Huawei P20 και P20 Pro: Το DxOMark τους βγάζει το καπέλο

huawei p20 p20 pro dxomark καλύτερα smartphone φωτογραφία video, Huawei P20 και P20 Pro: Το DxOMark τους βγάζει το καπέλο

Αυτή τη στιγμή τα Huawei P20 και P20 Pro ενσωματώνουν τις καλύτερες τεχνολογίες στον τομέα της κάμερας, μιας και σύμφωνα με το DxOMark και οι δύο ναυαρχίδες της Huawei σκαρφάλωσαν στην κορυφή, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό. Η διπλή κάμερα στο P20 και ειδικά η τριπλή στο P20 Pro με τους φακούς που ενσωματώνει, τα κάνουν να ξεχωρίζουν από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Σύμφωνα με το DxOMark που έκανε την έρευνα σχετικά με τις φωτογραφικές ικανότητες των νέων Huawei P20 και P20 Pro, η τεχνολογία που ενσωματώνουν και οι δύο συσκευές φέρνουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Όσον αφορά το Huawei P20 Pro, έφτασε τους 109 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία, θέτοντας τον πήχη ψηλά για τις κάμερες των smartphone, αφήνοντας τους ανταγωνιστές να τους ατενίζουν στην κορυφή. Ο κύριος λόγος που το P20 Pro έφτασε τόσο ψηλά είναι η απόδοσή του στην λήψη φωτογραφιών με 114 πόντους. Ο μεγάλος φακός στην κύρια κάμερά του σε συνδιασμό με το μονόχρωμο αισθητήρα, δίνει την ικανότητα για εξαιρετικές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και κορυφαίο δυναμικό εύρος. Εντυπωσιακό επίσης είναι και το zoom που επιτυγχάνει η συσκευή, κάνοντας την ποιότητα αυτών των φωτογραφιών την καλύτερη που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Επίσης, ο μονόχρωμος αισθητήρας βοηθάει επίσης στην άψογη λήψη φωτογραφιών με bokeh εφε, ενώ πολύ καλή είναι και η ποιότητα καταγραφής video. Το Huawei P20 Pro πετυχαίνει πολύ καλή σταθεροποίηση εικόνας, καλό auto-focus ενώ το ποσοστό θορύβου είναι πολύ μικρό. Σε αυτόν τον τομέα, το P20 Pro πέτυχε 98 πόντους και εκτόπισε το Google Pixel 2 από την κορυφή, κάνοντας συνολικά το Huawei P20 Pro, την καλύτερη συσκευή για λήψη φωτογραφιών και video που μπορεί κανείς να επενδύσει.

Όσον αφορά το Huawei P20, μπορεί να μη διαθέτει την εξαιρετική τριπλή κάμερα του P20 Pro αλλά η βελτιωμένη έκδοση της διπλής κάμερας το κάνει να ξεχωρίζει και να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Η ποιότητα των φωτογραφικών λήψεων έχει καλή λεπτομέρια με χαμηλό ποσοστό θορύβου σε όλα τα επίπεδα φωτισμού λήψης, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει γρήγορο και αξιόπιστο μηχανισμό αυτόματης εστίασης. Η λήψη φωτογραφιών με bokeh εφε καθώς και η ποιότητα του zoom το κάνουν το καλύτερο smartphone για τέτοιες λήψεις, το οποίο δε διαθέτει ξεχωριστό τηλε-φακό. Στον τομέα του video, το P20 καταγράφει υψηλής ποιότητας video με πολύ ομαλή σταθεροποίηση εικόνας και αξιόπιση και άμεσα ανταποκρίσιμη αυτόματη εστίαση. Με συνολικούς 102 βαθμούς, το Huawei P20 λαμβάνει τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα και είναι και αυτό μια εξαιρετική πρόταση για τους φίλους της φωτογραφίας που επιθυμούν να αποθανατίζουν με το smartphone τους κάθε στιγμή σε οποιεσδήποτε συνθήκες και να βρεθούν.

huawei p20 p20 pro dxomark καλύτερα smartphone φωτογραφία video, Huawei P20 και P20 Pro: Το DxOMark τους βγάζει το καπέλο

huawei p20 p20 pro dxomark καλύτερα smartphone φωτογραφία video, Huawei P20 και P20 Pro: Το DxOMark τους βγάζει το καπέλο

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

φανταστικα κινητα και ας εχουν notch , με χαλουσε στην αρχη σαν κινητο, αλλα ειδικα το mate rs ειναι μουρλια

John

Μπραβο στην Huawei. Αργα αλλα σταθερα πλησιαζει στην κορυφη σε ολους τους τομεις.

