Η Apple αλλάζει τις οθόνες για να αυξήσει την αυτονομία των iPhone;

apple αλλαγή τεχνολογία οθόνες αύξηση αυτονομία iphone, Η Apple αλλάζει τις οθόνες για να αυξήσει την αυτονομία των iPhone;

Αναλύσεις από την εταιρεία ερευνών IHS Markit αναφέρουν πως η Apple μπορεί να αλλάξει την τεχνολογία στις οθόνες της έτσι ώστε να αυξηθεί η αυτονομία των iPhone που χρησιμοποιούν οθόνες OLED.

Τα στοιχεία της ανάλυσης που πραγματοποίησε η εταιρεία IHS Markit δείχνουν πως η Apple μπορεί να προχωρήσει στην αλλαγή της τεχνολογίας στις οθόνες, χρησιμοποιώντας LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) backplane αντί του LTPS TFT (low-temperature polysilicon thin-film transistor) που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στις οθόνες OLED. Το backplane είναι το τμήμα της οθόνης το οποίο ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα pixel και συνεπώς ρυθμίζει την ενέργεια που καταναλώνει η οθόνη, την ανάλυση και το ρυθμό ανανέωσης των καρέ.

Σύμφωνα με την αναφορά που έγινε, η Apple έχει καταχωρήσει τρεις πατέντες σχετικές με την LTPO τεχνολογία το 2014, 2015 και 2018, με τον αναλυτή που συνέταξε την αναφορά, David Hsieh, να αναρωτιέται γιατί η Apple θέλει να δημιουργήσει τα δικά της backplane και δε συνεργάζεται με τους υπάρχοντες προμηθευτές της για τις οθόνες OLED;

Η πρώτη απάντηση έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της Apple σχετικά με την κατασκευή των προϊόντων της, που είναι ο πλήρης έλεγχος που θέλει να έχει σε οτιδήποτε κατασκευάζει. Πέραν αυτού, σύμφωνα με τον David Hsieh, θέλει να έχει μεγαλύτερο ρόλο στο κόστος και την τεχνολογία των εύκαμπτων OLED οθονών, να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας των προϊόντων της και να διαχειρίζεται καλύτερα τους προμηθευτές για τις οθόνες και να βρίσκεται πιο κοντά σε αυτούς.

Σύμφωνα με την LTPO τεχνολογία, η αυτονομία των iPhone θα μπορούσε να αυξηθεί από 5% μέχρι και 15%, κάτι το οποίο ακούγεται πολύ ενθαρρυντικό αλλά κρύβει κινδύνους. Με την υπάρχουσα LTPO τεχνολογία οι οθόνες θα πρέπει να διαθέτουν μικρότερη ανάλυση από τις τωρινές ενώ το κόστος αυτής της τεχνολογίας είναι 20% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των LTPS TFT backplane, μιας και απαιτεί ακριβότερο εξοπλισμό, ενώ ακόμα και η διαδικασία κατασκευής του είναι πιο περίπλοκη.

Όλα αυτά είναι παράγοντες τους οποίους η Apple πρέπει να λάβει υπ όψιν πριν κάνει το παραμικρό, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία να φημολογείται πως θα εφαρμοστεί πρώτα στα Apple Watch, ενώ πολλοί χρήστες θα πρότειναν στην Apple να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερες μπαταρίες στα iPhone, τη στιγμή που η Apple σκέφτεται την αύξηση της αυτονομίας των συσκευών της.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill

η φραση κλειδι. σε. ολο. αυτο ηταν. μια
‘ειναι πιο. ακριβα πανελ γτ θελουν. πιο. ακριβο. εξοπλισμό’
ετσι θα μπορει να. δικαιολογησει το ιφονε στα 1800 και 2000 ευρω 🤔🤔

Makis

Πάρε ποκοφόνε εσύ.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Εγώ λέω να αλλάξει μυαλά, γιατί ήδη είναι τρίτη και λίαν συντόμως τη βλέπω τέταρτη….
Xiaomi pocofone F1 snap 845 gpu 630 adreno, 4000mah battery, 6,2 display 6GB RAM 128 ROM ΤΙΜΗ 260-400€ ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ….
ΥΓ : Με τον ταχυφορτιστή μέσα στο κουτί…

Flagship killer

Ποκοφόνε…. χαχαχαχαχα έκλαψα όμως….

Giannis

Έτσι υπήρχε κοροϊδία κ με τη Χαβάη.. Κ είδατε πάει πρώτη.. Μέχρι κ brand χτίζει σιγά σιγά..
Καλά σας κάνουν εκεί ..!!
Τεχνολογία είναι Κ πόκο πόκο σε λίγο.. κάτσε να δούμε ποιος θα γελάει σε λίγο..

χρηστος

Λοιπον εχω πει πολλες φορες οτι θεωρω κοροϊδια της τιμολογηση της Apple (το μονο κινητο που αξιζει το 1000αρικο οντως ειναι το Note 9 για πολλους λογους) αλλα επειδη βλεπω πολλα σχολια για το poco θα πω το εξης: η τιμη του πραγματι ειναι εξευτελιστικη για τα specs αλλα εχει και σοβαρα ελαττωματα: αφενος η ποιοτητα κατασκευης (μιλαμε για πλαστικο στην ουσια), το EMUI (καποιοι το λατρευουν αλλα προσωπικα ειναι ασχημο, αντικειμενικα ειναι ενα κακο λογισμικο) και η καμερα φυσικα που εχει σοβαρα ελαττωματα βλεποντας τα πρωτα συγκριτικα δειγματα. Θεωρω καλυτερη επιλογη τ OP6 ¨η του Α1.

