Huawei P9: Το πρώτο teaser που επιβεβαιώνει dual-camera

Εδώ και καιρό διαρρέουν εικόνες από το μη ανακοινωμένο Huawei P9, οι οποίες δείχνουν ότι ό Κινέζος θα βάλει dual-camera, ένα trend που ξεκίνησε η HTC, αλλά δεν της βγήκε. Φέτος η LG έχει διπλή κάμερα στο LG G5 και η Huawei επιβεβαιώνει ότι θα κάνει το ίδιο.

Για πρώτη φορά σήμερα μας δίνει teaser εικόνα για το Huawei P9, όπου στο γράμμα P και τον αριθμό 9 σχηματίζονται δυο αισθητήρες. Οι πληροφορίες μιλούν για επίσημη ανακοίνωση στις 6 Απριλίου.

Το P9 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε πολλές εκδόσεις:

Το Huawei P9 με οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης 1080×1920-pixels, επεξεργαστή Kirin 950, dual κάμερα 12 Megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και laser focus, μνήμη RAM 3GB και χωρητικότητα 32GB.

Το Huawei P9 Max αναμένεται με οθόνη 6.2 ιντσών ανάλυσης 1440×2560-pixels, επεξεργαστή Kirin 960, dual κάμερα 12 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα 8 Megapixel, μνήμη RAM 4GB και ενσωματωμένη μνήμη 64GB.

Τελευταίο είναι το Huawei P9 Lite με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080×1920-pixels, επεξεργαστή Snapdragon 650, κάμερα 12 Megapixel με OIS και laser focus, μνήμη RAM 2GB, χωρητικότητα 16GB.

Μαζί με το teaser της Huawei σήμερα διέρρευσαν νέα renders με πληροφορίες για τιμές και χαρακτηριστικά.

huawei p9 dual camera, Huawei P9: Το πρώτο teaser που επιβεβαιώνει dual-camera

huawei p9 dual camera, Huawei P9: Το πρώτο teaser που επιβεβαιώνει dual-camera

huawei p9 dual camera, Huawei P9: Το πρώτο teaser που επιβεβαιώνει dual-camera

huawei p9 dual camera, Huawei P9: Το πρώτο teaser που επιβεβαιώνει dual-camera

huawei p9 dual camera, Huawei P9: Το πρώτο teaser που επιβεβαιώνει dual-camera

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sefis33

πουλάω το Ρ8 lite που είμαι φουλ ικανοποιημενος και το επόμενο τηλ για τα επόμενα 2 χρονιά P9 lite Huawei είσαι κορυφή και σε λογισμικό και σε ποιότητα….

Unos

Μονο εμενα ενοχλει αυτο μαυρο περιγραμα στη οθονη? Και δεν αναφερομαι μονο σε αυτο το τηλεφωνο αλλα γενικα

Liris11

Απλα το κορυφαίο κινητό του 2016 !!

KostasB

Για το Max στις φωτό δείχνει Kirin 955 ενώ στο άρθρο γράφει Kirin 960.
Επίσης, τελικά πως θα είναι ο FPS; Στρόγγυλος ή τετράγωνος; Άντε να παρουσιασθεί να δούμε και τα υπόλοιπα. Φέτος όλοι έχουν μία κλήση προς τις κάμερες. Για να δούμε ποιος θα την έχει καλύτερη;; 😛

Liris11

Απλα το κορυφαίο κινητό του 2016 !! Ο kirin 950 ειναι τέρας

Chris

Κορυφαίο δεν ξέρω αν θα ειναι αλλα εμφανισιακά σίγουρα ειναι το πιο αδιάφορο επιεικώς….. Το iPhone, s7,G5,xiaomi,Sony όλα έχουν κάτι ωραιο πάνω τους.. Αυτό ειναι εντελώς αδιάφορο . Επίσης ας ξεχωρίσει τουλάχιστον σε κάτι χαρακτηριστικό. Γιατί οι προκάτοχοι ηταν μετριότητες και ο τελευταίος με τσιμπημένη τιμή. Ουτε την καλύτερη οθόνη είχε , ουτε μπαταρία , ουτε σχεδίαση , ουτε κάμερα. Μονο όπως είπε ο παραπάνω φίλος το lite άξιζε λόγω της τιμής και του ελκυστικού πακέτου.

