HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

HTC HD2, Δοκιμάσαμε την κάμερα των 5 Megapixel. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στα 5 Megapixels με ανάλυση 2592×1552 pixels super fine και το βίντεο 640×480 pixels MPEG4, όλα σε ρυθμίσεις auto. Η τοποθεσία είναι στην ακτή Αλίμου δίπλα στο καφέ Όστρια.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο, δεν επιτρέπεται το ζουμ.

Όλες οι φωτογραφίες έχουν γίνει resize στα 570 pixels μήκος και από κάτω τους βρίσκεται cropαρισμένη λεπτομέρια χωρίς καμία άλλη επεξεργασία.

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

Χωρίς ζουμ
, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

Ζουμ στη μέση
, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

Φουλ ζουμ
, HTC HD2, Ποιότητα βίντεο και φωτογραφιών

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
isidorosr20595

Πρώτη φορά βλέπω να δοκιμάζουν την φωτογραφική μηχανή ενός κινητού και να φωτογραφίζουν γιαούρτια σε σούπερ μάρκετ! LOL!
Δεν τραβάει καλά σε ήλιο ε;

lEfTeRisSs

Ναι ρε Κώστα τίποτα άλλο δεν είχε μέσα το σούπερ μάρκετ να τραβήξεις ?Μονό γιαούρτια ? Και θα συμφώνησω με τον isidoro στον ήλιο βγάζει ψιλοχάλια φώτο. Α, να ρωτήσω κάτι το φλας που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσησε η htc να βάλει κάνει τίποτα η΄είναι διακοκοσμητικό?

isidorosr20595

Το καλό με τα γιαούρτια είναι πως οι συσκευασίες είναι πολύχρωμες και έτσι φαίνεται τα χρώματα… (πως τα τραβάει…)
Επίσης έχει άθλιο ζουμ. Ακριβώς όπως με τα LG.

lEfTeRisSs

Σωστός ο παίκτης

isidorosr20595

(Σκλαβενίτης;)
Πάντως έπρεπε να είχε καλύτερη κάμερα. 700 ευρώ δίνεις και έχεις αυτή την ποιότητα;
Στο iPhone μπορεί να μην είναι και τόσο καλή κάμερα για τα λεφτά που δίνεις (για 3,2 ΜΡ κάμερα όμως είναι φοβερή) αλλά έχεις όλα αυτά τα ατέλειωτα και τέλεια apps που σε καλύπτουν.
Αν δεν είχε WM το HD2 δεν θα είχε καμία διαφορά με το LG GT505.

aritoni-akouseto.gr

Αρκετά καλές φωτογραφίες αν και κατ’εμε θα έπρεπε να φτιαχτεί μια φωτογραφική μηχανή με κινητό και όχι το αντίστροφο όπως συμβαίνει τώρα.

lEfTeRisSs

Ναι αν δίνεις 700 εύρω για ένα κίνητο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΑΤΑΙΛΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ!!!!!Άκους εκεί κινλητο χωρίς tv-out που λόγικα η htc θεώρησε ότι με τόσες ίντσες δεν χρειάζεται , τρώγεται άκουσα, διαμαρτηρίες για ξασπρίσματα στις γώνιες της οθόνης . Κώστα αυτό αληθεύει?Επίσης βίντεοσκόπηση χωρίς ζουμ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΗΤC δεν έδωσε την απαραίτητη πρόσοχη σε κάποια θέματα που εγώ τουλάχιστον θεώρω πολύ σημαντικά.

isidorosr20595

Την κάμερα την έχει παραμελήσει. Το ξασπρίσματα πότε πρόλαβαν να το δουν;
Πάντως είναι απαράδεχτες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες σε κινητών 700 ευρώ. Για όλους αυτά τα λεφτά είναι ο μισθός τους!!

isidorosr20595

“Ηρεμήστε ρε παιδιά. 699 έκανε και το πρώτο HD με κάμερα 3,2. Δεν θα βγει ποτέ το απόλυτο κινητό, κάτι θα λείπει για να περιμένουμε το επόμενο μοντέλο.”
Ναι όμως τότε η μεγαλύτερη ανάλυση ήταν τα 5 ΜΡ. Τώρα είναι τα 12.
Εγώ πιστεύω πως δεν αξίζει σαν κινητό. Χίλιες φορές το Ν97 που σου άσπρο είναι φοβερό, είναι πιο φθηνό, έχει και Sympian και όχι WM και έχει καλύτερη κάμερα.
Μετά πάμε στο Satio. Ακόμα πιο φθηνό με 12ΜΡ. Sony Ericsson, Symbian…
GPS το HD2 έχει; δεν το έχω δει πουθενά.

