HTC One (M8) με WP 8.1, διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά του

Το επερχόμενο HTC One M8 που θα τρέχει Windows Phone 8.1 αντί για Android, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις 19 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη ως HTC One M8 for Windows. Ήδη όμως όπως φαίνεται διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά του.

Όπως φαίνεται η συσκευή δεν αντιγράφει μόνο το design του Android αδερφού, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Για την ακρίβεια το HTC One M8 for Windows θα έχει Qualcomm Snapdragon 801 SoC με 2.3GHz quad-core CPU, 2GB RAM, 32GB ενσωματωμένη μνήμη η οποία μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD. Η οθόνη θα είναι η ήδη γνωστή σε μας 5 ιντσών 1080p Super LCD 3 με Corning Gorilla Glass 3 και 441ppi. Στην πίσω πλευρά υπάρχει 4MP UltraPixel κάμερα και 5MP μπροστινή κάμερα ενώ η μπαταρία είναι στα 2,600mAh.

Επίσης, η Windows Phone έκδοση θα έχει Boomsound ηχεία, camera U-Focus και υποστήριξη για την Dot View θήκη της HTC η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί την Cortana ενώ είναι κλειστή.

Θα έχει πλάτος 70,6 χιλιοστά και πάχος 9,35 χιλιοστά, ενώ το βάρος του αναμένεται στα 160 γραμμάρια.

Για την Αμερική γνωρίζουμε ότι θα βγει στα ράφια των καταστημάτων στις 21 Αυγούστου ενώ αναμένεται να βγει και στην παγκόσμια αγορά μιας και πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε σε ολλανδική ιστοσελίδα.

htc one m8 for windows, HTC One (M8) με WP 8.1, διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Ένα πράγμα περιμένω να δω μόνο που δεν μας το έχει ξεκαθαρίσει η microsoft μέχρι στιγμης(η τουλάχιστον δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου). αν πλέον μετά την εξαγορά της nokia θα διαθέσει τις nokia εφαρμογές και σε wp τρίτων κατασκευαστών. Για εμένα τα wp χωρίς τις εφαρμογές και παραμετροποιησεις της nokia είναι δέκα σκάλες κάτω. πιστεύω πως πρεπει να ενσωματωθούν στο λειτουργικό σαν βασικές εφαρμογές απ τη στιγμή κιόλας που μεγαλώνει το άνοιγμα της η ms σε τρίτους κατασκευαστές. θα ήταν άλλο καπέλο αν επικεντρωνόταν μόνο στα nokia μοντέλα

obi

” η Windows Phone έκδοση θα έχει Boomsound ηχεία, camera U-Focus και υποστήριξη για την Dot View θήκη της HTC η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί την Cortana ενώ είναι κλειστή” 1. Η υποστήριξη για την Dot View θήκη της HTC θα γίνει με cover app, που ως γνωστό είναι χαρακτηριστικό διαθέσιμο μόνο στην έκδοση WP8.1 update1 . Μάλλον δηλαδή το HTC One θα είναι το πρώτο μοντέλο με προεγκατεστημένη την έκδοση αυτή του λειτουργικού. 2.@Δημήτρης Διαφωνώ, πάνω στη βάση ότι δε θα ήταν καθόλου σωστό και η HTC να μη δώσει στα Lumia το δικό της sw (U-Focus, Dot View κλπ), αν θα ήταν να πάρει κι εκείνη τις εφαρμογές της Nokia. Κι επειδή η HTC δε θα δεχόταν κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και δε θα ήταν δίκαιο να μοιραστούν στους κατασκευαστές τα Nokia apps. Διαφορετικά, η MS θα έκανε τη θυγατρική της λιγότερο ανταγωνιστική από τους άλλους κατασκευαστές, και ζημιογόνα (οπότε και κακώς την αγόρασε). Ας μην ξεχνάμε πάντως πως η Nokia(MS Mobile OY) βοηθούσε ήδη και βοηθάει ακόμα στην ανάπτυξη του λειτουργικού, οπότε της μένουν τα όποια apps για να τα κρατήσει στις συσκευές της. Πέραν αυτού, το θέμα έχει κλείσει γιατί α) οι ίδιοι οι κατασκευαστές… Συνέχεια »

GiannisMix

ο Δημήτρης εχει δίκιο. τα wp ειναι γρήγορα χωρίς lag και έχουν δωρεάν gps (επίσης γρήγορο και ακριβέστατο) και μια απίστευτη εφαρμογή για κάμερα… αν δε τα εχεις αυτα όντως χάνεις πολλά…

tepe

Γιατι να γινουν διαθεσιμες παντου οι εφαρμογες των Lumia? Δινουν η εμετικη Samsung, η LG και η Sony τις εφαρμογες και τα UI στους αλλους? Και μην πειτε για launchers, καμια σχεση.

