HTC One Μ7: Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android 5.1 Lollipop

Πριν από λίγες μέρες η Google ανακοίνωσε επίσημα το Android 5.1 Lollipop το οποίο ξεκίνησε να έρχεταιπρώτα στις Nexus συσκευές όπως συνηθίζεται. Όμως όσοι περιμένουν να το δουν κάποια στιγμή να έρχεται στο HTC One M7, η HTC επιφυλάσσει δυσάρεστα νέα.

Συγκεκριμένα, ο VP of Product Management της HTC, Mo Versi ανακοίνωσε μέσα από το Twitter ότι η συσκευή δεν θα αναβαθμιστεί σε Android 5.1, αλλά μόνο το Google Play Edition. Οπότε η HTC τελείωσε με τις αναβαθμίσεις της παλιάς ναυαρχίδας.

Να πούμε ότι το HTC One M7 έχει πάρει Android 5.0 Lollipop και θα παραμείνει εκεί.

htc one m7 no lollipop 5.1, HTC One Μ7: Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android 5.1 Lollipop

htc one m7 no lollipop 5.1, HTC One Μ7: Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android 5.1 Lollipop

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Ξεφτίλα πραγματικά…

anergos13

Οταν εχει καποιος στα χερια του την Ναυρχιδα του 2013 και βλεπει ανταγωνιστικες συσκευες να παιρνουν lollipop (s4) και καποιες να ετοιμαζονται (LG G pro)…..πρεπει να αισθανεται λιγο Μ@κ@κας…..η Αληθεια ειναι….
και Μαλιστα οταν ακουει οτι η περσινη Ναυρχιδα θα αναβαθμιζεται σε 90 μερες απο την επισημη αναβαθμιση της google…το πραγμα χειροτερευει….

ξ

μα πήρε lollipop …την 5.1 δεν θα πάρει…

m3Lt3D

Tο παραμυθάκι περι ‘ανεπαρκειας hardware’ (ram, cpu κτλ) εχει τελειωσει εδω και καιρο. Ειναι ξεκαθαρο πλεον οτι δεν θελουν να κρατας συσκευη πανω απο 2 χρονια, κατι που συνεπαγεται πολυ μικροτερη διαρκεια υποστηριξης αμα την αγορασεις πολυ πιο μετα απο την ανακοινωση της(πχ για να πεσει η τιμη).

Μονη λύση η αγορα κινητου με καλη υποστηριξη απο xda.

theomak

Ξεφτίλες…

nikolas

Είμαστε και εμείς που αγοράσαμε Lumia των 80€ με 512 RAM που πήραμε την αναβάθμιση lumia Denim και θα πάρουμε και τα Windows 10 :-)))

anergos13

Το οτι δεν θα συνεχισει την υποστηριξη η εταιρια ενω εχει δωσει την πρωτη lollipop …ειναι ακομα χειροτερο γιατι παραταει μια συσκευη με bugs απο οτι διαβασα….

Αλέξανδρος

Αν ηταν να στηρίζεστε στις εταιρίες για αναβαθμισεις, τοτε ζήσε Μάη μου! Customs roms και το κινητο γινεται καλυτερο απο πριν 😉 εδω εχουν βγάλει lollipop για το s3..

Nek

Σιγα τα αυγα η κοινοτητα να ειναι καλα xda
Eδω και μια εβδομαδα ειμαι με custom rom με sense 7

Geo

Κι εγώ το θεωρώ μεγάλη ξεφτίλα.Και μάλιστα είμαι και φανατικός της htc, τα 3-4 τελευταία μου κινητά είναι htc, αλλά το πάει έτσι αυτή η εταιρεία που με χάνει. Δηλαδή ξενερώνει ακόμη και τους φανατικούς της, τι θα γίνει με τους άλλους;; Όντως, καμιά δικαιολογία για το hardware ότι δεν υποστηρίζει, απλά δε θέλουν, δε διαθέτουν πόρους και ανθρώπινο δυναμικό και χρόνο για να βγάλουν το update και γι’ αυτό το κινητό. Και ούτε με νοιάζει αν τα βρω, που τα βρίσκω, ανεπίσημα στο xda ή όπου αλλού. Μου δείχνει η εταιρεία ότι δε με σέβεται, ‘δώς μου τα λεφτά σου και μετά βρες το δρόμο σου ανεπίσημα’. Εκεί που χτες το ένα άρθρο για την Apple βγαίνει και λέει πλέον το ios8 είναι στο 80κάτι % των συσκευών της, και υπόψι ανάμεσα σ’ αυτά υπάρχουν και συσκευές 5ετίας, βγαίνουν η μία εταιρεία μετά την άλλη στο Android και τσακώνονται ποια θα παρέχει τη ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ υποστήριξη στα προϊόντα τους, και μάλιστα στις ναυαρχίδες!! Μπράβο κι εσένα htc, άντε σου λέω εγώ θα κερδίσεις κάποια χρήματα μιας και δε θα απασχολείς εργαζόμενους για το update του m7, και του χρόνου το m8 κτλ. Εμένα (και τον κάθε υποψήφιο πελάτη) πως θα… Συνέχεια »

