Huawei: Mate 10 με full-screen οθόνη και τέλος τα low-end smartphones

Huawei Mate 10, Huawei: Mate 10 με full-screen οθόνη και τέλος τα low-end smartphones

Η Huawei συνεχίζει την ανοδική της πορεία, ειδικά στην αγορά της Κίνας όπου έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην κορυφή και παραμένει για δυο συνεχόμενα τρίμηνα. Πλέον ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο smartphone, που δεν είναι άλλο από το Mate 10.

Η ύπαρξη του Huawei Mate 10 επιβεβαιώθηκε από τον Richard Yu, επικεφαλής της Huawei, ο οποίος μίλησε για “full-screen” οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε σχεδόν “bezel-less”, όπως επιτάσσει το trend του 2017. Samsung και LG προηγήθηκαν με τα Galaxy S8 και LG G6, θα ακολουθήσει το iPhone 8 και πολλά άλλα ονόματα.

Για οθόνη edge-to-edge στο Huawei Mate 10 είχαν ακουστεί ήδη φήμες, αλλά πλέον είναι και επίσημο. Επίσης, έχει γίνει λόγος για επεξεργαστή Kirin 970. Ο Yu δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, αλλά υποσχέθηκε “μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, ταχύτερη φόρτιση και καλύτερη φωτογραφία”, σε σύγκριση με το επόμενο iPhone της Apple.

Τέλος, ο Yu ανακοίνωσε πως η Huawei σταματά την παρουσία της στα low-end smartphones. Θα σταματήσει να παράγει τέτοια μοντέλα καθώς το περιθώριο κέρδους είναι εξαιρετικά χαμηλό και δεν βγάζει αρκετά χρήματα. Στο εξής θα πρέπει να περιμένουμε μόνο mid-range και high-end Huawei smartphones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panoslast

Make some profits neh neh neh είπε ο μικρός κινέζος και κρύφτηκε στο λαγούμι του.
Δηλαδή έβγαλε ας πούμε κέρδος απο των 1000 δολλαριων mate porsche edition αλλά απο τα midrange δεν βγάζει ναι οκ γιατί όποιος έχει αρκετά χρήματα για smartphone θα πάει σε huawei.

Blats

Και εδώ ξεκινάει η κάθοδος της Huawei….

Blats

Και εδώ ξεκινάει η πτώση σιγα σιγα της Huawei….

IEAL

Κινητά σαν το Y3, Y625 κλπ ήταν η ντροπή της εταιρείας. Καλά κάνουν και τα αποσύρουν. Τα mid ranges τους ήδη είναι πολύ φθηνά και τίμια. Καλύτερα να ξεκινάνε από low to mid range όπως έκανε και η Samsung.

keysmith

Είναι νωρίς να το πούμε για τέλος χωρίς να αποκλείεται. Απλά προς το παρόν αλλάζει θέση (τοποθέτηση). Την ανέδειξαν τα μπατιράκια και σιγά σιγά μεταφέρεται στους κατέχοντες. Έτσι έκαναν Samsung, HTC, LG, κτλ τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα πρώτα samsung όποιος τα έπαιρνα κινεζιά (κορεάτικο τότε) θεωρούνταν.

Δεν πειράζει κάπως έτσι θα βρεθεί μία άλλη να πάρει στην θέση της (τόσες πολλές κινέζικες κάνουν πολύ καλή δουλειά στην οικονομική κατηγορία). Ασε που λάθος το λέω έτσι. Έχει είδη συντελεστεί αυτό. Ποιος αλήθεια αγοράζει “οικονομικό” τηλέφωνο σε καταξιωμένη μάρκα; Οι περισσότεροι αν δεν έχουν χρήματα πάνε σε “κινέζικο” (όπως λογίζονταν παλαιότερα η huawai που τώρα είναι ασιατική όχι Κινέζικο 😛 )

Dim777

@Panoslast έχεις πιάσει τηλ της εν λόγω εταιρείας? 530 ευρώ έδωσα για το mate 9 με τα 6gb ram/128 storage και θεωρώ ότι είναι η καλύτερη αγορα σε Smartphone που έχω κάνει. Η μπαταρία του είναι από άλλο πλανήτη. 6 ώρες sot με gps και 4g μόνο και φούλ φωτεινότητα οθόνης μιας και ήμουν εξω οπότε κάτω από τον ηλιο. Απίστευτα γρήγορο. Ακαριαίο fingerprint. Πολύ καλά ηχεία. Ποιοτικό σε όλα του. Για μένα πολύ όμορφο. Πάρα πολυ γρήγορη φόρτιση. Αν δεν κάνω λάθος είναι πιο γρήγορη από το one plus 5. Και τέλος η κάμερα που θα μπορούσε να ναι και καλύτερη στις low light και indoor καταστάσεις αλλά για εμένα η κάμερα δεν παίζει τον βασικότερο ρόλο για αφορά κινητού. Πραγματικά στολίδι το μηχάνημα.