petros3

Απλα η κορυφαία…. Κινεζια του 2016

JohnWave

α) Με την τεχνολογία στις οθόνες να έχει τερματίσει το πράγμα ( βλέπε συσκευές με 2K αναλύσεις) κλτ) β) Με τις περισσότερες ναυαρχίδες να έχουν υιοθετήσει πλέον premium κατασκευή, γ) Με τους επεξεργαστές να έχουν πάει στο Θεό, πάνω και από τις πραγματικές ανάγκες δ) Με τα λογισμικά να έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό ( ακόμα και της Samsung ) έχουν απομείνει 2 τομείς για περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση : η κάμερα και η μπαταρία. Τα πράγματα για τις ναυαρχίδες του 2016 έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Η εξέλιξη στις μπαταρίες πάει με ρυθμούς χελώνας, τα λογισμικά άντε να σου προσφέρουν κάποιο ωραίο feature αλλά όχι σημαντικό και όσο για τις κάμερες, αν κρίνω από τη σύγκριση S6 με S7 και G5, δεν φαίνεται να σημειώνεται μεγάλη πρόοδος σε σχέση με την πρόοδο που σημειώθηκε στη διετία 2013-2015. Με αυτά και με αυτά το έργο του P9 γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο. Τι είναι αυτό που θα προσφέρει ώστε να κάνει έναν αγοραστή να το προτιμήσει έναντι πχ του S6 των 395€ ; Θα είναι η μπαταρία και αν ναι πόσο καλύτερη θα είναι ; Θα είναι η κάμερα ή ένα πολύ επαναστατικό και νέο feature στο λογισμικό ; Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα… Συνέχεια »

petros3

johnwave @ σωστός, και μην ξεχνας και το lg g4 στα 300 ευρω πια

JohnWave

@petros3, ναι εννοείται και το G4 αλλά είναι 5.5ιντσο οπότε ο άλλος μπορεί να σου πει ότι δεν θέλει τόσο μεγάλο μέγεθος. Γι’ αυτό προτίμησα να αναφερθώ στο S6 που έχει επίσης και πιο premium κατασκευή ( κάτι στο οποίο η Huawei ποντάρει πολύ τα τελευταία χρόνια) .

Νομίζω πως ο μόνος τομέας που θα μπορέσει το P9 να ξεπεράσει το S6, θα είναι η μπαταρία αλλά κι εκεί πρέπει να δούμε πόση θα είναι η διαφορά. Σε οθόνη αποκλείεται εξαρχής. Σε κάμερα πολύ δύσκολο και δεν μιλώ για δευτερεύοντα πράγματα όπως το wide angle αλλά για βασικά όπως η λεπτομέρεια, ο θόρυβος, το dynamic range, το aperture και φυσικά το software processing στο auto. Σε επεξεργαστή θα πιάσει λογικά πιο ψηλά στα benchmarks αλλά το θέμα είναι το αν θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά ταχύτητας στην καθημερινή χρήση.

Άντε να δούμε μήπως επιφυλάσσει κάποια έκπληξη η Huawei. Κάποια ουσιαστική πρόοδο σε σχέση με τον περσινό ανταγωνισμό έστω σε έναν σημαντικό τομέα. Δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Nick

Καλός ο Κινέζος αλλά τις τιμές όσο πάει και τις ανεβάζει…

TOMTOMS

Το P8 στα 199€ που το εχει ο Κωτσοβολος αξιζει?Κατι μου ειπαν για το SAR οτι ειναι υπερβολικα υψηλο γιαυτο και εχω καποιους ενδοιασμους.