isidorosr20595

Κουραστικό το Ν97;
Μου αρέσει καλύτερα το Symbian…
(off-topic τελείως…)

Πίτσιλλος

καλές σχετικά φωτογραφίες και το βίντεο. αν προσέξει κανείς την ροζ απόχρωση (μόλις και που διακρίνεται) στο βίντεο αλλά και στην 7η φωτογραφία.. Ο μηχανισμός πρέπει να έχει κάποια προβλήματα υπο κάποιες συνθήκες. αλλα κανένα κινητό δεν είναι τέλειο

isidorosr20595

Ποια είναι η φωτογραφία 7;

Πίτσιλλος

@isidiros η 7η φωτο είναι αυτή που στο βάθος είναι η μαρίνα και το μικρό τοίχος με το γκράφιτι…

@cVlachakis σωστό και για την προ τελευταία φώτο ! το ίδιο συμβαίνει και στο βίντεο στο 1ο ακριβώς frame ! πριν πατήσεις το κουμπί για να παίξει το βιντεο δώσε λίγο προσοχή στον τύπο με το μπλε φανελλάκι! το περιβάλλον γύρω του είναι σχετικά ροζέ…

η κάμερα γενικά είναι απογοητευτική για ένα τέτοιο κινητό αλλά λογικά τα μυαλά της HTC θα κάνουν μια αναβάθμιση της κάμερας μέσω κάποιου update…

πάντως εάν δεν είχε αυτό το πρόβλημα θα ήταν το καλύτερο κινητό χωρίς αμφιβολία ! και με ένα συνδιασμό ενός polaroid pogo….

john206gt

Ευχαριστω το διαχειριστη του techblog για ολες τις προσπαθειες του ολο αυτον τον καιρο να μας φερει πρωτος τα καλυτερα κινητα. Σεβομαι την αποψη του και την αποψη των παιδιων για την καμερα. Κατα τη δικη μου αποψη οι φωτογραφιες ειναι καλες. Οι “ξασπρισμενες” φωτογραφιες που αναφερονται οφειλονται κυριως στην επιλογη του cropped τμηματος απο τον Κωστα. Δεν τον κατηγορω τον ανθρωπο αλλα απλως η αντανακλαση του ηλιου στο νερο βγαινει παντα ασπρη απο ολες τις μηχανες του κοσμου, ειναι σα να θες να φωτογραφισεις τον ηλιο. Επισης το πιο δυσκολο πραγμα για μια φωτογραφικη μηχανη (ακομα και για το ανθρωπινο ματι) ειναι να φωτογραφισει θεματα που κατα ενα μερος ειναι σκοτεινα και στο υπολοιπο κομματι τους ειναι λουσμενα στο φως. Κατι παρομοιο ειναι οταν βλεπουμε σε μεταδοσεις στην tv αγωνες που το γκαζον ειναι μισο στη σκια και μισο στον ηλιο. Ακομα και οι πανακριβες καμερες της τηλεορασης δεν ξερουν πως να το κουμανταρουν. Αυτο το λεω για τη φωτο με τις γλαστρες οπου και παλι το cropped τμημα ηταν τα φωτισμενα φυλλα.
Και παλι ευχαριστουμε για το review! Φιλικα Γιαννης

lEfTeRisSs

Κώστα αύτο που σου είπα χθες για τα ξασπρίσματα στις γώνιες το έψαξες?Άμα αληθεύει για ε΄μενα θα είναι λογίκο γιατί με 65Κ οθόνη μπορεί να μην καλήπτει τις απαιτήσεις της οθόνης

lEfTeRisSs

Ή φταίει το backlight όπως μου είπες χθες?

Andreas_ku990

Καιρό να περάσω από τα μέρη σας και πρέπει κάποτε να δίνονται οι απαραίτητες απαντήσεις. Από τότε που βγήκαν τα WM (PPC – PDA – όπως θέλετε πείτε τα) μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει αξιοπρεπείς φωτογραφίες που να δικαιολογούν την τιμή τους. Όχι μόνο από την HTC αλλά και από τις άλλες εταιρίες που έχουν φτιάξει τέτοια κινητά. Πρώτα απ’ όλα τα Windows Mobile κινητά τηλέφωνα δεν είναι απλά κινητά όπως νομίζουμε. Δεν απευθύνονται σε όλους μας και ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες. Από την αρχή έγινε φανερό ότι πρόκειται για business Phones που δεν στόχευαν πουθενά αλλού. Η Microsoft το έχει ξεκάθαρο ότι είναι αποκλειστικά και μόνο για αυτό, απλά οι εταιρίες προσπαθούν να μας διαδώσουν το αντίθετο που όπως είναι φανερό δεν είναι έτσι. Πρόσφατα μου έλεγε ο φίλος μου ότι είδε το HTC HD σε ένα κατάστημα στην κατηγορία των Camera Phones, εδώ γελάμε! 😛 Ούτε μουσικά είναι, ούτε φωτογραφικά, ούτε τίποτα, είναι απλά Business. Οι μουσικές δυνατότητες., οι φωτογραφικές κ.α. μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Μέχρι πρόσφατα λέγαμε ότι πρώτα είναι PDA (Personal digital assistant) και μετά τηλέφωνο αλλά τώρα προσπαθούν να το κάνουν όπως έπρεπε να είναι. Ας πάμε στο θέμα μας που είναι το HTC HD2…… Συνέχεια »

