Huawei P9: Με premium κάμερα από την Leica

Τον προηγούμενο μήνα Huawei και Leica ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να κάνουν βελτιώσεις στην mobile φωτογραφία. Η πρώτη συσκευή για την οποία έβαλε το χεράκι της η Leica είναι το πολυαναμενόμενο Huawei P9, που θα ανακοινωθεί 6 Απριλίου.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον αναπληρωτή πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Huawei, Guo Ping, στην επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, τα οποία ήταν άκρως εντυπωσιακά. Η Huawei σημείωσε το 2015 τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από το 2008.

“We are going to launch our P9 flagship phone very soon and this is a product that we worked with Leica to produce”, είπε χαρακτηριστικά ο Guo Ping.

Παράλληλα, διέρρευσε μια φωτογραφία του Huawei P9 με την γνωστή dual-camera στην πλάτη, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται και το brand της Leica στην πλάτη, φαίνεται διάφραγμα φακού f/2.2 και εστιακό μήκος 27mm.

Tο Techblog θα βρίσκεται στο Λονδίνο στις 6 Απριλίου για τα αποκαλυπτήρια του Huawei P9 το οποίο αναμένεται με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, το Huawei P9 Lite με οθόνη 5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 625, μνήμη RAM 2GB και ενσωματωμένη μνήμη 16GB. Το Huawei P9 θα έρθει με οθόνη 5.2 ιντσών, επεξεργαστή Kirin 950, μνήμη RAM 3GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB. Το Huawei P9 Special Enhanced version αναμένεται με οθόνη 5.8 ιντσών, Kirin 955, μνήμη RAM 4GB, χωρητικότητα 64GB. Τέλος, το Huawei P9 Max φημολογείται με οθόνη 6.2 ιντσών, Kirin 955, μνήμη RAM 4GB και χωρητικότητα 64GB/128GB.

huawei p9 leica, Huawei P9: Με premium κάμερα από την Leica

huawei p9 leica, Huawei P9: Με premium κάμερα από την Leica

huawei p9 leica, Huawei P9: Με premium κάμερα από την Leica

huawei p9 leica, Huawei P9: Με premium κάμερα από την Leica

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris2066

Λορένα διόρθωσε τον επεξεργαστή του Huawei P9 lite …γράφεις Snapdragon 65

kostas

ποιο ασχημο πεθαινεις,δεν θα εχει καμια τυχη μπροστα στο s7 η στο g5

Κώστας Ζ.

Το πρωτο κατ’εμένα κακάσχημο κινητό της Huawei

john john

κακασχημο

JohnWave

Kαι έρχεται η λογική νομίζω απορία : Γιατί F/2.2 την ώρα που από πέρυσι LG και Samsung κυκλοφορούν τις ναυαρχίδες με 1.8 και 1.9 ;

Chris

Εγώ έχω άλλη μία απορία. Αν δεν κάνω λάθος το P8 είχε f2.0. Στο p9 το αυξανουν? Μήπως έχουν κάτι στο μυαλό τους που μας διαφεύγει? Ελπίζω πάντως να έχει αυτή τη φορά κάτι ουσιαστικό να επιδείξει η κάμερα του. Εστίαση, διάφραγμα, κτλ. Όχι εφέ με φλόγες, δρακους,αστερια κτλ όπως το p8. Μου κακοφανηκε πάντως που το βασικό P9 των 5.2 ιντσων θα έχει 3 giga ram και τον kirin 950, οπότε για να χτυπήσεις πρακτικά τα καλά χαρακτηριστικά πρεπει να πας σε 5.8 ίντσες(πολύ μεγάλο..και κατηγορία note,mate κτλ) το οποίο λογικά θα αξίζει τα 600 ευρώ και χάνει εντελώς την έννοια του vfm. Αφού θα έχει το μαξ στις 6.2 έτσι και αλλιώς.

JohnWave

@Chris, σωστά κι αυτά που λες. Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει φέτος η Huawei με το P9. Βγάζει συσκευή το 2016 για να ανταγωνιστεί τις ναυαρχίδες του 2015 που τώρα μάλιστα έχουν πέσει στη μισή τιμή ; Δεν γίνεται, κάποιον άσσο θα έχει στο μανίκι της και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η μπαταρία. Ίσως χτυπήσει δυνατά εκεί. Δεν έχει μείνει και κάτι άλλο.