GiannisMix

κι εγώ δεν ειμαι υπέρ στο να δώσει τις εφαρμογές της. απλα αναφέρω ότι οι εφαρμογές της ΝΟΚΙΑ ανεβάζουν το επιπεδο των WP.
δεν είναι τυχαία καλύτερο κινητό για κάποιον που κανει εκδρομές ⛺ ενα lumia 📱 . με gps παντού. και κάμερα 📷 όλα τα λεφτά 💰 απλα δίνουν πόνο

Nick Papakyriazis

WP κινητό χωρίς Nokia Apps απλά … φόλα.

Δημήτρης

@obi δε διαφωνω σε αυτό που λες.Ας τα έχει η ms διαθέσιμα και ενσωματωμένα και ας τα αφαιρεί η ας τα έχει παράλληλα με τα δικά της apps η κάθε εταιρία. Μη κοιτατε τι επικρατούσε πριν την εξαγορά. Για να φέρω ένα παράδειγμα, εδώ η google δεν έδωσε αμέσως τον google now launcher και έφαγε το Κράξιμο του αιώνα. Φανταστείτε να κρατάει τώρα μόνο για τις silver και one εκδόσεις τους χάρτες και άλλες απ τις υπηρεσίες της. Μια απ τα ίδια ισχύουν τώρα και για την ms. Που και αυτή πάνω απ όλα το λειτουργικό και τις υπηρεσίες και πατέντες της θέλει να προωθηθεί. Την κατασκευή συσκευών την έχει σε δεύτερη μοίρα και μόνο σαν επιπλέον οχημα προώθησης των wp την βλέπει.Αν είχε ήδη μεγάλο μερίδιο στην αγορά, θα είχε κάνει ότι και η google με την motorola.

edd

Και να ήθελε δε μπορεί να το κάνει. Π.χ. τους Here Maps δεν τους αγόρασε, απλά πήρε άδεια από την Nokia να τους έχει στα κινητά της για 4 χρόνια. Δε μπορείς να πουλήσεις ξένη περιουσία. Οι άλλοι κατασκευαστές δεν φτιάχνουν wp μόνο επειδή τα προωθεί η MS. Προφανώς βλέπουν ότι θα έχουν κάποιο κέρδος. H HTC θα έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αγοραστικού κοινού που θέλει την ναυαρχίδα της με άλλο λειτουργικο. Οπότε αφού το harware είναι ήδη έτοιμο, μπορεί να προσαρμόσει το wp πάνω του. Και είναι λίγο γύφτικη λογική να ζητά κάποια εταιρία το key selling point μιας άλλης τσάμπα για να πουλήσει ενώ δεν διαθέτει κάτι δικό της στον αντίποδα. Το σημείο στο οποίο πρέπει δώσει λίγη σημασία η MS τώρα για μένα είναι η υποστήριξη μεγαλύτερης ποικιλίας hardware.

obi

@edd
+1

@Δημήτρης
Αν γινόταν όπως το λες, τότε για μένα θα έπρεπε να γίνει και το εξής:

Η μία επιλογή θα ήταν
κάθε εταιρεία που βγάζει WP, να διαθέτει προς κοινή χρήση το δικό της sw στις άλλες.
Το αποτέλεσμα; Καμία εταιρεία και ποτέ δεν πρόκειται σοβαρά να βγάλει sw για wp.

Η άλλη επιλογή θα ήταν να κλείσει τη nokia/ms mobile επειδή με τον καιρό θα γινόταν λιγότερο ανταγωνιστική, όντας ο μόνος κατασκευαστής που δε θα είχε δικό του sw.