Jim777

@ χρήστος

Το Emui είναι της Huawei όχι της Xiaomi. Miui είναι της Xiaomi. Αλλά αυτά γούστα είναι έτσι κι αλλιώς. Εγω με το mate 9 μου είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος. Σε όσους φίλους έχω προτείνει Huawei ούτε ένας έκανε παράπονο και πίστεψε με είναι πάνω από 10 άτομα. 2 μάλιστα έφυγαν από iPhone

Makis

@ flagship killer

Γιατί βρε φίλε; Ποκοφόνε δεν λέγεται; Σκέψου τώρα να σε ρωτήσει ο άλλος τι τηλέφωνο έχεις; Δεν φτάνει που θα πεις Χαβάη 5-0 και μοντέλο ποκοφόνε. Τραγικό.

Chris_BMW

Τεχνολογικό σάιτ ..

Το θέμα αφορά μια νέα τεχνολόγος που θέλει να εφαρμόσει η Apple στις οθόνες και από κάτω ….

« Τρικυμία εν κρανίο »…

Chris_BMW

*μια νέα τεχνολογία

KnightRider

Ολοένα και το ξεφτιλίζει η Apple.
Eίναι που είναι πανάκριβα για αυτά που προσφέρει + τους περιορισμούς πάει και λέει τώρα για “εξοικονόμηση ενέργειας” με την οθόνη LTPO.
Σοβαρά τώρα ??? Το γεγονός να βάλουν “”καλύτερη μπαταρία”” δεν παίζει ???

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

το marketing στην βιομηχανια τηλεφωνιας ειναι μια προσβολη στα λιγα σκεπτομενα και λογικα ατομα που εχουμε απομεινει.

ξοδευουν δις να φτιαξουν καθε χρονο επεξεργαστες σε μικροτερα νανομετρα για να μας πουλησουν αυτο το δηθεν ” 15% καλυτερη αυτονομια σε σχεση με το περσινο μοντελο… ” και οχι μερικα εκατομμυρια να εξελιξουν τις μπαταριες να χουμε 150% καλυτερη αυτονομια σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο…..

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ξοδευουν τρις σε συστηματα τριπλης κάμερας, ελαχιστα νανομετρα, ολοενα μικρότερα bezels, ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης παντου, οθονες καλυτερες και απο αυτες των τηλεορασεων,
αλλα να βαλουν μερικα εκατομμυρια στην εξελιξη των μπαταριων δε το κανουν επειδη απλα αυτο δεν ειναι κατι που θα θελε το marketing….

το marketing θελει να σου λεει μεγαλε σου εφτιαξα το νεο μοντελο με 3,9% καλυτερη αυτονομια σε σχεση με περυσι…και συ να πανηγυριζεις και να χειροκροτας σαν μ@λακ@ς πουσαι!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

και σαν να μη μας εφτανε αυτο, εχουμε και αρθρα με τιτλο …

Η Apple αλλάζει τις οθόνες για να αυξήσει την αυτονομία των iPhone;

…ετσι ωστε εμεις που δε τα τρωμε ολα αμασητα να παθαινουμε ιλαρα και εμπολα με την ηλιθιοτητα που επικρατει στον κοσμο …

KnightRider

@Παπαροκας tiamat – Enûma Eliš πραγματικά είναι τραγικό που ο κόσμος κάθεται και τα πιστεύει.
Δεν είναι μαθηματικά για να καταλάβει κανείς πως για να έχεις καλύτερη αυτονομία χρειάζεσαι μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα !!!!

Agnostos13

Άσχετο εντελώς με το θέμα αλλά επειδή αναφέρθηκε…
Η τεχνολογία στις μπαταρίες είναι κάτι που εξελίσεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Αν είχαμε εξέλιξη εκεί θα την βλέπαμε αρχικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των οποίων η μπαταρία κοστίζει κάτι χιλιάδες ευρώ…
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι νέο σε εμπορικό επίπεδο οπότε οι λύσεις που υπάρχουν είναι: χαμηλή κατανάλωση, ταχεία φόρτιση και μεγάλες μπαταρίες σε μέγεθος. Γι αυτό και έχουν μεγαλώσει με τον καιρό οι οθόνες στα smartphones. Για να χωράνε από πίσω τους τεράστιες μπαταρίες ωστέ να αγγίξει η αυτονομία τις 2 μέρες!

Christz

Δεν πάει να αλλάξετε και λογισμικό… Πάλι πίσω από OnePlus θα είστε και σε αυτονομία και σε χρονο φορτησης…

Makis

….βάλε και το λαγκάρισμα φίλε. Και ‘κει πίσω είναι η Apple.

Darth

@KnightRider καλητερη μπαταρία = μεγαλύτερη μπαταρία = ποιο χοντρή συσκευή που όχι δεν παίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.