Huawei: Η Γερμανία εξετάζει να απογορέυσει εξαρτήματα 5G

Η Γερμανία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο απαγόρευσης ορισμένων εξαρτημάτων από τις κινεζικές εταιρείες Huawei και ZTE στα τηλεπικοινωνιακά της δίκτυα σε μια κίνηση για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την εσωτερική της ασφάλεια.

Η γερμανική κυβέρνηση διενεργεί γενική επανεξέταση των προμηθευτών τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένος προμηθευτής θα μπορούσε να απαγορευτεί να παρέχει κρίσιμα εξαρτήματα εάν θεωρηθεί ότι ελέγχεται άμεσα ή έμμεσα από την κυβέρνηση άλλου κράτους.

Οι επικριτές των Huawei και ZTE λένε ότι οι στενοί δεσμοί τους με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Πεκίνου σημαίνουν ότι η ενσωμάτωσή τους στα μελλοντικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε Κινέζους κατασκόπους και ακόμη και σε σαμποτέρ σε βασικές υποδομές.

Η Huawei, η ZTE και η κυβέρνηση της Κίνας απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι υποκινούνται από την επιθυμία προστατευτισμού να υποστηρίξουν μη Κινέζους αντιπάλους.

Να θυμίσουμε ότι τα κινητά της Huawei εδω και 3 χρόνια δεν έχουν πλέον υπηρεσίες Google με αποτέλεσμα όσοι προσπαθούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές με πλάγιο τρόπο να είναι εκτεθιμένοι σε κακόβουλο λογισμικό.

Επεξεργάστηκε την 10 Απριλίου 2023 10:39

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.