οθονες capacitive.

Marios Basileiou

@Βαγγελης θα συμφωνησω στην περιπτωση ομως που ο υπολογιστης ειναι στα δεξια σου οπως εμενα 😛 αλλιως αν ειναι στα αριστερα σου βολευει 😛 .

Βασικα ξεχασα να αναφερω κατι και τωρα το θυμηθηκα,ΓΙΑΤΙ η HTC δεν βαζει προστατευτικο στην οπη των συνδεσεων(micro usb) και ΓΙΑΤΙ κυρια HTC αφου υποτιθετε ειναι η εξελιξη και τωρα πια ολοι εχουν hdmi εσυ δεν εβαλες????Μεγαλο φαουλ….δεν την βλεπω να παιρνει ξανα το βραβειο φετος 😛 (ακριβο tablet και υστερει σε σχεση με τα αλλα και καινουργια κινητα τα οποια δεν μπορεις να πεις οτι εξελιχτηκαν ή πρωτοπορουν ιδιαιτερα).

fred

οι αλλαγες που εφερε το desire s δεν νομιζω οτι ειναι τιποτα το ιδιαιτερο!μονο η ram.δεν θα αλλαζα το παλιο γι αυτο, ουτε εγω!

μητσάκος

ρε παιδια και κυριως προς τον κωστα,βλεπω την παρουσιαση στο youtube του desire s που το εχει ανεβασει η ιδια η htc και μιλαει για 1.2Ghz επεξεργαστη και στα specs γραφει 1Ghz.τι ισχυει τελικα;δειτε το videaki μεταξυ 5:25-5:32 https://www.youtube.com/watch?v=CmDFrDPlY3Q

μητσάκος

το δες ομως ρε αγορινα το video;τι παιζει αραγε;

nik

παλικαρια, απο μπαταρια τι λεει? το πρωτο παντος ειχε απαραδεκτη μπαταρια. 1 μερα με το ζορι.

Βαγγέλης

nik οχι και μια ημερα. Αναλογα με την χρηση βεβαια. Εγω πλεον που χαλαρωσα πολυ, με λιγο GPS, ΒΤ αναμμενο και Wifi κανα 4ωρο περιπου και λιγακι σερφ με βγαζει 2+ μερες

nik

ισως λογο δουλειας, του αλλαζω τα φωτα στα τηλεφωνα κ internet. απλα το ομνια 2 (που ηταν μεσα στη πλαστικουρα) μου κρατουσε 2 μερες στην αρχη με την ιδια χρηση ισος κ περισοτερο κ αργοτερα 1 1/2. τελικα ειναι γενικο το κακο με τις μπαταριεσ στα smartphones. ειναι που δε βολευει το λαπτοπ.

Ivo R.

Έχω το πρώτο Desire με AMOLED και μπορώ να πω, το μοναδικό πράγμα που θα ήθελα να έχω από το Desire S, είναι η 1.1GB εσωτερική μνήμη του, γιατί έχω πολλά apps και ειδικά τα μεγάλα όπως Adobe Flash π.χ. δεν μεταφέρνονται στην κάρτα … Εκτός από αυτό, δεν βλέπω τίποτα που να με κάνει να το αλλάξω. Η μπαταρία πήγε 1450 από 1400 mAh, δεν είναι μεγάλη η διαφορά, μάλλον το 2.3 Android είναι πιο οικονομικό στην μπαταριά για λένε ότι λύσανε το πρόβλημα με την μπαταρία, κάτι που εγώ δεν είχα ποτέ. Είμαι hardcore user, μιλάω πολύ + wifi internet + gps + ebooks και με βγάζει δυο 24ωρα, το iPhone4 δεν το έκανε π.χ. Άρα για αλλαγή εγώ προσωπικά δεν θα μιλούσα καθόλου, ειδικά πριν έρθει το 2.3 και σε μας … Κάποιοι εδώ λένε, ότι δεν λέει το Desire S σήμερα, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό … Ποιος είναι αυτός ανταγωνισμός?? Σε 3.7″ δεν υπάρχει καλύτερη συσκευή. Τα 4.3″ έμενα προσωπικά όμως μου πέφτουν μεγάλα πια … και ότι έχει εκεί και είναι καλύτερο από το Desire/Desire S, είναι συνήθως στην χωρητικότητα. Ούτε την δεύτερη κάμερα θέλετε τόσο πολύ, μην λέμε καν ότι π.χ. Skype για… Συνέχεια »

nik

προσωπικα κρατησα το desire στην ακρη διοτι το s απ οτι καταλαβα δεν εχει (σχεδον) καμια ή ισος ελαχιστες διαφορες, πηρα λοιπον ενα μικροτερο, μπορω να πω ισαξιο αν κ το εχω μολις απο χθες samsung galaxy ace (αν κ ασχετο με το θεμα). Παντος ενα υπερ απο εμενα για το παλιο desire λοιπον.

UltiMo_

Τι τραγικό λάθος κάνανε και βάλανε το usb στο πλάι? στο αυτοκίνητο δηλαδή στη βεντούζα? πως θα βάλεις το καλώδιο???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.