Jinthegod

Δε πα να έχει νοτς, δε πα να έχει και κουμπί; (που προσωπικά το προτιμώ από τον αισθητήρα πίσω) το κινητό δείχνει εργαλείο! Με αναβάθμιση σε ηχεία, οθόνη και κάμερα από το ματε 10 προ, πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή! Είχα ταυτόχρονα ματε 10 προ και πιξελ 2 ξλ και έδωσα το ματε και έχω μείνει με το πιξελ. Οι δυνατότητες που είχε το ματε όμως (στο μανουαλ εννοώ) δεν τις έχει κανένα κινητό εκεί έξω. Και αν υποθέσουμε ότι θα έχει κι ίδια μπαταρία με το ματε 10 προ, τότε όλα κλείνουν προς το Ρ20 προ!

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Ελπίζω το mate 11 pro να είναι σαν το Porsche rs συν λίγο μεγαλύτερη οθόνη και 8 ραμ

Άγγελος

Κ. Μπελώνια έχω την εντύπωση ότι οι στιγμές απαθανατίζονται. Δεν απαθανατίζονται. Ευτυχώς δηλαδή. Ομοίως και στο προηγούμενο άρθρο σας.

Άγγελος

Η αυτόματη διόρθωση δεν με άφησε να κάνω το λάθος εσκεμμένα. Οι στιγμές δεν αποθανατίζονται.

Δημητρης

η διαφορα στην τιμη ειναι 250(ειχαν πει 650-900)..δεν νομιζω η λιγο μεγαλυτερη οθονη και η επιπλεον καμερα(ναι μεν ειναι κορυφη αλλα και παλι!) να αξιζουν 250…και το απλο εχει κορυφαια καμερα! δυστυχως ομως δεν ειναι αδιαβροχο κατι που το θελω!! οποτε xz2 μονοδρομος!

bezilys

Κάπου στο μέλλον……

-Έζησα την εποχή που η Huawei ήταν στην κορυφή στην κάμερα Θα σέβεστε!!😂 😂

John

Καλα ειναι δυνατον να συγκρινεις το συγκεκριμενο κινητο με την μπαγκατελα της Sony; Εχουν καμια σχεση σε οθονη , καμερα , σχεδιασμο;

Legend

Μπράβο μπράβο μπράβο!!! Αν δώσει λίγο ακόμα βάση στο software, σίγουρα θα είναι πρώτη! Πραγματικά χάρηκα για αυτή την νέα παρουσίαση γιατί αφενός έφτιαξε κάτι τελείως διαφορετικό από το p10 (άλλες εταιρείες παραμένουν ίδιες βλ. Apple) και αφετέρου έχει καινοτομίες. (οποίες και να είναι αυτές!).

Legend

Ζω την εποχή που ο bezilys πιάνει στο στόμα του Huawei ενώ έχει ξεφωνησει το όνομα της Sony!!! Xaxaxa (don’t speak her name!!)

JohnWave

Eλπιδοφόρα αυτή η βαθμολογία από DxO αλλά προσωπικά περιμένω να δω και άλλα συγκριτικά για να βγάλω σίγουρο συμπέρασμα. Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ το DxO έχει βαθμολογήσει υψηλότερα το S9+, έκανε τη σύγκριση με το Pixel 2 και το iphone X. Τέλος πάντων, για μένα το Pixel 2 ήταν το κορυφαίο έως σήμερα οπότε μικρό το κακό της απουσίας του S9+. Αν όντως και με βάση τα υπόλοιπα συγκριτικά δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα τότε πολύ πιθανό η επόμενη συσκευή μου να είναι το…Huawei Mate 11 Pro :p Το λέω αυτό γιατί λογικά το Mate 11 Pro θα φορά αυτήν την κάμερα του P20 Pro (και πιθανόν βελτιωμένη) ενώ παράλληλα θα έχει πανέμορφο design (ελπίζω ίδιο με το Mate 10 Pro).

ΥΓ: Όσοι κατηγορούσατε τις κινέζικες συσκευές μήπως έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσετε; 🙂

Τακης

Μπραβο στην huawei. Μετα απο καποια συγκριτικα βιντεο που ειδα στο γιουτιουμπ στην καταγραφη βιντεο νομιζω ειναι απαιχτο εχουν κανει καλη δουλεια στον σταθεροποιητη. Στην φωτογραφια εχω αναμεικτα συναισθηματα αλλα νομιζω κερδιζει στην λεπτομερεια και δεν πιστευω να απαγοητευση κανεναν ( ισως και τα χρωματα να ειναι πιο νορμαλ σε σχεση με τα πιο ζεστα χρωματα του αλλου κινητου. )

Darth

περιμενω το mate 11 και ελπιζω χωρις notch

One

Μετα τον αποκλεισμό που της κανουν οι Αμερικανοι η Huawei εγινε πιο επιθετική απο ποτέ. Respect απο μενα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν

Επίσης περιμένω το mate 11 pro αν αληθεύουν κάποιες φήμες θα εχει 8 ραμ παίζει 256 μνήμη 2880 η 2960 ανάλυση οθόνης.

