Η Apple επιλέγει Κινέζους προμηθευτές για οικονομικότερα iPhone

apple κινέζοι προμηθευτές οικονομικά iphone, Η Apple επιλέγει Κινέζους προμηθευτές για οικονομικότερα iPhone

Η Apple προσπαθεί να μειώσει το κόστος των επόμενων συσκευών της, με το βάρος να πέφτει κυρίως στα iPhone, με ορισμένους προμηθευτές της Apple από την Ταϊβάν να αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από τους αντίστοιχους Κινέζους οι οποίοι προσφέρουν τα ίδια εξαρτήματα σε χαμηλότερες τιμές.

Δύσκολες ημέρες ακόμα και για την Apple, μιας και θέλει να μειώσει το κατασκευαστικό κόστος, των συσκευών της, με το βάρος να πέφτει κυρίως στα iPhone, χωρίς να εξαιρούνται τα iPad και τα MacBook. Οι πληροφορίες του Digitimes αναφέρουν ότι ο ανταγωνισμός των προμηθευτών της Apple στην Ταϊβάν με αυτούς από την Κίνα είναι τόσο μεγάλος που η εταιρεία Simplo Technology, που κατασκευάζει μπαταρίες για τα iPhone, άλλαξε στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα δίκυκλα.

Από εδώ και πέρα, τα iPhone θα διαθέτουν μπαταρίες από τις Κινεζικές εταιρείες Desay Battery Technology και Sunwoda Electronic, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν και στο μεταλλικό σώμα των συσκευών. Η Apple σταμάτησε τη συνεργασία της με την εταιρεία Catcher Technology και ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Κινεζική Everwin Precision Technology, παρά το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξειδίκευσή της δεν είναι του ίδιου επιπέδου με αυτήν της εταιρείας από την Ταϊβάν.

Οι αλλαγές αυτές θα έχουν αντίκτυπο και στην τιμή αγοράς των προϊόντων της Apple στο μέλλον, με τη φετινή χρονιά να έχουμε ένα σχετικά οικονομικό iPad ενώ φήμες αναφέρουν ότι η Apple θα παρουσιάσει ένα οικονομικό MacBook Air μέχρι το τέλος του έτους που διανύουμε, δείχνοντας μια μικρή τάση στο να μειώσει τις τιμές σε σύγκριση με αυτές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα προϊόντα της.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vaskor

Μάλλον άρχισε να νιώθει πως με το να λανσάρει ολοένα και ακριβότερες συσκευές, θα πάρει την κάτω βόλτα σε πωλήσεις.
Ήρθε ο καιρός να έλθει σε ισορροπία.

Tasos Spanos

Εγώ πάλι νομίζω ότι οι τιμές θα παραμείνουν ψηλά απλά στην Apple θα κοστίζει η κατασκευή λιγότερο όποτε θα αυξηθούν κι άλλο τα περιθώρια κέρδους που ήδη ήταν μεγάλα

giannis

Φοβάμαι ότι σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της συσκευής όπως είναι η μπαταρία, δεν χωράει εκπτώσεις.Ας μάθουν από το πάθημα των ανταγωνιστών τους.

Nickolas

Νομίζω θα συμφωνήσω με τον Tasos Spanos, αν θέλει η Apple να μειώσει το κόστος των συσκευών της έχει περιθώριο να το κάνει χωρίς να χρειαστεί να πάρει φθηνότερα τα εξαρτήματα. Τις τιμές θα τις διατηρήσει στα ίδια επίπεδα, τουλάχιστον για τα iPhone. Στα iPad δε νομίζω οτι μπορεί να πει κανείς οτι έχει εξαιρετικά υψηλές τιμές, το απλό iPad 2018 το βρίσκεις στα 300 ευρώ.
Ελπίζω πάντως να μην υπάρξει αντίκτυπο στην ποιότητα των συσκευών της με αυτή την κίνηση.

Darth

@Nickolas ο σκοπος είναι να διατηρήσει η και να ανεβάσει το περιθώριο κέρδους και οχι να μειωση την τιμή κρατώντας την ίδια ποιότητα ανταλλακτικών (μικρότερο περιθώριο κέρδους)

Nickolas

@Darth
Ναι το ξέρω το ίδιο πράγμα έγραψα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.