Huawei Mate 20 Pro: Πήρε 109 γενικό σκορ στις δοκιμές του DxOMark ισοφαρίζοντας με το P20 Pro

Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 Pro: Πήρε 109 γενικό σκορ στις δοκιμές του DxOMark ισοφαρίζοντας με το P20 Pro
Το DxOMark δημοσίευσε την ανάλυση του σχετικά με το Huawei Mate 20 Pro, δίνοντας του γενική βαθμολογία 109. Μπορεί αυτό να είναι το μεγαλύτερο σκορ που έχει δώσει ποτέ το DxOMark σε smartphone, αλλά είναι ίσο με το σκορ που είχε πετύχει το Huawei P20 Pro.

Η κατανομή της βαθμολογίας είναι σχεδόν ίδια με αυτή του Huawei P20 Pro. Μία από τις κύριες διαφορές που παρουσιάζουν τα δύο τηλέφωνα είναι το bokeh, όπου το P20 Pro πήρε 10 βαθμούς περισσότερους. Επιπλέον, το Huawei Mate 20 Pro χάνει στα σημεία όσον αφορά το βίντεο, καθώς έλαβα χαμηλότερη βαθμολογία στο Noise και το Stabilization.
Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα το Huawei Mate 20 Pro να σημειώσει συνολική βαθμολογία στην φωτογραφία 114 και στο βίντεο 97. Την ίδια στιγμή το Huawei P20 Pro συγκέντρωσε βαθμολογία 114 στη φωτογραφία και 98 στο βίντεο. Όπως και να έχει, η σύγκριση της αποδοτικότητας μιας κάμερας με βάση τους αριθμούς, δεν είναι και τόσο ακριβής. Τόσο το Mate 20 Pro όσο και το P20 Pro έχουν εντυπωσιακές κάμερες, και πλέον διαθέτουν και κορυφαία στατιστικά στο DxOMark.
Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 Pro: Πήρε 109 γενικό σκορ στις δοκιμές του DxOMark ισοφαρίζοντας με το P20 Pro
Το Huawei Mate 20 Pro παρουσιάζει κάποια μικρά μειονεκτήματα, διότι δεν διαθέτει τον μονόχρωμο αισθητήρα του P20 Pro. Ωστόσο, στη θέση του η Huawei χρησιμοποίησε μία πιο ευέλικτη ultra-wide κάμερα, η οποία μπορεί να τραβάει εντυπωσιακές macro φωτογραφίες, κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για ένα smartphone. Με δεδομένο λοιπόν ότι η ανάλυση του DxOMark δεν λαμβάνει υπόψη την ultra-wide κάμερα, θα δεχτούμε τα αποτελέσματα και θα αφήσουμε την απόφαση της αγορά του Mate 20 Pro ή του P20 Pro στους καταναλωτές.
Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Δεν μπορεις να παρεις στα σοβαρα το dxo στα αποτελέσματα του.
Πέρυσι έβγαλε κορυφαία καμερα το p20 pro που Ολος ο κοσμος παραπονιοταν για το βίντεο του οτι ηταν ποιοτητας midrange κινητου.
Και υπάρχει λόγος για το οτι υστερεί στα βιντεο. Διάβασα οτι η συμφωνία που εχει με τη leica δεν συμπεριλαμβάνει ουτε τη selfie, ουτε τα video recordings, γι’αυτο ενω στις φωτογραφίες σκίζει στα βιντεο και στις selfie ολοι απορούν με τη κακη ποιότητα τους

Blats

Τις πιο ωραίες κάμερες που έχω δουλεψει(Όχι επαγγελματικα) είναι των Samsung s7 και μετά και τα iPhones 8 και μετα….!περιμένουμε να δούμε και την ΝΟΚΙΑ αν θα καταφέρει να μπει ξανά στο παιχνίδι των καμερών!!

ΚώσταςD.

Το μεγάλο “μπαμ” στις κάμερες αναμένεται να το κάνει η Σόνυ ή η Χιαομι. 🤔

Pablo Gaoutso Elgera

Σκόπιμα άργησε τόσο πολύ η παρουσίαση της βαθμολογίας του Mate 20 Pro. Πολα ατομα που είχαν το P20 pro πέσανε στην παγίδα να πάρουν το Mate 20 pro με το σκεπτικό οτι θα αναβάθμιστουν στην ήδη πολύ κάμερα ,και ατού, του P20 pro.
Και διερωτουμαι εγώ ,αν είχε βγει αυτό το score την μέρα που παρουσιάστηκε το Mate 20 pro, πόσο θα είχε επηρεάσει τις πωλήσεις του ?? 🤔🤔🤔

ΚώσταςD.

