Huawei P20 Pro: Με αισθητήρα 40MP και 5x zoom;

αισθητήρα 40MP, Huawei P20 Pro: Με αισθητήρα 40MP και 5x zoom;

Τα χαρακτηριστικά της τριπλής κάμερας του Huawei P20 Pro στο πίσω μέρος με τα οπτικά συστήματα της Leica είναι το επόμενο στοιχείο που διαρρέει για το κορυφαίο smartphone της Huawei που λέγεται ότι είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα 40MP και 5x zoom.

Ανάλογο αισθητήρα είχαμε να δούμε από την εποχή του Nokia 808 PureView με κάμερα στα 41MP και οπτικά μέρη με την υπογραφή του οίκου Carl Zeiss. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε βέβαια και σίγουρα η προσθήκη περισσότερων του ενός φακών στα κινητά τηλέφωνα που έρχεται να απογειώσει τις imagine δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με το τελευταίο leak η τριπλή κάμερα του P20 Pro αποτελείται από έναν αισθητήρα 40MP, έναν μονόχρωμο αισθητήρα 20MP και έναν αισθητήρα 8MP με τηλεφακό (3x οπτικό zoom). Ο συνδυασμός των δύο αισθητήρων 40MP και 8MP προσφέρει μεγέθυνση του θέματος έως και 5x, το λεγόμενο “hybrid zoom” από τη Huawei.

H κάμερα είναι εξοπλισμένη με Laser AF και οι τιμές του διαφράγματος κυμαίνονται από f/1.6 έως f/2.4. Ο τέταρτος φακός του Huawei P20 Pro βρίσκεται μπροστά και είναι υπεύθυνος για λήψη selfies σε ανάλυση 24MP.

Όσο για την καταγραφή slow motion video (μία πρώτη ιδέα πήραμε από τη Huawei) εκτιμάται ότι θα είναι στα 960fps με ανάλυση 720p, όπως και στα νέα Samsung Galaxy S9 που από ό,τι φαίνεται βρήκαν το «μάστορά» τους.

αισθητήρα 40MP, Huawei P20 Pro: Με αισθητήρα 40MP και 5x zoom;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

Αυτά είναι!! Και ο ανταγωνισμός με τα Samsung galaxy S9 και iPhone X είναι πιά παρελθόν. Στην θεωρία βέβαια. Γιατί στην πράξη, αυτοί που αγοράζουν iPhone πιστεύουν ακράδαντα οτι η Apple είναι κάτι σαν την κότα που έκανε το χρυσό αυγό. Ουσιαστικά δεν κοιτάζουν τον ανταγωνισμό, ούτε τους ενδιαφέρει το τι πουλάν οι άλλοι. Είναι απόλυτα πεπεισμένοι στο δόγμα που λέει «αγόραζε Apple και μη ερεύνα». Από την στιγμή που υπάρχει το δαγκωμένο μηλαράκι επάνω στο κινητό, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με αρκετούς αγοραστές Samsung. Ευτυχώς για όλους εμάς τους υπόλοιπους, δεν επηρεαζόμαστε από δόγματα, φίρμες, και διαφημίσεις. Αγοράζουμε με ΞΕΚΑΘΑΡΑ αντικειμενικά κριτήρια που δεν είναι άλλα από το hardware, υποστήριξη αναβαθμίσεων software, υποστήριξη service, και φυσικά τιμή κτήσης. Ολα τα άλλα είναι βασικά όχι απλά ψιλά γράμματα, αλλά εντελώς άνευ ουσίας θα έλεγα, και απευθύνονται στην ευρεία μάζα του κοινού που ναι μεν θέλουν ένα καλό κινητό, είναι όμως άσχετοι με την τεχνολογία. Ετσι τους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες με πρόσχημα την φίρμα ή οτιδήποτε άλλο, ενώ με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν να αγόραζαν στην πράξη κάτι καλύτερο.

Δημητρης

να εχει κανει τοση δουλεια και να μην εχουμε το αναμενομενο αποτελεσμα..θα γελασουμε!

Karpouzoeispraktoras

40 mpixels?
Ζόρικα τα πράγματα! Κερδίζεις ανάλυση για crop αλλά η φωτεινότητα πάει περίπατο. Μάλλον μαρκετίστικη η επίθεση για να εντυπωσιάσει τις μάζες που έχουν ταυτίσει την ποιότητα με τα mpixels.

Nickolas

5x zoom σε ένα τόσο λεπτό κινητό θα είναι τέλειο, αν έχει και καλές επιδόσεις στις βραδυνές, θα αξίζει πραγματικά.

Chris

Από εποχές 1020 εννοείται..
@Καρπουζοκατι. Λογικά 40 mp θα είναι ο ένας από τους τρεις φακούς ή δύο από τους τρεις. Έτσι μένει 1 ή 2 φακοί για λιγότερα mp και περισσότερο φως. Αυτός θα είναι λογικά και ο λόγος ύπαρξης 3 καμερών.

Andreasmanou

Το τηλέφωνο θα τα σπάει… Μόνο αρνητικό έλλειψη θύρας ακουστικών κάτι που εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορο γιατί είμαι με Bluetooth. Αν το πάει στα χνάρια του mate 10 pro με κάποιες βελτιώσεις και νεα χαρακτηριστικά δε θα έχει αντίπαλο. Όσον αφορά στα 40mp της κάμερας υπάρχουν τρόποι να αντιαυαυμισεις τη φωτεινότητα που θα πέσει… F. και pixel size…. Θα δούμε!

