Huawei Kirin 920 SoC επίσημα, έρχεται να συναγωνιστεί τον Snapdragon 805

Σήμερα η Huawei έκανε μια σημαντική κίνηση, καθώς επισημοποίησε το 8-πύρηνο Kirin 920 SoC που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί το Snapdragon 805 της Qualcoomm. Το chip φέρει 4 πυρήνες Cortex A-15 χρονισμένους μεταξύ 1.7 και 2.0 GHz καθώς και 4 πυρήνες Cortex-A7 χρονισμένους μεταξύ 1.3 και 1.6 GHz. Όσον αφορά στα γραφικά έχει την πανίσχυρη Mali-T628 GPU.

H GPU μπορεί να χειρίζεται αναλύσεις μέχρι και 2500×1600, πράγμα που σημαίνει ότι η Huawei ετοιμάζεται να μπει στο παιχνίδι των QHD. Επιπλέον το Kirin 920 SoC φέρει δίκτυο LTE Cat 6 με υποστήριξη για download μέχρι 300 Mbps και VoLTE τεχνολογία.

Τα benchmarks δείχνουν ότι το νέο chip της Huawei συναγωνίζεται στήθος με στήθος το Snapdragon 805. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για ένα chip που έχει παραχθεί από την Huawei και ειδικά αν έχει διαχειριστεί καλά την κατανάλωση μπαταρίας.

Πολύ πιθανόν είναι να δούμε το νέο chipset να χρησιμοποιείται στο επερχόμενο «Mulan», ένα πανίσχυρο κινητό με 4.9 ιντσών οθόνη 1080p ανάλυση, 3 Gb RAM και 5.1 Megapixel μπροστινή κάμερα.
, Huawei Kirin 920 SoC επίσημα, έρχεται να συναγωνιστεί τον Snapdragon 805
Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Μακάρι να ενσωματωθεί και στο νέο smartphone που ετοιμάζει.Πραγματικά είναι πολύ δυνατός και μακάρι η huawei να κρατήσει χαμηλές τις τιμές στις ναυαρχίδες τις γιατί τώρα που έφτιαξε και τον επεξεργαστή δεν νομίζω πως έχει κανείς λόγο να μην το επιλέξει.

Manos Vs

Αφου προσπαθει να φτιαχνει κινητα που ειναι τελειως δικα της, κερδιζει το respect απο εμενα. Και ειναι και καλα σε επιδοσεις.

Alexis

Μπράβο στην Huawei! Είχα το P6 το οποίο υστερούσε στα γραφικά. Τώρα με αυτόν τον επεξεργαστή θα σπέρνει! Θα τα συνδιασει ολα. Ομορφιά ποιότητα κατασκευής επιδόσεις κάμερα. Ένα μπράβο από μένα!

Γιάννης σε λέω

Rescpect στην Huawei! Αξιοπρεπέστατη εταιρία!

JohnWave

Τελικά ο Huawei έλαβε υπόψη όλες τις αντιδράσεις των κατόχων P6 ( πιθανόν και του P7 στη συνέχεια ) και έφτιαξε αυτό στο οποίο υστερούσε σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μακάρι το Mulan που θα φορά αυτόν τον επεξεργαστή να είναι παρόμοιο σε σχεδίαση με το P6 και το P7.

Darth

respect στην hua και respect στην ποιότητα κινητών της

Tom

Respect και μονο!

τασος_μιχ

respect κ απο μενα στην huawei για ποιοτητα και αισθητικη…αλλα πρεπει να αλλαξει το skin του ui των κινητων της…

Darth

@ τασος_μιχ το ui τους υποστηρίζει full skinning (μπορείς να κατεβάσεις θέματα που πλιρος αλλάζουν την εμφάνισή )
εκτος και αν λες για το launcher (που δεν εχει app drawler κλπ ) εκει ναι θα ελεγα οτι εχει δικαιο αλλα δεν με ενοχλει ιδιαιτερα γιατι βαζεις ενα apex και τελος

Κώστας

Ότι και να βγάλει η huawei μετά από αυτό που πάθαμε με το u9508 και τις αναβαθμίσεις δεν επιλέγω πάλι ποτέ την huawei. Έγινε και αυτή ντίβα. Στην κινητή τηλεφωνία ήταν άγνωστη και από εμάς που αγοράσαμε τα προϊόντα της μας έφτυσε στα ίσια. Άσε που πρέπει να είσαι κινέζος για να πάρεις αναβάθμιση. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία με την huawei.

Ανδρεας

Huawei είσαι και πολύ προχω ρε παιδί μου.Πολύ σε πάω!Άντε να αρχίσεις να γίνεσαι ακόμα πιο γνωστή από ότι είσαι στον κόσμο!

Panos7GR

Μπράβο στην Huawei. Δείχνει τα δόντια της σε όλους τους τομείς. Καλά κάνει! Αν είσαι 3ος παγκοσμίως πρέπει να κανεις και επίδειξη δύναμης. Μόνο ένα μεγάλο θέμα έχει… Πρέπει να απαλλαχθει απ την φιλοσοφία “Κινέζου”. Δεν βγάζω ένα smartphone και το παραταω… Οι αναβαθμίσεις της είναι με το σταγονόμετρο. Σαν μεγάλος παίχτης πλέον πρέπει να διορθώσει κι αυτό. Αλλιώς ο κόσμος τιμωρεί!

Erevos

Ωραίο αυτό το κινητό στις 4.9″ , ότι πρέπει για όσους κάνουν παράπονα ότι τα mini κινητά δεν έχουν καλά specs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.