giannis13

@tomtoms
εννοειται οτι αξιζει το p8 στα 200Ε ..προσεξε μην ειναι το lite ομως
λοιπον, το SAR ειναι τοσο ψηλο μονο οταν χρησιμοποιουνται και οι 2 κεραιες του p8
ναι, εχει 2 κεραιες το κινητο και σε δυσκολες συνθηκες που με αλλα κινητα δεν θα ειχες καν σημα, τις χρησιμοποιει και ανεβαινει το sar πολυ ψηλα … ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

premium κατασκευη, λογικες διαστασεις , οι καμερες δεν θα προεξεχουν, δεν θα εχει κουμπι οπως τα σαμσουνγκ μπροστα και πιστευω οτι to EMUI ειναι πολυ καλο

κινεζος κινεζος αλλα συνεργαστηκε με GOOGLE και η GOOGLE το χρεωσε περισσοτερο απο καθε αλλο νεξους !! και εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια, απο ηχο, καμερα, οθονη, τα παντα ακομα και μπαταρια

Akis

Καλό βλέπω το Μαξ… Με ανησυχεί η μπαταρία.

chris

Αν καποιος ειδικοτερος γνωριζει ας μου λυσει την απορια:
Iphone, g5, p9 υιοθετούν την λυση των dual cameras. H samsung εφαρμοσε το dual pixel με ταχυτατη εστιαση κτλ. Αυτες οι δυο λυσεις ειναι σχεδον ιδιες? χρειαζονται οι 2 καμερες? Πλεονεκτεί καπου και χανει η καθε λυση? Το εχω περιεργεια μιας και δεν ειμαι σχετικος με το θεμα φωτογραφικών κτλ. Αν πχ μπορουσαν να πετυχουν το σωστο αποτελεσμα με μια καμερα γιατι να χαλασουν την αισθητικη με 2 καμερες?

Pakos

@chris φιλε μου..κοιτα..το dual pixel παει να πει ταχυτατη εστιαση…καθε καμερα εχει φακους..και οταν μιλαμε για τις ψηφιακες εχουν ενα πανελ θα το λεγαμε το οποιο κανει ολη τη δουλεια λαμβανοντας το φως επεξεργαζοντας την πληροφορια και αποτυπωνοντας την εικονα…η διπλη καμερα εχει αλλα πλεονεκτηματα…πχ στο g5 ο ενας φακος ειναι ευρειας ληψης 135 μοιρες ενω ο αλλος πιο στενης….επισης για την apple ακουγεται οτι θα χρησιμοποιηθει μια δικη της τεχνολογιας το linx…θα μπορεισ πχ να τραβασ ταυτοχρονα βιντεο….η να εχεισ οπτικο ζουμ και οχι ψηφιακο σαν μια επαγγελματικη καμερα…οσο αφορα την εστιαση απλα θα εχεις μια καλυτερη εικονα του χωρου…σαν να κλεινεισ το ενα σου ματι και να βλεπεισ η να προσπαθεισ να εστιασεισ και μετα να ανοιγεισ και το αλλο και βλεπεις τη διαφορα…ειναι ενα βημα παραπανω…και για να κλεισω…στο lg δεν ειναι ασχημη η καμερα..το κινητο ειναι ασχημο..τα κοπσιματα του….απο την αλλη το iphone 7 plus οπως φημολογειται αστο ακομη…οσα και να βγουν θα φανερωθουν ολα τον σεπτεμρη..και η μεγαλυτερη εταιρεια στον πλανητη με ενα budget που αγγιζει δις στο μαρκετινγκ δεν θα βγαλει ενα εκτρωμα….στο λεω γιατι χρησιμοποιω χρονια iphone…kai μην βιαζεστε…περιμενετε να δειτε τι θα γινει μεχρι το φθινοπωρο που ολες οι μεγαλεσ εταιριες θα… Συνέχεια »

Chris

@Pakos ευχαριστώ για την απάντηση φιλε 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.