Λοιπόν αν θέλουν οι κατασκευαστές, έχουν όλο το πεδίο να ασχοληθούν σοβαρότερα με το λειτουργικό.
Κάποτε διαμαρτύρονταν ότι πληρώνουν την άδεια, πάει αυτό τώρα.
Μετά διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούν να προσθέσουν δικά τους στοιχεία sw, πάει κι αυτό.
Έπειτα διαμαρτύρονταν ότι τα WP έχουν απαιτήσεις σε hw που αυξάνουν το κόστος κάθε συσκευής, πάει κι αυτό (πχ on-screen buttons).
Και ένα σωρό άλλες συναφείς αιτιολογήσεις…

Εγώ λέω ας κοιτάξουν καλύτερα να υποστηρίζουν σωστά τις συσκευές τους όπως χρόνια κάνει η Nokia,
γιατί στο τέλος θα απαιτούν από τη Nokia/MS Mobile να τους γράφει και τα firmware updates που ούτε κι αυτά δεν τα δίνουν καλά καλά…!

tech21man

Προσφατα πηρα και το 635 για τη γυναικα μου αφου ηταν και συμφερον ως προς την σχεση “επιδοτηση και τιμη skroutz”. Ωραια κατασκευη ωραια μαυρα στην οθονη αλλα μικρη αναλυση, ωραιο καπακι σωμα και φινιρισμα. Δειχνει (σβηστο!) ακριβοτερο απο ο,τι ειναι! Πολυ μου αρεσαν τα apps της nokia, ομως, δουλευω με τα wp εδω και πολυ καιρο και χωρις αυτα και δεν νομιζω οτι κανουν τη διαφορα. Ναι, η nokia camera ειναι φανταστικη αλλα χρησιμη στο 635 που δεν εχει flash, η φοβερη καμερα εξαρχης. Το ativ s μου, τραβαει ουτως η αλλως καλυτερα για παραδειγμα. Το GPS το παιρνεις δωρεαν και για μια χωρα αν θυμαμαι καλα ακομη και αν δεν εχεις nokia, πρεπει να αλλαξεις τη χωρα ομως (region) για να σου δωσει? Ενας φιλος το ειχε κανει, εγω δεν πολυ ενδιαφερομαι ουτε καν στο 635 δεν το ανοιξα. Και αυτο παντως, δεν ειναι ακριβως το σημειο κλειδι νομιζω. Αλλα, θα ηθελα να ειναι διαθεσιμα προς πληρωμη και για αλλα wp κινητα. Ενα ρημαδι eq στο player ηθελα, το βγαλανε απο το nokia!!! ()@#$@$#. Χα χα μαυροσυννεφος mark I. Παει και το tap to wake απο το τελευταιο update. Γιατι…? Το χειροτερο ομως ολων με το GDR1 στα… Συνέχεια »

gathan

WP χωρίς Nokia apps λέει ο άλλος έχει τρομερή διαφορά;
Περιμένω να μου πεις ποια είναι η τόσο σημαντική διαφορά γιατί έχω 2 κινητά με WP ένα Nokia και ένα HTC

Σταματήστε να μπερδεύετε τον κόσμο που δεν έχει στην κατοχή του WP… για μένα να πω την αλήθεια το HTC 8s για τα λεφτά του ήταν πιο όμορφο και ωραίο στην αίσθηση από το Nokia που έχω τώρα… αλλά και τα 2 μια χαρά είναι ..

Panagiotis GP

Εγώ πάντως αυτό που ΔΕΝ κατάλαβα… έστω επί πληρωμή θα είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές στο μαγαζί;
Κυρίως αναφέρομαι στις “HERE”.
Επειδή δεν γνωρίζω, σήμερα κάποιος κάτοχος του 8Χ για παράδειγμα, μπορεί να αγοράσει έστω τις εφαρμογές;

Δημήτρης

@edd δεν έχει πάρει απλά άδεια αλλά τα δικαιώματα για 4 χρόνια. Και έχω και την εντύπωση ότι παρόλο που η nokia συνεχίζει την ανάπτυξη τους, δε μπορούν να τις αξιοποιήσουν εμπορικά μέχρι να λήξει η συμφωνία με την ms.αρα σε τελική ανάλυση implementation μπορούν να κάνουν στο λειτουργικό όπως έκανε και η apple με τους google maps ας πούμε.Η διαφωνία-σκέψη μου είναι ότι θα έπρεπε να είναι οι εφαρμογές key point του λειτουργικού και όχι των συσκευών. 8 στους 10 θα σου πουν για wp μόνο nokia λόγω των εφαρμογών. και κανένας κατασκευαστής δε θα πει όχι στο να υπάρχουν οι εφαρμογές άσχετα αν θέλει να παρέμβει παραπάνω Στο λειτουργικό με οποιοδήποτε bloat. μιας λοιπον και η ms έχει σα μεγάλο στόχο να βγάζει απ τα δικαιώματα λεφτά, και δεδομένου του ότι ως λειτουργικό για να θεωρείται ολοκληρωμένο πρέπει να έχει δικούς του χάρτες κλπ κλπ, θα το θωρουσα απόλυτα λογικό να πάρει τα απαραίτητα μέτρα με αυτές τις φοβερές εφαρμογές απ το να αναγκαστεί να βρει η να φτιάξει αλλες στο μέλλον. Παράδειγμα. Τα wp δεν έχουν ενσωματωμένο maping.η htc δεν έχει επίσης maping εφαρμογή. Αρα; η συσκευή μένει χωρίς την υπηρεσία και άντε πλήρωνε. Η androind version… Συνέχεια »