Chris

Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα την παρακάτω πατέντα.

https://www.google.com.ar/patents/WO2003024119A2?cl=en

Περιγραφει την λειτουργεία μιας έγχρωμης κάμερας με συνδυασμό έγχρωμου και ασπρομαυρου σενσορα. Ο ασπρομαυρος συλλέγει πολύ περισσότερο φως και αποτυπώνει πολύ περισσότερη λεπτομέρεια. Οπότε σε συνδυασμό δίνουν πολύ καλό αποτέλεσμα.
Από τα teasers της huawei κάτι τέτοιο φαίνεται να έχουν κάνει. Δεν έχω γνώσεις φωτογραφίας και δεν γνωρίζω αν έχει εφαρμοστεί πάλι και το τελικό αποτέλεσμα. Αν κάποιος έχει γνώσεις φωτογραφίας θα μπορεί να μας βοηθήσει σχετικά με αυτή την μέθοδο 😉

Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον η σύγκριση με την τεχνολογία dual pixel του s7.

JohnWave

@Chris, μακάρι να είναι έτσι. Στο G5 πάντως δεν υπήρξε κανένα τέτοιο όφελος από όσα διάβασα στο review του phonearena χθες. Το μόνο που κατάφερε η χρήση της δεύτερης κάμερας ήταν να αυξήσει το πεδίο θέασης με fisheye distortion όμως. Στις λήψεις εσωτερικού χώρου μέτριο το αποτέλεσμα. Ελπίζω στο P9 η Huawei να έχει αξιοποιήσει αλλιώς τη 2η κάμερα.

mixtri

@Chris and john wave, η διπλή κάμερα κάνει θαύματα. Μιλάμε για ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ noise cancelling.

Chris

Μεχρι στιγμης δεν ειδαμε κατι ουαου απο τις dual. Ουτε απο το honor 6 plus και Μ8 παλαιοτερα ουτε απο το G5. Ας δουμε το p9 αν θα φερει το κατι πραγματικα χρησιμο και καινοτομο. Γιατι σαν οπτικο αποτελεσμα ασχημαινουν πολυ τα κινητα. Ειδικα το p9. Τουλαχιστον να αξιζει τον κοπο.

Akis

Κατ αρχάς πιστεύω ότι τα τελικά specs θα είναι διαφορετικά από αυτά (ειδικά στην μπαταρία που είδα διαβάσει από αυτό το site). Επίσης μεγάλη σημασία έχει η τελική τιμή που θα βγουν. Με 4gb θα είναι ένα μηχανάκι που θα μπορεί να το κρατήσει κάποιος για πάνω από 1,5-2 χρόνια εύκολα

mixtri

@Chris, άλλοι οι αλγόριθμοι του honor 6 plus, άλλοι οι αλγόριθμοι του Μ8 άλλοι οι αλγόριθμοι της Leica. Ένας φακός από μόνος του δε λέει κάτι. Το θέμα έιναι πως κάνεις το tuning. Τι ροή δεδομένων έχεις από τον ένα φακό και τι από τον άλλον. Θα το δείτε σήμερα. Υπομονή.

@Akis, τα specs είναι σωστά. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι συγκρίνεται ένας επεξεργαστής γενικής χρήσεως Snap 820 με τον Kirin 950/955. Είπαμε, για παιχνίδια “δεν κάνει”. Όμως όλα τα άλλα τα κάνει καλύτερα. Signal processing, MIMO 4×4 – ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ-, χαμηλή θερμοκρασία και άψογη απαγωγή θερμότητας. Κάποιοι θέλουν Antutu. Κάποιοι θέλουν ΤΗΛΕΦΩΝΑΡΑ. Και αυτό έρχεται να καλύψει το Ρ9 επιτέλους…

Chris

Καλά εντάξει .. Έχουμε δει τηλεφωναρες. S7 edge, g5, iphone6s plus κτλ. Δεν περιμένουμε από την huawei την ΤΗΛΕΦΩΝΑΡΑ. Μια δυνατή συσκευή με καλή τιμή που να κοντραρει στα ίσια τις άλλες ναυαρχίδες θέλουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.