dark_master

@Geo σίγουρα θα ήταν καλό να έδινε την 5.1 στο Μ7.
Ναι είναι σίγουρα λάθος της που δεν τη δίνει όμως καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα που ειπώθηκαν λανθασμένα.
1 Το Μ7 είναι το μόνο από τα κινητά της σειράς του που είναι στην 5.0.2 (όταν μάλλιστα άλλες εταιρείες όπως Sony προχθές ξεκίνησαν την αναβάθμιση για τις ναυαρχίδες τους -Ζ3,Ζ3 Compact)
2 Το κινητό επειδή το χρησιμοποιώ σαν δεύτερο κινητό είναι απροβλημάτιστο σε σχέση με άλλα αντίστοιχα κινητά που έχουν την 5.0 επάνω. Οπότε @anergos πίστεψε με επειδή το έχω στη κατοχή μου bugs δεν εντόπισα… ίσα ίσα που η HTC βγάζει από τις πιο απροβλημάτιστες αναβαθμίσεις στο Android.
3 To G Pro που ανέφερες @anergos13 όλο ακούμε για αναβαθμίσεις και όλο δεν βλέπουμε ειδικα στα μέρη μας… εδώ το G2 ακόμα δεν την έχει πάρει…

andy

Κάποιοι ανέφεραν unofficial λύσεις xda, οι οποίες δεν είναι άσχημες αλλά όταν δίνεις 600ευ για κινητό είναι λογικό να έχεις και τις ανάλογες απαιτήσεις αλλιώς δεν σέβεσαι τα χρήματά σου.
Επίσης σε custom rom, θα ένιωθα μια παραπάνω αβεβαιότητα σε τυχόν security bugs τα οποία δε φαίνονται στη χρήση @dark_master και ανα πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις κωδικούς, πιστωτικές ή ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία εκτός και αν είσαι penetration tester και είσαι τόσο σίγουρος για την ασφάλεια και σταθερότητα τέτοιων εκδόσεων. Ήμουν λάτρης της htc για χρόνια αλλά αυτό ήταν ένας απτους λόγους που με κέρδισε το μήλο. Τέλος, το γεγονός οτι μπορεί να ξέρεις να περάσεις μια custom rom δε σημαίνει οτι έχεις τον χρόνο και την όρεξη καθε λίγο να τρέχεις, ήμαστε στο 2015 και θέλουμε ΟΤΑ, γρήγορες, εύκολες, stable λύσεις και όχι πειραματισμούς.

dark_master

@Andy επειδή χρησιμοποιώ Android χρόνια τώρα, (και πολλά από αυτά HTC), αν υπάρξει κάποιο security bug η συσκευή σου θα δεχτεί αναβάθμιση απο την HTC και την κάθε εταιρεία του Android απλώς δεν θα αναβαθμιστεί σε νεότερη έκδοση.
Αν πάλι αφορά Google Services μέσω market μπορείς να προχωρήσεις σε αναβάθμιση της Google υπηρεσίας σου.
Μπορεί πχ το Android να κατηγορείτε για fragmentation όμως αν το bug αφορά πχ υπηρεσία της Google (πχ Chrome) αυτομάτως ενημερώνεται μεσω του play Store ανεξαρτήτως της έκδοσης Android που έχεις.
Σε iOs (πχ Safari) και Windows (πχ IE) πρέπει να περιμένεις αναβάθμιση λειτουργικού για να ενσωματωθούν τα security fixes στο λειτουργικό σου.

Πέραν αυτού το τελευταίο καιρό η ΗΤC έχει διαθέσει κομμάτια του Sense όπως κάμερα,blinkfeed κτλ στο playstore για να αναβαθμίζονται αμέσως.

Το ιδιο από ότι βλέπω έπιασε να κάνει και η Samsung. Πράγμα καλό για εμάς τους καταναλωτές.
Και σαφώς και δεν αναφέρομαι σε λύσεις xda για όλα τα παραπάνω.