Chris_BMW

@george

«Αγοράζουμε με ΞΕΚΑΘΑΡΑ αντικειμενικά κριτήρια που δεν είναι άλλα από το hardware, υποστήριξη αναβαθμίσεων software, υποστήριξη service, και φυσικά τιμή κτήσης.»

Επειδή αναφέρθηκες στην Apple θα σε ρωτήσω λοιπόν γιαυτη:

Τι απο τα προαναφερθέντα στερείτε η Apple (συμπεριλαμβανομένης και της τιμής (!)) που να κάνει εσένα π.χ που θα επιλέξεις το παραπάνω τηλέφωνο πιο ψαγμένο αγοραστή .
Περιμένω απάντηση τεκμηριωμένη γιατι έχετε κουράσει ….

hayatevo9

Chris η ελευθερία του λογισμικού, η τιμή που ανάλογα χαρακτηριστικά στο αντροιντ τα κοστολογούν στο 1/4, η βλακεία που έκανε η Apple με τον υπόχρονισμό των επεξεργαστών, η έλλειψη υποδοχής πρόσθετης μνήμη και ότι πλέον το smoothness του λογισμικού της έχει πάει περίπατο. Έχω ένα mini 4 και ένα mate 9, και ενώ το 9 μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερο και πιο γρήγορο το μικρό 4 μου με απογοητεύει όλο και περισσότερο. Έχει το 11.2.6 αυτή τη στιγμή και τελευταία όταν του ανοίγω πολλές εφαρμογές μου κάνει μόνο του επανεκκίνηση (άλλο και τούτο ). Ναι ξέρω δεν συγκρίνονται οι επεξεργαστές και οι ραμ των δυο αλλά οι πρεσβευτές της Apple πάντα υπερηφανεύονταν για το ποσό smooth είναι το κινητό όσες αναβαθμίσεις κι αν πάρει και ποσό lag υπάρχει στο αντροιντ. Λυπαμαι αλλά tables have turned που λέει και η παροιμία.

JohnWave

Μακάρι να σκίσει η κάμερα του P20 Pro ώστε να αναγκάσει τις άλλες εταιρίες να κάνουν μεγάλα βήματα προόδου το 2019. Τα χαρακτηριστικά υπόσχονται σπουδαία πράγματα. Δεν είναι τα 40ΜP από μόνα τους. Είναι τα 40MP μαζί με τα 20MP, τα 8MP telephoto και φυσικά το f 1.6. Λογικά στον καλό φωτισμό θα χρησιμοποιεί τα 40 με f 2.4 και στις νυχτερινές θα ρίχνει τα MP και θα χρησιμοποιεί το f 1.6. Ελπίζω να τα έχει συνδυάσει όλα και με πολύ καλό post processing και HDR, αντάξιο της Samsung και ακόμα καλύτερα της Google. Άντε να δούμε, ανυπομονώ!

Ζοις

Από πότε έχει hardware η Apple?
Εγώ γιατί δεν το έχω μάθει τόσο καιρό?
Μάλλον πρέπει να έχω μείνει πολύ πήσω!!

NickTheGreek

Ισως το μονο κινητο που μου τραβηξε την προσοχη μαζι με το pixel xl2.βεβαια να δουμε την υλοποίηση του κινητου για να κρίνουμε.και με βλεπω να αλλαζω κινητο.(κατοχος honor8)

Chris_BMW

@hayatevo9

Σε κάποια απο αυτά π ανάφερες συμφωνώ κ σε κάποια διαφωνώ .
Δεν μπορείς να συγκρίνεις το Mini 4 συσκευή 4ετιας με επεξεργαστή A8 αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση του iOS και να κρίνεις το smoothness του λειτουργικού. Πάρε ένα απο τα καινούργια και μιλάμε .
Το mate 9 ειναι πολυ αξιόλογη πρόταση για Android (όχι φθηνό) αλλα λογικό ειναι να πετάει εφόσον ειναι καινούργια συσκευή(τέλος του 16 βγήκε )
Αυτό θα το συγκρίνεις με ένα 7plus που αυτή τη στιγμη η διαφορα τους δεν ειναι ουτε 100€ και στην 11.2.6 το 7 Plus δουλεύει ρολόι .
Σχετικά ειναι ολα . Υπάρχουν τα συν και τα πλην . Εγώ δεν δέχομαι όμως οπως δεν αποκαλώ άσχετο κ κορόιδο αυτόν που αγοράζει Android με χ,ψ αξία να αποκαλείτε έτσι αυτός που αγοράζει Apple συσκευή .

Υ.Γ Το σχόλιο μου πήγαινε κυρίως για τη συγκεκριμένη συσκευή την οποία μονο φθηνή δεν τη λες ..Σίγουρα πολυ καλη αλλα όχι φθηνή .

hayate

Chris συμφωνώ. Η συγκεκριμένη συσκευή δε λογίζεται ως φθηνή ωστόσο η Χαβάη πλέον βγάζει 3 σειρές κινητών παράλληλα την pro, την κανονική και τη lite για όλα τα βαλάντια και τα γούστα. Επίσης σε παραπλήσια χαρακτηριστικά μπορεί να πάρει κάποιος το εξαιρετικό vfm xiaomi MI 6 και ούτω καθεξής. Απλά στο αντροιντ έχεις πιο πολλές επιλογές κάτι που βλέπω να κάνει σταδιακά και η Apple με τις σειρές plus, κεντρική και se

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.