@Pablo Gaoutso Elgera Πολύ σωστός!!! Κάποια μπλογκς το έδιναν για σκορ πάνω από 115 (ίσως 117) αν θυμάμαι καλά….

Jim C.

Μου αρέσει που ισχυριζόταν πως είχε πολύ υψηλό DxO Mark δηλ υψηλότερο του P20 Pro. Έλεος

Papavales

Απο την στιγμή που η βασική καμερα είναι η ίδια με του p20 pro και με τους ιδιους φακούς δύσκολο να ειναι καλύτερο αν περίμενα απ την huawei να κανει την διαφορα με το software που ως γνωστον η εταιρία πασχει

jo

αν βγαλετε φωτο με το pixel 3 xl θα νομιζετε ότι εχετε φωτογραφικη μηχανή.ολα τα αλλα τηλεφωνα είναι απλα ντουζλαμαδες

INSIDIOUS

Το p20 pro βγαζει καλυτερες φωτογραφιες το βραδυ………την ημερα βγαζει λιγο καλυτερες το mate 20 pro………αλλα δεν αξιζει τα λεφτα του το mate σε καμια περιπτωση.

Ιωάννης jb

U12+… είδα τη μπορεί να κάνει και έπαθα πλάκα!
Νομιζω πως άνετα είναι καλύτερο από το συγκεκριμένο Χαβάη..

George

Huawei mate 20 pro, Huawei p20 pro, Samsung Galaxy S9 plus, Google pixel 3, iPhone Xs κτλ, όλα αυτά βγάζουν κορυφαίες φωτογραφίες. Σίγουρα. Σε ορισμένα σημεία υπερτερεί το ένα μοντέλο, σε άλλα σημεία υπερτερεί το άλλο. Κοινός παρονομαστής όμως είναι ότι πρόκειται επί της ουσίας για ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ μοντέλα με τιμή κοντά στα 1.000 ευρώ, ή και πολύ ακόμα παραπάνω. Λέει κάποιος στα σχόλια ότι “δεν μπορεί να πάρει κάποιος το dxomark στα σοβαρά.” Διαφωνώ κάθετα. Το dxomark είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, τα αποτελέσματα του οποίου δεν τα αμφισβητούν ούτε καν οι ίδιοι οι κατασκευαστές! Για εμένα, στα αποτελέσματα του dxomark υπάρχει, για όποιον ψάχνει, μία αλήθεια που αναιρεί τον εξής μύθο που μας “σπέρνουν” στο μυαλό από την μέρα που θα γεννηθούμε. Ο μύθος αυτός λέει (γιατί περί μύθου πρόκειται) ότι: “Ο, τι πληρώσεις, αυτό θα πάρεις.” Βλέπουμε όμως στα αποτελέσματα του dxomark, ότι υπάρχουν κινητά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, όπως το Xiaomi Mix 3, που παρά την χαμηλή τιμή τους, εντούτοις βρίσκονται μέσα στην κορυφαία πεντάδα με τις καλύτερες κάμερες!! ‘Αρα λοιπόν, το dxomark είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για όποιον θέλει να βρει ένα κινητό με κορυφαία κάμερα, χωρίς να αναγκαστεί όμως να ξοδέψει έναν ολόκληρο… μισθό. Εκτός του… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Huawei Huawei Android Smartphones

Huawei P60 Pro: Photo Master και Mate X3: Lightest Foldable

Η Huawei παρουσίασε επίσημα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, με πρωταγωνιστές τα κορυφαία smartphones HUAWEI P60 Pro και Mate X3.

Smartphones Huawei Huawei Android Smartphones

Huawei Mate 50 Pro: Ναυαρχίδα με ασυναγώνιστα … μειονεκτήματα

Ενώ το Mate P50 Pro έχει κάποια καλά σημεία, απαιτεί από εσάς να κάνετε δύο μεγάλες θυσίες χωρίς να προσπαθεί να σας δελεάσει με μια πιο προσιτή τιμή.

Smartphones Huawei Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro: Πρόβλημα, δεν αναγνωρίζεται η κάρτα SIM

Χρήστες smartphone Huawei P30 Pro ανέφεραν ένα πρόβλημα που αφορά την αναγνώριση της κάρτας SIM τους.

Smartphones OPPO Huawei Android Smartphones

Η Oppo ξεπέρασε τη Huawei για πρώτη φορά στην κινεζική αγορά smartphones

Τα smartphone της Huawei αντιμετωπίζουν προβλήματα και στην αγορά της Κίνας με τις πωλήσεις να πέφτουν και σε αυτή τη χώρα, τη χώρα προέλευσής τους.