HTC One 2 (M8), Επιβεβαιώνεται η πίσω διπλή κάμερα

Ο αντικαταστάτης του HTC One έχει κωδική ονομασία M8 και αναμένεται να έχει δύο κάμερες πίσω όπως επιβεβαιώνει και δεύτερη φωτογραφία που έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα. Την προηγούμενη φορά κάποιοι σχολίαζαν ότι ίσως και να πρόκειται για ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, τώρα όμως φαίνεται καθαρά ότι είναι κάμερα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε τι θα χρησιμεύσει η δεύτερη κάμερα, θα μπορούσε ίσως να βοηθάει στην καλύτερη εστίαση των φωτογραφιών και να επιτρέπει στο χρήστη να κάνει focus σε συγκεκριμένα σημειία της φωτογραφίας αφού την έχει ήδη τραβήξει, όπως με το Nokia Refocus.

Η νέα φωτογραφία της πλάτης του HTC M8 είναι διαφορετική από την προηγούμενη και αυτό ίσως συμβαίνει επειδή πρόκειται για κάποιο πρωτότυπο της συσκευής που δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή. Επίσης η νέα φωτογραφία σαν να δείχνει ότι το διπλό LED flash είναι two-tone όπως αυτό του iPhone 5s αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το νέο One 2 λέγεται ότι θα έχει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1920×1080 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 2.3GHz, 2GB μνήμη RAM και τουλάχιστον μια κάμερα Ultrapixel (η κεντρική).

HTC One 2 M8, HTC One 2 (M8), Επιβεβαιώνεται η πίσω διπλή κάμερα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

και για 3Δ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία δεύτερη κάμερα, αλλά το γεγονός ότι είναι διαφορετική από την κύρια μάλλον παραπέμπει σε άλλη λειτουργία.

Πιθανόν κάποιο κόλπο με το focus ή ίσως να είναι και κανονική κάμερα (όχι ultrapixel) που θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει τι είδους φωτογραφία προτιμά (πχ σε καλό φως να έχει περισσότερα mp από “συμβατική” φωτογραφική και το βράδυ “καλύτερες” φωτο με ultrapixel camera.
.
Περιμένω πάντως με ενδιαφέρον. Το θέμα φωτογραφία με ενδιαφέρει πολύ.

Y.Γ. Δεν εγκρίνω που είναι 5”. Είναι μεγάλο για κινητό για μένα. Φαίνεται όμως η διάσταση αυτή να καθιερώνεται άρα βολεύει πολλούς.

kalagas

Μπορεί η 2η κάμερα (αν όντως υπάρχει) να είναι τύπου LYTRO… Θα ήταν ενδιαφέρον…

Nio

Στο επομενο μοντελο να βαλουν 3 καμερες. Εναν αναγνωστη δαχτυλικου αποτυπωματος κ μια εξτρα καμερα αναγωρισης ιριδας.

Dionisaras

Θα εχει και το led του 5s απ οτι φαίνεται

kostas

3 κάμερες θα έχει το one 2. μια μπροστά και δύο πίσω .Για το one 3 δεν γνωρίζω εμένα με ενδιαφέρει να κάνει σωστά τη δουλειά της.

nick

καλα ρε παιδι μου εδω ο ανθρωπος πηγε στο φεγγαρι(βλεπε snap805…!!!!) και η htc ξανανακαλυπτει τον τροχο(snap800)…!!!!!
τι να πω….!!!!!!

Kilplix

H toshiba ειχε κανει κατι τετοιο με 2 καμερες των 5mp και το χρησημοποιησε για re-focus σε φωτογραφιες αφου τραβηχτηκαν, κατι παρομοιο βλεπω και εδω.. για 3D παντως δεν υπαρχει καμμια περιπτωση γιατι πατωσε τελειως

MANOS

Σαν πλανήτες σε ευθυγράμμιση είναι :p

Η κάμερα του One ήταν ο κυριότερος λόγος που με απέτρεψαν από την αγορά του, στα υπόλοιπα (αποσπώμενη μπαταρία και microSD) μπορώ να κάνω υποχωρήσεις αν το συνολικό αποτέλεσμα είναι τέλειο όπως ήταν του One, Αν το διορθώσει αυτό η HTC στο επόμενο με κέρδισε.

Matt

@nick
Έχει αναφερθεί πολλάκις ότι ο SD805 θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. Ίσως να κυκλοφορήσει μόνο τον Απρίλιο ειδικά με το Galaxy S5, λόγω συμφωνίας των δύο εταιρειών για early release.
Δεν μπορείς να κατηγορήσεις την HTC για τον SD800 γιατί είναι ο πιο πανίσχυρος επεξεργαστής τώρα στην αγορά.
Το M8 θα κυκλοφορήσει το πολύ μέσα στο Μάρτιο (σε ένα μήνα βαριά βαριά δηλαδή), οπότε θα έχει ό,τι ταχύτερο.
Για να πάρει τον SD805 πρέπει να καθυστερήσει το release του Μ8 και θα έρθει αντιμέτωπη κατευθείαν με το S5. Δύσκολη περίπτωση.
Οπότε, το ρίχνει στην αγορά τώρα και παίρνει το μερίδιο της.
Εξάλλου, η HTC πάει για κλείσιμο δυστυχώς. Πάλι ανακοίνωσε ζημιές για το Q4 του 2013.
Έχει να βγάλει κέρδος χρόνια.
Με τίποτα δεν θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του Μ8.
Εμένα πάντως δεν με χαλάει ο SD800. To Nexus 5 μου φυσάει!

jim

matt συμφωνω κ γω κ νομιζω ότι ο sd800 στη πραξη δεν θαχει αισθητη διαφορα από τον 800 παρα μονο στα benchmarks κ στην GPU που κ παλι ο 800 είναι Super αν κανω λαθος ακουω.Η εμπειρια χρησης μετραει κ ας μην ειμαστε παντα powerfreaks

Matt

Το λέω ακατάπαυστα αυτό με τα υπερφορτωμένα specs.
Καλά είναι αλλά να χρησιμεύουν κιόλας.
Εγώ προσωπικά σταμάτησα να κοιτάω benchmarks χρόνια.
Είναι σαν να μαλώνουμε για ποδόσφαιρο. Ό,τι να’ναι.
Για τον SD805 ακούγονται ότι θα είναι ισχυρός, αλλά θα κάνω μια μαντεψιά και θα πω ότι δεν θα έχει σημαντικές διαφορές από το 800. Ο λόγος είναι “μπακαλίστικος”, αλλά αν ήταν μεγάλη η διαφορά, πιστεύω ότι θα τον ονόμαζαν 900 ή κάτι παρόμοιο. Το 805 παραπέμπει σε minor upgrade.
Ξαναλέω, εντελώς προσωπική μαντεψιά βασισμένη στο τίποτα.:)

True

@Matt +1 σωστος ο φιλος..εξαλλου marketing ειναι ολα αυτα με τους επεξεργαστες.Επρεπε να βγαλει κατι νεο η qualcomm ετσι για να πουλισει μεσα στο 2014..και τι εκανε λοιπον?? εκανε τον sd800 απο 2.3 ghz σε 805 με 2,5 ghz κ κατι μικροβελτιωσεις ετσι για το γαμωτο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.