lEfTeRisSs

Ναι μπόρει να είναι το καλήτερο κίνητο του 2009 έαν όχι σίγουρα ένα από τα καλήτερα της χρονιάς δεν νομίζεις ότι πρέπει να μην ξεχνάμε το xperia10 είναι προ-πυλών και λέγεται ότι θα ύπάρξει μια μάχη μεταξύ τους και την apple που λένε οτί θα αντεππιτεθεί κι αυτή σε αυτή την μάχη ΓΙΓΑΝΤΩΝ !!!!!!

isidorosr20595

Τι άλλο μπορεί να βάλει στο iPhone; Φημες για ράδιο υπάρχουν μόνο!

nkk

Για μένα προσωπικά η φωτογραφική είναι κάτι τελείως έξτρα σε ένα pda… ίσως να είμαι λάθος, αλλά ποτέ δεν αισθανθηκα ότι πρέπει να έχω μια συσκευή που ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνει όλα τέλεια… αυτό που με νοιάζει είναι εκεί που μου τη βαράει και θέλω να πάρω μια φωτο, να μπορώ… ας μην μπορέσω μετά να την κάνω γιγαντιαίο πόστερ, αρκεί να μπορώ εγώ να θυμάμαι τη σκηνή… Πολλές φορές έχει γίνει η ίδια συζήτηση… άλλωστε, όποιος θέλει να βγάλει πραγματικά καλές φωτογραφίες, θα χρειάζεται πάντα φωτογραφική μηχανή, με τους έξτρα φακούς της, τα φίλτρα της κλπ… Εκτιμώ την htc, είμαι χρόνια fan και πελάτης της και με το hd2 θα παραμείνω…
cvlachakis, όπως πάντα ευχαριστώ για την προσπάθεια και για την ενημέρωση, αν και από ότι έχω καταλάβει, μάλλον το hd2 σε έχει κερδίσει αρκετά μέχρι στιγμής… χαιρόμαι που εγώ δεν έχω υποχρέωση να είμαι αντικειμενικός…

Antreas

@lEfTeRisSs, Νομίζεις ότι το Xperia X10 δεν θα έχει προβλήματα; Ήδη από την στιγμή που βγήκε έκαναν λόγο για τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει και δεν τα είχε. Δεν λέω πολύ καλό αλλά καλύτερα να το περιμένουμε και να δούμε με τα μάτια μας τις ψάρια πιάνει και αυτό 😉

lEfTeRisSs

κάλα οk τεσπα!!Δεν είπα ότι δεν έχει προβλήματα όλα τα κίνητα έχουν εστώ και κάποιο μικρό αλλά ρε guys για το hd2 δεν είπα τίποτα κάκο απλώς ότι πέριμενα καλήτερη κάμερα κατατάλλα νόμιζω ότι το υπόλοιπο του κίνητου σε ξεπληρώνει και με το παραπάνω γνώμη εκφράζω.Θεωρώ οτι η κάμερα είναι σημαντική . Άλλα και εγώ το για to i-phone μου δεν παραπονιέμαι έχει κάμερα 3.2 τέλεια σε σύγριση με αλλές όμειες και όπως το hd2 έχει τα υπόλοιπα τέλεια !!!!!

Πίτσιλλος

@cVlachakis όσο αφορά τα γκρουπσ επαφών εννοούσα
π.χ Να δημιουργήσω ενα φάκελλο “εστιατόρια” και μεσα σε αυτο το φάκελο να έχει τις ανάλογες επαφες..

Me touchsense απλως κάνεις ενα μικρο γκρουπ απο γενικές επαφές για γρήγορη κλήση, σωστα?

lEfTeRisSs

Ρε Κώστα το U.I του είναι κάλο?Τα απς?ο επερξεγαστης καλος?ο browser κάλος?sorry για τις πολλές ερωτήσεις

Πίτσιλλος

Ευχάριστα νέα παίδες για το πρόβλημα με την ροζ απόχρωση σε βίντεο και φωτογραφίες ! Η HTC παραδέχτηκε ότι υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα με το HD2 και ανέφερε ότι οι προγραμματιστές της εταιρείας ήδη βρίσκονται επι ποδός για να διορθωσούν το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποιο θα γίνει μέσω κάποιου update (hot fix). Η εταιρεία δεν έδωσε ημερομηνία για το hotfix.

lEfTeRisSs

Κάλο αυτό!!