Νομιζω το 20 pro ειναι αδιάβροχο και καπου έπεσε το μάτι μου οτι το μεταλλικό πλαίσιο γύρο ειναι ακριβώς όπως του iPhone x ανοξείδωτο ατσάλι

BlackRider21

Ολα καλα μπραβο στη huawei αλλα γιατι βαζουν αυτον τον richard yu να τα λεει ο ανθρωπος δεν το εχει με τα αγγλικα

Rizo

@Δημητρης
Μάλλον δεν έχεις δει καλά τις διαφορές φίλε μου.
Το pro έχει επιπλέον RAM, έχει πιο μεγάλη αλλά και AMOLED οθόνη, αλλά και την κάμερα όπως λές.
Αν δεν είναι αυτοί λόγοι για να κοστίζει 250€ παραπάνω τι να πω.. Εγω προσωπικά βγάζω το καπέλο στην Huawei!! Δεν περίμενα να παραδεχτώ τόσο στεγνά ότι πλέον βγάζει καλύτερες φωτό απο Samsung. Ειδικά στην αρχή στην κατηγορία “Low light and Flash” τους ισοπεδώνει!! Αν δεν μου το έλεγαν θα πίστευα οτι είναι καμία dslr (τόσο μεγάλη διαφορά). Κοιτάξτε τις λάμπες και τις τέντες. respect

Apostolos

Έχουν αυτό το ξυραφάκι όπως το Χ ή δε βλέπω καλά?

Rizo

@Apostolos
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ναι…

Αλλα ρε παιδιά τι dual ΧΡΩΜΑΤΑΡΑ έχει αυτό το pro…
Eν αναμονή για το review του gsmarena..

iwannis dimitriou gianniklis

όπως ακριβώς το ανέφερα στο άρθρο για το mi mix 2 s…η καλύτερη κάμερα που μπήκε ποτέ σε κινητό…και μόνο 19 σχόλια μέχρι στιγμής..αν το έβγαζε η apple η sammy θα είχαμε σωρρεία από σχόλια εντυπωσιασμού και διθυράμβους..τώρα τίποτα..το κινητό το θα το κάνω προπαραγγελία αυτές τις μέρες και θα το δουλέψω μαζί με το s9 plus που έχω..αν με πείσει περαν της κάμερας που είναι η καλύτερη που έχει μπε σε κινητό θα δώσω το s9 στον αδερφό μου και θα μείνω με αυτό..μπράβο στην huawei..αντιγράφει αλλά η εξέλιξη της είναι τρομακτική.χρόνο με τον χρόνο οδεύει προς την κορυφή..η sammy επαναπάυτηκε και την έπιασε στον ύπνο ο κινέζος..

Δημητρης

john φιλε μου δες λιγο review recombu για την καμερα του xz2 😉 πριν βγει το huawei την χαρακτηρισε ως την καλυτερη του 18! τους reviewers τους γνωστους τους εχουν παρει ολοι χαμπαρι και λενε οτι τα παιρνουν!!(και μην μου πεις οχι γιατι μονο τα κακα λενε οταν κανουν review τα κινητα της σονυ..για τα αλλα ουτε λογος! ) σαφεστατα το p20 εχει πολυ καλυτερη καμερα απο το xz2..αλλα εμενα δεν μου αρεσει το notch η οπως λεγεται αυτο..δεν μου αρεσει που το αποτυπωμα ειναι μπροστα και θα ηθελα να ειναι αδιαβροχο!(για το απλο μιλαω παντα!)..η καμερα του xz2 μπορει να μην ειναι ιδια με του p20 αλλα ειναι ικανοποιητικοτατη..ο αισθητηρας εκει που πρεπει και ειναι και αδιαβροχο..ολα αυτα που λεω ειναι καθαρα υποκειμενικα μην πεσετε να με φατε!

cinedslr

Ειναι πανεμορφο ειδικα το twilight….τα specs ειναι στο Θεο…απλα….ολα τα δειγματα στο dxo…μετα το 70% της μεγενθυσης ειναι απογοητευτικα….στο gsmarena που εχει και τεράστια ποικιλία φωτογραφιων καλυτερα τα πραγματα…αλλα δυστηχως ο θορυβος φενεται στις περισσότερες συνθήκες αρκετα νωρις κατα του ζουμαρισμα…οποτε ακομα απεχει μιλια και απο τις entry level dslr

Πολ

Ρε σιγα την huawei απο την apple πηρε το notch και τον σχεδιασμο του κινητου (κινεζοι=αντιγραφεις) και το iphone x ειναι πιο ωραιο απο το κινεζια p20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones DxOMark Xiaomi Xiaomi 13T Pro

Xiaomi 13T Pro: Πέρασε τη δοκιμή κάμερας του DxOMark

To Xiaomi 13T Pro πέρασε τις απαιτητικές δοκιμές κάμερας του DxOMark για να αναλυθεί η απόδοσή του σε ποιότητα φωτογραφίας, βίντεο και ζουμ.

Smartphones DxOMark Xiaomi

Xiaomi 13T: Τι έδειξε το τεστ κάμερας του DxOMark

To Xiaomi 13T πέρασε από την ανάλυση κάμερας του DxOMark και συγκέντρωσε 123 βαθμούς, που το τοποθετούν στην 60η θέση της γενικής κατάταξης.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.