Η Apple δέχτηκε την εφαρμογή Do Not Disturb της Ινδίας και απέφυγε τον αποκλεισμό των iPhone

Apple δέχτηκε εφαρμογή Do Not Disturb Ινδία απέφυγε αποκλεισμό iPhone, Η Apple δέχτηκε την εφαρμογή Do Not Disturb της Ινδίας και απέφυγε τον αποκλεισμό των iPhone

Η Apple έκανε τελικά δεκτή την εφαρμογή “Do Not Disturb” που είχε ζητήσει η Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Ινδίας για τη μείωση των spam τηλεφωνικών κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων και έτσι δε θα γίνει ο αποκλεισμός των iPhone από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Η ρυθμιστική αρχή της Ινδίας είχε ζητήσει από την Apple να κάνει δεκτή την εφαρμογή TRAI DND στο iOS App Store, αλλά επειδή το app θα έπρεπε να αποκτήσει πρόσβαση στις λίστες των κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων των iPhone, η Apple ήταν πολύ διστακτική στο να τη δεχτεί. Ο λόγος ήταν πως η Apple ήθελε να προστατεύσει τους χρήστες της, κάτι όμως που ενδεχομένως να τη βάλει σε κίνδυνο στην Ινδία μιας και η ρυθμιστική αρχή μαζί με την κυβέρνηση της χώρας, είχαν απειλείσει τα iPhone με αποκλεισμό από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, σε μια περίοδο που η Apple έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πωλήσεις των iPhone.

Το θέμα των spam κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων είναι σε έξαρση παγκοσμίως και η Ινδία θέλησε να βοηθήσει τους κατόχους smartphone με την εφαρμογή TRAI DND που θα επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν και να καταχωρούν τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα σαν spam έτσι ώστε να μην τους ενοχλήσουν ξανά. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η εφαρμογή αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στα Android smartphones στην Ινδία από το 2016, αλλά τα θέματα με την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των smartphone χρηστών, δεν επέτρεπαν στην Apple να τη δεχτεί.

Αυτό άλλαξε όμως και από το να επηρεαστούν οι ήδη προβληματικές πωλήσεις των iPhone με έναν αποκλεισμό από τους εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία, η Apple αποδέχτηκε την εφαρμογή αυτή και έτσι εμφανίζεται στο App Store, διαθέσιμη για εγκατάσταση σε συσκευές που έχουν εγκατεστημένο το iOS 12.1.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Real

Οι Ινδοι είναι ο πιο έξυπνος λαός στον κόσμο. Ούτε 1% μερίδιο αγοράς δεν έχει η Apple στην τοπική αγορά.

joe

μιλησε τωρα η αππλε. για. προσωπικα δεδομενα και γελασε μεχρι κ η ακεφαλη μαρια

Giorgis

Εάν πάρεις περισσότερα λεφτά θα τα φας όπως πολύ σωστά είπε και κάποιος πορδηπουργος. Για αυτό είναι έξυπνοι οι Ινδοί επειδή παίρνουν κατώτατο μισθό τα 200 ευρώ. Τι να τα κάνουν τα περισσότερα να αγοράζουν iPhone?

Γεωργιάδης Ιωάννης

Όταν οι Ινδοί μάθαιναν τον κόσμο πως να :
1. Brickaroun, ξεbrickaroun
2. Flasharoun, ξεflasharoun.
3. Rootaroun, ξεrootaroun.
4. Συναρμολογούν, αποσυναρμολογούν.
όλοι εμείς δεν ξέραμε τι εστί smartphone…
Να μην αναφέρουμε το τι πρέπει να κάνει μια εταιρεία για να μπορέσει να πουλήσει προϊόντα της στην Ινδία. Αρκεί να δούμε πόσα εργοστάσια και μαγαζιά έχει φτιάξει (ανοίξει) η xiaomi και ποιοι δουλεύουν σ’ αυτά για να φτάσει να κατέχει το περίπου 30% της αγοράς.
Να μην αναφέρουμε πόσο αυστηρότερα όρια έχει σχετικά με το sar των συσκευών…
Βέβαια παίζει ρόλο και το μέγεθος της αγοράς, δεν το λες λίγο το περίπου 1,5 δις…
Γι’αυτό και η Apple και κάθε Apple θα πρέπει να κάνει αυτό που της λένε.. αλλιώς…

Agnostos13

@John Real:
Και 1% να έχει μιλάμε για 10.000.000 συσκευές. Πάνω-Κάτω τόσα μπορεί να πουλάει στη μισή Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.