HTC: Ετοιμάζει flagship smartphone με Snapdragon 855 και υποστήριξη 5G;

htc flagship snapdragon 855 5g, HTC: Ετοιμάζει flagship smartphone με Snapdragon 855 και υποστήριξη 5G;

Μπορεί η HTC να μη διανύει τις καλύτερες ημέρες της αλλά φαίνεται πως δε σταματάει το σχεδιασμό για τα επόμενα smartphone, με το λογαριασμό ενός από τους Senior RF Engineer της εταιρείας, Kevin Kuo, να εμφανίζει ότι η HTC εργάζεται πάνω σε smartphone με επεξεργαστή το Snapdragon 855.

Ο Snapdragon 855 εμφανίστηκε στο Geekbench και φαίνεται πως έχει αρχίσει να δοκιμάζεται σε συσκευές, αν και σε πρώιμο στάδιο, με την HTC να φαίνεται πως είναι μια από αυτές. Αυτό φάνηκε από το λογαριασμό ενός Senior RF Engineer στο LinkedIn, όπου αναφέρει τις πλατφόρμες στις οποίες έχει εργαστεί, με αυτήν του Snapdragon 855 αλλά και του X50 modem για τη σύνδεση στα 5G δίκτυα, να κάνει την εμφάνισή της.

Η Qualcomm έχει ήδη επιβεβαιώσει πως όχι μόνο εργάζεται για την ανάπτυξη του Snapdragon 855 αλλά και ότι θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm, με τις φήμες να αναφέρουν ότι θα διαθέτει ξεχωριστή NPU για τις AI λειτουργίες. Δεν είναι γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο smartphone της HTC με τον επόμενο high-end επεξεργαστή της Qualcomm, μιας και το U12+ παρουσιάστηκε μόλις τον Ιούνιο, καθώς και το αν θα ενσωματώσει τελικά το Qualcomm X50 5G modem, καθώς θα απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη επένδυση, τη στιγμή που η εταιρεία παρουσιάζει προβληματικά οικονομικά στοιχεία.

Ο Snapdragon 855, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει και για Windows notebooks με την ονομασία Snapdragon 8150 σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και θα κατασκευαστεί από την TSMC. Αυτό που πιστεύεται είναι πως αρχικά θα κυκλοφορήσει με το Snapdragon X24 modem έτσι ώστε να βοηθήσει τις εταιρείες να εξοικονομήσουν χρήματα με το να μην ενσωματώσουν το X50 που υποστηρίζει τα 5G δίκτυα από τη στιγμή που αυτά δεν είναι ακόμα έτοιμα για μαζική εμπορική χρήση, κάτι που πιθανολογείται να γίνει στα smartphone που θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Τα έσοδα της HTC συνεχίζουν να γλιστρούν στο δεύτερο τρίμηνο, μειωμένα κατά 58% σε ετήσια βάση
08 Σεπτεμβρίου 2018

Τα οικονομικά αποτελέσματα της HTC από το 2ο τρίμηνο του 2018 είναι και δεν φαίνονται καλά. Αλλά ποιος εκπλήσσεται με τις συνεχώς μειούμενες πωλήσεις; Η επιχείρηση VR και η συμφωνία της Google με την εταιρεία είναι μάλλον τα μόνα πράγματα που κρατούν την επιχείρηση ζωντανή σε αυτό το σημείο.

Η οικονομική έκθεση αναφέρει έσοδα ύψους 6,8 δισ. Δολ. ($ 220,6 εκατ.), Δηλαδή μειον κατά 58% σε σύγκριση με το περσινό τρίτο τρίμηνο. Η τριμηνιαία καθαρή ζημιά ανέρχεται σε 2,09 δισ. TWD (67,8 εκατ. Δολάρια), καθιστώντας αυτό το δέκατο τρίμηνο στη σειρά που είδε την εταιρεία να χάσει χρήματα.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της HTC, Wang Xuehong, δήλωσε πρόσφατα ότι η HTC πιθανότατα θα επικεντρωθεί περισσότερο στην αγορά AR / VR, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να σταματήσει να παράγει smartphones εάν δεν μπορεί να σταματήσει να αιμορραγεί χρήματα

παιζει παντου αυτη η ειδηση!
λουκετο η htc.

peter

@Παπαροκας

χαρες και πανηγυρια στο σπιτι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».