Huawei: Πρώτη σε μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα

Huawei πρώτη σε μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, Huawei: Πρώτη σε μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα

Η Huawei βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην 1η θέση στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 24,7% – από μόλις 4,2% το 2015 – ενώ παρουσίασε ταυτόχρονα εντυπωσιακή άνοδο και στο brand consideration το οποίο αποδεικνύει στην πράξη την αναγνώριση από το καταναλωτικό και τη δυναμική της εταιρείας στην Ελλάδα.

Η ανοδική πορεία της Huawei δεν περιορίστηκε μόνο στην Ελλάδα καθώς στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία ξεπέρασε το 20% και σήμερα αποτελεί έναν εκ των τριών μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας την 1η και τη 2η θέση σε πλήθος ευρωπαϊκών αγορών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Νομίζω δικαιωματικά γιατί βγάζει vfm συσκευές και απροβλημάτιστες. Η Χαβάη εκμεταλεύτηκε τις αδυναμίες των δυο πρώτων (Samsung, Apple) και ντρίπλαρε καλά στον τομέα της τεχνολογίας. Τα βρήκε έτοιμα τα πιο πολλά απλά τα καλυτέρευσε σε σημεία και τα πλάσαρε με μια ικανοποιητική τιμή. Για αυτό και είναι αυτό που είναι μέσα σε λίγα χρόνια.

One

Μπραβο τους που τα καταφεραν σε τόσο συντομο διάστημα εκει που ήταν μια άγνωστη εταιρία πριν απο 2 χρόνια. Στην Αμερική βλέπουν την άνοδο που εχει η Huawei στην Ευρώπη και την Ασία και κάνουν τα πάντα για να μη μπει στην αγορά εκει και να προστατευσουν την Apple και τη Sasmung.

Πραγματικά μεγάλη κατάντια τοσο για την υποτίθεται “ελεύθερη αγορά” της Αμερικής οσο και για τις πολυδιαφημισμενες μάρκες που νόμιζαν οτι με τη πλύση εγκεφάλου του αμερικάνικου marketing θα παρέμεναν αιωνίως στη πρώτη θέση. Ηδη η Huawei ειναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστης στο κοσμο ενω επισης η BBK Electronics εχει τεράστια ανοδική πορεία.

Δυστυχώς ο προστατευτισμος της Αμερικής ειναι το μονο όπλο που εχει απομείνει στην Apple και τη Samsung αλλα και αυτο δεν ξερω ποσο θα τους κρατήσει… Θα πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν και να ρίξουν τις τιμες και να προσφέρουν περισσότερες καινοτομίες αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοι. Οσο παραμένουν υπερόπτες και νομίζουν οτι ο κόσμος θα αγοράζει υπερτιμημένα προϊόντα για χάριν επίδειξης και μονο, τότε αυτο θα τους γυρίζει μπουμερανγκ.

Kostas-DOHA

Στοιχηματιζω οτι εχει προσλαβει πολλα-πολλα στελεχη απο την ΣΟΝΥ…..experts

Ιωάννης jb

Kostas Doha.. Είσαι μεγάλος hater..
Άλλη νοοτροπία! Τι συγκρίνεις;;
Τον πόλεμο που τους κάνουν οι μεγαλύτεροι παροχοι κινητής στο κόσμο;;
Όταν η μία δεν υπάρχει στις 2 μεγαλύτερες αγορές του κόσμου (ΗΠΑ και Κίνα)..
Μέχρι και εδώ Ελλάδα έχει θέματα με τους παροχους..
Μπες σε Vodafone και wind, αν δεις Sony γράψε μου..

Επί του θέματος λογικό το βλέπω!
Έχει τρελή προώθηση!!! Πηγαίνει ο κοσμάκης στο Ισπανό και στους υπόλοιπους και πρώτο πρώτο Χαβάη σου προτείνουν.. Ε είναι και άσχετοι οι περισσότεροι κλασικά πράγματα

John

H Huawei βγάζει πολλές value for money συσκευές και προσαρμόζεται άμεσα στις νέες τάσεις πχ. χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο έχουν στραφεί αποκλειστικά σε κινητά αναλογίας 18:9 αφού βλέπουν ότι τα παραδοσιακά κινητά με οθόνη 16:9 πάνε για κατάργηση.

JohnWave

Νομίζω πως top seller της Ηuawei στην Ελλάδα πρέπει να είναι η σειρά P lite η οποία είναι value for money για την κατηγορία της μαζί με τα Xiaomi Redmi Note.

Νικος

Στην παρουσα φαση το συνολο των συσκευων της ειναι αρκετα καλυτερο απο αυτο των Samsung και Apple…Δεν θα μου φανει καθολου παραξενο αν σε 2-3 χρονια ειναι η νουμερο ενα εταιρια σε πωλησεις στον κοσμο….Apple και Samsung με τις απαραδεχτες αρχικες τιμες τους πανε για φουντο σιγα αλλα σταθερα…ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΜΑ ΟΙ ΤΙΜΕς ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΦΤΟΥΝ…Το ιδιο ισχυει και για την Huawei οπως και για τις πεισσοτερες εταιριες….Με εξαιρεση το Mate 10 Pro Porsche Edition,τα κινητα της εχουν εξαιρετικες αρχικες τιμες με βαση αυτα που προσφερουν

Tom

Και ποια είναι η επίσημη έρευνα που τα λέει όλα αυτά?

Κώστας Βλαχάκης

Tom, Τα παραπάνω στοιχεία προέχρονται από επίσημη παρουσία της Huawei σε δημοσιογράφους την εβδομάδα που μας πέρασε. Λογικά θα προέρχονται από την GfK. Σε κάθε περίπτωση πάντως επειδή ρωτάς με επιφύλαξη, δεν ειναι ότι τους κατέβηκε στο κεφάλι.

giorgosgek

Eπισημα η οχι , η huawei κυκλοφορει παντου οπως και η xiaomi, δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις. Λογικο αφου εχει φθηνες και αξιολογες συσκευες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.