edd

Δημήτρη, οι χάρτες τις google νομίζω είναι κάτω από GPL license ενώ οι χάρτες της πρώην Navteq και νυν Here είναι εμπορικοί. Η Nokia, ότι έμεινε από αυτήν, εκεί στηρίζεται αυτή τη στιγμή (π.χ. δίνει τους χάρτες της στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes, Bmw). Μιλάμε για μια εξαγορά των 11 δις με πλήρες πακέτο το 2007. H MS έδωσε 5,6 δις εκ των οποίων τα 3,5 ήταν για τα assets και τα υπόλοιπα ήταν μόνο αδειοδότηση πατεντών και υπηρεσιών για χρήση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος στις συσκευές της, όχι στο λειτουργικό της. Γι’αυτό και μία από τις ρήτρες είναι να μην φτιάξει συσκευή η Nokia για 1,5 χρόνο νομίζω και Symbian για 10. Μπορεί να χρησιμοποιήσει χάρτες τύπου Google maps η HTC και οι υπόλοιπες εταιρίες. Είναι παράλογο και γελοίο να ζητούν τσάμπα τους χάρτες της Navteq. Στο android θέλεις 40+ ευρώ να τους αγοράσεις (Navigon).

obi

Οι HERE maps και το συνοδευτικό λογισμικό παραμένουν ιδιοκτησία της Nokia, μετά την αποτυχία της να τους πουλήσει στη Microsoft.
Γι’ αυτό και η Nokia είναι πια ελεύθερη να τους διαθέσει όπου και όπως μπορεί πια.

Χάρτες μέχρι πρότινος είχαν όλα τα WP και αυτοί ήταν οι Bing maps, με μια βάση δεδομένων που η Microsoft την αντλούσε από τη Navteq aka Nokia aka HERE. Τώρα επιπλέον των Bing maps απέκτησαν όλα τα WP και την ίδια τη σουίτα της HERE.

Κι αυτό γιατί η Microsoft αγόρασε την άδεια χρήσης για τους Here maps, ώστε να τους χρησιμοποιεί ως βάση δεδομένων για τους Bing maps, αλλά και για τη σουίτα εφαρμογών της HERE.

Αποτέλεσμα αυτών, είναι το γεγονός ότι η σουίτα πλοήγησης και χαρτών της ΗΕRE είναι πια διαθέσιμη στο σύνολο των WP και όχι μόνο των Lumia.

Αυτό που λέμε είναι ότι άλλο το λογισμικό της Microsoft Mobile OY (πρώην Nokia) πχ Nokia Camera, Nokia Refocus, Glance κλπ
και άλλο το λογισμικό της νυν Φινλανδικής Nokia πχ HERE maps, HERE Drive κλπ
και άλλο το λογισμικό της Microsoft Corporation πχ Office lens, Photosynth κλπ.

alexboom

Ρε παιδιά τι συζητάτε για τους χάρτες Νοκια αφου διατίθενται δωρεάν??? Τι μας νοιάζει ποιος έχει τα δικαιώματα ή το ένα ή το άλλο? Εμένα δε μου φαίνεται κατώτερο ένα WP8 αν δεν είναι ΝΟΚΙΑ…εχω Σαμσουνγκ ατιφ Σ…μια χαρά όλα….να έπαιρνε και το update σύντομα καλά θα ήταν…

gathan

Alexboom βάλε την Developer έκδοση για να ησυχάσεις… και εγώ περίμενα για το HTC αλλά δε βλέπω οπότε πριν 10 μέρες την έβαλα και δουλεύει άριστα ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.