Η Apple δεν ενεργοποιεί επιπλέον γραμμές παραγωγής του iPhone XR λόγω χαμηλών πωλήσεων;

Apple δεν ενεργοποιεί επιπλέον γραμμές παραγωγής iPhone XR χαμηλών πωλήσεων, Η Apple δεν ενεργοποιεί επιπλέον γραμμές παραγωγής του iPhone XR λόγω χαμηλών πωλήσεων;

Είδαμε πως οι χαμηλές πωλήσεις των iPhone ρίχνουν τη μετοχή της Apple και φαίνεται πως δε θα ενεργοποιηθούν οι επιπλέον γραμμές παραγωγής του iPhone XR λόγω των πωλήσεων που σημειώνει στην αγορά.

Τελικά φαίνεται πως η “ταμπέλα” του οικονομικού iPhone δεν αποδίδει στο iPhone XR μιας και οι πωλήσεις του δεν είναι οι αναμενόμενες παρά το ότι διαθέτει το ίδιο notch με Face ID, ίδιο επεξεργαστή με τα iPhone Xs και Xs Max και να διαφέρει στην οθόνη, μιας και είναι εφοδιασμένο με LCD αντί OLED, διαθέτει μονή κύρια κάμερα και μνήμη RAM που βρίσκεται στα 3GB αντί των 4GB των άλλων δύο iPhone.

Τα πράγματα δε δείχνουν να είναι καλά με την πορεία του iPhone XR στην αγορά μιας και αναφορά της JP Morgan δείχνει πως το iPhone XR θα αποτελεί το 39% των νέων iPhone που θα πωληθούν μέχρι το τέλος του 2018, αλλάζοντας τις αρχικές εκτιμήσεις της από το αρχικό 47%, ενώ η εταιρεία Longbow Resear αναφέρει πως η Apple μειώνει τις παραγγελίες για τα iPhone Xs Max και XR κατά 20% και 30% αντίστοιχα, αυξάνοντας αυτές των iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Επίσης, σε αναφορά της Digitimes γίνεται γνωστό πως η Apple έχει ενημερώσει τις Foxconn και Pegatron, που κατασκευάζουν τα iPhone XR, να μην ενεργοποιήσουν επιπλέον μονάδες παραγωγής για την κατασκευή ακόμα περισσότερων συσκευών, κάτι το οποίο είχε προγραμματίσει η Apple σε περίπτωση που η παραγωγή δεν ήταν αρκετή για να καλύψει την όποια αυξημένη ζήτηση, κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν έγινε, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό που επηρέασε και τη μετοχή της Apple στο χρηματιστήριο.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

Ξύλα πέτρες!

peat

όταν δοκιμάζεις τις αντοχές τις αγοράς έτσι απροκάλυπτα πρέπει να πάρεις και το μάθημά σου.
στην apple νομίζουν πως είναι θεοί.. και εμείς τα άβουλα πρόβατα ,
Δεν μας πουλάνε προιόντα αλλά τιμές !! ε λοιπόν ας το νομίζουν όσο θελουν γιατι, την αξία και την αγορα, την διαμορφωνουν πάντα οι καταναλωτές.

καλό marketing απο την apple. και να πει κανείς πως της ελειπαν χρήματα ??

John Real

Τελικά δεν βρέθηκαν αρκετά θύματα για να αγοράσουν το απαράδεκτο XR. Με μονή κάμερα και οθόνη IPS χαμηλής ανάλυσης αποτελεί πρόκληση να ζητάνε 929 ευρώ (επίσημη τιμή σε μεγάλες αλυσίδες).

Κώστας Ζ.

Το δούλεψα κι εγώ το κινητό παιδιά. Παρα πολύ καλό και η οθόνη δεν ενοχλεί τόσο όσο περίμενα (ναι, δεν έχει σχέση με του XS την οθόνη), αλλά ζητάς 800-900€ για κινητό χωρίς IP68, θύρα ακουστικών…;

VasilisN9

Εγώ ξέρω ότι κάθε φορά τα ιδια λένε για την Apple και μετά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

το παμπλικ παιζει δυνατα και ξεκινησε πρώτο το χορό της BLACK FRIDAY! !!

Nickolas

Καλά οτι δε θα πουλήσει πολύ είναι λογικό ειδικά στη χώρα μας που είναι πανάκριβο, μια ανάσα πριν το χιλιάρικο. Σε άλλες χώρες όμως και ειδικά στις ΗΠΑ που θα το δίνουν σχεδόν τσάμπα με τις επιδοτήσεις μια χαρά θα τα πάει σε αυτούς που αναβαθμίζουν από iPhone 6,6s,7.

Vaskor

Καλά, το XR δεν ήταν που πούλησε 9 εκατομμύρια σε ένα Σαββατοκύριακο? Πώς και έπεσαν οι πωλήσεις τόσο? Έχουν λιγοστέψει οι πολύ έξυπνοι παγκοσμίως?
Σοκαριστικό, πράγματι…

Mp

Γιατι να μην παρω s9 plus one plus 6t huawei mate 20 pro note 9 που ειναι ανωτερα στα παντα και να παρω αυτο υπαρχει λογος ουτε αδιαβροχο δεν ειναι με μονη καμερα ουτε full hd οθονη δεν εχει τι να το κανεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.