Αποστόλης Ρόδος

Εγώ το μόνο που θέλω είναι η αναβάθμιση του HTC one M7 σε Sense 7….
Οι αναβαθμίσεις Android άλλωστε δεν προσφέρουν και κάτι το εντυπωσιακό (εκτός κάποιων bugs που πάντα θα υπάρχουν)….
Πήρα στο Μ7 μου, 9 αναβαθμίσεις Android σε 18 μήνες περίπου (από Σεπτέμβριο 2013) αλλά ουσιαστικά την εμπειρία χρήσης την δίνει, κακά τα ψέματα το SENSE….
ΕΚΕΙ ΝΑΙ…. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΟ SENSE 7 θα χαλαστώ… αλλά ακόμα και αν δεν το πάρω σίγουρα θα βρω τρόπο να το περάσω μέσα από xda developers…. (όπως πιθανότατα και πιο εξελιγμένες ενημερώσεις Android).
3 Χρόνια κινητό για άνθρωπο κολλημένο με την τεχνολογία είναι μια χαρά…. για μένα… και δε θα την πουλήσω τη συσκευή γιατί τη αγαπώ πολυ.
Tην συσκευή θα την κρατήσω ως πρώτο smartphone μου, μέχρι το καλοκαίρι του 2016, που θα πάρω μια γερή επιδότηση στο πακέτο μου και τότε πιθανότατα θα χτυπήσω το M10 ή κάποια άλλη συσκευή που θα κυκλοφορεί τότε και θα τα σπάει…. (προς το παρόν δηλώνω πολύ ευχαριστημένοςμε την HTC αλλά και με την SONY που εχω συσκευές της)

andy

Έχω την εντύπωση πως από την στιγμή που δεν υποστηρίζουν αναβαθμίσεις στο λογισμικό, σιγά σιγά παύουν να ασχολούντε και με security updates, μακάρι να κάνω λάθος.
Το γεγονός ότι οι εταιρίες διαθέτουν τα mods τους στο store είναι εξαιρετικό!
Το να γίνεται update όλο το λειτουργικό για bugfix στο safari/ie δεν είναι πρόβλημα, ουσιαστικά πάλι patch περνάνε..δεν αλλαζει κατι.
Το θέμα είναι ότι..ακόμα και αν υποθέσουμε οτι σε ζητήματα ασφαλείας είναι όλα καλά, δεν είναι “πρόβλημα” σε συσκευές τόσο σύνγχρονες και με καλό hw όπως το M7 να μένουν πίσω μέσα σε 2 χρόνια από τη στιγμή που θα το υποστήριζε άνετα?

dark_master

Σαφώς και θα ήταν καλό αλλά αν η εμπειρία χρήσης δεν είναι ίδια όπως στην αρχή πχ S3, iphone 4 τότε ποιος ο λόγος να το κάνει?
Αυτό που αναφέρεις ως update ολου του λειτουργικου σαφώς και είναι πρόβλημα γιατί θα περιμένεις το ολικό update να σου λυθεί το πρόβλημα άρα μπορεί να υπάρχει σαφώς και μεγαλύτερη καθυστέρηση όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Επίσης δες τα τελευταία στοιχεία του iOS. Ο ρυθμός αποδοχής του από τους χρήστες είναι ο χαμηλότερος σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.
Αν δεν κάνω λάθος το 75% περίπου των χρηστών το έχει εγκαταστήσει.
Αν είχε Android μέσω του market θα είχε πχ αναβαθμίσει το application στο οποίο παρουσιάστηκε το κενό ασφαλείας.
Με τη λογική που αναφέρεις αυτή τη στιγμή το 25% των χρηστών του iOS είναι εκτεθειμένο όμως γιατί δεν θέλει να προχωρήσει σε ολική αναβάθμιση του λειτουργικού του.

Spiros

Το galaxy s4 lolipop δεν πήρε ακόμα!

Κώστας

Παιδιά γιατί κραζετε την HTC το m7 κυκλοφόρησε Φεβρουάριο του 13 έχουμε Μάρτιο νομίζω ότι οι αναβαθμίσεις είναι για 18 μήνες η για 24. Έχουν περάσει όπως και να έχει. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι θέλετε αναβάθμιση έχει φίλος μου το m7 και το UI ρολαρει καλύτερα από το g3 το δικο μου συν οτι δεν έχουμε εντοπίσει κάποιο bug (crash apps κλπ) Αυτά: ρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.