Antreas

Σε κάποιους είπαν για software problem και σε άλλους για Hardware. Τελικά κανείς δεν ξέρει τι ισχύει. Ο χρόνος θα δείξει, ότι και να ‘ναι θα λυθεί 😉

GREG

Φιλοι μου ότι και αν βγει αν δεν έχει το λειτουργικο TOY IPHONE θα ειναι λίγο.
Αν προσθεσουμε και τα apps απλα δεν εχει ανταγωνισμο.
Οσο για τις φωτογραφιες και τα βιντεο ποιός απο εσας έχει τυπωσει σε φωτογραφικο καταστημα φωτογραφιες και ποσες? Αλλο ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη αλλο κινητο.
Ολα ειναι αντιγραφα του λειτουργικου της κινησης των οθονων του zoom της φιλοσοφιας της APPLE. Η εταιρεια αυτη ειναι πολυ μπροστα οι Κορεάτες και οι Ιαπωνες απλά αντιγράφουν και κλεβουν ιδεες για να μην κλείσουν….
Απο τοτε που αγορασα το IPHONE δεν ξανασχοληθηκα με νεο κινητο, εχω κλεισει με το θεμα κινητου, απλα ενημερωνομαι για τεχνολογια.
Μην χανετε χρόνο αγοραστε ενα iphone και μπειτε ευκολα και απλα σε ενα αλλο κοσμο.
Το τελευτειο μου κινητο ηταν ενα htc που το χαρισα στον γιο μου να παιζει.

Antreas

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απαιτήσεις από το κινητό του τηλέφωνο. Το iPhone δεν είναι το καλύτερο και ούτε θα γίνει, ούτε κάποιο άλλο βέβαια 😉 Όλα θα έχουν ελλείψεις και κάποια χαρακτηριστικά που δεν μας αρέσουν αλλά ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη. Δεν μπορεί κανείς να μας πει πάρε iPhone και τελείωσε, το iPhone εμένα δεν με καλύπτει για αυτό και πήρα iPod Touch.

Τώρα όσο αφορά το λειτουργικό έχω να σου πω ότι περιμένουμε πολλά, πάρα πολλά… Και από Maemo, και από Android, Windows Mobile και άλλα που ίσως έρθουν στο μέλλον. Ποτέ μην είσαι σίγουρος, η τεχνολογία είναι ασταθής, ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου ‘ρθει 😉

GREG

Τώρα όσο αφορά το λειτουργικό έχω να σου πω ότι περιμένουμε πολλά, πάρα πολλά…

Γιατί να περιμένουμε όταν ηδη το εχουμε εδω και καιρο??
Το iphone ειναι ενα ipod touch συν περισσότερεσ δυνατοτητες.
Απλά δεν μου αρεσει να αγοραζω τηλεφωνα αντιγραφα οταν το πρωτοτυπο ειναι καταπληκτικο.
Χρονο για χασιμο φιλε Αντρεα δεν εχουν ολοι…..

mickeynx

ολα καλα σχολια αποψεις αλλα κανεις δεν εκανε την παρατειρηση γιατι δεν εχουμε υλικο απο φωτο και video στο σκοταδι να δουμε τι αξιζουν οι συσκευες και δεν μιλαω μονο για το HD2 που πιστευω σε συνολο αξιζει

Βαγγελης

Γεια σας!!!!
Βλεπω τις συζητησεις σας εδω και λιγο καιρο σχετικα με το HTC HD2,μου αρεσει αρκετα αυτο το κινητο!!!!!!
Σχετικα με το προβλημα τις καμερας ( η ροζ αποχρωση στο κεντρο) βρηκα αυτες τις 2 φωτογραφιες πριν και μετα απο το update που εβγαλε η HTC….

ΠΡΙΝ ΤΟ UPDATE:
1.
[IMG]https://i49.tinypic.com/2who9is.jpg[/IMG]
2.
[IMG]https://i50.tinypic.com/2s84neu.jpg[/IMG]

KAI META TO UPDATE:
1.
[IMG]https://i48.tinypic.com/23val5c.jpg[/IMG]
2.
[IMG]https://i46.tinypic.com/2uzfino.jpg[/IMG]

βλεπουμε πως ακομη υπαρχει μια πολυ μικρη ποσοτητα ροζ στο κεντρο αλλα πιστευω πως δεν ενοχλεί!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.