Ο Kirin 970 σε κοινή θέα στην IFA 2017 με αποκλειστική μονάδα NPU

Kirin 970 IFA, Ο Kirin 970 σε κοινή θέα στην IFA 2017 με αποκλειστική μονάδα NPU

Σε κοινή θέα τέθηκε στην IFA το Kirin 970 SoC της Huawei, το οποίο ξεχωρίζει για την αποκλειστική μονάδα για νευρωνικά δίκτυα, την Neural Processing Unit (NPU).

Το νέο SoC της Huawei έρχεται με 4 ARM Cortex A73 με χρονισμό στα 2.40GHz και 4 ARM Cortex A53 στα 1.80GHz και με γραφικά ARM Mali-G72MP12. Η συχνότητα των γραφικών δεν αναφερόταν στις προδιαγραφές.

Ο Kirin 970 είναι κατασκευασμένος στα 10nm από τα 16nm που ήταν ο Kirin 960.

Όσον αφορά στην NPU, σύμφωνα με τη Huawei, ο επεξεργαστής πλέον μπορεί να αναγνωρίσει 2005 εικόνες το λεπτό, σε σύγκριση με τις 97 που είναι χωρίς αυτή.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία προσφέρει 25 φορές καλύτερες επιδόσεις με 50 φορές καλύτερη διαχείριση ενέργειας. “Οι συσκευές οι οποίες θα έχουν τον Kirin 970 θα μπορούν πραγματικά να καταλαβαίνουν τον χρήστη ενώ θα υποστηρίζουν αναγνώριση εικόνας σε πραγματικό χρόνο, έξυπνη φωτογράφιση και φωνητική αλληλεπίδραση”, αναφέρεται στην περιγραφή του Kirin 970.

Kirin 970 IFA, Ο Kirin 970 σε κοινή θέα στην IFA 2017 με αποκλειστική μονάδα NPU

Συνήθως η Huawei ανακοινώνει τους επεξεργαστές της περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ τώρα απλά έχει “αφήσει” τον Kirin 970 στον εκθεσιακό χώρο.

Όμως σήμερα στις 15:00 έχει προγραμματιστεί μια ομιλία από την εταιρεία, οπότε ίσως δώσει περισσότερες λεπτομέρειες εκεί όπως και για το Huawei Mate 10 που αναμένεται να τον ενσωματώνει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Μπράβο η huawei. Πολύ μπροστά.

KostasB

Mate 10. Άλλο ένα πολυαναμενόμενο πολυεργαλείο μετά το V30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.