Huawei: Ζήτησε ψεύτικα reviews για το Mate 10 Pro με αντάλλαγμα beta testing

Huawei Mate 10 Pro reviews, Huawei: Ζήτησε ψεύτικα reviews για το Mate 10 Pro με αντάλλαγμα beta testing

Πάνω από 100 ψεύτικα reviews ζήτησε η Huawei για το Huawei Mate 10 Pro στο Best Buy, με αντάλλαγμα μια συσκευή για beta testing.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στην καταχώριση του Huawei Mate 10 Pro στο Best Buy υπήρχαν 108 reviews, παρόλο που το smartphone δεν έχει κυκλοφορήσει. Μάλιστα, κάποιος απορεί “Πώς γίνεται το κινητό αυτό να έχει πάνω από 100 reviews χωρίς να έχει κυκλοφορήσει”; Σχεδόν όλες έδιναν στη συσκευή 5 αστέρια και βέβαια ανέφεραν ότι το smartphone είναι το «ακατανίκητο τηλέφωνο της χρονιάς», «μια υπέροχη νέα ναυαρχίδα» και «μία συσκευή που κάνει τη Samsung να ντρέπεται».

Εκ πρώτης όψεως, κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι απλά οι χρήστες είναι ενθουσιασμένοι με την επερχόμενη συσκευή.
Όμως η πραγματικότητα είναι ότι η Huawei, σε ένα προσωπικό γκρουπ στο Facebook, το οποίο αριθμεί 60.000 μέλη, ζήτησε να γράψουν στα σχόλια στο Best Buy, στην καταχώριση του Huawei Mate 10 Pro «Γιατί θέλουν να είναι κάτοχοι ενός Mate 10 Pro»

Για την ακρίβεια, στην ανάρτησή της με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου, η Huawei Mobile αναφέρει: «Πρόσληψη Mate 10 Pro Beta Τest. Έτοιμοι για το Mate 10 Pro; Ψάχνουμε για beta testers στις ΗΠΑ. Για να δηλώσετε συμμετοχή:
1) Πείτε μας γιατί θέλετε να έχετε το Mate 10 Pro στα σχόλια στην σελίδα προπαραγγελίας μας στο Best Buy.
2) Αντιγράψτε και μοιραστείτε τον σύνδεσμο της συμμετοχής σας στα σχόλια εδώ».

Το αρχικό post πλέον έχει διαγραφεί, σύμφωνα με το 9to5Google αλλά από την δεύτερη εικόνα βλέπουμε ότι επιλέχθηκαν 9 beta testers, που δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα δοκιμάσουν.

Παρόλο που η Huawei δεν παραπλάνησε τους beta testers, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η πρακτική της είναι αντίθετη με αυτή του Best Buy, η οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα σχόλια πρέπει να βασίζονται στην εμπειρία χρήσης του προϊόντος κι όχι στο γιατί θα ήθελαν το προϊόν, ενώ αν το περιεχόμενο είναι spam ή διαφημιστικό μπορεί να αφαιρεθεί από τον ιστότοπο. Αυτή τη στιγμή τα σχόλια δεν είναι πλέον εμφανή και στο Best Buy.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Salmatias Daltis

Μπορει να πληρωνονται και μερικοι *σχολιαστες* εδω μεσα για να λενε τα δικα τους.

JohnWave

Φάουλ από τη Huawei αλλά στην περίπτωση του Mate 10 Pro τυγχάνει τα 5/5 αστέρια να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έχουν γίνει τα reviews από πολλά μεγάλα γνωστά sites, πολλά συγκριτικά στο youtube και όντως η συσκευή είναι κορυφαία. Επεξεργαστική δύναμη, όμορφος σχεδιασμός, πολύ καλή οθόνη, πολύ καλή κάμερα και εξαιρετική μπαταρία. Όλο το πακέτο δλδ. Μακάρι να το έβγαζε ολόιδιο και σε έκδοση κάτω των 6 ιντσών.

George

@JohnWave μην το λες, όλο και κάποιος έλληνας youtuber θα βγει και θα πει τα αντίθετα είτε για views είτε επειδή φοράει παροποίδες. Περίμενε και θα δεις.

Μανώλης Αριστειδόπουλος

Από PR μέχρι εταιρεία γυφταριό η Huawei…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

συμφωνώ για τη χαβαη μανωλη αλλα εχει πισω της ολοκληρη κυβέρνηση κινας να την στηρίζει…

JohnWave

@George, δεν νομίζω κανένας σοβαρός youtuber να μπορούσε να πει τα αντίθετα.

manosz

Εμένα το p9 πάντως είναι Όπως το πρωτοπηρα πριν ενάμιση χρόνο..Μια χαρά κινητό..Τώρα τι λέει ο κάθε πικραμένος…

Μανώλης Αριστειδόπουλος

Τι να κάνει την κυβέρνηση αν δεν αγοράζουμε να κινητά της; Μόνο κάτι τύποι σαν το manosz θα τα αγοράζουν… Αν δηλαδή δεν είναι βαλτός και αυτός..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.