ΝΙΚΟΣ

Kαλά κάνει για εμένα. Όταν με 300-350 παίρνεις το Honor 8 που κοιτάει στα ίσια όλες τις ναυαρχίδες 2017 με τιμές 250 εύρω πιο πάνω, σημαίνει πως ήδη έχεις vfm συσκευή και καλό περιθώριο κέρδους. Η Huawei κάνει πολύ καλή δουλειά στις rom της, πολύ γρήγορα τηλέφωνα κ πολύ καλή μπαταρία. Όποιος δεν γουστάρει ,δικαίωμα του. Κέρδισε με το σπαθί της το μερίδιο της και εύχομαι να πάει ακόμη καλύτερα.
Πέρα από τα τηλέφωνα έχει υπέροχα 2 -1 και laptops , ενώ ολόκληρη google προσπαθούσε να την πείσει να φτιάξει τα pixel και να έχουν σταθερή συνεργασία, ανάμεσα σε 10άδες κατασκευαστές. Τυχαίο;

Panoslast

@dim777 μα ναι εννοείται πως θεωρώ τη σειρά mate απο τις καλύτερες είχα το mate 7 κάτι καιρούς πριν ωραία κατασκευή πολύ ποιοτικη το software ήταν ψιλοσαπιο τότε ,αυτοπ που κατακρίνω είναι οτι και καλά δεν θα βγάζει mid to low end συσκευες γιατί την είδε κάπως.

τακησ

καλα τα p8- p9 -p10 lite ας πουμε που βγαζει δεν μπορεις να τα πεις Low end πολυ καλα κινητα και σε προσιτες τιμες , οποτε γιατι να βγαζουν καινουργια με λιγη διαφορα τιμης ? Με ενα κινητο των 100ευρω μην περιμενετε να κανει παπαδες και να εχει ποιοτητα. Οποτε καλα κανει η Huawei

Dim777

@Panoslast. Κοίτα θεωρώ ότι σαν Marketing καλά κάνει. Πάρε παράδειγμα την Apple. Ολοι την έχουν κυριλέ και την πληρώνουν. Σαν εταιρία κατ εμέ καλά κάνει τώρα για κάποιους δεν θα ναι καλο σίγουρα

VasiliS7edge

Αυτή πάντα είναι η πολιτική των εταιρειών. Κερδίζουν την αγορά με τσάμπα προϊόντα και μετά αρχίζει το παιχνίδι για αυτούς. Αυτό το λέω για όσους νομίζουν ότι η Apple και Samsung είναι οι κακές εταιρίες και οι Κινέζικες οι καλές που δίνουν Value for Money συσκευές. Εγώ λέω να εμπιστεύεστε αυτές που τις πληρώνεται ακριβά, γιατί αυτές είναι που θα πάνε την τεχνολογία αλλα και την παγκόσμια οικονομία ένα βήμα πιο πάνω.

bezilys

Και κάνει δεν σας καταλαβαίνω εσάς που λέτε για κάθοδο τα low range πιος τα επερνε της Huawei?

Ηλιας

Xiaomi mi mix μόνο……

Ιωάννης jb

bezilys.. Συμφωνώ πάλι με τα λεγόμενα σου… Όπως και σε άλλο ποστ έχεις δίκιο σε αυτά που λες!
Εγώ την Χαβάη την έμαθα για τα καλά και φθηνά p6-7 από εκεί και έπειτα πήρε πολύ αέρα και έγινε αυτό που έγινε…
Καλά κάνει όμως αφού τα αγοράζουν… Βέβαια έχει και μια τεράστια αγορά από πίσω να την σιγοντάρει….

Επί του θέματος νομίζω πως σωστά πρατει

Γιώργος Κ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως για ποιο λόγο αφήνει τη μικρή κατηγορία αφού γενικά έχει επεκταθεί τόσο πολύ σαν εταιρία και βγάζει αρκετά χρήματα από τις κυκλοφορίες των κινητών της. Οι περισσότεροι φίλοι / γνωστοί μου το έχουν γυρίσει σε Huawei (από εκεί που ήταν σε Samsung) και έχουν mid προς low κατηγορία. Πάντως το Ρ9 lite τουλάχιστον Ελλάδα πρέπει να το έχει και η κουτσή Μαρία. Το βλέπεις σε κάθε τραπέζι πλέον

Σχετικά με το Mate 10, καλά κάνει και ακολουθεί τις εξελίξεις και ενώ έχω το 9 και θεωρώ πως είναι ένα εξαιρετικό all around κινητό, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Μικρά αλλά υπάρχουν

ΘΑΝΟΣ

Γιώργος Κ. στα τραπεζια γιωργο δεν βλεπεις χαουει κηνιτα αλλα αιφον που εχει και η κουτση και η τρελη μαρια… πολυ καλα κανει η χαουβει και εγω απο αιφον 5ς πηρα το π10 λαιτ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος 249 ευρω και στο φιναλε του χρονου το πουλαω και παιρνω πολυ καλυτερο χαουβει. 🙂 και αν βλεπεις στα τραπεζια χαουβει ειναι γιατι ο κοσμος εχει δυσαρεστηθει πολυ με της τιμες της απλ που νομιζει οτι πουλαει χρυσαφι…. για οποιον τα εχει καλος να δωσει 1190 ευρω για ενα κηνιτο εγω και να τα ειχα 1190 για κηνιτο δεν θα τα εδινα πεταμενα λεφτα. προτιμο να παρω τον ευατο μου να παω ταξιδι στην αμερικη με αυατ τα χρηματα. 🙂 αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.